oceniamy w skali 1-10
skład Pasów:
Cabaj -
Wacek -
Skrzyński -
Karwan -
Radwański -
Nowak -
Baran -
Giza -
(46' Szczoczarz) -
Bojarski -
(74' Drumlak) -
Pawlusiński -
(85' Moskała) -
Bania -
-
-
Oceńcie piłkarzy! - sezon 05/06 - 9 kolejka (Arka Gdynia)
Cabaj - 6
Wacek - 6
Skrzyński - 6
Karwan - 6
Radwański - 6
Nowak - 7
Baran - 8
Giza - 6
(46' Szczoczarz) - 2
Bojarski - 7
(74' Drumlak) - 5
Pawlusiński - 8
(85' Moskała) - bo
Bania - 7
Cabaj - 7
Wacek - 6
Skrzyński - 6
Karwan - 5
Radwański - 6
Nowak - 7
Baran - 6
Giza - 6
(46' Szczoczarz) - 3
Bojarski - 6
(74' Drumlak) - 5
Pawlusiński - 7
(85' Moskała) - za krótko grał
Bania - 7
Cabaj - 8
Wacek - 4
Skrzyński - 4
Karwan - 4
Radwański - 4
Nowak - 6
Baran - 3
Giza - 2
(46' Szczoczarz) - 1
Bojarski - 8
(74' Drumlak) - 1
Pawlusiński - 5
(85' Moskała) - -
Bania - 6
Cabaj - 6 - nie mial zbyt duzo okazji do pokazania sie, bramki nie widzialem do tego jeden zauwazalny blad gdy zawahal sie przy wyjsciu do dosrodkowania
Wacek - 7 - dobry mecz Wacka, nie duzo strat, ofensywnie dobrze i tak samo jeden blad gdy zle odgrywal do Marcina C. - mogla byc z tego bramka
Skrzyński - 6 - kiedy wreszcie strzeli groznie z rzutu wolnego...?
Karwan - 6 -miejmy nadzieje ze to tylko moment slabszej formy ale mimo to gral na poziomie
Radwański - 6 - mniej widoczny
Nowak - 7 - aktywny szukal gry
Baran - 7 - forma zwyzkuje :) czyscil srodek b.dobrze
Giza - 6 - kilka dobrych akcji. dlaczego zszedl??
(46' Szczoczarz) - 4 - slabo...
Bojarski - 8 - ambitny, moze byc tylko lepiej + bramka
(74' Drumlak) -
Pawlusiński - 8 - bardzo dobry mecz !! jesli bojar dojdzie do formy to ci dwaj pilkarze pociagna nas w gore tabeli.
(85' Moskała) -
Bania - 7 - lepiej niz zawsze (czyyli lepiej niz slabo) :) a powaznie to brawo za piekna bramke, moze sie przelamie nasz badz co badz czolowy snajper tamtego sezonu
Cabaj - 6, poprawnie, w zasadzie bezrobotny, przy wolnym bez szans
Wacek - 5,dużo serca wkładał w grę, jeden koszmarny kiks do spółki z Wąskim
Skrzyński - 6, przyzwoicie, dobry strzał z wolnego.
Karwan - 6, się nie przemęczał
Radwański - 6, gdyby te dośrodkowania po dynamicznych rajdach były lepsze
Nowak - 7, walczył jak lew i nie "umarł " w 70 minucie
Baran - 6, solidnie i bez żóltej kartki
Giza - 6 nie wiem czemu zszedł, rozgrywanie tak, strzały na bramkę nie!
(46' Szczoczarz) - 1, bo Dario nie pozwala wstawiać zera.
Bojarski - 7, walczył i strzelił gola
(74' Drumlak) - 3 niewidoczny, mało agresywny.
Pawlusiński - 5, doPASOwał się do reszty drużyny
(85' Moskała) - bo
Bania - 7, strzelił bramkę, walczył, próbował nawet biegać, najlepszy mecz Baniowego od wieków
Ocena nie może być jednoznacznie pozytywna bo przeciwnik był dziś słabiuteńki. Chętnie dowiem się od Pana Trenera, dlaczego takie zmiany a nie inne.
to prezgapiłem, sorry.
Kurcze ... czemu wy dostrzegacie tylko to,ze Baran czysci, wymiata, przerywa? Tak naprawde to on jest tez glownym rezyserem i panem srodka pola przy rozprowadzaniu pilki. Dzisiaj asysta do Bojara.
Cabaj - 8 - bardzo dobry występ, zwłaszcza w drugiej połowie wybronił kilka trudnych piłek, szkoda straconej bramki! Nie kiwał sie nie bawił i to mu sie chwali.
Wacek - 6 - Lepiej w ofensywie niz w defensywie. Miał kilka niezłych wejsc ale po jegu zagraniu do Cabaja moglismy stracic gola.
Skrzyński - 6 - nie mam wiekszych zastrzezen choc zarówno jego jak i kolegów obciąża bramka z ostatniej minuty. Brak koncentracji panowie, a gdyby tak było wtedy 1:0 ...
Karwan - 6 - dobty wystep aczkolwiek czasem w pojedynkach o górne piłki wydaje mi sie, że Karwan jest albo ocięzaly albo mało skoczny (albo słabo gra głową)
Radwański - 6 - mniej widoczny od swojego vis a vis czyli Wacka
Nowak - 6 - (OCENA ZMIENIONA - odejmuje 1 pkt za brak asysty :) )świetna asysta przy bramce Bani, troche sie plątał w srodku pola jakby nie do konca wiedział na jakiej pozycji wystepuje
Baran - 8 - Asysta przy drugim golu, walka o każdą piłke w srodku pola, zdecydowanie bardziej kreatywny od Gizy
Giza - 6 - (OCENA ZMIENIONA - dodaje 1 pkt za asyste) zwalnia tempo akcji, zupełny brak kreatywności jesli ma dobra technika to przez brak dynamiki jest ona zupełnie niewykorzystywana. .... a jeszcze jedno strzały na bramkę Arki - tragedia!
(46' Szczoczarz) - 4 - totalne nic! zupełny nieudacznik w polu karnym
Bojarski - 8 - w koncu strzelił. troche mnie irytowały jego podania do obronców na poczatku meczu. zrobił swoje.
(74' Drumlak) - BO
Pawlusiński - 7 - aktywny, szybki bobre syrzały z dystansu, bardzo dobry wystep!
(85' Moskała) - BO szanujacy sie napastnik powinien potrafic strzelac obiema nogami
Bania - 8 - dla mnie najlepszy mecz Piotrka w Pasach od spotkania z Podbeskidziem w drugiej lidze. Walczył o kazda górna piłke (wiekszosc tych pojedynków wygrał!), strzelił piekna bramkę i walczył, walczył, walczył. BRAWO!
Po zejściu Gizy nasza II linia pogubila sie zupelnie i oddała Arce pole. Choc Giza nie jest w jakies super formir, to on umie przytrzymac pilke , wygrac pojedynek 1:1, jego zejscie wg. mnie było dużą stratą
Cabaj - 6 Dobry mecz nie rewelacja ale naprawde poprawnie
Wacek - 7 Waleczny szybki ladny rajd przez pol boiska
Skrzyński - 6 Poprawnie ale wolne marne
Karwan - 5 Niezle ale nie przekonuje mnie narazie
Radwański - 5 To nie ten sam Radwanski
Nowak - 7 Juz od paru meczy mocny punkt zespolu ciagnie gre
Baran - 7 Dzisiaj faktycznie ladnie czyscil srodek ale fakt ze Arka slaba
Giza - 5 To nie ten Gizmo przebojowy blyskotliwy brakuje sporo
(46' Szczoczarz) - 1 DNO nie zycze mu zle niech sobie gra w pilke alenie w CRACOVII on jest po prostu bardzo slaby
Bojarski - 7 Forma chyba idzie w gore
(74' Drumlak) - 4 Malo widoczny potrzeba czasu az zlapie wiatr w zagle
Pawlusiński - 7 Gra dobra nie rewelacja ale +1pkt za to ze nie boi sie strzelac
(85' Moskała) - za krotko gral
Bania - 7 Bramka ladna gra nie rewelka ale chcialbym bardzo zeby nawet tak jak dzis
gral do konca rundy (nie chodzi o sama bramke ale o zaangazowanie)
Cabaj - 7 dobry występ. Co mnie szczególnie cieszy zaczął w końcu poprawnie wprowadzać piłkę do gry. Przy bramce raczej bez winy.
Wacek - 7 widoczny przez cały mecz. Jego notę obniża słabe podanie klatką do Cabaja co mogło zakończyć się bramką dla Arki ale w zamian przez cały mecz Witia wykazywał się ogromną ambicją i wolą walki więc ocena jak najbardziej zasłużona.
Skrzyński - 6 poprawny występ Skrzyni. Szkoda że nie użądlił z wolnego :)
Karwan - 6 Karwan też raczej na szczęście bez poważniejszych wpadek
Radwański - 5 Fąfel dziś słabszy niż zwykle. Czytelne podania, niecelne centry, ale mimo to równiez walczył dzielnie.
Nowak - 6 biegał, rozgrywał , strzelał, trochę chaosu, trochę celowych zagrań ale ambicji nie sposób mu odmówić.
Baran - 7 jak zwykle solidny poziom Baranka. Bez błysku ale jego pracy w środku pola nie sposób przecenić
Giza - 6 dużo strzałów a właściwie prób strzałów. Kilka typowych dla Gizmy zwodów-kółeczek i o ile dobrze widziałem asysta przy golu Bani. po jego zejściu gra wyglądała nieco inaczej.
(46' Szczoczarz) -4 on już mnie chyba do siebie nie przekona. Jego gra nie przynosi drużynie korzyści. Mimo ze chce to typ zawodnika bezproduktywnego...
Bojarski - 7 +1 punkt za bramkę. Momenty gry przypominające starego Bojara. Oby zwyżka formy...
(74' Drumlak) - nie widziałem zbyt wielu zagrań Drumiego toteż nie oceniam go.
Pawlusiński - 7 dobrze,ale stać go na więcej.
(85' Moskała) - hehe
Bania - 8 Baniowy oddał chyba kartę klubową do "Jamy" i zagrał najlepszy mecz w tym sezonie. Walczył przez duże "W" Rzadkotracił piłke, wygrywał pojedynki główkowe, strzelał, dośrodkowywał. To jest Baniowy z zeszłego sezonu i takiego chcemy oglądać.
Cabaj - 7,
Wacek - 6,
Skrzyński - 6,
Karwan - 6,
Radwański - 6,
Nowak - 7,
Baran - 6,
Giza - 6,
(46' Szczoczarz) - 2,
Bojarski - 7,
(74' Drumlak) - 4,
Pawlusiński - 7,
(85' Moskała) - bo
Bania - 7,
Cabaj - 8 - Jeden błąd przy niepewnym wyjściu do dośrodkowania; poza tym bezbłędny.
Wacek - 5 - Najsłabszy mecz Wacka z tych trzech ostatnich. W I połowie jakby bał się grać ofensywnie po skrzydłach i rzadko przekraczał swoją połowę. No i ten fatalny błąd przy podaniu do Cabaja. To po jego stronie sunęły w większości ataki Arki
Skrzyński - 6 - Słabiej wychodzą mu rzuty wolne, z których trafia prawie zawsze w mur; brak długich podań, w defensywie poprawnie.
Karwan - 6 - Poprawnie. Poprawnie nie znaczy, że się czymś wyróżnił
Radwański - 5 - słabiej w ofensywie, słabiej w defensywie...
Nowak - 7 - dobry w I połowie; w II im dalej, tym bardziej niknął i gasł
Baran - 8 - Jak zwykle
Giza - 6 - strzały Gizy są rzeczywiście denerwujące, ale jak zawsze ten piłkarz mnie denerwował, to dziś dostrzegam poprawę w jego grze, grał więcej z pierwszej piłki, miał parę dobrych kiwek i podań; może jest to symptom poprawy?
(46' Szczoczarz) - 2 - mało... cały czas powtarzam, że lepiej dać szanę Tatarze, lub Waksmunckiemu w miejsce Szczoty.
Bojarski - 7 - Też lepiej. Choć pamiętam też Bojara sprzed roku; do tamtego jeszcze dzisiejszemu dużo brakuje.
(74' Drumlak) - BO
Pawlusiński - 6 - Średni występ po kontuzji, ale czas pokaże mam nadzieję, że strzeli swoją pierwszą brameczkę w Pasach
(85' Moskała) - BO
Bania - 7 - Co się stało??? Przypomniał się Bania z II ligi i z jesieni 2004. Walczący z sercem i do upadłego. I strzelającego bramkę. Czasem krytyka pomaga...
Ogólnie mecz był taki sobie. A w II połowie mizeria. Jedynie trzy punkty w pełni zadowalają.
A Arka? Arka najsłabsza z zespołów, które były na Ziemi Świętej w tej rundzie.
torreador Napisał:
-------------------------------------------------------
> Po zejściu Gizy nasza II linia pogubila sie
> zupelnie i oddała Arce pole. Choc Giza nie jest w
> jakies super formir, to on umie przytrzymac pilke
> , wygrac pojedynek 1:1, jego zejscie wg. mnie było
> dużą stratą
Dokładnie tak... Zmiany dokonane przez trenera Stawowego w drugiej połowie znowu były fatalne. Zejście Gizy znacznie osłabiło naszą drugą linię, gdyż w tej strefie było o jednego zawodnika mniej.... W ataku zaś Szczoczarz jedynie statystował, więc można było odnieść wrażenie, że gramy w 10 na 11.... W pierwszej połowie trudno doszukać sie jakichkolwiek minusów w grze naszych piłkarzy, ale w drugiej zagrali już kiepsko, co było ewidentną winą trenera.... Jest zatem widoczny wyraźny postep w porównaniu z poprzednimi meczami, choć Arka nie ustawiła dzisiaj zbyt wysoko poprzeczki.... Niestety wydaje się jak narazie głównym kandydatem do spadku.... Jeżeli przed rundą wiosenną nie wzmocni znacznie zespołu to trudno będzie jej się utrzymać w lidze. Wracając do gry naszych piłkarzy - dotychczas bałem się, że również możemy mieć kłopoty z utrzymaniem, ale teraz jestem raczej spokojny.... Przechodzę do ocen:
Cabaj - 5 - popełnił moim zdaniem błąd przy bramce, choć nie widziałem powtórki w TV, poza tym bezrobotny;
Wacek - 6 - znacznie lepszy w ofensywie, niż w defensywie, kilka niezłych rajdów i druga bramka zaczęła się od jego akcji, kiedy dobiegł do jak się wydawało straconej piłki i zacentrował ( -1,5 pkt za koszmarny "wielbłąd" przy podaniu klatą do Cabaja);
Skrzyński - 6 - poprawnie;
Karwan - 6 - poprawnie;
Radwański - 5 - starał się to trzeba przyznać, ale to dzisiaj było za mało;
Nowak - 7 - bardzo aktywny w cały meczu, faktycznie od jakiegoś czasu jest mocnym punktem drużyny;
Baran - 7 - więcej niz poprawnie;
Giza - 7 - gdy zszedł z boiska to skończyła się gra, nie może nie błysnął jakąś extra formą, ale wyraźnie go brakowało w drugiej połowie;
(46' Szczoczarz) - 1 - jego wejście osłabiło drużynę, po prostu statystował na boisku;
Bojarski - 8 - chyba wreszcie wraca do formy, dzisiaj bardzo dobry wystęo uwieńczony zdobytą bramką;
(74' Drumlak) - za krótko grał;
Pawlusiński - 7 - brakowalo go w poprzednich meczach, szybki, dynamiczny, potrafi silnie uderzyć z dystansu
(85' Moskała) - za krótko grał;
Bania - 8 - wreszcie, oby tak dalej (+1 punkt dla zachęty)
torreador:
no cóż jesli zmienia się środkowego pomocnika na napastnika (i to nieudacznego) to sa efekty. Dlaczego nie wszedł za Gize Drumlak. Wtedy mozna by nyło realnie porównac 2 linie z Giza oraz z Drumlakiem!
Muertes:
hmm jesli jest jak mówisz to faktycznie poprawie oceny! sprawdzilem jednak na cracovia.pl i tam jest napisane, że dosrodkowywał Nowak!
nie uwierze jesli nie zobacze ... czekam do jutrzejszego mahgazynu na TVN
Nie lubię dawać ocen, bo nie wszystko dokładnei widziałem - poza tym czasami z daleka ja nie widzę dokładnie który to nasz (P)as zagrał - cóż, istnieją na świecie ludzie nei obdarzeni dokolim wzrokiem... Ale:
- uważam że znakomicie (naprawdę) zagrał Bania - grał, starał się - w drugiej połowie widziałem jego kilka znakomitych przyjęć piłki i puszczenia akcji natychmiast dalej
- tak, jak sądzę więszość uważam, że dalej świetnie grał Wacek (sądzę, że pwoyższe słowa PASa są trochę za ostre) - zwłaszcza w pierwszej połowie gdzie miał serię rajdów, akcji - nie było dla niego starconych piłek - OBIE bramki padły po jego akcjach (p[rzy czym przy drugiej minęło troszkę czasu). Pod koniec drugiej chyba triochę osłabł. Jednak gdzieś po kwadransie drugiej połowy miał rewelacyjne wybicie na korner z trudnej sytuacji tużspod nosa Arkowca - gdyby tego nie zrobił, gol jak nic! I byłoby nerwowo... A tak tym goem na 2;1 nawet się nei zdenerwowałem a tamic nie biegli z piłką do środka - bo jasne było, że jest koniec. Inna rzecz że niepotrzebnei wpadło.
- Szczoczarz... on się starał i nie można mu tego odmówić - ale co z tego? Bardzo dobre pytanie gtx-a a to czemu właśnie takie zmiany... Ja sądzę, że WS stwierdził, że przeciwnik jest cienki (bo w pierwszej połowie nie istniał na boisku) - i może teraz Szczoczarz "coś chwyci".. Parę razy mu się nawet udało nieźle zagrać, ale on jest po prostu totalnie bardzo słaby. Sądzę że jednak należy mu dać odpocząć od pierwszej drużyny na jakiś czas. Ja bym Szczoczarza wprowadził przy stanie 3:0.
- Cabaj: pierwsza połowa -praktycnzie bezrobotny, w drugiej - kilka razy pięknie 'wyciągnął" pikę niemal z siatki.
Bojar lepiej niż ostatnio, Pawlusiński dobrze... Baran też na poziomie, szkoda że znowu złapał kartkę...
Kibice też bardzo ładnie, doping dobry, nie bluzgali na naszych - nawet na Szczoczarza zaczęłi dopiero po pewym czasie ale wcale się nie dziwię że ten i ów nie wytrzymał (tylko po co znowu parę razy intonacja "Wisła to..." ale zdaje się na te debilowate zagrywki niektórych nie ma rady... Jak już ktośmusi, to nie lepiej ten super przebój "To dla kibica Pasów..." - i oryginalne, i śmeiszne, i z klasą... -
- ale jednej rzeczy się bardizej przyczepię. Ja rozumiem - przyjąźń przyjaźnią, ale hjrzyczeć całym stadionem "ARka Gdynia" gdy idzie ich akcja na naszą bramkę i sąblisko pola karnego albo gdy nmają bić wolny na bramkę, to przesada. Można parę razy, ale nei wtedy!
Cabaj - 5
Wacek - 7
Skrzyński - 6
Karwan - 4
Radwański - 7
Nowak - 6
Baran - 6 (żółta kartka zupebezmyślnie)
Giza - 7 ( bez niego zespół stracił 49%)
(46' Szczoczarz) - 3 (trochę lepiej niż zazwyczaj, ale daleko jeszcze do przyzwoitości)
Bojarski - 8 (ładna brameczka i aktywność)
(74' Drumlak) - 1 raczej statysta
Pawlusiński - 6
(85' Moskała) - 1 (wolałbym Piechnę na jego miejsce)
Bania 8 Tak bardzo się cieszę, że Piotrek zaczął grać swoje!)
Cabaj- 6 bez zastrzezeń i poważnych błedów chyba wreszcie zrozumiał ze nie ma zabawy pod bramką
Wacek - 7 ambitny, szybki i grajacy z sercem za co dodatkowy punkt. Notę obniza fatalny kiks ale pamietajmy ze dopiero wchodzi do druzyny po ciężkiej kontuzji
Skrzyński- 6
Karwan - 6
Radwański- 5 czegos brakuje
Nowak- 6 dzisiaj trochę słabiej ale jest niezle
Baran - 8 jak zwykle ciężka praca w środku pola - brawo
Giza- 7 chyba Gizmo wraca do formy - brawo. Widoczny brak w drugiej połowie
Szczoczarz-1 dno,dno, dno gorzej być nie może
Bojarski- 7 piekna bramka
Drumlak- 5 musi zaskoczyć bo ma potencjał
Pawlusiński- 9 dla mnie najlepszy zawodnik meczu. jedyny który nie poi sie oddać strzału z daleka i to w dodatku strzału celnego brawo
Bania- 7 wreszcie i oby tak dalej. Mozma psioczyć ale i tak chyba najlepszy nasz napastnik.Troche krytyki jeszcze nikomu nie zaszkodziło
STAWOWY - dlaczego wpuszcza Pan Szczoczarza osłabia Pan druzyne
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)