A ja pamiętam jak na początku ligi do kolegi powiedzialem uf jak to dobrze ze wtym roku z ligi jedna drozyna leci bo my musimy sie ograc w tej lidze i latwiej nam sie bedzie utrzymac jak tylko jedna drozyna spada.
a tu nie zdobedziemy miejsca premiowanego gra w PUEFA i gromimy Wojciecha Stawowego
a KASPERCZAKOWI nie pamięta się że miał wolną ręke że mógł robić co tylko chciał mógł mieć każdego zawodnika jakiego chciał i co ....... i G......
zacznijcie ludzie patrzec i doceniac innych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
-
-
Zarzeczny mówi
Co do porównania dwóch panów tenerów to Stawowy osiągnął wszystkie stawiane przed nim cele bez zbędnych astronomicznych wydatków na transfery, a Pan Heniek dwa razy w żenujący sposób odpadł z UEFA i ani razu nie zakfalifikował się do LM (mając w składzie kogo chciał) Obu tych Panów szanuje i życze powodzenia
Wojciech Stawowy-zaufanie które procentuje!!!Panowie czego wy chcecie od naszego trenera,na Boga nie dawno byliśmy w trzeciej lidze,dziś możemy grać w pucharach praktycznie z tą samą drużyną.Moim zdaniem to mówi samo za siebie...WOJTEK STAWOWY!!!
Kasperczak - moim zdaniem bardzo dobry trener, ale wcale nie sądzę, by on teraz był potrzebny Cracovii ani że by dobrze Cracovii zrobiło jego sciągnięcie. Jak napisałem w innym poście - to jest ZESPÓŁ, który musi być zgrany - z trenerem też...
(p.Zarzecznego nie słyszałem [nie mam Canal +] - chyba wiele nie straciłem...)
Wojciech Stawowy-zaufanie które procentuje.
A co do Henia, to się zastanówcie sami... Skoro "MKS" nie ma zamiaru robić transferów, bo mu szkoda wyrzucać pieniądze, to czy stać "go" na Kasperczaka?
Stawowy panowie chciał ściągnąć paru zawodników ale P.Profesor nie wyłożył kaski,no i dlatego doszedł tylko Moskała nic dodać nic ująć ,stwierdzić trzeba z tym składem tj.jednym nominalnym napastnikiem osiagnęliśmy nadspodziewanie duuuuuuuuuuuużżżżżżżżżo!!!
Trzeba nam wzmocnień i to na paru pozycjach -obrony Kazek -juz nie nadąża,pomocy(Giza -słabiutki,Baran nic nie strzela ,jedynie Bojar jest w super formie,atak to tylko Bania,Cabaj ma farta i możliwości....TRZEBA WZMOCNIEŃ !!!!
Grają bardzo przeciętnie ale poza Legią ostatnio i Łęczną wcześniej oraz momentami Groclinem cała Polska liga gra kichę tej wiosny. Nie wiem czy to wynik kompletnie rozreguowanych przygotowań czy co innego ale tak po prostu jest.My i tak na tle innych nie najgorzej wyszliśmy.
Dla mnie Zarzeczny jest calkowicie niewiarygodny, zgrywa dobrze poinformowanego znawcę a tymczasem nijak sie ma to co mówi do rzeczywistości. Ten news o Kasperczaku do humbug, Zarzeczny musiał tego wieczora wypić niec więcej niż zwykle, zresztą sprawiam takie wrażenie choćby tydzień wczesniej.
Jestem pewien, że trener Stanowy mógłby dokonać o wiele więcej gdyby tylko były jakieś poważne pieniądze na transfery i dobrzy zawodnicy do kupienia.
Tyle, zobaczycie Cracovia prowadzona przez Wojtka jeszcze nie raz nas zaskoczy (na plus rzecz jasna). Na minus pewnie tez, ale w końcu to jest piłka.
Jacekpasiak jak cię czytam to ogarnia mnie pusty smiech ,,Baran nic nie strzela''he he dobre kolego.To typowy defensywny pomocnik -odpowiadający na czyszczenie środka pola.Ze swej roli wywiązuje sie znakomicie -nie wymienil bym go za żadnego innego pomocnika w Polsce.Giza -owszem ma słabszy okres ale to świetny gracz,a na jaego pozycji mamy Drumlaka,Przytułę .Dochodzi do nas do pomocy świetny Pawlusiński.To ja się pytam po co mamy wzmacniać pomoc i kim ?Gdzie masz wyraźnie lepszych pomocnikow od tych co juz mamy?Co do napastnika to zgadzam sie w 100% .Potrzebujemy gwiazdy typu Sosin .Kase na niego można zaoszczędzić pozbywając sie kilku niepotrzebnych piłkarzy(Piatka ,Dudzińskiego)i wypozyczenie kilku innych (Makucha,Wiśniewskiego,Szwajdycha,Szczoczarza).Konieczny jest też Sietny stoper (najlepiej ten reprezentant Boliwii co u nas był)Gdyby profesor sie zdecydowal na jego zakup -to za parę lat sprzedał by go z ogromną przebitką.Ostatecznie Można ściągnąć Karwana z Zabrza.
Potter kiedy Baran strzelił bramkę bo zapomniałem....jego staty piłki można wymieniać w każdym meczu
JacekPasiak - a kiedy Cabaj strzelił bramkę?
Straty pilki Barana? Nie no, to juz pachnie jakas totalna kontestacja:> JacekPasiak, czego chcesz od chlopaka, ktory zapierdziela w srodku za trzech?! Policz lepiej jego ODBIORY!
Baran nigdy nie byl superstrzelcem i nigdy superstrzelcem byc nie mial. Strzelil dla Cracovii przez ostatnie trzy lata dwie bramki (nie liczac tej w Warszawie), ale bez niego zadnego awansu by w zeszlym roku nie bylo, ani zadnych mrzonek o pucharach w roku biezacym. Baran to obok Cantoro najlepszy defensywny pomocnik ligi, obok Skrzynii i Bojara nalezy w Pasach do Wielkiej Trojcy, ktora "ponizej pewnego poziomu nie schodzi" i zawsze daje z siebie wszystko. Wiec z calym szacunkiem, ale od Baranka wara:>
JacekPasiak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Potter kiedy Baran strzelił bramkę bo
> zapomniałem....jego staty piłki można wymieniać w
> każdym meczu
aleś Jacek dowalił ROTFL;)
Kolego jacekpasiak jesteś żenujacym malkontentem.Wszyscy chwalą Barana -a tobie sie nie podoba bo bramek nie strzela.Baran to dla nas super ważne ogniwo -najwiekszy pracuś w zespole (człowiek od typowo czarnej roboty).I jak nie ma go w pomocy to jest wielka dziura.Doceniają to wszyscy zawodnicy ,trenerzy ,kibice -ale oczywiście zawsze sie znajdzie ,,jakiś wielki znawca footbolu''co mu sie nie podoba i by zmieniał.Ja się tylko pytam na kogo?.Pokaż mi lepszego zawodnika na jego pozycji w podobnym wieku i do tego z kartą na ręku.Ciesze się że tacy ,,znawcy'' piłki jak ty nie mają nic do powiedzenia w klubie .Moga sie tylko ponapinać i podenerwowac innych.
Srodkowy pomocnik bez silnego strzału-tego mu brakuje i dlatego w reprezentacji grać nie będzie.nawet do II-reprezentacji się nie łapie.
Jest pracowity ale do Szymkowiaka mu daleko,za dużo traci głupich piłek .Czego oczekuje się od pomocników w nowoczesnym footbolu to strzelania bramek też .Patrz Francja,szkoda że Citko
nie jest w takiej formie jak 8-lat temu i dlatego uważam że trzeba szukać kogoś do ofensywy,bo słusznie uważacie że Przytuła i pozostała reszta nie nadaje się do kierowania grą....niestety...jak sie myśli o pucharach trzeba mieć pare asów w talii---
[i]Srodkowy pomocnik bez silnego strzału-tego mu brakuje.[/i]
niestety ale to prawda...oczywiście ze swojej roli się wywiązuje ale jednak powinien umieć walnąć na bramkę...co jak co ale to pierwsza liga i tu każdy zawodnik powinien umieć zdobyć bramkę.
JacekPasiak - znowu mylisz pojęcia - porównujesz Baranka z Szymkowiakiem, przecież defensywny pomocnik, a ofensywny (czyli rozgrywający) to kompletnie różne pozycje. Jaka Francja - Makelele tyle bramek strzela??? Zresztą ta dyskusja nie ma sensu...
Strasznie pocieszny z jacka Pasiak skoro ma tak słabą pamięć. Mnie się wydaje że nie dawniej jak 3 tygodnie temu aranek strzelił brameczkę na Polonii i jest to jego druga bramka w tym sezonie.
Ale oczywiście wartość Arka nie polega na ofensywie,choc i tutaj potrafi kapitalnie zagrać prostopadłą piłkę, ale na destrukcji. Nawet znajomi z przeciwnej strony Błoń uznają Barana za zawodnika będącego najbliżej kadry.
Dyskusja na temat Baranka i jego przydatności dla zespołu jest żałosna, myslęze każdy normalny i czujący piłkę kibic rozumie kim jest dla nas Arek Baran, a jeśli nie to zapraszam na mecz w którym nie będzie mógł zagrać (oby takich jak najmniej było)
słusznie prawi Aston porównując Baranka do Makalele. ten ostatni w tym sezonie zdobył bodaj jedną bramkę, w ostatnim meczu sezonu, z karnego, a właściwie z dobitki. i co z tego??? dla Mourinho to podstawowy gracz, Makalele zagrał obok Lamparda najwięcej meczów dla The Blues!
od Baranka i Bojara proszę się uprzejmie odp... do każdego można się przyczepić (a do Przytuły zwłaszcza :P), ale nie do nich!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)