U nich to jest non stop trudna sytuacja. Ja zawsze byłem za ratowaniem, ale jak to ma tak wyglądać, że w kółko tylko zdycha, to niech w końcu weźmie i padnie. Oni są trochę jak nasi piłkarze byli - co roku do dooopy do tego stopnia, że nawet spaść porządnie nie potrafili. W sumie to przecież nie we wszystkich krajach jest hokej w stolicy, nawet chyba nie we wszystkich krajach elity. Poza tym sorry, ale my tu mówimy o najbogatszym klubie sportowym w Polsce - ja wiem, że Legia hokejowa i piłkarska to nie to samo, ale pod jednym sztandarem jadą. Zresztą oni nawet potencjału nie mają za bardzo, bo hali w W-wie nie ma nawet na 1000 osób, więc o czym tu gadać? No chyba, że takie rokroczne apele to sposób na dojenie Leśnodorskiego, to co innego. Ale wtedy ja bym mu radził, żeby zamiast co roku tam wkładać drobniaki powiedział "dobra, biorę to na siebie, ale przejmuję wszystkie zabawki". I byłoby gites. Bo o tym się nie mówi, ale przecież człowiek z Legii był do samego końca wiernym przybocznym Wielkiego Bajarza, a teraz giermkuje przyspawanemu, do tego stopnia nawet że grzecznie i usłużnie zrzekł się wiceprezesury, żeby Jacuś lepsiejszy fotel mógł dostać. No to niech rypną, byleby do maja, albo czerwca, żeby na walnym przyspawany miał chociaż o te kilka kupionych głosów mniej.
-
-
U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)
Legia mocna w hokeju to ogromna korzyść dla całego środowiska hokejowego w Polsce. Jak ich ogólnie nie lubię, tak bardzo chciałbym ich powrotu na szczyty... Warszawa to mnóstwo pieniędzy, bliskość mediów też pozytywna, zupełnie zmieni się jakość funkcjonowania hokeja jeśli Legia się rozrusza.
Niestety katastrofa Polonii Warszawa i obecna jej sytuacja jakoś nie napawają optymizmem... co do możliwości i perspektyw Warszawy, w tym w hokeju. Szkoda...
5 dni później
Hokejowy wicemistrz Polski JKH GKS Jastrzębie wdraża program oszczędnościowy. - Budżet zostanie zmniejszony, drużyna będzie budowana etapami, w zależności od sytuacji finansowej - powiedział prezes klubu Kazimierz Szynal podczas konferencji prasowej i zaapelował do kibiców o wyrozumiałość i wsparcie.
Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/plh/news-phl-jkh-gks-jastrzebie-zaczyna-oszczedzac,nId,1716628#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Jeszcze o sytuacji w JKH.
[quote]
Zarząd JKH GKS Jastrzębie zwołał konferencję prasową, na której przedstawił plany na następny sezon. - Będzie to trochę inna drużyna, a budżet klubu będzie mniejszy o kilkadziesiąt procent - poinformowali obecni na konferencji Kazimierz Szynal, Andrzej Frysztacki oraz Jan Miszek.
Prezes Szynal zaczął od wyjaśnienia, w jakiej sytuacji finansowej znajduje się aktualnie klub z Leśnej.
- [i]Wszyscy wiedzą, jaka była sytuacja na przełomie stycznia i lutego w Jastrzębskiej Spółce Węglowej i co się działo w mieście. To miało wpływ na sytuację ekonomiczną klubu, sponsoring został przez naszych głównych sponsorów ograniczony. W związku z tym zarząd klubu postanowił wprowadzić program oszczędnościowy. Ten program zakłada cięcie pewnych kosztów, ale mogę zapewnić, że zostaną utrzymane wszystkie grupy młodzieżowe. Te grupy kosztują klub ponad 300 tysięcy złotych w skali roku, z czego ok. 50 tysięcy jest pokrywane z dotacji. Przeszło ćwierć miliona złotych na młodzież jest brane z budżetu pierwszej drużyny[/i] ? mówił prezes, Kazimierz Szynal.
- [i]Ja chciałem przede wszystkim podziękować zawodnikom, że muszą grać za mniejszą pensję. Najpierw była mowa o 40%, ostatecznie stanęło na 20% mniej. Mimo to zawodnicy walczyli do końca. Oczywiście, że nie chcieli się z tym zgodzić, bo nikt się dobrowolnie na obniżkę wynagrodzenia nie zgadza w sytuacji, gdzie jest na pierwszym miejscu, dlatego całej drużynie należą się słowa uznania. To był chyba najgorszy moment podczas mojego zarządzania klubem, gdy musieliśmy wejść do szatni po wygranym meczu i zamiast powiedzieć drużynie: panowie, macie dodatkową premię, to niestety trzeba było powiedzieć: musicie grać za 40% mniej. To był naprawdę ciężki moment, ale wychodzimy z założenia, że co nas nie zabije, to nas wzmocni. Każdy wie, że nie można prowadzić żadnej firmy, klubu, mając mniejsze przychody, a zwiększając wydatki. To jest niemożliwe. My jako zarząd odpowiadamy za długi i zobowiązania klubu, nawet swoim majątkiem prywatnym w sytuacjach krytycznych, dlatego apeluję do wszystkich, żeby to zrozumieli. Trzeba patrzeć na realia i prosimy kibiców też, żeby to zrozumieli. Były takie anonimowe głosy, że zarząd jastrzębski zaspał, bo nie zakontraktował zawodników, że wszyscy się wzmacniają przed play-off, a my nie. My już wiedzieliśmy, co się może stać i dlatego ostrożnie do tego podchodziliśmy. Mimo wszystko uważam, że nie zrobiliśmy źle. Przyszli Przygodzki i Bigos i byli to zawodnicy, na których nas było stać[/i] ? dodał z kolei wiceprezes, Andrzej Frysztacki.
Następnie została poruszona kwestia kadrowa zespołu.
- [i]Trener Kalaber dostał wotum zaufania. Nikt nie miał żadnych zastrzeżeń do trenera. Stworzył dobrą atmosferę w drużynie. Nie będzie ciśnienia, żeby osiągał super wyniki z drużyną, która nie będzie do tego predestynowała.[/i]
- [i]Będziemy grać w takim składzie, na jaki klub będzie stać. Kontrakty będą podpisywane od sierpnia lub września w przypadku niektórych obcokrajowców. Drużyna będzie budowana etapami, w zależności od sytuacji finansowej. Przede wszystkim chcemy stworzyć podwaliny tej drużyny. Jest trener, który zostaje na przyszły rok, będzie dobry bramkarz młodego pokolenia, a także kilku doświadczonych zawodników, a reszta zostanie dokooptowana z uwzględnieniem i preferencją dla wychowanków klubu i zawodników z Jastrzębia. Nikt rozsądny nie podpisuje kontraktów w sytuacji, gdzie nie będzie można się z tych kontraktów wywiązać. Nie jest sztuką naobiecywać zawodnikom niestworzonych rzeczy, tylko trzeba się ze wszystkiego wywiązać, a ekonomia jest brutalna i my w sposób racjonalny podchodzimy do sprawy i staramy się, żeby drużyna zaistniała w lidze, ale na początku na pewno będzie miała ciężko nawiązać walkę z najlepszymi i kibice powinni zdawać sobie z tego sprawę. Natomiast sezon transferowy jest długi, bo kończy się w styczniu i sukcesywnie drużyna będzie wzmacniana, o ile będą na to środki. A myślę, że miasto i JSW się od hokeja nie odwrócą[/i] ? stwierdził sternik klubu.
- [i]Rynek jest jaki jest. Niewykluczone, że odejdą czołowi zawodnicy, bo takie jest życie. W sytuacji, gdzie nie będzie nas stać na utrzymanie zawodników, to ich nie zatrzymamy. Póki co jednak żaden z zawodników jednak nie zadeklarował, że nie chce grać w Jastrzębiu w następnym sezonie. Nie spekulujmy, bo rozmowy się toczą, a z niektórymi dopiero zaczniemy rozmawiać[/i] - kontynuował Szynal.
Andrzej Frysztacki dodał z kolei: - [i]Chcemy za wszelką cenę zatrzymać zatrzymać Leszka Laszkiewicza i Richarda Bordowskiego. Obaj zawodnicy mają ważne kontrakty z klubem. Na pewno w zespole zostaną Zabolotny, Górny, z pozostałymi zawodnikami będziemy rozmawiać jak wrócą z kadry czy urlopów.[/i]
Prezes Szynal odniósł się także do krytykantów, którzy w Internecie anonimowo wylewają swoje żale i zaprosił ich do współpracy.
- [i]Zarząd klubu działa społecznie, nie bierze żadnych pieniędzy z tego tytułu, nie ma żadnego wynagrodzenia, natomiast odpowiada za działalność klubu i nikt tutaj nie jest przyspawany do krzeseł. Zdarzają się krytykanci, zwłaszcza w Internecie, którym się sporo rzeczy nie podoba, i jeśli mają lepszy pomysł na prowadzenie klubu to zapraszamy do zarządu. Dobrze by było żeby ten ktoś kto krytykuje przyprowadził sponsorów za 3 miliony złotych na rok, tak jak my od kilku lat to czynimy i przyprowadzamy, także zapraszam do współpracy. Komu się wydaje, że w naszym środowisku pozyskać sponsorów do hokeja jest łatwo, to jest w błędzie.[/i]
[/quote]
źródło: [url=http://hokej.net/pl/news,artykul,5,36127,jaka-przyszlosc-hokeja-w-jastrzebiu.html][hokej.net][/url]
Może Strzyżowski trafić do nas. W Sanoku nie chce już grać:
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150414/SPORT27/150419839
Czas trenera Frycera w Sanoku już minął
(...)
Gorzej, że po ostatnim sezonie, w którym naszą drużynę reprezentowało więcej zawodników zagranicznych, niż Polskich, niewielu krajowych graczy chce grać w Sanoku. Powrót do Podhala nowy Targ rozważają m.in. reprezentanci Polski Rafał Dutka i Krzysztof Zapała, pozostania w Ciarko nie wyobraża sobie też sanoczanin Marek Strzyżowski, dla którego ostatni sezon był kompletnie stracony.
hahaha pisałem o tym parę tygodni temu po 4 meczu półfinałowym na pewnym portalu, nie sądziłem że efekt będzie tak drastyczny, zobaczymy jak to się skończy ale nie dziwi mnie że zawodnicy, często reprezentanci kraju (byli,obecni) robiący za popychadła i zapchajdziurty lekko się zdenerwowali
Wronka kolejny sezon w Podhalu, Haverinen również
http://www.mmks-podhale.pl/index.php/component/k2/item/2030-joni-haverinen-podpisal-kontrakt
http://www.mmks-podhale.pl/index.php/component/k2/item/2029-kolejny-wychowanek-z-kontraktem
Powoli dochodzę do wniosku, że mniej pomyłek człowiek się dowie jak zacznie słuchać przyspawanego zamiast Białońskiego :)
Przecież Białoński robi za "zająca", wypali to i owo na interii po telefonie swojego kolesia z N.T. i juz parę dingów zawodnicy wydrą od królowej gazowanych napoi.
[i]Podhalu najtrudniej będzie zatrzymać reprezentantów Polski - Damiana Kapicę, który był najlepszym strzelcem PHL w minionym sezonie i Krystiana Dziubińskiego. Obaj otrzymali intratne oferty z Comarch/Cracovii.[/i]
Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/plh/news-mmks-podhale-nowy-targ-szarotki-zatrzymaly-haverinena-i-wron,nId,1718141#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
w Oświęcimiu tez cienko!
Filip Komorski, Kamil Kalinowski, Bartosz Ciura i Mateusz Bepierszcz nie są zainteresowani dalszą grą w Oświęcimiu. Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Po zakończeniu sezonu zdali mieszkanie, które wynajmowali w czasie występów w Unii. W hokejowym światku mówi się, że są już ?po słowie? z GKS-em Tychy, a właśnie w drużynie mistrza Polski mają szansę zrobienia kolejnego kroku w sportowym rozwoju.
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3825505,oswiecim-oszczednosci-w-hokejowej-unii-budzet-wciaz-niedomkniety-zawodnicy-na-urlopach,id,t.html
*KSC* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> w Oświęcimiu tez cienko!
>
> Filip Komorski, Kamil Kalinowski, Bartosz Ciura i
> Mateusz Bepierszcz nie są zainteresowani dalszą
> grą w Oświęcimiu. Jeśli nie wiadomo o co
> chodzi, to chodzi o pieniądze. Po zakończeniu
> sezonu zdali mieszkanie, które wynajmowali w
> czasie występów w Unii. W hokejowym światku
> mówi się, że są już ?po słowie? z GKS-em
> Tychy, a właśnie w drużynie mistrza Polski
> mają szansę zrobienia kolejnego kroku w
> sportowym rozwoju.
>
> Czytaj więcej:
> http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3825505,oswi
> ecim-oszczednosci-w-hokejowej-unii-budzet-wciaz-ni
> edomkniety-zawodnicy-na-urlopach,id,t.html
Jak tak dalej pójdzie i wszystkie te transfery wypalą, to w przyszłym sezonie Tychy na sześć piątek będą grały:)
i tak trzeba grać, jeśli się mierzy wyżej niż nic nie znaczące (medialnie) mistrzostwo czy puchar Polski
ale my nie będziemy się z nikim licytować, bo cała kasa idzie na badziewnych skórokopaczy
ale ponoć byliśmy skłonni zapłacić 80 tys. zł ekwiwalentu za wyszkolenie Patryka Wronki . 19-latek zdecydował się jednak zostać w Nowym Targu.??CIEKAWE? !
W nowym sezonie jak na razie wychodzi ze 3 druzyny powinny być poza zasięgiem pozostałych ?
Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/plh/news-mmks-podhale-nowy-targ-szarotki-zatrzymaly-haverinena-i-wron,nId,1718141#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
...
z cyklu złote myśli owcoljubitieli (z komentarzy na pewnym portalu w temacie transferów)
[i]Góral w paski to już nie Góral. To tak jakby przeszli na islam, albo co gorzej na judaizm[/i]
padłem :D
Hłe, hłe...
No ale liczę że ten Mojżis z Tychów w końcu zagra tam gdzie powinien, czyli u nas (bo nazwisko ma prawie, prawie...).:)
Mojżis jest cieniem zawodnika sprzed dwóch, trzech lat.
Moim zdaniem Sanok robi wielki błąd zwalniając Frycera, no chyba, że wchodzą w grę sprawy finansowe, tzn za drogi by był, ale to jedyny przypadek kiedy bym uznał taką decyzję za słuszną. No ale nie moja sprawa, a zresztą, co tu kryć - ich błąd to nasz zysk. Generalnie na razie obserwuję ciekawe zjawisko po tym sezonie w naszej lidze. Otóż każdy klub przedstawia się mniej więcej tak:
[IMG]http://i61.tinypic.com/x37k8m.jpg[/IMG]
na co odpowiedzią jest powszechne staszenie, że nasz Profesor wygląda tak:
[IMG]http://i58.tinypic.com/35i39j9.jpg[/IMG]
I w sumie wszystko by było oki, tyle, że jak do tej pory ta Cracovia nie tylko nie ogłosiła żadnego transferu, ale nawet żadnego przedłużenia umowy. Ja właściwie nie mam problemu, żeby Profesor od studolarówek odpalał cygara po podpisaniu każdej nowej umowy za kolejną bańkę dla każdego kolejnego polskiego hokeisty, ale tak na serio to ciekawe jak to się rozwinie.
popieram żółta kaczka jak na razie oficjalnie nic się nie zmieniło u nas ,poza spekulacjami i przeciekami nic konkretnego
rok temu o tej porze juz były ruchy w drużynie
Oficjalnie to wydzwaniaja gdzie się da.
Kilku już nie zobaczymy w nowym sezonie.
Sztab się zmienił i powiększył o kierownika drużyny.
A kto będzie kierownikiem?
No wróble strasznie ćwierkają o zmianach. Nawet te wróble na etatach w MKS.
Jak usłyszałem jaki ma być budżet to se siadła i wstałem dopiero jak Sretenowic kopnął się prawą nogą w swoją lewą rękę.
Rzeszut na 3 lata w Tychach
http://gkstychy.info/hokej/135,wiadomosci/9112,rzeszutko_podpisal_na_trzy_lata/
Miał bardzo atrakcyjną ofertę z innego klubu ;)
MSC Napisał(a):
> Miał bardzo atrakcyjną ofertę z innego klubu ;)
Skąd My to znamy ?(:P)
Ciekawe ilu jeszcze odmówi...
marcin_ksc Napisał(a):
> Ciekawe ilu jeszcze odmówi...
Widać nie każdy chce pod Bogiem trenowac i podnosić swoje kwalifikacje ;)
Urbanowicz, Rompkowski czy Guzik raczej nie odmówią.
Ale to nie ten wątek.
6 dni później
[quote]
- [i]Przed kilkoma dniami dostałem list z klubu, w którym poinformowano mnie o zerwaniu kontraktu[/i] - zdradził dziennikarzom "Wiedźmin" po ostatnim meczu mistrzostw świata
Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/plh/news-przemyslaw-odrobny-zostal-bez-klubu,nId,1723030#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
[/quote]
będziemy głupcami jak go nie zatrudnimy, Radzikowi się przyda zdrowa rywalizacja na treningach...
W związku z tym zapowiedzianym przepisem wymuszającym wystawianie polskich bramkarzy do bramki, to Odrobny chyba nie będzie miał problemu ze znalezieniem nowego pracodawcy.
oj mysle ze bedzie mial ogromny problem. Odpadnie mu Krakow, Tychy, Jastrzebie, Sanok, Nowy Targ, Oswiecim.... co do pozostalych nie mam wiedzy.
pozdrawiam
ps.
gratulluje rewelacyjnego zmiennika Radzika
6 dni później
A Odrobny podobno we francuskim Morzine-Avoriaz-Les Gets.
Oficjalnie o Wiedźminie we Francji:
http://hokej.net/pl/news,artykul,5,36297,odrobny-przenosi-sie-do-francuskiej-ekstraligi.html
Źle nie trafił, a dla polskiego hokeja to nawet bardzo dobrze, że Polacy pojawiają się wreszcie w przyzwoitych ligach europejskich. Problem tylko taki, że ichnim pierwszym jest jakiś Kanadyjczyk, jeszcze nie przedłużył, ale też i nie odszedł i statystykę w zasadniczym miał ponad 90%, więc łatwo mu nie będzie.
A tak przy okazji strona, która o hokeju wie wszystko pisze, że Pingiwny nie weszły do p-o, a... przecież weszły. Fakt, że tylko do 1/8 finału, która we Francji ma oficjalnie status "rundy kwalifikacyjnej", ale to już jest klasyczna seria best-of-five, tak jak u nas ćwierćfinał. Przegrali z Amiens 0-3. Ich ćwierćfinał zresztą też nie jest best-of-seven, a także best-of-five, to tak na wypadek gdyby ktoś zaczął tłumaczyć "ale to krótka seria była". Do 4 wygranych tam grają dopiero od półfinału, czyli od 3ciej rundy. No cóż, tak to jest jak czyjaś "wszystko-wiedza" bazuje tylko na Wikipedii i nie jest nigdzie weryfikowana. No ale to już tylko tak na marginesie.
http://www.hcmag.fr/elite/nouveau-gardien-polonais/
Odrobny oficjalnie zastępuje "jedynkę" z tamtego sezonu, który odchodzi z klubu.
No i doskonale. Co by nie mówić Odrobnego na dwójkę by szkoda było. Pozycja bramkarza jest w ogóle specyficzna i każdy który "wybywa" dobrze, żeby szedł na jedynkę.
Tak przy okazji - tym transferem, jakby na to nie patrzeć, Polska stała się "eksporterem bramkarzy" i jak się to ma do misji "Polak w 50% meczów zasadniczego na lodzie"? Nam te zasady są na rękę, ale klubom, którym taki przepis przeszkadza, Przemek dał mocny argument do ręki :)
Murray podobno dostał jakieś oferty z czeskiej TE i z EBELu - znaczy się da się z tej ligi wybić, nawet ze słabszych klubów. Podobno jest też opcja powrotu do Sanoka, ale tam cały czas czekają na jakieś zebranie i decyzje na górze, więc ciężko mówić cokolwiek konkretnego.
Harcharik, Amerykanin z Orlika, rozegrał już kilka spotkań w australijskiej AIHL - ciekawe czy na jesień wróci? Punktował w zeszłym sezonie dobrze.
[quote]
18 maja ruszają przygotowania hokeistów MMKS Podhala Nowy Targ do sezonu 2015/2016. Wciąż nie wiadomo jakim składem będzie dysponował trener Marek Ziętara. Na tę chwilę ma on do dyspozycji tylko 17 zawodników. Tylu bowiem podpisało nowe umowy.
?Szarotki" straciły już czołowych zawodników: Krystiana Dziubińskiego i Damiana Kapicę, którzy przenieśli się do kupującej na potęgę Comarch Cracovii.
- Zrobiłam wszystko co w mojej mocy, aby obu tych zawodników zatrzymać. Byli oni jednymi z pierwszych, z którymi rozmawialiśmy. Zgodziłam się na zaproponowane przez nich warunki. Wydawało się więc, że wszystko jest na dobrej drodze. Koniec końców oboje zdecydowali się jednak na zmianę klubu. Z jednej strony na pewno czuję jakieś małe rozżalenie, ale z drugiej też staram się ich zrozumieć. Rozstajemy się w zgodzie. Życzę im przede wszystkim tego aby w nowym zespole odgrywali tak znaczącą rolę jaką stanowili grając w Nowym Targu ? wyjaśnia prezes Podhala Agata Michalska.
- [i][b]Długo biłem się z myślami. Z Podhala miałem bardzo konkretną i naprawdę bardzo dobrą propozycję. I za to chciałbym pani Agacie bardzo podziękować. Cracovia przebiła jednak tą ofertę. Nie będę zaprzeczał temu, że pieniądze odegrały tu główną rolę. Liczę, się z falą krytyki ze strony nowotarskich kibiców. Muszę jednak myśleć o sobie, swojej rodzinie. Tylko tym kierowałem się przy wyborze. Odchodzę jednak z przekonaniem, że w jakimś stopniu przyczyniłem się do tego, że Podhale odzyskało ponownie swój blask[/b][/i] ? podkreśla Dziubiński.
- [i][b]W moim przypadku nie do końca o wyborze zadecydowały pieniądze. Bardziej chodzi o pewne prywatne sprawy, których nie chciałbym jednak wyciągać na światło dzienne. Wie o nich pani prezes Michalska, wie o nich trener Ziętara[/b][/i] ? tłumaczy z kolei Kapica.
Niejasna jest też przyszłość w ?Szarotkach" Jarosława Różańskiego i Piotra Kmiecika, którzy do tej pory jeszcze nie złożyli podpisów pod umowami. ? Rozmawiałam z nimi. Na ten moment jednak trudno mi powiedzieć, na co się zdecydują. Czekam na ich odpowiedź ? przyznaje prezes Michalska. Na rozmowy czekają też Mateusz Wojdyła i Konrad Stypuła.
Upadł też w dużym stopniu temat powrotu do Nowego Targu kolejnych wychowanków. Marcin Kolusz zostaje bowiem w Tychach, Rafał Dutka i Kacper Guzik także wybrali Kraków. Bardzo realny jest za to powrót Krzysztofa Zapały: ? Bardzo poważnie to rozważam. Jak to się mówi, na stare lata chciałbym już wrócić do domu. Mam jednak, jeszcze kilka innych opcji. Muszę na spokojnie jeszcze wszystko sobie poukładać i przemyśleć ? wyjaśnia Zapała, który przez pięć ostatnich lat grał drużynie Ciarko PBS Bank Sanok (z krótkim epizodem w KTH Krynica).
Na ten moment nie ma też nic konkretnego w sprawie pozyskania kolejnych obcokrajowców. ? Na razie dopiąć musimy kwestie z naszymi wychowankami. To priorytet. Potem będziemy rozważać kwestię graczy zagranicznych. Nie umiem na tę chwilę powiedzieć w jakim kierunku będziemy się rozglądać. To zależy od naszych możliwości finansowych. Ostatnio dużo mówi się o zaciągu Skandynawskim, ale są to trochę przesadzone spekulacje ? zaznacza Michalska.
Aktualny skład Podhala:
Bramkarze: Ondrej Raszka, Błażej Kapica.
Obrońcy: Joni Havarinen, Sebastian Łabuz, Maciej Sulka, Damian Tomasik, Oskar Jaśkiewicz, Robert Mrugała.
Napastnicy: Kasper Bryniczka, Daniel Kapica, Mateusz Michalski, Dawid Olchawski, Filip Wielkiewicz, Patryk Wronka, Damian Zarotyński, Dariusz Gruszka, Jegor Omeljanenko.
[/quote]
źródło: podhaleregion.pl
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)