:D
-
-
Cracovia - Polonia 3 : 0
pokusi sie ktos o ocenę frekwencji?
onet podaje 5.000 ale im nie wierze ...
z tego co słyszałem od obecnych na meczu padały liczby z przedziału od ok. 6.000 do 6.500 ...
-Robert- Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> pokusi sie ktos o ocenę frekwencji?
>
> onet podaje 5.000 ale im nie wierze ...
>
> z tego co słyszałem od obecnych na meczu padały
> liczby z przedziału od ok. 6.000 do 6.500 ...
>
Nie no bez przesady,tyle osób aż nie było. Ale jest poprawa w stosunku do poprzednich meczy. Na moje oko było gdzieś w przedziale 5.000 do 5.500.
Ciezko powiedziec w miare dokladnie, ale moim zdaniem 6000 to zdecydowanie gorny pulap:)
wiecej niz 5500 nie bylo
nawet jak 6500 to i tak za mało pogoda dzisiaj była dobra (nie licząc zimna - ale dla kibica to nie powinien byc problem) sobota wieczór w pracy tylko nieliczni a przede wszystkim mecz z nasza zgodą wiec powinno byc w normalnych warunkach 8 tys (nawet ze zburzoną trybuną)
to jest sygnał ze dalej bilety sa za drogie ale jest coraz lepiej moze w przyszłym roku doczekamy sie dobrej frekwencji i przede wszystkim atmosfery
"Pasy" lepsze od "Czarnych koszul"
Piłkarze Cracovii wygrali na własnym stadionie 3:0 (1:0) z Polonią Warszawa w meczu 12. kolejki Orange Ekstraklasy.
Cracovia wygrała czwarty mecz z rzędu i, po słabszym początku sezonu, pnie się w górę tabeli. Podopieczni trenera Wojciecha Stawowego znów grają efektownie i skutecznie, ale mają też zbyt długie okresy przestojów. Polonia zagrała słabo, chociaż walczyła ambitnie do końca. Goście nie byli dla gospodarzy równorzędnym rywalem.
Cracovia rozpoczęła mecz bardzo słabo. Krakowianie grali chaotycznie, niedokładnie, ich akcje ofensywne rwały się raz po raz. Polonia zagęściła środek boiska, pozostawiając w ataku tylko Jacka Kosmalskiego. I właśnie Kosmalski był bliski zdobycia w 9 minucie gola. Otrzymał dalekie podanie, wyprzedził obrońców krakowskich, następnie minął Marcina Cabaja i mając przed sobą pustą bramkę - spudłował z 10 metrów.
Po raz pierwszy Cracovia otrzymała oklaski od widzów dopiero w 36 minucie, ale nie za dobre zagranie, lecz za gest fair play Marcina Bojarskiego. Napastnik gospodarzy przyznał się sędziemu, że ostatni dotknął piłkę i nie powinno być rzutu rożnego. Arbiter po wyjaśnieniach Bojarskiego zmienił swą decyzję i nakazał Polonii wybić piłkę spod swojej bramki.
Dopiero pod koniec pierwszej części gry gospodarze stworzyli kilka dobrych sytuacji podbramkowych. W 37 minucie Dariusz Pawlusiński z 10 posłał piłkę tuż koło słupka, a w minutę później Piotr Giza przestrzelił z 6 metrów.
W 45 minucie (już w doliczonym czasie gry) Cracovia zdobyła prowadzenie. Po podaniu Tomasza Moskały w znakomitej pozycji strzeleckiej znalazł się Marcin Bojarski. Mocno strzelił z 8 metrów, ale Paweł Kieszek obronił. Bramkarz Polonii był jednak bezradny przy dobitce Bojarsakiego.
Po przerwie Polonia zgrała odważniej i częściej atakowała. W 46 minucie Dariusz Dźwigała, z rzutu wolnego z 25 metrów, minimalnie spudłował. Kilka strzałów gości z dalszej odległości pewnie wyłapał Marcin Cabaj. Napór piłkarzy Polonii trwał zaledwie kilkanaście minut. Potem do głosu doszła Cracovia, która znów dyktowała warunki na boisku.
Pod bramka gości raz po raz było gorąco. W 65 minucie, po rzucie rożnym, Michał Karwan posłał głową piłkę w poprzeczkę. A w 69 minucie było 2:0 dla Cracovii. Po ładnej akcji Piotra Gizy piłkę otrzymał Piotr Bania i z 6 metrów pokonał Pawła Kieszka. Wynik meczu ostalił ładnym strzałem z 25 metrów Dariusz Pawlusiński już w doliczonym czasie gry. Cracovia była zespołem zdecydowanie lepszym i pewnie wygrała.
Trener Cracovii Wojciech Stawowy: Mecz mógł się podobać. Było dużo szybkich i ciekawych akcji. Cieszę się zwycięstwa, ale także ze skutecznej gry mojego zespołu. Zdobyliśmy trzy gole, a mogło ich być więcej. Cieszy mnie również zwyżka formy powołanego do kadry Piotra Gizy.
Trener Polonii Dariusz Kubicki: Do przerwy mecz był wyrównany, ale dostaliśmy 'gola do szatni'. Po przerwie staraliśmy się wyrównać, jednak się nie udało. Cracovia strzeliła nam jeszcze dwa gole i trzeba się było pogodzić z porażką.
Cracovia Kraków - Polonia Warszawa 3:0 (1:0)
Bramki: Marcin Bojarski (45), Piotr Bania (69), Dariusz Pawlusiński (90).
Żółte kartki: Wojciech Szymanek, Sławomir Jarczyk, Igor Gołaszewski (wszyscy Polonia).
Sędzia: Mariusz Podgórski (Wrocław). Widzów 5 000.
Cracovia Kraków: Marcin Cabaj - Tomasz Wacek, Łukasz Skrzyński, Michał Karwan, Krzysztof Radwański - Piotr Giza, Arkadiusz Baran, Dariusz Pawlusiński - Marcin Bojarski, Piotr Bania (81. Paweł Drumlak), Tomasz Moskała (88. Łukasz Szczoczarz).
Polonia Warszawa: Paweł Kieszek - Wojciech Szymanek (46. Ensar Arifović), Sławomir Jarczyk, Krzysztof Markowski, Luis Swisher - Igor Gołaszewski, Dariusz Dźwigała (73. Piotr Stokowiec), Antoni Łukasiewicz, Rodrigo da Silva (66. Adam Cichoń), Damian Seweryn - Jacek Kosmalski.
(PAP)
A ja chciałem napisac tylko tyle, że żyję i żaden pies mnie nie pogryzł ;).
Jesteśmy razem z moją żona w ciąży i forum trochę musiałem odpuśćić.
Rodzi się kolejny PASIAK lub PASIACZKA , tego jeszcze nie wiadomo.
Ale jedno jest najważniejsze PASY NIGDY NIE ZGINĄ i to proponuję żeby faceci na tym forum i po za nim,wzieli się za robienie dzieciaków i odstawili na chwilę piwka i inne delicje, bo nam NARÓD WYBRANY CRACOVIA PANY będzie się wykruszał.
Jak zwykle ślę najlepsze życzenia ( nie przejmujcie się chłopkaki z Żoliborza, dacie radę) moim kumplom i przyjacielom z Warszawy.
I powoli wracam na łono CRACOVII KRÓLOWEJ POLSKI, tzn mam tu na myśli tylko forum gdyż obowiązków meczowych nigdy nie zaniedbałem :).
I pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
ze starodawnym pozdrowieniem HEJ PASY GOOOOOOLLLL!!!
Widzów moim zdaniem blisko 6000. Całe B właściwie zajęte, na C miejsc niewiele, na E spora grupa. Jest coraz lepiej, ludzie wracają powoli na stadion...
Całe B zajęte !?!?!?!? Przeciez sektor na B ten najblizej bylego D byl najwyzej w 30% wypelniony a na innych skrajnych tez nie bylo lepiej...
Łacznie ok 5000 było
Chyba nie było 6 tysięcy. Na trybunie było dość rzadko.
Pierwsza połowa przeciętna, zwłaszcza początek. I szczęście, że Kosmalskiemu nie wyszło. Lepszy mecz w drugiej połowie, jak po bramce do szatni Bojara Polonia rozluźniła szyki. Kilka fajnych akcji zaczepnych Pasów przy stanie 2:0, kiedy piłka chdziła między piłkarzami jak po sznurku. A sztuczki techniczne były okrasą widowiska. To się fajnie oglądało.
Vojnar Napisał:
> Jesteśmy razem z moją żona w ciąży i forum trochę
> musiałem odpuśćić.
> Rodzi się kolejny PASIAK lub PASIACZKA , tego
> jeszcze nie wiadomo.
Toś mi brat :-)
Też jesteśmy, też musiałem odpuścić i też jeszcze nie wiemy :-)))
Termin mamy na koniec marca.
> I powoli wracam na łono CRACOVII KRÓLOWEJ POLSKI,
> tzn mam tu na myśli tylko forum gdyż obowiązków
> meczowych nigdy nie zaniedbałem .
Ja niestety zaniedbałem :-( Wstyd mi. Od czasów III ligi nie zdarzyło mi się opuścić klku meczów z rzędu.
> I pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
> ze starodawnym pozdrowieniem HEJ PASY
> GOOOOOOLLLL!!!
Dołączam się!
I pozdrowienia dla przyszłej mamy!
A tu cału B8 huczy od plotek gdzie tym razem mg wyjechał wprowadzać demokrację. :)
A zagadka sama się wyjaśniła.
no mg, a mysmy dziś tyle się o Tobie nagadali ;) - gratulacje !!!! :D
Vojnar, mg ja też mam na marzec i też nie wiem czy pasiak czy pasiaczka :)
pozdrowienia z Belgii;
bardzo sie ciesze z dzisiejszego wyniku!
panowie! to brzmi dumnie!
Bardzo ładnie! I żadnej kartki nikt nie złapał...
Poza tym naprawdę ładny gest Bojara (z kornerem w I połowie). Niewiele kosztuje, a pokazuje klasę.
i fortuna mu odpłaciła :-) za chiwle strzelił bramkę i oworzył wynik
Dokładnie mecz się fajnie ogladało , i całkiem zadowalajacy wynik :P:P
5 za oprave:P
Szkoda, ze tego w C+ nie pokazali. M.zd. to zdarzenie godne pochwał.
Zamiast tego epatowali się dziecinnadą Milara...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)