[quote]#post1706326 Fajnie byłoby, gdyby profesjonalny hokej powrócił do Gdańska, Bydgoszczy, Łodzi, Warszawy, Krynicy, Zgierza, Janowa itd.[/quote]
No z ŁKS-em to były niezapomniane mecze.
Z resztą z Borutą Zgierz i Budowlanymi Bydgoszcz też ☺
-
-
U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)
Ja szczególnie pamiętam i pewnie nigdy nie zapomnę meczu z Bydgoszczą, kiedy w ostatniej tercji wyciągnęliśmy w parę minut z 4:7 do 8:7! Straciłem głos na długo!
- Edytowany
Jeżeli ktoś ma ochotę pomóc , to wielkie mu za to dzięki.😀
https://hokej.net/artykul/splonal-dom-mlodego-polskiego-hokeisty-pomozmy
[b]Edycja z 19.01.2026 o godz. 22:07 (scalono posty)[/b]
Link do zbiórki: https://zrzutka.pl/m24auz
Informacja pochodzi z portalu Hokej.Net. Czytaj więcej na https://hokej.net/artykul/splonal-dom-mlodego-polskiego-hokeisty-pomozmy
8 dni później
Z Sanoka płyną bardzo niedobre wieści.😱
https://hokej.net/artykul/hokeisci-spakowali-sprzet-powiedzieli-dosc-polski-klub-moze-nie-dokonczyc-sezonu
No cóż... będzie jak będzie... smutno na pewno...
Pozwolę sobie jednak zauważyć, że temat Sanoka konskewentnie starałem się pomijać, albo poruszać tylko odrobinę, bo nie podoba mi się ta wojna domowa między redakcją a Klubem, narracja tych artykułów (liczba mnoga użyta nieprzypadkowo) mi się nie podoba i fakt, że jedyne w czym Sanok jest bogaty to fejsbók (bo ma aż 2 fajanse) też mi się nie podoba. To jest naprawdę niespotykane, że Klub ma "obecnie nieoficjalny fajans", który onegdaj oficjalnym był i który ma 6 razy więcej (600%!!!) obserwujących niż "obecny oficjalny", który niedawno w ogóle nie istniał. To jest też najlepszy namacalny dowód na wojnę domową w sanockim hokeju. Przecież właśnie dlatego ten co przeszedł ścieżkę "oficjalny -> nieoficjalny" ma 14 tys, a ten co przeszedł ścieżkę "nie istniał -> oficjalny" ma raptem 2,5 tysiąca.
Generalnie - nauka życiowa z obecnej sytuacji w Sanoku jest taka, że [b]na wojnie domowej tracą wszyscy![/b] I warto tę naukę zapamiętać. Klub pogrążony w wojnie domowej nie ma absolutnie żadnych szans w pozyskiwaniu sponsorów, tworzeniu dobrego wizerunku itp. Zaznaczam - NIE wnikam czyja wina i kto ma w tej wojnie ma rację. Nie moja sprawa. Z zasady uważam że "zewnętrzny obserwator" (ja jak każdy z nas tutaj wobec Sanoka takim jest) powinien się najlepiej w wojnę domową nie pchać, nie wtrącać i nie zajmować zdecydowanego w niej stanowiska (chyba że ma zdeklarowane poglądy i sprawa jest oczywista - vide sytuacja w Gdańsku).
[b]Tak zwyczajnie po ludzku - jest mi szkoda Sanoka i mam nadzieję, ze jakoś ten hokej tam przetrwa.[/b]
40 min temu Klub potwierdził - Sanok się wycofuje. Cóż, szkoda.
https://www.facebook.com/61578247644204/posts/pfbid0TTfzQV6ZG2xHcL9dk1TCi3UyJTcGcu52x6pkZ8Y7YYy6gR6qmSu1txPDd3qttFCel/
Zależność jest taka że tam gdzie miasto zasila klub kasą miejską to jest walka o mistrza (Tychy, Katowice, Oświęcim). A w miastach gdzie sport jest kulą u nogi to hokej walczy o egzystencję. Smutny los Sanoka. Oby szybko wrócili na taflę lodowiska.
- Edytowany
Mam nadzieję, że szybko się podniosą i Sanok powróci na hokejową mapę Polski. Szkoda takich ośrodków jak Sanok, Gdańsk, Janów, Krynica. Jeszcze nie tak dawno rywalizowali z nami na taflach, a jeszcze kilka miesięcy temu, my też mogliśmy podzielić los tych klubów. Szanujmy, to co mamy.
[quote]#post1706283 Chęci w Gdańsku są. Potencjał jest. Zapotrzebowanie też. Niestety oprócz tego jest też taki jeden kłopot i to taki "przez duże K pisany" tam...[/quote]
W Gdańsku jest wspaniale srodowisko hokejowe - zresztą to co Smiglo wykonał w Suchym Dworze budując lodowisko to mistrzostwo świata - wprost nie można uwierzyć że wszystko to się nie przekłada na mocną drużynę przez jednego chuja Kosteckiego - nie będę się bawił w konwenanse tutaj i nazwę rzeczy po imieniu
A co do Sanoka to nie było mi często z nimi po drodze ale szkoda ośrodka - szkoda też że wewnętrzne konflikty od lat rozwalają tam hokej - odkąd pamiętam tam zawsze były wojenki wewnętrzne- nawet początki hokej.net też były naznaczone konfliktem miedzy Sebastianem Królickim (hokej net) a Grześkiem Michalewskim
(Wtedy hokej pl teraz tv) obaj z Sanoka też
Już to przerabialiśmy w ubiegłym roku pamiętam mecze pod koniec sezonu z Podhalem gdzie wygrywaliśmy z Nimi wysoko, ale wcale mnie te wygrane nie cieszyły tak jak powinny cieszyć wiernego kibica swojej drożyny. Jak widziałem tych graczy Szarotek załamanych,, niezdolnych do podjęcia równorzędnej walki bez wiary, że zdarzy się cud i ktoś rzuci im i klubowi wydawcze koło ratunkowe. Było tak samo Zarząd, Działacze, Sponsorzy, totalny bałagan, długi i wojna domowa we władzach. Oberwali zawodnicy niczemu nie winni, domagający się tylko żeby ktoś im zapłacił za pracę jaką wykonują, bo ich główny zawód, to sportowiec hokeista.
Dlatego wcale mi nie żal tej całej ,,Wierchuszki" Sanoka chwalącej się jak to w dobie kryzysu finansowego kupują nowe samochody dla klubu. Żal mi zawodników, bo zaufali klubowi, że zapewni im pracę, byt i możliwość realizowania się jako sportowiec. A co dostali w zamian? Przymusowe bezrobocie na pół roku i konieczność szukania innego klubu hokejowego, albo zawieszenia łyżew na kołku i wybranie sobie jakiegoś innego zawodu.🤗
Tak się zastanawiam (poprawcie mnie jeśli gadam głupoty) czy jest możliwe skoro Sanok zakończył już rywalizację żeby w terminie w jakim miało odbyć się spotkanie z drużyną z Podkarpacia czyli 15.02, albo zbliżonym nie kolidującym z planowymi meczami THL zorganizować taki mecz pokazowo-sparingowy z dowolnym zespołem (który wyrazi taką chęć) z THL albo MHL.
Nie ma lepszego treningu jak regularny mecz, a dla kibiców też trochę radochy i to bez napinki, bo o przysłowiową pietruszkę.
Szkoda każdego ośrodka hokeja, a szczególnie zasłużonych, z dobrym szkoleniem młodzieży. Mam nadzieję, że się podniosą.
Przetarg na nową halę w Oświęcimiu - https://unia-oswiecim.pl/oswiecim-inwestuje-w-sport-przetarg-na-hale-lodowa-ogloszony/
No proszę w planach dwie tafle lodowe i pierwszy etap inwestycji za 96 milionów złotych. Oświęcim liczba mieszkańców około 33,tysiące, a Kraków liczba mieszkańców około 810 tysięcy. I u nas problem z remontem hali bo Ministerstwo uszczknęło tylko 8,4 miliona.
Doszedłem jednak do wniosku, że ja tu czegoś nie rozumiem. Albo Ministerstwo Sportu wyjątkowo nie lubi Krakowa, albo nasze władze samorządowe są, no wiecie do czego.😫
3 mln Ministerstwo, reszta kasy miasta.
Cóż... Jakiś czas temu rozmawiałem z pewną osobą i na dziś koszt lodowiska, w podobnym standardzie jak Sosnowiec oscyluje +/- 85 mln zł.
Tak na 3500 miejsc, plus dodatkowe 18 mln na drugie treningowe lodowisko.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)