Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Komentarze po Koronie

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 26.07.2005 o 23:30
      Ostatnia aktywność 29.07.2005 o 09:32
      3395 wyświetleń
    • lasko24

7
      0
    • 27.07.2005 o 10:49
      Post #240090 27.07.2005 10:49
    Od jakiegos czasu kibice Ptasiaka Celsy Kso Łostrowiec przyjeli wlasnie taka taktyke aby sklocic nasze kluby. Co do flagi stalem blisko zegara i zadnemu z kibicow Korony nie przeszkadzal kibic z flaga a wrecz krzyczeli zeby czesciej machal bo nie widza, ktora minuta meczu jest :) Cracovia & Korona
    • Aleks

1.9K
      226
    • 27.07.2005 o 11:26
      Post #240092 27.07.2005 11:26
    Meczu tez jeszcze nie widzialem, moze doczekam sie w ktorys dzien transmisji na ITVN, ktory odbieram, ale po przeczytaniu chyba wszystkich mozliwych relacji w sieci odnosze wrazenie, ze zdecydowana wiekszosc druzyn tzw. Idea Ekstraklasy zagrala - oprocz Groclina i Amiki, co dopiero ma sie odbyc - ponizej oczekiwan. W grze Cracovii zadziwila mnie - na podstawie opisow i statystyk - nie slaba postawa ataku ani nieskutecznosc, ale cos co bym nazwal "zatrata stylu". Tylko jeden (!!!) celny strzal na bramke??? Czyzbysmy zostali juz tak rozpracowani? Korona podobno byla wyraznie szybsza i bardziej zdeterminowana, czyli wiecej walczaca. O ile pierwsze moge zrozumiec i polozyc na karb jakichs bledow w przygotowaniach, to drugiego raczej pojac nie moge. Przeciez prawde mowiac najwieksza sila Cracovii w zeszlym sezonie, szczegolnie w meczach z Wisla, Groclinem, Legia, Pogonia, Lubinem byla wlasnie determinacja, walka, "gryzienie trawy". To ponoc Bojarski byl najbardziej faulowanym zawodnikiem w tej nasze pozal sie Boze "Ekstraklasie". Bo wlasnie szarpal, walczyl, staral sie. Mozna chwilowo zatracic cechy motoryczne i czekac na ich poprawe w miare czasu, ale nie charakterologiczne, wolicjonalne, ktore powinny byc juz utrwalone. Coz, liczylem na zwyciestwo, bo mimo wszystko uwazam, ze jestesmy pilkarsko lepsi od Korony, o rok bardziej doswiadczeni i jakby nie bylo zakonczylismy poprzedni sezon na 5-tym miejscu. A to zobowiazuje i obliguje. Trudno, moze jak w bokserskiej walce, ta pierwsza kolejka to przetarcie, rozeznanie,asekuracyjne podejscie. Mam nadzieje, ze bedziemy sie rozkrecac w trakcie jesiennej rundy i grac z meczu na mecz coraz lepiej.
    • kkk_84

10.7K
      360
    • 27.07.2005 o 11:39
      Post #240093 27.07.2005 11:39
    na www.pasy.straszne.pl jest do sciagniecia skrot z torrenta jak rownierz skrot meczu Lech-Polonia
    • rev_krk

253
      46
    • 27.07.2005 o 13:03
      Post #240104 27.07.2005 13:03
    Co do meczu to był bardzo słabiutki ale więcej zastrzeżeń mam do kibiców Korony. 1. Przyjezdrzamy do Kielc, wysiadamy pod gł. bramą Korony, i zaczynamy śpiewać (hej,hey;itd) zero reakcji ze strony kibiców których tam było ponad 100, nawet śpiewając "Korona też, przyjacielem..." nikogo nie zainteresowaliśmy. 2. Kawałek dalej, pijąc piwo pod jakimś sklepem (coś chyba jak u nas Alga) a później przy gł. bramach podchodzi do mnie Straż miejska i pyta się czy wiem że picie piwa kosztuje 100. Czy ktoś jest w stanie wyobrazić sobiecoś podobnego u nas pod stadionem???? 3. Zero zainteresowania Cracovią, ze strony Korony! Nikt nas nie przyjoł ani nic. Gadając przed meczem z 3 kolesiami z Kielc ( wyglądali na kumatych) dowiedziałem się że, stara chuliganka może nas ugości po meczu. Bo są skłuceni i nie wiedzą czy przyjadą nawet pod stadion:/ PS: Pod względem ultras i hool's to mi przypominają Łęczną. Obawiam się że jak przyjedzie tam pożądna ekipa to będzie po Koronie!
    • Domin

1.5K
      3
    • 27.07.2005 o 14:50
      Post #240114 27.07.2005 14:50
    Co do meczu - graliśmy bardzo słabo, właściwie nie stworzyliśmy żadnej sytuacji strzeleckiej, oprócz tej szansy Gizy,którą powinien był wykorzystać.Jak dla mnie to możemy pochwalić Cabaja(pewne interwencje,dobrze wyłapywał dośrodkowania, choć raz wypuścił piłke przed siebie, dobrze że nie było tam nikogo)i Michała Karwana(świetny mecz, bezbłędny w obronie)a reszta to po prostu typowy drugoligowy poziom.To że nie przegraliśmy zawdzięczamy Koronie, która też zagrała słabo. Nas w Kielcach sporo, na pewno nie 700, jak napisano w Dzienniku Polskim, a grubo ponad 1000 ale ile dokładnie to ciężko to zliczyć bo byliśmy rozrzuceni po całym stadionie. Nie podobało mi sie gwizdanie ze strony kibiców Korony na naszych piłkarzy gdy byli przy piłce i gdy dostawali kartki.Nie wyglądało to za ładnie.Pod koniec meczu troche im się odwdzięczyliśmy, gwiżdżąc gdy piłkarz Korony wykonywał rzut rożny. Ogólnie doping nienajlepszy, co tu dużo mówić nie ma prowadzącego, nie widziałem Świstaka,a AA miał trudno. Szkoda...No i oczywiście tradycyjnie porobiło sie kilka młynów, przez co też doping był zjebany.Zresztą byliśmy rozrzuceni po całym stadionie wiec trudno było coś zaśpiewać.Jednak to nas nie usprawiedliwia, niektórym sie w głowach popierdoliło, bo chyba przyjechali sie opalać.Pomijam że część siedziała przez większość meczu to jeszcze nie chciało im sie otworzyć gęby.Ale Ci co zdarli gardło za Pasy(a takich też było sporo)pewnie zadowoleni. Kto nie był,a mógł ten fujara i tyle.
    • Nesta

4.5K
      1.8K
    • 27.07.2005 o 14:50
      Post #240115 27.07.2005 14:50
    to juz chlopaki z poloni ktorzy wydaja sie mniej liczni od korony pokazali klase ( za free pwieczko , kielbaski wjazd i wogole potrafili sie z nami bawic pozatym starszny szacunek do nas mieli i byli starsznie dumni ze to wlasnie Cracovia przyjechala!! korona niestety pokazala sie z dziwnej strony i juz jakos nie przepadamz a ta zgoda no ale coz ... wyzej kolega rev.ma racje co do podobienstwa z leczna :) a niech oni jescze buduja lepiej szybciej ten stadion bo na wczorajszym stadionie to tak jak u nas jakis osiedlowy czy cos w tym stylu
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 27.07.2005 o 15:03
      Post #240116 27.07.2005 15:03
    Rev i Nesta nie bardzo Was rozumiem. Mają awanturę wewnętrzną. Przez znaczną część meczu kłocą się sektor na sektor ...a Wy się dziwicie ,że imprezy na (jak pisze Vojnar) ponad 1600 ludzi nie zorganizowali...? no Panowie...troszkę nieładnie po prostu.
    • BoRut

1K
      1K
    • 27.07.2005 o 15:54
      Post #240125 27.07.2005 15:54
    Nie jest dobrze. Oprócz problemów z atakiem wyszło, że mamy też bardzo słabe boki w obronie, jesteśmy słabi kondycyjnie i szybkościowo. Największe ździwienie to wypowiedzi trenera, jego zadowolenie z postawy całego zespołu, z gry Nowaka na obronie. Pan Stawowy widział chyba zupełnie inny mecz. Jego zapowiedzi przed sezonem, że poradzi sobie z zadaniami fizjologa, nie mają zupełnie pokrycia w faktach. Braki w wytrzymałości było widać już w końcówce poprzedniej rundy, a teraz choćby na przykładzie Bojara, który w II połowie nie ma kompletnie siły, są jeszcze większe. Styl gry naszej "drużyny tysiąca podań kończonych stratą piłki" jest już rozszyfrowany przez inne drużyny i przy tak konsekwentnym trenerze nie wydaje się by uległ zmianie. Zupełny brak dalekich podań, katastrofalna gra w powietrzu (no może poza stoperami), strzały na bramkę...to wszysko jest naszym problemem nie od wczoraj. Ale trener zapewne uważa inaczej i dalej treningi poświęcone będą doskonaleniu "gry w dziada" przy bocznych liniach boiska...
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 27.07.2005 o 16:01
      Post #240126 27.07.2005 16:01
    No wystarczy ze sie na chwile oddale i juz wtopa... Pozdrowienia z Rio de Janeiro:)
    • aki11

106
      0
    • 27.07.2005 o 16:16
      Post #240131 27.07.2005 16:16
    Jak czytam droszy Panowie wasze opinie na forum , to wydaje mi się że nie byliście na tym samym meczu albo piszecie nie o wczorajszym spotkaniu z Kolporterem Kielce! Oprocz CABAJA,KARWANA,BARANA to wszyscy grali beznadziejnie. Wszyscy ludzie ktorzy mnie otaczali na meczu mowili jednoglosnie - ale grają CH...e!!!! Nie stworzyliśmy zadnej akcji ktora mogla sie zakonczyc zdobyciem bramki. Mnostwo strat i niedokladnych podan. Wybijanie pilki na oslep!! Bojarskiego i Barana lapia skurcze miesni na dziesiec minut przed koncem spotkania... To co oni robili na zgrupowaniu??? Bojarski cienki jak d...a węża , ani raz nie przeszedl nikogo ,mnóstwo strat.Bardzo,ale to bardzo slaby wystep!! Giza kompletnie bez formy!!!!Stawowy robi jakies idiotyczne zmiany po pierwszej polowie i w puszcza Nowaka i Moskale ktorzy maja metr piedziesiat w kapeluszu i nie sa w stanie przejsc ani jednego obronce. Sytuacja jaka nadażyla sie Gizie w drugiej polowie to byl zwykly przypadek , a ze nie potrafil jej wykorzystac to dowód tylko na to w jakiej jest świetnej dyspozycji. Baster - jak go lubie to wczoraj nic nie pokazal.Nie byl wstanie sie przebic lewa strona nawet raz.Totalny brak szybkosci!!!!! Wacek- stara sie chlopak ,ale to nie jest pilkarz na I lige.Niestety checi nie ida w parze z umiejetnosciami... Bania - szkoda gadac- nie stworzyl zadnej sytuacji, nie oddal zadnego strzalu na bramke, w zasadzie to nie wiem po co wogole gral bo nie pomagal druzynie absolutnie w niczym!!!! Tylko biegal i nic z tego nie wynikalo!!!!!! Przytula - nie jestem wstanie zrozumiec za nic w swiecie dlaczego Stawowy go sciagnal po pierwszej polowie????????Gral przecież calkiem dobrze.A zwlaszcza dobrze czyscili z Arkiem Baranem srodek pola.Po tej zmianie zapanowal kompletny chaos!!!!! Pawlusinski - nie rozumiem dlaczego Stawowy go zmienil, ale przecież Moskala ktory za niego wszedl mial tyle okazji do zdobycia bramki..... NOWAK- TOTALNA PORAŻKA - od dwóch lat wiadomo że nie ma w drużynie lewego pomocnika i co Pan Stawowy robi w tym kierunku aby miec lewego pomocnika(oczywiscie lewo nożnego) w sojej drużynie??NIC !!!Przecież mamy tak świetnych zawodników na tej pozycji że nie potrzeba nam żadnych wzmocnień... Wiem że nie ma pieniedzy na transfery , ale jezeli ktos sobie policzy ile miesiecznie klub placil pensji Citce,Wegrzynowi,Wisniewskiemu,Wawrzyczkowi i Dudzinskiemu i pomnozy przez 12 miesiecy to wychodzi niezla sumka.I za te piniądze nie byliśmy wstanie sciągnąc do drużyny jakiegokolwiek napastnika i lewego pomocnika???? I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz!!!!! Uważam CRACOVIA JEST BEZNADZIEJNIE PRZYGOTOWANA POD WZGLEDEM KONDYCYJNYM I MOTORYCZNYM!!!!!! Bylo to widac golym okiem podczas wczorajszego meczu.Bylismy zdecydowanie wolniejsi.Nasi zawodnicy grali na stojaco!!!! Bez ambicji i dlatego tak duzo zoltych kartek dostalismy w pierwszym meczu!!!! I na koniec pytanie do Pana Jonczyka. Jak moze Pan wywiadziec do jednych z gazet powiedziec w odpowiedzi na pytanie -Dlaczego Drumlak nie jest wstanie grac i co sie z nim dzieje- Odp,Pana Jonczyka- Bo boli go pięta i nie wiadomo dlaczego(GAZETA WYBORCZA) !!!!!!! To sie pytam - Kto ma wiedziec ja???.... Przecież to zalosne!!! Jak mozna takiej odpowiedzi udzielic???? Poprostu jak to przeczytalem to tylko sie usmiechnąlem i ... Jeżeli tak zagramy w niedziele z AMICA to czarno to widze... CRACOVIA PANY!!!
    • olek

17
      0
    • 27.07.2005 o 16:42
      Post #240138 27.07.2005 16:42
    Panowie czemu Wy się dziwicie że jak zaczeliście spiewać pod bramą to sie nikt nie przyłaczył? Powiem Wam...Teraz nastała w Kielcach moda "na Korone" i 70% stadionu to ludzie zupełnie niekumaci w sprawach kibicowskich tzw.pikniki. Dotego dochodzi nasz konflikt z zarządem, wielu "kumatych" od nas wogóle nie weszło na stadion. PS.Fajnie sie z Wami jechało autobusami (normalnie jakbym był na wyjeździe) ;-) pozdr. dla PRAWDZIWYCH KIBICÓW CRACOVII I KORONY je..ć sezonowców !
    • szybkilopez

3.6K
      0
    • 27.07.2005 o 17:02
      Post #240146 27.07.2005 17:02
    Trenera przygotowania fizycznego nie ma,bo litosciwie nam panujacy JF rzucil fochem i nie zgodzil sie na ustepstwa w kwestii Mirka. Fizjolog byl - to ich raczej uczyl zdrowo sie odzywiac i takie tam polsrodki, natomiast o sprawach przygotowania wytrzymalosciowego i szybkosciowego to mial chyba blade pojecia lub czysto teoretyczne (w stylu jaki typ miesnia ptrzebuje jakiego treningu). Stawowym mowil mediom,ze sobie z tym poradzi,bo co mial powiedziec?:> Nie denerwujcie sie tak - przez pol roku nie zapomnieli jak sie gra w pilke, natomiast Korona grala szalenie ambitnie i nie wroze im wysokiego(min 5)miejsca na koniec sezonu.
    • BoRut

1K
      1K
    • 27.07.2005 o 17:26
      Post #240150 27.07.2005 17:26
    Skoro Stawowy mówił, że sobie z tym poradzi to ON jest za to odpowiedzialny. Co to znaczy, że JF nie poszedł na ustępstwa w stosunku do p. Mirka? JF jest pracodawcą i chciał (słusznie) mieć człowieka, który się poświęci tylko pracy w Cracovii. Mirek wybrał inną ofertę. Stawowy powinien wiedzieć, że nie jest alfą i omegą i powinien to jasno powiedzieć, a nie brać kolejnych obowiązków na swoje barki. W końcu czy tak naprawdę trudno znaleźć odpowiedniego człowieka na to miejsce. Tu chyba okres transferowy nie obowiązuje i nie będziemy musieli z tym czekać do przyszłego sezonu. Lepiej nie lekceważyć tego problemu, bo będziemy potem liczyć ile punktów straciliśmy w końcówkach meczów (nie mówiąc już o naszych nerwach). I na koniec pytanie: Czy WS wyciąga wnioski ze swoich trenerskich błędów ? Bo mi się wydaje, że przez swoją "nieomylność i upartość" jakoś stoi w miejscu.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 27.07.2005 o 17:27
      Post #240151 27.07.2005 17:27
    aki no troszeczku przesadzasz. Uzyskany w kieskim stylu ale w dziesiątke remis na wyjeździe i już "klęska narodowa"? ocenianie drużyny proponuje przynajmniej po Zabrzu. Akurat 3 mecze będa do analizy.
    • Mi?

5.5K
      3
    • 27.07.2005 o 17:39
      Post #240154 27.07.2005 17:39
    lopez - zaufanie Ci chyba za bardzo zaprocentowało. Albo ten dzisiejszy upał.
    • olek

17
      0
    • 27.07.2005 o 18:28
      Post #240169 27.07.2005 18:28
    MACIE JAKIEŚ FOTKI Z TEGO MECZU ?
    • szybkilopez

3.6K
      0
    • 27.07.2005 o 19:43
      Post #240182 27.07.2005 19:43
    BoRut - a Ty sadzisz,ze wszystko co JF albo WS mowi mediom to 100% relacja z ich zawodowych rozmow? Mi sie tak nie wydaje. On po prostu powiedzial, ze skoro nie ma nikogo do pomocy do sam bedzie wytrzymalosciowo i szybkosciowo przygotowywal druzyne. Co sie tyczy tego czy JF chcial miec pracownika,ktory calkowicie sie poswieci? Nie chcial Mirka,bo ten ma podopiecznych wytepujacych w MŚ i nie chcial ich zostawiac. Za to od zimy byl Chmura,ktory obksakuje pol ligi, pracuje na AWF w Katowicach, wszystko mogloby mu byc wybaczone gdyby jego praca przynosila jakis efekt - a tu nam zawodnicy padali jak muchy po 60 minutach gry(Nowaczek nawet po 25). Wydaje mi sie,ze jednak ciezko bedzie kogos znalezc-kazdy chce pracowac w otoczeniu ludzi zaufanych,ktorych zna i wie na co ich stac. A jak Staw podchodzi do "obcych" wszyscy wiemy. Mis - miodek Ci sie zfermentowal?
    • Dorwas

1.3K
      975
    • 27.07.2005 o 21:59
      Post #240205 27.07.2005 21:59
    Po raz kolejny potwierdza się, że na wyjazdach tracimy co najmniej 50 % wartości. Nie muszę chyba przypominać z kim i w jakim stylu w tamtym sezonie przegwyaliśmy na wyjazdach. Jest to chyba jedyne optymistyczne spojrzenie na wczorajsze wyczyny. Miejmy nadzieję, że z Amicą będzie lepiej.
    • borsuk

687
      0
    • 27.07.2005 o 22:40
      Post #240212 27.07.2005 22:40
    Tak, Dorwas. Tylko rok temu, w pięknym stylu, przegraliśmy frajersko z kelnerami ligowymi i to u siebie. nie tylko na wyjazdach przegrywaliśmy. do zmarnowanych meczów trzeba dodać też mecz z Górnikiem w pierwszej rundzie. myślę, że wyszło już jednak z naszych pewne ligowe doświadczenie. teraz już będzie tylko lepiej. musimy w to wierzyć. rok temu byłaby trójka do zera.
    • jupiter

699
      0
    • 27.07.2005 o 22:48
      Post #240215 27.07.2005 22:48
    docent Napisał(a): ------------------------------------------------------- > No wystarczy ze sie na chwile oddale i juz > wtopa... > Pozdrowienia z Rio de Janeiro Gdyby było wolne miejsce w samolocie z powrotem to pamiętaj że brakuje nam napstników (chyba nie tylko). Pewnie wielu biegających tam za piłką marzy o locie do Europy.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie