No i dzisaj Odra dostała walkowera za mecz z GKS Katowice.
Oj będzie ciężki meczyk z Pogonią.
-
-
Przed meczem z Pogonią ( vel Piotrcovią ) (vel II Ptakovią)
Ale teraz Odra mając szanse na uniknięcie baraży nie odpuści meczu z Płockiem
Napewno Odra nie odpuści i wygra mecz z Płockiem by byc pewnym pozostania w ekstraklasie
A Cracovia myślę mimo nie najlepszej gry ostatnio da z siebie wszystko i wygra obydwa mecze.Zresztą myślę , że Amica może nam ten mecz odpuścić ponieważ grają już o przysłowiową czapkę gruszek.
Kto Tak Pięknie Gra To Cracovia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Taaa odpuszcza a potem powiedza ze sprzedało mecz kilku piłkarzy, przygotuja tasmy i bedzie zajebiscie ... (moje pesymistyczne podejscie :) )
Witam wszystkich. Mimo iz nie darze Was zbytnia sympatia z wiadomych racji mam nadzieje, ze odpuscicie mecz z nami, gdyz Odra na 100% wygra z Wisla. A w ostatniej kolejce zagracie sobie juz na luzie i macie 4 miejsce. Poza tym Pogon na ten mecz sie sprezy i nawet jesli nie bedzie ukladu miedzy nami ( raz juz Wam pomoglismy - w zwszlym sezonie grajac na maksa z Belchatowem - teraz sie odwdzieczcie ) to powinnismy u Was wywalczyc remis.
Mam do Was prosbe - nie nazywajcie nas PTAKOVIA czy PIOTRKOVIA - my Wam nie ublizamy!!!!!!
Pozdrawiam ze Szczecina !!!
duma pomorza Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> my Wam nie ublizamy!!!!!!
>
O czym dobitnie przekonalismy sie podczas meczu Polska - Albania ;)
szanowny DP. Nadzieja jest matką... Co do odpuszczania, są tu jeszcze tacy, którzy pamiętają jak w 1959 klub, który wtedy zwał sie jeszcze Pogoń, kupując (co przyznał sam Florian Krygier) 4:0 na Łazienkowskiej w ostatniej kolejce spuścił Cracovię z I ligi w chamski sposób. Nadarza się okazja rewanżu (choć mniej chamskiego;). Młodsi kibice pamiętają natomiast lewą czerwień dla Wacka i równie naciągany karny za aktorskie popisy Moskalewicza jesienią 2003 (a tak płaczecie, że to WAS sędziowie krzywdzą :)
Co do 100% wygranej Odry z Płockiem nie jestem tego taki pewien. Wodzisław nawet jak gniecie przez cały mecz ma wyjątkowo nieskuteczny atak, a i dziury w obronie straszne. Przykładem mecz np. z Cracovią (wiosną). No - chyba, ze dostanie walkowera :P
Niestety w obecnej sytuacji obawiam się, że nawet bez odpuszczania wasz trener znów wywalczy kolejny remis w Krakowie (nie będę pisał dlaczego)
a zatem "dont PANIK" kolego, zwłaszcza, że ostatnio bardzo poważnie się wzmocniliście wywalając Adriano i Polędwicę
Drogi MIsiu!!
A więc widzę, że antagonizmów ciąg dalszy. To co słyszeliście podczas meczu reprezentacji krzyczała grupka DEBILI mieniących siękibicami naszego klubu. To był krzyk zakompleksionych debili więc nie powinniście ich brać pod uwagę. Co do przytoczonego przez Ciebie meczu gdzie RZEKOMO Pogoń miała kupić mecz w W-wie - może i tak było. Ale to było i minęło. A my z dobroci serca pomogliśmy Wam prowadząć FAIR grę z Bełchatowem. Pamiętam jak przed tym meczem Wasi "KIBICE" napinali się jak to Pogońzagra aby wam uniemożliwić awans. Stało się jednak inaczej. Dlatego myślę, że i Wy moglibyście odwdzięczyć się wzamian za nasz gest MIŁOSIERDZIA w stosunku do Pasów.
Co do Odry - mogę się mylić, ale zauważ że kilka jej rezultatów było conajmniej zastanawiających oraz to, że mecze były przeciągane poza USTAWOWY CZAS. Nawet patrząc na walkower dla Odry w meczu z GKS, bardzo podobna była sytuacja w meczu ŁKS - Kujawiak i co ? Tam nie dali walkowera mimo iż rzekomo piłkarze grozili sędziemu. A Odra dostała.... To jest wymowne...
Mimo wszystko mam nadzieję, że scenariusz następnych kolejek będzie następujący:
- my remisujemu u Was, Odra ( w 99 minucie po rzucie karnym ) wygrywa z Wisłą i macie 1 pkt przewagi nad nimi;
w nastepnej kolejce:
- zarówno my jak i Wy wygrywamy i Wy macie 4 miejsce a my utrzymanie.
Pisałeś że obawiasz się, że zremisujemy. Chciałbym aby tak było, choć dziwi mnie to co napisałeś że nie powiesz dlaczego. Czyżnbyś coś sugerował ??
Pozdrawiam wszystkich NORMALNYCH kibiców Pasów.
Dziwny jest Twój tok rozumowania, zapominasz chyba o Amice, która jeśli zremisujemy z Pogonią może się zblizyć na 1pkt i w ostatniej kolejce grając u siebie na maxa odbierze nam 4 miejsce. Strasznie naiwny jesteś kolego.
A co do apelu o grę FAIR mogę zapewnić że taka właśnie będzie, żadnych odpuszczań, gramy o PUEFA a wy grajcie o swoje cele. Wygra lepszy.
Jak dla mnie to strasznie głupie takie przzewidywania!Mecz meczowi nie równy, a pozatym teraz wszyscy sprzedają bo sie kończa powoli czasy ustawianych meczy:)każdy chce skorzystać!
Jak dla mnie to będzie tak!:
1. wygramy z pogonią i amiką
2. zagłębie odpada
4.gramy w pucharach
5.nie ma takiej sieły żeby sie to niesprawdziło!
6. spada gks i odra
popieram kkk_84
małe kroczki !!
tylko tak!!
----------------------------
Autor: duma pomorza (IP zapamiętane)
Data: 31 Maj 2005 - 14:32:12
Witam wszystkich. Mimo iz nie darze Was zbytnia sympatia z wiadomych racji mam nadzieje, ze odpuscicie mecz z nami, gdyz Odra na 100% wygra z Wisla. A w ostatniej kolejce zagracie sobie juz na luzie i macie 4 miejsce. Poza tym Pogon na ten mecz sie sprezy i nawet jesli nie bedzie ukladu miedzy nami ( raz juz Wam pomoglismy - w zwszlym sezonie grajac na maksa z Belchatowem - teraz sie odwdzieczcie ) to powinnismy u Was wywalczyc remis.
Mam do Was prosbe - nie nazywajcie nas PTAKOVIA czy PIOTRKOVIA - my Wam nie ublizamy!!!!!!
Pozdrawiam ze Szczecina !!!
Autor: Miś (IP zapamiętane)
Data: 31 Maj 2005 - 15:36:38
szanowny DP. Nadzieja jest matką... Co do odpuszczania, są tu jeszcze tacy, którzy pamiętają jak w 1959 klub, który wtedy zwał sie jeszcze Pogoń, kupując (co przyznał sam Florian Krygier) 4:0 na Łazienkowskiej w ostatniej kolejce spuścił Cracovię z I ligi w chamski sposób. Nadarza się okazja rewanżu (choć mniej chamskiego. Młodsi kibice pamiętają natomiast lewą czerwień dla Wacka i równie naciągany karny za aktorskie popisy Moskalewicza jesienią 2003 (a tak płaczecie, że to WAS sędziowie krzywdzą
Co do 100% wygranej Odry z Płockiem nie jestem tego taki pewien. Wodzisław nawet jak gniecie przez cały mecz ma wyjątkowo nieskuteczny atak, a i dziury w obronie straszne. Przykładem mecz np. z Cracovią (wiosną). No - chyba, ze dostanie walkowera
Niestety w obecnej sytuacji obawiam się, że nawet bez odpuszczania wasz trener znów wywalczy kolejny remis w Krakowie (nie będę pisał dlaczego)
a zatem "dont PANIK" kolego, zwłaszcza, że ostatnio bardzo poważnie się wzmocniliście wywalając Adriano i Polędwicę
Autor: duma pomorza (IP zapamiętane)
Data: 31 Maj 2005 - 17:02:43
Drogi MIsiu!!
A więc widzę, że antagonizmów ciąg dalszy. To co słyszeliście podczas meczu reprezentacji krzyczała grupka DEBILI mieniących siękibicami naszego klubu. To był krzyk zakompleksionych debili więc nie powinniście ich brać pod uwagę. Co do przytoczonego przez Ciebie meczu gdzie RZEKOMO Pogoń miała kupić mecz w W-wie - może i tak było. Ale to było i minęło. A my z dobroci serca pomogliśmy Wam prowadząć FAIR grę z Bełchatowem. Pamiętam jak przed tym meczem Wasi "KIBICE" napinali się jak to Pogońzagra aby wam uniemożliwić awans. Stało się jednak inaczej. Dlatego myślę, że i Wy moglibyście odwdzięczyć się wzamian za nasz gest MIŁOSIERDZIA w stosunku do Pasów.
Co do Odry - mogę się mylić, ale zauważ że kilka jej rezultatów było conajmniej zastanawiających oraz to, że mecze były przeciągane poza USTAWOWY CZAS. Nawet patrząc na walkower dla Odry w meczu z GKS, bardzo podobna była sytuacja w meczu ŁKS - Kujawiak i co ? Tam nie dali walkowera mimo iż rzekomo piłkarze grozili sędziemu. A Odra dostała.... To jest wymowne...
Mimo wszystko mam nadzieję, że scenariusz następnych kolejek będzie następujący:
- my remisujemu u Was, Odra ( w 99 minucie po rzucie karnym ) wygrywa z Wisłą i macie 1 pkt przewagi nad nimi;
w nastepnej kolejce:
- zarówno my jak i Wy wygrywamy i Wy macie 4 miejsce a my utrzymanie.
Pisałeś że obawiasz się, że zremisujemy. Chciałbym aby tak było, choć dziwi mnie to co napisałeś że nie powiesz dlaczego. Czyżnbyś coś sugerował ??
Pozdrawiam wszystkich NORMALNYCH kibiców Pasów.
BO NAJLEPSZA W POLSCE JEST POGOŃ SZCZECIN MKS !!!!
==========================================================================
Pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze:
Nie podoba mi się sugerowanie, by Cracovia mogła mecz odpuścić. To nie byłoby fair. I przeczyłoby temu, co sam, Dumo Pomorza piszesz, że Pogoń nie odpuściła meczu z GKS Bełchatów mając zapewniony awans (tak, nie odpuściła, i to bardzo ładnie z jej strony - ale po prsotu zrobiła to, co powinna zrobić, czyli grała). My też nie odpuściliśmy żadnego meczu z Odrą Wodzisław, z Polonią - i tak właśnie powinna się przejawiać nasza wdzięczność - gramy o zwycięstwo także z waszymi przeciwnikami.
Wy też nie odpuszczaliście meczu w Krakwoie rok temu - i nie sądzę, by ktoś miał do was o to pretensje. Pretensje za ten mecz ja (i sądzę nei ja jeden) mam do dziś do sędziego Żyro, ale nie sądzę, byście to Wy wpływali na tego pana. No i nie podobają mi się "teatry" Olgierda O. czy walenie korkami przez bramkarza Wyparłę po twarzy napstnika Bani, ale to na marginesie. Nie podobałoby mi się to w wykonaniu jakiegokolwiek klubu.
Grupy debili są niestety na wszytskich chyba stadionach i miłe, że się od nich odcinasz. Co do Odry, rzeczywiście ostatnie dycyzje PZPN w jej sprawie wydają sie zastanawiające.
Z wielu przyczyn chciałbym, byśmy wygrali z Pogonią za tydzień...
A gdybyście Wy za ten sezon trafili do baraży, to nie byłoby sprawiedliwe (moim zdaniem) - ale może sobie to wykopiecie w ostatnim meczu.
Z pozdrowieniami.
Antoni Ptak (właściciel Pogoni Szczecin) - Nasza sytuacja się skomplikowała. Musimy teraz zremisować z Cracovią. Nie możemy dopuścić do tego, by o wszystkim decydował ostatni mecz z Odrą.
[i]Antoni Ptak (właściciel Pogoni Szczecin):
[...]Musimy teraz zremisować z Cracovią[/i]
Recepta jest prosta. Trzeba zatrudnić Baniaka. A potem przypadkiem znajdzie się jakiś... Żyro.
oni nie są minimalistami. Trener Pietrzak dla "Głosu Szczecińskiego":
[i]Logika nakazuje, by wykorzystać szansę już teraz i spróbować pokonać Cracovię na jej boisku. Trzeba spróbować rozstrzygnąć sprawę jeszcze w przedostatniej kolejce. W przeciwnym razie szykuje nam się nerwówka w ostatnim meczu z Odrą.[/i]
Fot. globalPo meczu z Zagłębiem mówił pan o arytmetyce w ligowej tabeli. Okazuje się, że uległa ona zmianie. I to na niekorzyść Pogoni... Nie wystarczy remis z Cracovia? - z Bogusławem Pietrzakiem, trenerem pogoni rozmawiał Przemysław Sas z "Głosu Szczecińskiego.
- Na pewno łatwiej jest zremisować z Cracovią niż wygrać. Czeka nas teraz trudniejsze zadanie, niż to się wydawało jeszcze kilka dni temu. Logika nakazuje, by wykorzystać szansę już teraz i spróbować pokonać Cracovię na jej boisku. Trzeba spróbować rozstrzygnąć sprawę jeszcze w przedostatniej kolejce. W przeciwnym razie szykuje nam się nerwówka w ostatnim meczu z Odrą.
W grę wchodzi jeszcze pojedynek Odry z Wisłą Płock. Płocczenie mogą wykonać brudną robotę za Pogoń?
- To są już dywagacje. Na temat, kto ,z kim ile punktów może zdobyć w ostatnich kolejkach możemy rozmawiać długo. Do końca sezonu ligowego zostało 14 spotkań i wszystko może się zdarzyć. Pogoń jednak musi liczyć na siebie, a nie na pomoc innych zespołów.
Jak zespół będzie się przygotowywał do meczu z Cracovią?
- Od środy trenować będziemy codziennie. W niedzielę dam chyba piłkarzom wolne. Nie planuję żadnego sparingu. Wątpię niestety, czy uda się postawić na nogi Radka Divecky'ego. Może lekarze zdążą z nim na mecz przeciwko Odrze. /KRY/
Źródło: Głos Szczeciński
Piłka nożna. Cracovia: trener Stawowy przechodzi badania
Jeszcze co najmniej do piątku trener Wojciech Stawowy będzie odpoczywał w domu. Miał kłopoty z ciśnieniem, które we wtorek spowodowały jego zasłabnięcie, pobyt w szpitalu i szczegółowe badania.
- Jest troszeczkę lepiej, ale ciśnienie nie chciało spaść. Liczę, że lekarstwa zaczną działać, teraz czeka mnie badanie Holtera - mówił nam wczoraj trener. - Człowiek z tego powodu ma wewnętrznego stracha i czuje się rozbity - dodał.
[b]W piątek o godz. 18 (przy ul. Kałuży) Cracovia zagra sparing z New Jersey Falcons.[/b] Amerykanie przyjechali do Krakowa w 18-osobowym składzie. Na razie z pierwszym zespołem "Pasów" trenują bramkarz Ancin (bardzo pochlebnie mówi o nim trener bramkarzy Piotr Wrześniak) i napastnik DeMartini ("dużo widzi i potrafi" - ocenia go II trener Robert Jończyk).
Falconsi zbierają pozytywne recenzje i tym bardziej trener Stawowy chciałby ich osobiście zobaczyć w akcji w piątkowe popołudnie.
Wczoraj piłkarze "Pasów" ćwiczyli na siłowni, a później na płotkach. Zajęcia zakończyła krótka gierka. Nie trenowali zawodnicy, którzy dzień wcześniej z zespołem rezerw rozegrali mecz z Hutnikiem w ramach Pucharu Polski.
Natomiast trzech zawodnicy nie ćwiczyli z powodu kontuzji. Łukasz Skrzyński może spokojnie leczyć uraz kręgosłupa, bo w najbliższym spotkaniu i tak nie zagra z powodu żółtych kartek. Tomaszowi Moskale dokucza przewlekły uraz mięśnia dwugłowego, a Marek Baster ma problem ze stawem kolanowym.
Dziś piłkarzy czeka tylko krótki rozruch na stadionie przy ul. Wielickiej.
Źrodło: gazeta.pl
Głos Szczeciński:
Wczoraj piłkarze Pogoni stawili się o 9 rano w szatni. Potem trenowali. Drużyna "granatowych" pokonała "żółtych" aż 7:1.
Piłkarze Pogoni wrócili do zajęć po kilkudniowych urlopach. Na treningu stawiła się niemal cała ekipa. Zabrakło jedynie Mirko Poledicy, który wyjechał do Belgradu załatwiać wizę i pozwolenie na pracę w Polsce oraz Artura Bugaja. Był za to napastnik Radek Divecky. Trenował indywidualnie pod okiem masażysty Macieja Kasprzyka.
- Powątpiewam, czy Divecky będzie gotowy do gry na mecz z Cracovią. Być może wystąpi w meczu z Odrą - powiedział w rozmowie z "Głosem" trener portowców Bogusław Pietrzak.
Za to już z zespołem ćwiczył Tomas Kuchar. Nieco jednak zaskoczył swoją wypowiedzią:
- Wcale nie jestem zdrowy, a z Cracovią chyba nie zagram. W ogóle nie chcę się wypowiadać" - stwierdził Kuchar.
Trochę to zaskakujące, bo trener Pietrzak bardzo liczy na tego zawodnika. Kuchar zresztą strzelił bramkę na treningu jedyną dla ekipy żółtych.
Piłkarze rozegrali krótką gierkę wewnętrzną. Z jednej strony wystąpili "granatowi"- czyli piłkarze w dresach, ale bez kamizelek. W skład zespołu weszli: Fabiniak ; Kasprak, Magdoń, Mastenak, Kaźmierczak, Batata, Grzelak, Edi. Ekipa rywali, w żółtych kamizelkach, zagrała natomiast w zestawieniu: Pesković ; Julcimar, Michalski, Kuchar, Łabędzki, Trałka, Matlak, Parzy.
Wygrali "granatowi" 7:1. Trzy piękne bramki strzelił Edi Andradina. Dwukrotnie atomowym uderzeniem popisał się Przemysław Kaźmierczak, a po jednym trafieniu zanotowali Mariusz Masternak i Batata.
Ptakowska Piotrkovia na pewno będzie się broniła i liczyła na jakąś kontre nasi przez ten tydzień powinni trenować kornery wogóle stałe fragmęty gry bo tu widzę droge do sukcesu a jest nad czym pracować bo ten element to u nas wygląda tragicznie!!!
Ptakowska Piotrkovia na pewno będzie się broniła i liczyła na jakąś kontre nasi przez ten tydzień powinni trenować kornery wogóle stałe fragmęty gry bo tu widzę droge do sukcesu a jest nad czym pracować bo ten element to u nas wygląda tragicznie!!!
Kurwa !!! Czy wy wreszcie przestaniecie nas tak nazywac ?? Czy my Was wyzywamy ???? Wiec dajcie sobie na luz bo to do niczego dobrego nie prowadzi. A później się dziwicie że nasi czasmai coś krzykną na Was. Przypominam że to Wy zabiliście naszego Bogu winnego kibica i mimo to nadal nas wyzywacie. Wy co szczycicie sie klubem papieskim...
Żenada....
Pozdrawiam normalnych kibiców Pasów a nie tych debili napinających się...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)