[quote]#post1704370 https://youtu.be/nb_fFj_0rq8?si=xRNa4eLffibhqFmi
Trzecią część sagi Camerona zobaczyłem w formacie IMAX 3D i to determinuje moją ocenę ogólną. Wizualnie absolutny kosmos!!! Nie ma do tej pory filmu, który by tak dobrze wyglądał. Do tego bardzo dobra i angażująca historia daje nam świetne widowisko przygodowe. Jeśli macie możliwość zobaczenia tego filmu w IMAX-ie nie zastanawiajcie czy warto, tylko idźcie. Polecam!! 10/10
Edit: Przed obejrzeniem warto zapoznać się z poprzednimi dwoma częściami.[/quote]
Byłem, widziałem i podzielam opinie.
Na przekór hejtowi który wylał się na 3 część o banalności scenariusza uważam, że Cameron zrobił widowisko na którym nie ma nudy przez bite 3.2h. Ta kontynuacja drugiej części jest pełna zwrotów akcji i intryg. Trzyma w napięciu dając przerwy na rozluźniające sceny komediowe. Wizualnie mistrzostwo, facet stworzył wspaniały świat bez książek i komiksów. Śmiało można postawić Avatara na jednej półce z trylogią Władców Pierścieni.
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
Istotne jest obejrzenie 1 i 2 dla fabuły? 1 widziałem wieki temu i wspomnienia mam bardzo mgliste. 2 nigdy.
[quote]#post1704661 Istotne jest obejrzenie 1 i 2 dla fabuły? 1 widziałem wieki temu i wspomnienia mam bardzo mgliste. 2 nigdy.[/quote]
To są bezpośrednie kontynuacje, więc raczej zobacz.
[quote]#post1704317 Pisałem o nim nieco wyżej . Dostępna jest tez na Netflixie część 2 . Tej jeszcze nie widziałem .[/quote]
A pierwsza część na Prime
"Bez wytchnienia" , francuski thriller , dość ciekawa fabuła . Z domieszka czarnej komedii . 7/10 , dostępny na Netflixie .
Telefon pana Harrigana
Adaptacja opowiadania S. Kinga.
Polecam szczególnie tym, którzy czytali książkę
Dobry 👍
Z Kingą na Prime dostępny jest też Wielki Marsz. Książkę czytałem dawno temu, filmu nie widziałem
Chyba w wersji płatnej, ale jest.
Książkę też jakoś w liceum czytałem, super. Pewnie film obejrzę, choć to tylko adaptacja.
Ready Player One, reż Spielberg, 2018
Jeśli ktoś lubi bajki SF, nawiązania do gier, popkultury, to powinien się świetnie bawić.
Do oglądania na dużym ekranie z dobrym dźwiękiem, czad i ostra jazda. Dla mnie topka gatunku.
Film opuszcza Netflix 7 stycznia.
- Edytowany
Ostatni wiking, 2025, reż Anders Thomas Jensen, na dużych ekranach w waszej dzielnicy
Powraca mi wiara w magię kina, świetny.
ps. we wszystkich filmach gościa występował Mads Mikkelsen
Jo Jo Rabbit (2019)
Całkiem fajnie zrobiony dramat wojenny z elementami komedii. Świetna obsada. Warto obejrzeć.
7 dni później
"Glass Onion" , drugi film z serii na noże . Komedio-kryminał . Dostępny na Netflixie . 7/10
https://youtu.be/XkR-Gs-l_Kg?si=mvkDO7QP085aH3BF
Znakomity thriller ze świetnie rozpisanymi rolami. Mnóstwo szaleństwa i zwrotów akcji a do tego... Sydney Sweeney pokazująca więcej walorów niż tylko te aktorskie. Polecam 9/10.
Norymberga - dla mnie 9/10
Fantastyczny Russel Crowe jako Goering. Aktorzy grający nazistów zarąbiście wczuli sie w role "szalencow". Na minus - w sali "stracen" (na sali gimnastycznej) jest współczesna tablica do koszykowki
Można w necie oglądnąć??
Można :) Wyślę Ci na FB link.
Dla mnie Norymberga trochę zawód ale oczekiwałem czego innego. Ogólnie film fajny, trochę dopowiada to czym się interesuję i nawet w wakacje z jednym z forumowiczów odwiedziliśmy Norymbergę.
Dzięki..
Wiem pamiętam ze byliście bo nawet piisalismy o legendzie Norymnergii czyli superstrzelcu Morlocku którego pomnik jest pod stadionem 😉
[quote]#post1705755 "Glass Onion" , drugi film z serii na noże . Komedio-kryminał . Dostępny na Netflixie . 7/10[/quote]
Masz zaległości. Już pojawił się 3 film, jest na Netflix.
Trzyma poziom.
Trójkę widziałem przed dwójka, pisałem o niej w ubiegłym roku .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)