"Nie było Wojciecha Stawowego, który wziął jeden dzień urlopu, bowiem załatwiał sprawy osobiste."
źródło DP
-
-
Trener Stawowy musi odejść.
Panie Trenere, proszę nam wytłumaczyć zasadność przeprowadzonych zmian w czasie meczu z Arką!
zmiany miały na celu wygranie meczu i zdobycie 3 punktów - cel został zrealizowany.
dokladnie !! 3 pkt sa , wiec nie wiem o co biega !
Ano biega o to, że
- jak schodzi Giza, to jest rzeczą naturalną, że na boisko winien wejść Drumlak, a nie Szczota,
- Szczota nie ma sznas grać w I lidze, wczoraj nie powienien grać z Arką o 18.00, ale o 15.00 z Garbarnią,
- Trener dalej uprawia politykę kolesiostwa (Szczoczarz zajął miejsce Dudzińskiego - nic nie umie, ale gra w I lidze),
- gdzie był Zimoń,
- drużyna zagrała tylko 45 min., mieliśmy idealną powtórkę meczu z Legią i gdyby Arka była trochę lepsza, a Cabaj trochę słabszy to wynik nie byłby na 3 punkty,
- w meczu z tak słabą drużą, który na dodatek tak dobrze się układa trzeba wygrać 4 albo 5 do 0 i odbudować nienajlepsze ostatnio morale drużyny (i stosunek bramek), a tak wszystkim pozostaje niedosyt, a piłkarze schodzą do szatni w średnio euforycznych nastrojach.
Słusznie prawisz.
Dorwas...a kiedy WS ma sprawdzić Szczoczarza???
Giza zostal zmieniony na własną prośbe bo był przeziębiony i źle się czuł.Tutaj na forum, ile było wpisów aby dać Łukaszowi wiecej szans na grę gdyż Bania jest do bani.Przy wyniku bezpiecznym(?) wprowadzono drugiego napastnika i zagrano tak popieranym tutaj 4-4-2.
Wyszla kicha w 2 połowie.Bania zagral b.dobrze-walczył za dwoch w ataku,wygrywał pojedynki główkowe,atakował za każdym razem bramkarza gdy ten mial piłke.A Szczota?Dał licznym wielbicielom jego talentu,swój popis.TAK SAMO SZCZOCZARZ GRAŁ W ZESZŁYM SEZONIE W REZERWACH.Można sprawdzić moje wpisy na ten temat.
Zimoń niech jeszcze trochę pogra w rezerwach.Lepiej jak zagrał cały mecz przeciwko trudnej Garbarni niz gdyby siedział na ławie jako kolejny pomocnik.Tutaj mieliśmy Drumlaka oraz Bastera.
Nie widzę tutaj KOLESIOSTWA-Szczoczarz dostał szansę gry i ją zaprzepaścił....
ian thopre ma racje. Teraz przynajmniej nia ma wątpliwości, że Szczoczarz powinien szukać formy w rezerwach. Jednakże, jeżeli WS wpuści go w następnym meczu to wtedy można go będzie krytykować za błędną decyzje.
Kurna przecież Szczoczarz dostał już nie wiadomo którą szansę - ile jeszcze uważacie że należy mu dać?
Dla mie mimo zwycięstwa temat nadal aktualny i prawdziwy...
A ja powiem, ze od samego mieszania herbata nie robi sie slodsza. Najlepszy przyklad mam w Brazylii, gdzie notorycznie po sezonie (i w przerwie miedzy rundami) wyprzedaje sie najlepszych zawodników - nie tylko do najlepszych klubów, ale tez do Turcji i na Ukraine. Prezesi inkasuja pieniadze, a pózniej sa wsciekli, ze druzyny gorzej graja - rezultat: z 22 zespolów 1 ligi TYLKO W DWÓCH pracuja dotad ci sami trenerzy, co na poczatku sezonu.
Dobrze, ze w tej sprawie don Felipe zachowuje spokój.
14 dni później
"Stawowy nie zgadza się, że napastnicy nie strzelają bramek, bo Dariusza Pawlusińskiego - strzelca jedynej bramki - traktuje właśnie jak napastnika. A dlaczego podczas treningu formacjami trenował z pomocnikami? - Bo Darek wciąż musi poznawać naszą taktykę, a na trening z napastnikami jeszcze przyjdzie czas - odpowiada trener Cracovii."
Pan od Wf nie wie czym się różni napadzior od pomocnika?
Pan Radolsky przestał być trenerem Groclinu. Odniósł przez te dwa lata o wiele większe sukcesy z Groclinem niż WS z Cracovią, a mimo to został zwolniony po paru słabszych meczach swojej drużyny. I nie pomogło mu nawet tłumaczenie, że ma tylu kontuzjowanych zawodników. W sporcie o " byciu lub nie byciu" trenera decyduje tylko wynik.
Stąd trudno czasami zrozumieć te wszystkie płacze, szczególnie na Teraz Pasy,gdy po słabych wynikach i grze Cracovii, mowa jest o zwolnieniu trenera.
Wydaję mi się,że Drzymała rozstaje się cyklicznie z trenerami, w przypadku trochę tylko gorszych rezultatów drużyny,wierząc że tylko taka zmiana może wprowadzić nowe ożywienie w układ, który się wypalił. I jak dotychczas przynosi mu to efekt.
Także Stawowemu nie są potrzebni klakierzy z redakcji Teraz Pasy, ale dobre wyniki i dobra gra Cracovii( Czego jemu i drużynie oczywiście życzę)
Tylko to może mu pomóc w zachowaniu tej posady.
SACRA CRACOVIA
Pasiakcing
Płacze są bo dla niektórych ws to jedyny trener w Cracovii którego pamiętają....
I dlatego myślą że jak on odejdzie to klub upadnie:).....
ja pamiętam wielu trenerów oprócz WS ale tylko IA po wywalczeniu awansu z 3 i grze w 2 lidze pokazał że się do czegoś nadaje.
Argument z p. Radolskim nie jest miarodajny. Jest raczej "krótkowzrocny", np. Wisła: Kasperczaka wywalili przyszedł Liczka wprowadził swoją defensywną gierkę i wyleciał przyszedł Engel wprowadził swoją tj reprezentacji w Korei i jest na wylocie. A w POlonii W-WA. mimo, że są w strefie spadkowej i przegrywają nikt trenera nie wyrzuca. Ja nie widzę trenera , który mógłby z aktualną drużyną zrobić więcej, niż zrobi pan Stawowy. I prosiłbym o ostateczne przemyślane, uwzględniające wszystkie uwarunkowania pracy trenera w Cracovii wnioski formułować w czerwcu 2006 r.
> z Cracoviackimi pozdrowieniami
No to ja jeszcze podam przykład Michniewicza z Lecha....wszyscy go wyrzucali,bluzgali itp...a ostatnio " CZESŁAW MICHNIEWICZ !!!" na trybunach.....
Stawowego obronią wyniki a wtenczas bronić go beda kibice...tyle....
Wojciech Stawowy- ZAUFANIE KTÓRE PORCENTUJE.
Oby zaprocentowało w piątek w Szczecinie i we środę we Włocławku. :)
Tak... Abstrahując zupełnie od WS - wyrzucenie w tej chwili Radolskiego to jest - moim zdaniem - kretyństwo. Jedyny plus (jeżeli można nówić w ogóle o plusach) że ten który go zmienił to dobry trener. Oczywiście to nie moja sprawa - to tylko uwaga ogólna.
Nasz "styl w polskiej lidze" - coś idzie nie tak? zmienić trenera! Uważam, że dziwny.
Przykład Michniewicza bardzo dobry.
I jeszcze nawiążę do sąsiadki zza Błoń - też nie moja sprawa - ja uważam, że z ich strony naprawdę nonsensem było zwalnianie Kasperczaka - a potem także Liczki. Uważam, że każda zmiana z ostatniego okresu tam jest "dla nich" na gorsze.
Ja nei mówię, że nie należy zmeiniać trenerów. Ale: po pierwsze - nie na chybcika, po drugie - w cywilizowany sposób.
Wojciech Stawowy- ZAUFANIE KTÓRE PORCENTUJE.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)