.
-
-
U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> poważnie ?
Jeżeli to pytanie było do mnie, to zależy jakiego kontekstu dotyczy. To że Mojžíš zostaje w Sanoku to na poważne, a transfer do Cracovii - znając naszych "włodarzy" - był nierealny, ale pomarzyć zawsze można było.:)
Robert Krajczi: "...Nie wykluczam, że zagram w innym polskim klubie" (???)
http://www.hokej.net/pl/plh/40/news,artykul,5,28343,krajczi-i-rziha-opuszczaja-unie.html
Obstawiam, że na 75% flirtuje z Tychami, mają miejsce dla zagranicznych, potrzebują mocnego impulsu i już działają na rynku, jeśli nie Tychy to JKH, które mioże być zainteresowane, żeby za trzecim podejściem w końcu medal zrobić. Obstawiam, że razem z Unią to będą trzy najaktywniejsze kluby na rynku i naprawdę trzeba się sprężyć i zacząć działać (przedłużać, przedłużenia powinny być już!!!!), bo zamienić się miejscami z Tyskimi trudno nie będzie...
Nigdzie nie będziemy się sprężać.
Trener otrzymał wiadomość, że w związku z prawdopodobnym spadkiem kopaczy, mamy się przygotować na wariant super oszczędnościowy.
No chyba, że znajdą się jacyś inni sponsorzy.
[quote=sterby]
No chyba, że znajdą się jacyś inni sponsorzy.
[/quote]
Nie chcę rozmywać wątku ale nawet jeżeli by się znaleźli to czy zostaną dopuszczeniu przez okupanta?
Podobno, że zgoda jest, tak wynikałoby z wywiadu z Radomirem...Tylko, że zainteresowanie nie kusi potencjalnych sponsorów. Tu potrzebaby naprawdę firmy chcącej zaistnieć w regionie, która pokusi się na halę w Czyżynach i zaplanuje wejście do Europy, ja wiem, że wałkujemy ten temat do bólu, aż nudno się robi, ale nawet na standardy EBEL hala w Czyżynach to byłby gigant (norma 3,5-5 tys., cztery hale 5-6 tys i jedna +/- 6,5 tys.)...
sterby Napisał(a):
> Nigdzie nie będziemy się sprężać.
> Trener otrzymał wiadomość, że w związku z
> prawdopodobnym spadkiem kopaczy, mamy się
> przygotować na wariant super oszczędnościowy.
> No chyba, że znajdą się jacyś inni sponsorzy.
Zakładając ze to prawda to juz nowy sezon mamy raczej z głowy ,nawet gdyby pilkarze utrzymali się ?to co lepsze na rynku już będzie przebrane i zaklepane
Z drugiej stromy widać już od poprzedniego sezonu ze choc piłkarze sie utrzymali to druzyna hokejowa została solidnie osłabiona ?(4 kadrowiczów)więc każdy powód dobry by osłabiać hokej w Cracovii (to do sterników)
W tamtym sezonie łamagi dostały premię za utrzymanie, być może stąd cięcia w hokejowym budżecie. Nie bardzo rozumiem, dlaczego po spadku nieudaczników miałby na tym ucierpieć hokej?! Ktoś z Was jest w stanie to jakoś racjonalnie wytłumaczyć?
Tylko Janusz jest w stanie to wytłumaczyć.
Hokej jest wygaszany od 2 lat i nawet mistrzostwo rok temu nie pomogło.
Sekcja piłkarska ma rzeszę publiki, nowoczesny obiekt etc. Nie to co hokej - "mitycznych trzystu" i hala modernizowana od ćwierć wieku.:(
marcin_ksc Napisał(a):
> Tylko Janusz jest w stanie to wytłumaczyć.
> Hokej jest wygaszany od 2 lat i nawet mistrzostwo
> rok temu nie pomogło.
Nowomową człowiek w czapce nic nie wytłumaczy
W tym roku jak ktoś od początku mówił że nie jest dobrze to był okrzyczany "żydowskim płaczkiem". Sanok pozwolił niektórym odkryć pierwszą tajemnicę krakowską że hokejowa Cracovia,Mistrz Polski jest słaba bo niedoinwestowana.Srebrny medal to duże (wielkie) osiągnięcie w tych warunkach.Jeśli, co zasmucające hokej jest wygaszany to strach pomyśleć co będzie dalej ...Co by tu zrobić żeby pokazać/zamanifestować zainteresowanie hokejem....Uczciwie przyznaję że sam z powodu pracy rzadko chodzę ale jakby zrobili karnet na cały sezon to i tak bym kupił żeby wspomóc Klub...
Przepraszam, czy leci z Nami mod? Ostatnie 10 postów (wraz z moimi dwoma) pasowało by przenieść do odpowiedniego wątku.
Sorry ja tu znalazłem to dopisałem się.Ale ten czy inny wątek wszystkim nam zależy na Cracovii...."U naszych rywali"czy u nas to są wszystko naczynia połączone,związane ze sobą i zależne od siebie. Z drugiej strony porządek musi być ....
http://www.sport.pl/sport-slask/1,121859,11469794,Dobre_wiesci_dla_kibicow_z_Janowa__Naprzod_powroci.html
wreszcie jakiś pozytywny akcent w Polskim światku hokejowym, bardziej to jest co prawda jedna jaskółka niż trend, ale trzymam kciuki, szacun dla Janowa!
Niezwykle cieszy fakt, że jeszcze Naprzód jednak stanie na nogi. Podobnie w Gdańsku wszystko szło w dobrym kierunku. Kibice mają stworzyć nowy zarząd i reaktywować sekcję. Oby im się udało, cieszy powrót każdej drużyny.
Oprócz przedłużania kontraktu prezes Krysiak planuje również nowe transfery. Jak podają Nowiny w kręgu zainteresowania sanockiej ekipy są obrońcy: Patryk Wajda (Comarch Cracovia), Miroslav Zatko (Aksam Unia Oświęcim) oraz napastnicy: Jarosław Rzeszutko (francuski Amines), Mikołaj Łopuski (Aksam Unia) i Grzegorz Pasiut (GKS Tychy
więcej http://www.sport.pl/sport/1,79102,11480824,Roszady_w_ekipie_mistrzow_Polski__Mojzis_zostaje_w.html
Wajdę to już rok temu chcieli , ale go kontrakt trzymał.
Wygląda na to ze oni i Tyszanie mają realne budżety na następny sezon.
Czas zweryfikuje wszystko.
Szkoda tylko czyjejś pracy nad wyszukiwaniem zawodników jeśli ma iść na marne.
Jak Sanok weźmie tych wymienionych w artykule to są pewniakiem do MP
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)