oceniamy w skali 1-10
skład Pasów:
Cabaj -
Radwański -
Skrzyński -
Karwan -
Wacek -
Bojarski -
Giza -
Baran -
Pawlusiński -
(57' Nowak) -
Bania -
(60' Szczoczarz) -
Moskała -
(80' Heidemann) -
-
-
Oceńcie piłkarzy! - sezon 05/06 - 4 kolejka (Wisła Kraków)
Cabaj - 6
Radwański - 3
Skrzyński - 4
Karwan - 5
Wacek - 4
Bojarski - 4
Giza - 2
Baran - 4
Pawlusiński - 3
(57' Nowak) - 5
Bania - 2
(60' Szczoczarz) - 3
Moskała - 4
(80' Heidemann) - b.o.
Ciężko o pozytywne oceny po takim meczu... po prostu nie poznawałem Pasów... grali bojaźliwie i byli tłem dla rozpędzonej i agresywnej wisły.
Cabaj - 5 raczej nie zawinił przy żadnej z bramek. Wybronił kilka sytuacji ale specjalnie pewnym punktem obrony nie był.
Radwański -4 kilka razy szarpał ale to były zrywy jeźdzca bez głowy.Straty, nieporozumienia, błędy.
Skrzyński - 4 słabo jak na niego. Brak rozegrania piłki nerwowa gra.
Karwan - 4 chaotycznie, niespokojnie...
Wacek - 4 walka jak zwykle ale o grze ciężko tu mówić.
Bojarski - 3 znów inny Bojar. Stanowczo za długo prowadził piłkę. Oprócz strzału z wolnego i podania do "Plastika" nie pokazał w zasadzie nic.
Giza - 4 dał się stłamsić wiślakom. nie brał na siebie ciężaru gry, znów za późno podawał.
Baran - 3 ma szczęście że nie wyleciał za faule. Słaby mecz Arka. Kłopoty z przyjęciem piłki, niecelne podania, nerwowość.
Pawlusiński - 3 ładny strzał w 1 poł. i to chyba tyle...
(57' Nowak) - 4 próbował gry kombinacyjnej ale było to już wiele za późno.
Bania -2 biegał i walczył ale żadnych efektów. Nie oddał nawet strzału. Po jego faulu padła bramka. Piękna statystyka jak na napastnika.
(60' Szczoczarz) - 3 wydaje mi się że nieco bardziej pewny siebie niz zwykle, ale mimo to nijaki występ.
Moskała -3 cały czas tyłem do bramki Majdana. Krótko kryty nie zrobił praktycznie nic. Obrońcy wisły zneutralizowali go całkowicie. Tylko raz uciekł im ale szybko został powstrzymany
(80' Heidemann) - b.o. nie wiem po co wchodził. Co miała dac ta zmiana?? Moze lepiej było wpuścić Drumlaka...
Poza tym w I połowie boisko było fatalne. Piłkarze się ślizgali, mieli kłopoty z przyjęciem piłki, było wiele strat, niecelnych zagrań.
No ale nic to: wisłaaa .... kolejne derby bliskooo :)
Cabaj - 4 wystarszył sie przy pierwszym golu
Radwański - 3 za dużo strat, czysta bojaźń
Skrzyński - 3 nie panował nad polem karnym przy stałych fragmentach gry
Karwan - 3 nie panował nad polem karnym przy stałych fragmentach gry
Wacek - 4 nie ten co trzy dni temu
Bojarski - 4 kiwka kiwka strata
Giza - 3 czysty strach, dobrze to było widać po pierwszej połowie w C+, nie wiedział co sie dzieje
Baran - 4
Pawlusiński - 3 nie miał piłek, ale tez sam wiele nie wywlczył
(57' Nowak) - 3 wszedł i tyle
Bania - 1
(60' Szczoczarz) - 1
Moskała - 1
(80' Heidemann) - b.o. - dziesiec minut to nie na ocene: pyte grał tak jak reszta, zmiana bez konsekwencji
Cabaj - 2 niestety zapierdolił pierwszą bramkę i zaczęlo się
Radwański - 4 coś tam szarpał...
Skrzyński - 3 coś tam zapierdolił...
Karwan - 4 trochę mniej zapierdolił...
Wacek - 1 sorki bo strasznie lubię Witię, ale nie był sobą w tym meczu...
Bojarski - 2 panie Marcinie, co się stało??? komentarz jak u Wacka
Giza - 4 Piotrek gdzie ty byłeś?
Baran - 4 coś tam walczył...
Pawlusiński - 4 coś tam walczył...
(57' Nowak) - bez oceny, bo jak wszedł, to już było po meczu
Bania - 3 cośtam walczył
(60' Szczoczarz) - bez oceny, komentarz jak Nowak
Moskała - 3 daję mu średnią, bo nie dochodził do piłki
(80' Heidemann) - bez oceny
Generalnie sorki za ultraniskie oceny, wiem, że nasi ni zasłużyli na aż taką krytykę, to nie znaczy, że nie wierzę w naszych, to raczej gorycz po KLĘSCE W NAJWAŻNIEJSZYM MECZU SEZONU...
A ja w oceny sie bawił nie będę ale napisze tak:
Cabaj- jego pierwsza bramka
Obrona- szkoda mi słów, nerwowa, niedokładna, zbyt chaotyczna poprostu w tym meczu słabo
Pomoc- też pyta, Giza niewidoczny, Bojar słabo bardzo, Pawlusiński jedyny co coś sie starał, Baran do zmiany po 20 minutach, Nowak zbyt późno wszedł
Atak- to mu wgóle mieliśmy tą fomacje w tym meczu?? Jakoś nie zabardzo zauważyłem
Podsumowując straszni8e słaby występ wszystkich co do jednego. Nikt na pochwałe nie zasługuje, powinni zafundować nam wyjazd do Lubina za kare.
Cabaj -6
Radwański -3 (ladna wrzutka w pierwszej polowie)
Skrzyński - 2
Karwan - 2
Wacek - 1
Bojarski -
Giza - 3+
Baran - 3+
Pawlusiński -2 (za strzal w pierwszej polowie)
(57' Nowak) -tak jak przedmowcy jak wszedl to bylo po meczu wiec nie oceniam
Bania - 1
(60' Szczoczarz) - tak jak Nowak
Moskała - 1
(80' Heidemann) - za krotko gral na ocene ale przynajmniej zagral aktywnie i sie nie bal!!!!
Oprocz tego zle zaplanowane zmiany.na poczatku drugiej polowy a przynajmniej po stracie drugiej bramki powinni wejsc Nowak,Baster i Drumlak
Też bez ocen.
jak zwykle mówię: tak się gra, jak przeciwnik pozwala... Wisła na wiele nie pozwoliła...
Najlepszy u nas - ewidentnie Cabaj. Kilka razy wybronił kapitalnie. Pierwsza bramka... no cóż, większe pretensje miałbym do tego, który nie trafił w piłkę i ona doszła do Stolarczyka. Kto to był?
Obrona... do 37 minuty jakoś się trzymali. Tak myślałem, że jeśli przetrzymają pierwszą połowę, może nie być źle... Nie przetrzymali. Ale do drugiej bramki byłem jeszcze optymistą. A trzecia bramka... jak można było pozwolić, by ta piłka dotarła do Dudki?
Pomoc - słabo. Atak - jeszcze gorzej.
Ale jeszcze raz - graliśmy z mistrzem Polski, który zagrał najlepszy mecz w sezonie...
Odnosiłem wrażenie, że nasi się starali, ale nie dali rady. Nie wyszedł im mecz - trudno. Gramy dalej!
Ważne, by w następnych meczach coś (jak najwięcej) zdobyć - a łatwe to nie będzie.
Cabaj - 5+1 czyli 6 nie zawinił przy żadnej bramce nie prawda że pierwszą mógł mieć, szmata to prawda, ale ta piłka nie powinna dojść do stolarczyka... pyzatym moim zdaniem gdyby nie Marcin to mogło być jeszcze smutniej. Dostaje plus 1 ponieważ był najlepszy z całej cracovii
Radwański - 4 za dużo strat i niedokładności starał się, chciał, tylko tak jakoś mu nie wychodziło
Skrzyński - 3 to nie ten jakiego znamy, dla mnie strasznie chaotycznie
Karwan - 3 to nie to co kiedyś Kazek (chociaż dziś jako komentator to mnie zawiódł...chyba biała gwiazda w sercu pozostał,,,) podpora. Chociaż interia określiła go jako najjaśniejszego zawodnika Pasów to dla mnie nawet te kilka interwencji chociaż udanych to strasznie chaotycznych
Wacek - 5 na tle pozostałych nieźle(jedyny powód tak wysokiej oceny) ale patrząc na poprzedni mecz no comments i nota też powinna być znacznie niższa
Bojarski - 2 tak beznadziejnego bojara to ja dawno nie widziałem nawet w jego najgorszym okresie. Biegał i sam chciał wykiwać wszystkich, zapomniał chyba, że piłka polega na tym że czasami należy podać koledze z dróżyny, a te 3 dośrodkowania jedno po drugim w II połowie z tego samego miejsca to masakra wszystkie spier......
Giza -3 jak cię lubię gizmo te straty w I połowie… i w sumie taka gra do nikogo...wiem że się starał ale nie tak to miało wyglądać (w sumie najczęściej z naszych przy piłce)
Baran - 1 przepraszam że tak drastycznie ale należy się mu. Po pierwsze kartka, po drugie jak zwykle najczęściej faulujący zawodnik Meczu (mając już kartkę na koncie!!!!! I tu nie rozumiem stawa czemu nie zdjął go w przerwie) potwornie niedokładny, tak jakby przestraszony i Tak jak u każdego cracoviaka olbrzymia nerwowość i zagubienie. Może tak jak i bojarowi na początku sezonu przydała by się ława. Może powinien wejść drumi, który będzie mógł pokazać w jakiej to on jest formie
Pawlusiński - 3 ciekawy mocny soczysty strzał w I części spotkania szkoda tylko że nawet nie w światło bramki!!!
(57' Nowak) - 3 wszedł za późno a pyzatym nic nie wniósł nic!!!!!!
Bania - 0 tak niska nota za 2 zdarzenia pierwsze za to że nie podawał w 1 połowie tylko tak jakoś zagubił się z piłką a mogliśmy stworzyć zagrożenie, A DRUGIE TO FAUL NA CANTORO PO CO GO KURCZE OBEJMOWAŁ i zarazem go faulował hmmmmm????? Po takim głupim faulu straciliśmy bramkę Jedz już do makowa lub na Cypr ładnie cię proszę
(60' Szczoczarz) -3 coś nie tak, w sumie tak, poziom szczoty.......; biegał, biegał a raz to mu się nawet nie chiało biegać...
Moskała - 2 a wiecie za co???????? Za ilość kontaktów naszego czołowego napadziora z piłką w IIpołowie...........
(80' Heidemann) - b.o. nic nie wniósł nic nie ożywił
Mam tylko jedną prośbę - nie piszcie baśni i opwiadań ludowych, bo już widzę chyba jak ktoś trzeci raz pisze, że "powinien wejść Drumi", może jeszcze Piątek i Tatara powinni wejść i było by kurwa 3-5 zamiast 3-0? Ludzie, nie ma sie co ciskać, nasi zrobili dzisiaj dużą kupę, ale też rywal z niewłaściwej strony Błoń zagrał po prostu rewelacyjnie (choć nie przechodzi mi to przez gardło). Wydaje mi się, że akurat dzisiaj, w tych warunkach nie mogliśmy wygrać w żaden spośób, kwestią było tylko ile przegramy...
Więc po prsotu my musimy się podnieść i myśleć o meczu w Lubinie, bo punkty nie mogą uciekać!!!
A że Wisła Pany? I co z tego, w marcu to my będziemy górą!!! :)
Cabaj - 5, ale tylko za to, że wybronił ze dwie setki i wyjął piłkę z bramki, a sędzia nie zauważył
Radwański - 3, jak już ktoś napisał "jeździec bez głowy"
Skrzyński - 1, dramat, dno...
Karwan - 1 jw.
Wacek - 1 jw.
Bojarski - 3, k... tak v-ka do kamery, a potem takie dno
Giza - 2 zmieńcie mu ksywkę na holownik, nic tylko holuje piłkę, tylko ch... z tego
Baran - 1, najsłabszy na boisku i powinien dostać czerwień
Pawlusiński - 4, na tle ogólnej mizeriisię wyróżniał
(57' Nowak) - 4, dlaczego nie grał od początku?!
Bania - 1, Baniowy pomocnik ha,ha,ha. WS po wygaśnięciu kontraktu powinien wstąpić do kabaretu, niezły jajcarz z niego
(60' Szczoczarz) - 3 stabilna forma Szczoty
Moskała - 3 zadeptali dziś Ping-Ponga
(80' Heidemann) - bo.
Mecz przegrał Stawowy!!! Przez swoją bufonadę i zadufanie. Uwierzył, że tym swoim prymitywnym klepaniem narzuci warunki gts-owi. Zamiast schować się za podwójną gardą i czekać na okazję do kontry, poprowadził otwartą grę z Banią na środku pomocy!!! to się normalnie w pale nie mieści. Ciekawe gdzie teraz wyląduje Piotrek, może zastąpi Cabaja???
Cabaj - 3
Radwański -2
Skrzyński - 2
Karwan - 2
Wacek - 2
Bojarski -2
Giza -2
Baran - 2
Pawlusiński -2
(57' Nowak) -3
Bania - 1
(60' Szczoczarz) - 2
Moskała - 3
(80' Heidemann)-bo
Ogólnie chyba najsłabszy nasz mecz w I lidze,szkoda ,że akurat w derbach. Widać ,że drużyna nie potrafi się dostatecznie zmibilizować na takie spotkania.Podobnie było z Kujawiakiem ,gdzie jechali mając w świadomości ,że trzeba to spotkanie wygrać i przegrali go praktycznie bez sztycha.Wracając jeszcze do spotkania derbowego to wydaje mi się ,że WS popełnił błąd ,że po przerwie nie wpuścił Nowaka i Drumiego za Banie i Baranka,który rozegrał chyba najsłabszy mecz w Pasach i tylko szczęściu zawdzięcza ,że nie wyleciał z boiska.
Coż porażka boli ,ale trzeba o niej jak najszybciej zapomnieć ,bo przed nami kolejne ważne spotkanie z Zagłębiem ,którego jeżeli myśli się o wysokim miejscu po rundzie jesiennej przegrać już nie można.
Cabaj - 5
Radwański - 3
Skrzyński - 3
Karwan - 5
Wacek - 4
Bojarski - 5
Giza - 5
Baran - 4
Pawlusiński - 6
(57' Nowak) - 5
Bania - 1
(60' Szczoczarz) - 1
Moskała - 6
(80' Heidemann) - 1
kurde oprocz cabaja i troche barana kazdemu sie naleza 1 i tyle do powiedzenia;/
Obrońców obwiniam za 3 bramiki, pomocników za brak sytuacji podbramkowych i brak choćby jednego celnego strzału (sic!) Napastnik (Moskała) nic nie zrobił ale czy miał jakieś szanse
Cabaj - 4 - zrobił co mógł, nic to nie pomogło
Radwański - 1 - boczni pomocnicy to była tragedia, żadnych inwywidualnych akcji, żadnych wejsć skrzydłami, żadnych dośrodkowań, Błaszczykowski kręcił nim i Wackiem jak chciał
Skrzyński - 2 - grali z Karwanem przez 30 minut potem już tylko skakali w miejscu
Karwan - 2 - j.w.
Wacek - 1 - patrz Radwański, czy miał jedno celne podanie?
Bojarski - 1 - tragedia! nie sądziłem, że kiedyś napiszę to o Bojarze, z całym szacunkiem ale takie triki Bojar czyli wejscie między dwóch rywali (zawsze strata) to są dobre na wiejskie drużyny, pooglądaj też Bojar w telewizji jak się wykonuje rzyty wolne w pobliżu pola karnego. Podawanie do Majdana nie ma nic wspólnego z rzutem wolnymn!
Giza - 1 - kochany ty grasz tak wolno, że nie dał byś sobie rad w latach 70 nawet, szkoda słów, z pewnością pojedziesz na mundial
Baran - 2 - oprócz walki (nie porównywalnej do tego co pokazali Cantoro i Sobolewski)nic nie pokazał, przegrał walke w środku pola nie potrafił pomóc kolegom w obronie
Pawlusiński - 2 - podobnie jak Bojar, mało zdecydowany, dynamika przy graczach Wisły z e r o w a
(57' Nowak) - 2 - wniósł troche ożywienia, potrafił rozegraćakcję ale tylko do ostatnich 20 metrów przed bramką Majdana
Bania - 1 - nie wiem po co grał, nie mogę go ocenić wyżej poinieważ on nic! nie zrobiłpożytecznego
(60' Szczoczarz) - 2 - troche jakby sie starał, ale było to takie w jego stylu czyli wejdę wślizgiem ale delikatnie ...
Moskała - 2 - odbijał się od obrońców jak piłeczka tenisowa, wrócił koszmar z jego wywalaniem się przy każdym kontakcie z piłką
(80' Heidemann) - BO
[b] Do kopaczy i trenera [/b]
Przeminiecie z wiatrem!
Nie wygraliście jeszcze żadnych derbów od czasu wejścia do pierwszej ligi (już trzy próby). Ostatni mecz pokazał, że większość z piłkatrzy Panie trenerze nigdy nie będzie w stanie walczyć o najwyższe cele (najwyzsze nie znaczy 3 miejsce w lidze!!!) Wszystko (taktykę, piłkarzy) weryfikują cele w postaci wygranych Derbów i miejsce w lidze. W ubiegłym sezonie dostaliśmy po głowie dwa razy (5 miejsce w lidze i przegrane Derby) w tym sezonie pierwsze cięgi już wzięte, co będzie dalej? Czy nadal będzie Pan uparcie trwał przy swoim ... ?
Powiem Tylko Tyle > DZIĘKUJEMY CI KAPITANIE, ALE BĄDŻ GOŚĆ I PODAJ SIĘ DO DYMISJI <
Już od kilku meczy prezentujesz Pan DNO, Panie Bania.
Cabaj - 5
Radwański - 2
Skrzyński - 2
Karwan - 2
Wacek - 3
Bojarski - 2
Giza - 2
Baran - 2
Pawlusiński - 4
(57' Nowak) - 4
Bania - 1
(60' Szczoczarz) - 1
Moskała - 1
(80' Heidemann
Cabaj - 6
Radwański - 3
Skrzyński - 2
Karwan - 3
Wacek - 3
Bojarski - 4
Giza - 3
Baran - 3
Pawlusiński - 4
(57' Nowak) - 4
Bania - 1
(60' Szczoczarz) - 2
Moskała - 3
(80' Heidemann) - b.o.
-----
Generalnie smutna prawda jest taka, że choć nie powinno się nikogo przekreślać to ja już powoli nie widzę miejsca w Cracovii i gry na wysokim poziomie niektórych zawodników. Najchętniej zostawiłbym tylko Cabaja, Karwana, Radwańskiego, Bojarskiego, Gizę, Barana, Pawlusińskiego i Nowaka. Przykro mi, ale reszta chyba nie będzie już nigdy prezentować nic więcej ponad ligową przeciętność... Słowo na dziś - wzmocnienia, wzmocnienia i jeszcze raz wzmocnienia!
Wczoraj piłkarze zawiedli kibiców, choć muszę obiektywnie przyznać, że Wisła wczoraj była nie do zatrzymania.... NIESTETY.... Zawsze daję bardzo wysokie noty w przypadku kiedy jestem usatysfakcjonowany wynikiem (bywa, że nie schodze poniżej 7), kiedy zaś nie jestem, to odwrotnie - daję bardzo niskie (dlatego dzis nie wyjdę poza 4 z jednym wyjątkiem). Może to zabrzmieć bluźnierczo, ale jestem jak sędzia sprawiedliwy, który za dobre wynagradza, a za złe karze, a więc:
Cabaj - 6 - mimo puszczenia trzech goli spisywał się bez zarzutu;
Radwański - 2 - całaq obrona zagrała do D...;
Skrzyński - 2 - j.w.;
Karwan - 2 - j.w.;
Wacek - 2 - j.w.;
Bojarski - 2 - II linia podobnie jak obrona nie istniała;
Giza - 2 - j.w.;
Baran - 1 - beznadziejny występ, praktycznie przez cały mecz prosił sie o czerwoną kartkę i cud, że nie opuścił boiska przedwcześnie;
Pawlusiński - 3 - najjaśniejszy punkt II linii;
(57' Nowak) - 3 - j.w.
Bania - 1 - beznadzieja;
(60' Szczoczarz) - 2 - trochę lepiej od poprzednika;
Moskała - 4 - zdecydowanie najjaśniejszy punkt całej druzyny za wyjątkiem bramkarza;
(80' Heidemann) - bez oceny.
Cabaj - 6 bez poważniejszych błędów, mogło być gorzej gdyby nie on
Radwański - 2 najsłabszy w obronie
Skrzyński - 3
Karwan - 3
Wacek - 3
Bojarski - 3 bardzo słabe stałe fragmenty, w grze jak reszta nerwowo
Giza - 3 nie wiem czy nie zamknął sobie tym występem drzwi do kadry (tej z graczy ligowych) na dłużej
Baran - 1 najsłabszy na boisku, od pierwszej minuty grał jakby miał pełne gacie, zamiast uspokajać jak na środkowego pomocnika przystało, od niego zaczęła się cała nerwowość w poczynaniach naszych. Jego obciąża pierwsza bramka, która ustawiła mecz.
Pawlusiński - 3
(57' Nowak) - 3
Bania - 2 po co w ogóle wychodził na ten mecz
(60' Szczoczarz) -
Moskała - 4 sam nie mógł nic zdziałać
(80' Heidemann)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)