2. Karnety dla grup zorganizowanych (szkoły, stowarzyszenia sportowe). Za grupę zorganizowaną uważa się będąca pod opieką wskazanej osoby grupę minimum 10 osób. Cena karnetów dla grup zorganizowanych wynosi 50 zł od osoby. Każda z osób będąca członkiem grupy zorganizowanej musi posiadać identyfikator klubowy.
Nie wiecie może jaki jest warunek sprzedaży takich karnetów? Czy potrzebna jest oficjalna zgoda dyrekcji szkoły, która bierze na siebie odpowiedzialność za podopiecznych? Czy może wystarczy nauczyciel, który weźmie na siebie odpowiedzialność na grupę? Czy może wystarczy tylko osoba pełnoletnia, która "zaopiekuje się" grupą na stadionie?
-
-
"Sektor rodzinny; trochę cierpliwości" - są KARNETY RODZINNE za 50% ceny!!!!
He, he. Nie daję jednak pmx-owi wielkich szans - jakieś 20% na odzyskanie kasiorki.
Coś mi się tak widzi.
Może zabawimy się w ligę typerów?
Już jakiś fant prędzej pmx dostanie. Jakiś karnecik na hokej, albo pudło vlepek z Citką, Kazkiem i Wawrzyczkiem, bo jeszcze ich sporo w sklepiku zostało :D
Lenin: To powinny być grupy ze szkoły, z małego dzielnicowego klubu albo z klubu parafialnego. Sugerowałbym jednak listę z pieczątką. Ostatni wariant wydaje mi się mało prawdopodobny, ale pytajcie, Towarzyszu, w Klubie:)
Czy [b]Stowarzyszenie Koło Sympatyków KS Cracovia [/b] to stowarzyszenie sportowe ?
Jesli tak to ile wynosi składka członkowska na pół roku ?
Może warto ta droga iść i kupic tanie karnety.
No. Doczekaliśmy się publikacji. Mam nadzieję, że kilku kibiców dzięki temu wejdzie. Ale to ciągle niewiele.
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pmx: a trzeba było starszych słuchać...
w tym przypadku zupełnie nie chodzi o słuchanie - czytaj brak wiary, ze karnety ulgowe będą. Dlaczego? Bo karnet zwiazany jest z konkretnym miejscem na stadionie. Nie będę tego wywodu dalej ciągnał bo byłoby to udowadnianie, ze nie jestem wielbładem, a marketing i sprzedaż (jesli takie działy u nas istnieją) odwaliły taka kiche, ze szefowie tych działów (jesli by byli) powinni wylecieć w trybie natychmiastowym...
pozostaje mi wierzyc w tą odrobine przyzwoitości ze strony klubu...
Łysenko Napisał(a):
> He, he. Nie daję jednak pmx-owi wielkich szans -
> jakieś 20% na odzyskanie kasiorki.
> Coś mi się tak widzi.
> Może zabawimy się w ligę typerów?
>
> Już jakiś fant prędzej pmx dostanie. Jakiś
> karnecik na hokej, albo pudło vlepek z Citką,
> Kazkiem i Wawrzyczkiem, bo jeszcze ich sporo w
> sklepiku zostało
>
Jak napisałem podzielam te obawy - ale tylko dlatego, ze do tej pory sprzedaż/dystrybucja karnetów to dla mnie popis braku profesjonalizmu. Od profesjonalistów spodziewałbym się najpierw przeprosin, że zapłaciłem więcej niż powinienem i ze zmuszony jestem fatygować swą osobę po raz kolejny na Wiecliką, a potem owego fantu co by niesmak po całej tej sytuacji zlikwidować.
Wiec ciekawe czy jutro poczuję, ze klub mnie jako klienta (bo o relację kupna-sprzedazy tu chodzi) szanuje, czy zostanę potraktowany jak bydło, które powinno się cieszyć, ze do sklepiku w ogóle zostało wpuszczone?
Trapez Napisał(a):
> Czy Stowarzyszenie Koło Sympatyków KS Cracovia to
> stowarzyszenie sportowe ?
>
> Jesli tak to ile wynosi składka członkowska na pół
> roku ?
>
> Może warto ta droga iść i kupic tanie karnety.
Witam...
Trapez, nie wiem czy to najlepsza motywacja żeby wstąpić do Koła, ale...
Pytałem prof. Filipiaka, czy członkowie Koła mogą skorzystać z karnetów grupowych... Odpowiedź była negatywna.
Jeśli nadal interesują Cię składki obowiązujące w Kole Sympatyków, to zgodnie z propozycją nowego Zarządu Koła będą one wynosiły najprawdopodobniej 10 zł lub 5 zł (uczniowie, emeryci) miesięcznie... Można oczywiście zadeklarować więcej... :)
Zapraszam serdecznie
Crac
hehe ale beda jutro jaja w klubie :]
pmx7 obstawiam ze nawet vlepki nie dostaniesz
jak bedziesz na Wielickiej to krzyc zglosno na nich :]
Dajcie Madzi spokój, idźcie do decydentów.
Co za facet ;-) to co ? Stowarzyszeniu Sympatyków TS Wisła - da tanie karnety ?
To co ,które stowarzyszenie jest BE, a które CACY ?.
Niech wywiesi obwieszczenie iż np Stowarzyszenie krzewienia kultury fizycznej ZBOWID może kupić tanie karnety albo niech się nie wygłupia i zlikwiduje całe [b]jajo[/b] zwane stowarzyszenie sportowe....
Dam ,a jednak nie dam - co za jaja z tym gościem.;-)
ps.
Kto to wie Crac może skorzystam..;-)
a ja uważam, że pmx załatwi, ale nie za pierwszym razem. Obstawiam, że celem pozytywnego załatwienia sprawy będą potrzebne trzy wizyty na Wielickiej ;)
no moze zalatwi za jakies 5 tygodni
Pozytywna wiadomośc, ale cieżko z klubem dojśc do jakiegoś konsensusu. Cud, ze wogóle z tym się udało.
Ps.Sektor rodzinny, moze to być recepta na zapełnienie chodź w 80% Naszego stadionu.
To co przewiduje Miś także mi łazi po głowie... niestety
Cudów się nie ma co spodziewać - tj. jest wielce prawdopodobne, ze jutro o karnetach ulgowych w sklepie nikt nie będzie wiedział (tzn. że takowe niniejszym w sprzedazy się pojawiły)..
Tym bardziej zapewne nikomu nie wpadło do głowy, ze są tacy którzy karnety dla swych pociech już nabyli i czują w zwiazku z tym co najmniej dyskomfort... No i ze tacy właśnie pojawią się na Wielickiej z prosbą o zwrot kasy.
Zatem by nie tracić za bardzo czasu te 3 prorokowane przez Misia wizyty zredukuje na wstepie do 2 bo zamiast tam jechać to jutro raniutko po prostu zadzwonię :D
ps. jakby ktos z klubu to jutro rano czytał to technicznie sprawa jest prosta - wystarczy na jednym z dwóch karnetów (bo jeden to mój, a drugi dziecka) wbić pieczątkę z napisem 'Ulgowy' lub 'Rodzinny', a obok przybić nową cenę, nastepnie poczynić stosowną adnotację w excelu i wypłacić kasę - dla ułatwienia dodam, ze jak kupowałem karnety to paragonu żadnego nie dostałem, faktury tez nie brałem... W ogóle to sie mozemy umówić, ze ja po ten karnet po raz pierwszy dopiero np. jutro przyjdę ;)
pmx7: myślę podobnie jak Miś i Ty w ostatnim poście...
Sądzę, że jutro nic nie załatwisz, choćby dlatego, że pani nie jest władna oddać pieniędzy bez "prikazu" z góry...
Jednak ogólnie powinieneś zwrot załatwić. Może trzeba będzie napisać pismo do Władz (ach, ta biurokracja!) - ale ze względu na to, że ankieta jest wypełniona na 12-letniego syna, masz do tego pełne prawo i mają obowiązek Ci zwrócić - bo widać, że nie kombinujesz. Tyle, że to może potrwać.
Obawiam się, że telefon na początek nie da wiele. trzeba będzie się tam pojawić, i pójść może "ponad" poziom sklepiku...
Jestem ciekaw rozwoju sytuacji. Proszę, informuj na bieżąco.
PS. A ja za syna nawet nie będę się starał o zwrot...
po pierwsze - będzie chodził nie ze mną, a z kolegą
po drugie - jeszcze nie ma 16 lat, ale w trakcie rundy już je ukończy.
Ale w sumie to jesteście płaczki żydowskie:) Jest dobra wiadomość, ktoś się napracował, żeby Profa. do niej przekonać, a dla Was wszystko dalej źle.
Trapez: nie przesadzaj ze ZBOWIDEM. Niedługo będziesz miał, czego chcesz:)
no więc brawo za te karnety a najbardziej dziękuje za pkt 5
a ja wam powiem ze zwroru kaski pmx7 nie dostanie, chyba ze :
a tu rada zakupil karnet nie dawniej niz 10 dni temu ,jezeli dawniej to go nie zwróci.
Jezeli zwrócm mu pieniazki , nie beda widzieli jak sie rozliczyc np z odatkiem Vat i zacznie sie komplikacja.
Zatem mysle ze dotyczy to tylko nowozakupowanych karnetów , ale obym sie mylił.
A co do 10 dni to dotyczy to tzw, umów konsumenckich i bez obowiązku podawania przyczyny zgodnie z nowymi regulacjami masz prawo , kazdy z nas do zwrotu nie wiem np , karnetu , butów ( ale nieuzywanych ) itp itd.Bez podawania przyczyny dlaczego.Takie przepisy vide Kodeks Cywilny -umowy konsumenckie.
Jezeli nie dostales potwierdzenia zakupy to sie nie martw potwierdzeniem zawarcia umowy jest Twój karnet .
Według mnie klub musi sie zgodzic na zwrot , ale nie na oddanie połowy sumy, zatem możesz oddać oba karnety oddac jezeli od ich zakupu nie mineło dłuzej niz 10 dni , a czy mineło czy nie to juz ty musisz udowodnic, art.6 Kodeksu Cywilnego.-ciezar dowodu .
I nastepnie kupic ponownie dwa karnety na nowych zasadach , ale musisz sie powolac na taka podstawe prawna.
Jest oczywiscie pytanie natury moralnej czy chcemy przez swoje działanie doprowadzic do wejscia Urzedu Skarbowego do Cracovii, o to spowoduje wielkie komplikacje i co za tym idzie klub poniesie dodatkowe koszty.
Zatem rozwazcie swoje decyzje , bo moga sie okazac ze wcale Cracovii nic dobrego nie przyniosą.
i jeszcze jedno jest art.5 tu podaje władzom klubu Kodeksu Cywilnego mowiacy o tzw. Nadużyciu prawa , mozna sie powolywac jezeli ktos czyni uzytek ze swojego prawa który bylby sprzeczny ze społeczno-gospodarczym przenaczeniem tego prawa oraz zasadami współzycia społecznego , a takim mozna uznac żadanie zwrotu czesci sumy za karnet w sytuacji kiedy zakupujacy mial pelna świdomośc podejmowanych decyzji.Podobnie mozna by bylo żadac zwrotu gdyby jedna osoba nabyła karnet na promocji a druga nie.
Zatem z punktu widzenia prawnego sytuacje moze byc kilka , a moralnie ja osobiscie bym nie jatrzył , bo jak mowie z tego nic dobrego dla PASÓW nie bedzie.
Trzeba bylo poczekac do wczoraj z kupnem karnetu, a nie teraz biedna Madzie ktora bedzie swieciła oczami nagabywac.
ps. a klub powinien wyjsc z propozycja ugodową i np takim osobom dac karnet na hokeja , albo jakies pamiatki nawet vlepki z Kazkiem czy Witoldem , czy szaliczek .
Vojnar: oczywiście warianty o których pisałeś wziąłem pod uwage i smrodu robić nie zamierzam.
Co do odczekania z kupnem karnetu to argument zupełnie chybiony bo w sytuacji gdy karnety sprzedawane sa w jednym jedynym miejscu bez mozliwości ich zakupu np. przez internet, a sprzedaz rozpoczyna się w wakacje to ja (czy ktokolwiek inny) byc może mogłem byc na Wielickiej tylko w pierwszych dniach lipca, a teraz np. jestem wychowawca koloni na Helu, wyjechałem z rodziną w Bieszczady czy cokolwiek... dodatkowo trzeba pamietac o tym, że karnet=określone miejsce na stadionie, a w sytuacji braku 'dziedziczenia' swojego miejsca z poprzedniego sezonu klub stawia nas klientów w wyscigu 'kto pierwszy ten lepszy' - i nie trzeba byc chyba super-inteligentem by zrozumieć, ze gdy wybiera się człowiek z dzieckiem to moze chcieć siedzieć w jakimś okreslonym miejscu...
Oj Vojnar, sprawiłeś, ze zacząłem udowadniać, że nie jestem wielbłądem ;)
Dla specjalistów od marketingu i sprzedaży, którzy mam nadzieje śledzą w klubie ten wątek podsuwam jeszcze jedno rozwiazanie tej głupiej sytuacji - do rozważenia opcją byłoby zaproponowanie darmowego karnetu (niezaleznie od wzrostu ceny) na runde wiosenną dla kazdego dzieciaka, który ma teraz karnet normalny. Wprawdzie nie wszyscy rodzice mogą się być taką propozycją uszcześliwieni ale dla mnie byłoby to fair.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)