"Słaby punkt" , amerykański thriller z 2007 roku , kanał Kino tv . Świetne role A. Hopkinsa i R.Goslinga . Polecam , 8/10 .
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
"Lęk" , polski dramat z 2023 roku . Opowieść o dwóch siostrach - samotnej z wyboru, odnoszącej sukcesy adwokat Małgorzacie i jej młodszej siostrze Łucji, spełnionej matce dwójki dzieci i asystentce w kancelarii Małgorzaty. Kobiety wyruszają w pierwszą od wielu lat wspólną podróż. Wkrótce okazuje się, że jedna z nich jest śmiertelnie chora, a jej celem jest Szwajcaria, gdzie możliwa jest eutanazja. Druga nie potrafi sobie z tym poradzić. Polecam 8/10
Film dostępny na C+ .
"Jego trzy córki " amerykański dramat z ubiegłego roku, dostępny na Netflixie . Trzy kobiety w obliczu zbliżającej się nieuchronnie śmierci ojca , polecam 8/10 .
https://youtu.be/eQfMbSe7F2g
Wczoraj odpaliłem nowe przygody Indiany i obejrzałem ten film ze swoim dziewięcioletnim synem. Młody był absolutnie zachwycony i po seansie powiedział, "..nie wiedziałem, że to może być taki super film.. ". Cofnąłem się 35 lat wstecz i przypomniałem sobie przygodę swojego dzieciństwa, kiedy w wieku dziewięciu lat zobaczyłem "Poszukiwacze zaginionej arki"
Nowy Indiana udowadnia, że stary człowiek wciąż może a Harrison Ford charyzmą mógłby obdzielić całe Hollywood.
Świetna przygoda i gorąco polecam. 8,5/10
Film dostępny na platformie Disney plus.
7 dni później
https://www.youtube.com/watch?v=XtFI7SNtVpY&pp=ygUha2luZ2RvbSBvZiB0aGUgcGxhbmV0IG9mIHRoZSBhcGVz
Jeśli mam być szczery, nigdy nie byłem fanem tej franczyzy. Początek najnowszej odsłony bardzo pozytywnie mnie nakręcił na resztę filmu. Niestety, po dynamicznym początku, film staje się ślamazarnym "filmem drogi" i najzwyczajniej w świecie... nudzi. Rzecz do której nie można się przyczepić to warstwa audiowizualna, która jest kapitalna. Za efekty daję 9/10, za scenariusz 3/10. Moja ocena 5/10. Film jest dostępny na Disney Plus
"Split" , amerykański thriller lub horror jak ktoś woli . Film z 2016 ze znakomita rolą Jamesa Mc Avoy'a . Zdecydowanie polecam 8/10 .
Na kanale Polsat film .
[quote]#post1645931 "Split" , amerykański thriller lub horror jak ktoś woli . Film z 2016 ze znakomita rolą Jamesa Mc Avoy'a . Zdecydowanie polecam 8/10 .
Na kanale Polsat film .[/quote]
Split tworzy pewien element trylogi filmowej w reżyserii M. Night Shyamalana.
1. Niezniszczalny z Brucem Willisem.
2. Split ( James McAvoy)
3. Glass ( Samuel L Jackson, Bruce Willis oraz James McAvoy).
A co do samego Jamesa McAvoya to dla mnie kapitalną rolą jest rola jednego z głównych bohaterów w filmie Trans wraz z zjawiskową Rosario Dawson, która w pewnej scenie prezentuje się wręcz...I tutaj nie spojleruje i zachęcam do obejrzenia Trans, rok produkcji 2013.
"Wizje" , francuski thriller z ubiegłego roku , polecam 8/10 dostępny na Polsat film .
4 dni później
- Edytowany
Platforma, (Hiszpania, 2019), na Netflixie.
Mooooocne.
Nie dla ludzi wrażliwych o słabych nerwach. Ale dobre. Pomysł masakra.
Specjalnie aby zachęcić/zniechęcić sterby'ego, jakby Zajdel miał dzieci z Tarantino, to ten co to wymyślił musiałby mieć z tego wynalazku geny ;)
hehe
https://youtu.be/YPY7J-flzE8?si=2fcxK0onnZMyr3m0
"Ciche miejsce: Dzień pierwszy", czyli opowieść o tym jakie trzeba przejść piekło, żeby zjeść kawałek pizzy..
Nie ukrywam, że jestem fanem tej serii. Zachwyciła mnie część pierwsza, trochę mniej druga a trzecia, która jest spin offem, spełniła moje nadzieje co do pomysłu na początek franczyzy. Jeśli lubicie "kino drogi" w klimacie postapokalipsy, to film trafi w wasze gusta. Polecam oglądać w dobrych słuchawkach. Dźwięk tu robi robotę. Ocena 7/10.
8 dni później
- Edytowany
Dogman (2023), ostatni film Besson'a (Wielki Błękit, Nikita, Leon Zawodowiec, 5ty Element, Lucy, etc etc) do obejrzenia na Prime.
U mnie Besson jest w top3 ulubionych, więc zawsze wyczekuję jego filmów.
Dobry stary Besson, fajny temat, jak zwykle muza i trochę odjazdów w jego stylu (totalnego rozpierdolu czy jakiś odjechanych klimatów).
Przypomnę znakomity film o nafciarzu, pieniądzach, kościele w stylu amerykańskim, czyli takim, który chce powstać na pieniądzach bogatego sponsora - "There will be blood" (Aż poleje się krew). Jeden z najlepszych filmów, które widziałem. Świetnie zagrany. I ta scena, którą zamieszczam poniżej (kto oglądał, na pewno pamięta):
https://www.youtube.com/watch?v=SjP0y6muH-c
6 dni później
Przypadek 39 , amerykański horror z 2009 roku . Jak wzięte w opiekę dziecko zmienia w koszmar życie pracownicy opieki społecznej.
Z kanału Paramount Network . 7/10
https://youtu.be/qSqVVswa420?si=IWefoDq4050ylNun
Top Gun: Maverick
Film akcji z 2022.
Udało mi się zobaczyć nową odsłonę "Top Gun" w IMAX-ie i pomimo wszechobecnego patosu i płytkiego scenariusza ten film oglądało się cholernie dobrze. Kapitalne efekty, genialny dzwięk plus świetna muzyka. Film dostępny na Netfliksie. Polecam 8/10
7 dni później
Amerykański horror z 2018 roku , Diabeł - inkarnacja . Dostępny na Netflixie . Polecam 7/10
"Idź przodem, bracie" serial sensacyjny.
Netflix, Polska produkcja, 6 odcinków.
Na plus : w końcu dobre nagłośnienie dialogów, praca kamery, ujęcia.
Na minus : fabuła, scenariusz, wątek ukraiński.
Obejrzałem bo mi się nudziło. Drugi raz nie oglądnę.
Do "Gliny" nie ma nawet podjazdu...
"Rany" , amerykański horror z 2019 roku , z Netflixa . Polecam 7/10
- Edytowany
Mudbound Netflix
Psie Pazury Netflix
Substancja (The Substance) amerykańsko-brytyjsko-francuski film grozy z 2024, z dysku.
Film jest tak zakręcony, że scenariusz chyba pisał Tarantino ( wiem, nie pisał ), o dziwo film spotkał się z pozytywnym odbiorem ze strony krytyków. W rolach głównych m.in. Demi Moore i Dennis Quaid. Nie oceniam, sami oceńcie 😄
[quote]#post1650798 Substancja (The Substance) amerykańsko-brytyjsko-francuski film grozy z 2024, z dysku.
Film jest tak zakręcony, że scenariusz chyba pisał Tarantino ( wiem, nie pisał ), o dziwo film spotkał się z pozytywnym odbiorem ze strony krytyków. W rolach głównych m.in. Demi Moore i Dennis Quaid. Nie oceniam, sami oceńcie 😄 [/quote]
Obejrzałbyś raz jeszcze?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)