rozrabiaka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Agnan Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > LiD.Z. Napisał(a):
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> >
> > > Plastik i może Cabaj ja mam dość takich
> > > grajków którzy od trzech lat na siłe chcą
> > nas
> > > spuścić z ligi
> >
> >
> > ???? Nie wydaje mi się, by akurat ci chcieli
> nas
> > z ligi spuszczać...
> >
> > > z CRACOVII musi odejść co
> > > najmniej 10 grajków a na ich miejsce trzeba
> > > ściągnąć 5-6 ale z jajami!!!
> >
> > Ten numer już zrobiliśmy pół roku temu,
> > Wzmocnienie graczami z jajami były takie, że
> > ho-ho... Forum generalnie się cieszyło...
> > Radomski, Jarabica, Janus, Ntibazonkiza,
> Suart....
> > Dość szybko przestaliśmy się cieszyć...
>
> Szanowny Agnanie a czy :
> Radomski - wielokrotny reprezentant Polski,
> grający całe życie w Holandii
> Jarabica- reprezentant młodzieżówki
> Słowackiej
> Janus- jakby nie było obrońca lepszego zespołu
> od naszego
> Saidi,Suart- "perełki" z Holandii, które
> obeznany na tamtym rynku agent Tomek
> ściągnął,
> nie przyprawiały Cię o radość?
> Myślę,że wielu z nas się zdziwiło , patrząc
> na realną wartość i wkład( a raczej jego brak)
> tych zawodników do gry zespołu.
> Dlatego ja uważam,że nie ma czasu na
> eksperymenty
> Chcemy napadziora?
> To brać takiego co w sezonie strzeli z 15
> bramek.
> Nieważne czy jest mały, wysoki, silny czy
> wiotki- ma STRZELAĆ BRAMKI!
> Znając życie przyjdzie Serb/Bośniak z 8-ego
> zespołu swojej 2 ligi co w 30 meczach strzelił 4
> bramki i 2 karne zmarnował...
A czy ja gdzieś napisałem, że to wyglądało na złe transfery? Wprost przeciwnie, napisałem, że forumowicze wypowiadali się nad wyraz entuzjastycznie.
Mnie akurat oni o radość nie przyprawili (co mozna chyba sprawdzić na forum - jakoś chyba ciężko zauważyć mój entuzjazm przy przychodzeniu nowych grajków) - ale to częsciowo dlatego, że ja jestem trochę z innej epoki - niepoprawny wyznawca miłości do naszych barw klubowych, i bardzo cenię tych, co od lat oddają zdrwowie i serce na boisku w paisastych barwach... I wolę takich niż świeżo zatrudnionych najemników... Co nie zmienia tego,że jak taki najemnik yrochę dobrze pogra, to ja do niego coraz to więskzej sympatii nabieram.
Ale to było trochę "offf topic". A teraz ad rem - no właśnie potwierdzasz to, co napisałem. Koncepcja 5-6 nowych dobrych... No właśnie to się stało pół roku temu, I wydawało się ze są nowi dobrzy. A co wyszło to widzieliśmy....
-
-
Marcin Cabaj - YOU WILL NEVER WALK ALONE !!!
Nie wiem na ile ta informacja jest wiarygodna, ale w dzisiejszym PS pisze ,że Cabaj chce podpisać kontrakt na pół roku, na co klub się nie chce zgodzić oraz sprawa rozbija się jeszcze o prowizję dla manadżera.
Jeśli chce podpisać na pół roku to niby się nie dziwię klubowi, że nie chce podpisać, ale w takim razie jak to możliwe, że Giza na tyle podpisał i jak to możliwe, że takie pół roku przeszkadzało w przypadku Pawlusińskiego?
Pawlusiński ze względu na wiek, a Giza to jednak wielka niewiadoma.
Pół roku , po roku to: Plastyk: bedzie prezentował poziom III ligowy, zważywszy
że bok pomocy to określona ilość kilometrów , a w bagażu swoje lata i ten balast.
Pół roku dla Gizy, czy Cabaja , to zupełnie inny wymiar, Jeśli ten piewrszy przy-
padek odczytywać jako gest i chęć pomocy / dalsze losy po wyniku/ , to ten drugi
jako typowe cwaniactwo, gdzie ofiara jest nadzwyczaj czytelna.. Czy wobec takich
informacji/ jeśli prawdziwe/ dalej z pochylonym karkiem, pokłonami na które i czy
zasługuje, A, może twierdzenie jest zbyt zuchwałe, by zbyt licznemu gronu nie
nadepnąć na odcisk.A mnie uwiera, że bedąc z pierwszych twarzy w duzynie,
wyszło jak wyszlo , czyli fatalnie , choć zawsze w mowie było inaczej. I ten drobny
szczegół poddaję pod rozwage.
pzdr.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Marcin-Cabaj-odchodzi-z-Cracovii,artykul,95188,1,714.html
Bramkarz Cracovii szuka sobie klubu
pol roku i prowizja? czyli co, jak spadek, to pa? no to pa, Marcin, razem z menadzerem:)
jesli to prawda o tym pol roku i prowizji to jest to jakis mega absurd
rozczarowany jestem tu Marcinem
Z Cabajem trzeba przedłużyć kontrakt. tyle w temacie, nawet jeśli kogoś kupimy, to potencjalny nowy bramkarz musi mieć konkurenta.
To są właśnie nasze ikony nic od siebie tylko dla siebie!!!
Napisał artykuł jakiś dziennikarzyna a wy już po Cabaju jeździcie...
Gdyby ten sam dziennikarzyna napisal o innym zawodniku to sam bys jechal.
Czekam na wypociny dziennikarzy TP o zlym Tabiszu i dobrym Marcinie co go Cracovia wydymac chciala.
Sygnal jest jasny - Marcin nie bedzie gral w I lidze , skad My to znamy . Jedna rzecz mnie jednak cieszy otoz mam nadzieje ze Marcinek nadal ma menadzera co mu Anglie obiecywal juz chyba ze 2 sezony temu .
szczury pierwsze uciekaja z tonacego statku! tyle w temacie.
pajac do cyrku do Cracovii bramkarz!
Poczekajcie jednak z wyrokami i osądami do potwierdzenia. To jest jednak taka sobie informacja podane przez jakiegoś dziennikarza, nie wiadomo skąd wzięta... Ile już dziwnych rzeczy słyszeliśmy/czytaliśmy w temacie Cracovii... Które okazywały sie kompletnie wyssane z palca...
Jeśli rzeczywiście Marcin chce kontarkt na pół roku, to bardzo nieładnie. Ale byłoby to jednak dziwne... Po pierwsze, póltora roku temu mówił wyraźnie że bedize grał z Cracovią w I lidze, po drugie, jesli to go interesuje, to czemu nie zaczął szukać innych ofert kilka tygodni temu?
Może doszedł do wniosku ,że nie ma szans na przedłużenie kontraktu a zimę chciałby przepracować już w nowym klubie?
Może odejść ale jest jeden zasadniczy warunek... niech przyjdzie ktoś lepszy na jego miejsce zanim się go pozbędą. Pewnie skończy się to tak ,że Cabaj odejdzie a na bramce zostanie nigdy nie ruszający się z lini bramkowej Merda....
Cracovia powinna się kierować prostą zasadą - puszczamy KAŻDEGO kopacza bo mamy LEPSZEGO na jego miejsce.
Czy u nas tak jest ? Cabaj odejdzie, bo w klubie nie ma odpowiednich osób do prowadzenia spraw transferowych.
Marcin coś takiego powiedział, że chce zostać jeszcze w Cracovii by pomóc drużynie utrzymać się. Natomiast później chce prawdopodobnie odejść, do innej drużyny, gdzie lepiej płacą. Wcale mnie to nie dziwi.....
Ciekawi mnie, ilu z Was zmieniło pracę na lepszą i czy mieliście sentyment. Ciekawi mnie, ilu pojechało np. na wyspy myć gary w kuchni u "angoli" zamiast zarabiać "forsę" w Polsce.
Pieprzenie, że jest inaczej.
- Zawodowy kopacz ma grać najlepiej w klubie gdzie mu płacą
- Prezes ma zawsze dobierać do drużyny najlepszych zawodników, wymieniając tych słabszych.
Ja np. nie mam problemu z nazwiskiem kopacza który odchodzi, każdy może iść gdzie chce - mam natomiast problem z oceną dzialań zarządu klubu przy nowych kopaczach w miejsce starych.
Tylko kretyn podpisalby umowe na pol roku w sytuacji w jakiej jest Cracovia.Najbardziej newralgiczna pozycja na boisku a w bramce gosciu ktoremu poprostu nie zalezy bo i tak odejdzie.Ruch wiedzacy ze Pilarz nie przedluzy umowy wstawil do bramki Perdjica by nie miec sytuacji ze bramkorzowi poprostu nie zalezy na wyniku gdyz i tak pozegna sie z klubem.Juz lepiej niech Merda albo Serb bronia przynajmniej maja cos do udowodnienia i powalcza o nowy kontrakt.
sama walka nie wystarczy - w zawodowej pilce muszą być jeszcze UMIEJĘTNOŚCI.
A co do pół roku - w hokeju to jest norma i nikomu nie przeszkadza. Jak dobry kopacz może pomóc w beznadziejnej sytuacji, to klub czasem musi przystać na jego propozycje. Giza nie podpisał na dłużej bo jak spadniemy, to też odejdzie.....normalka.
Ale płacić jeszcze menedżerowi za półroczny kontrakt? To brzmi skandalicznie.
Ja bym się wymienił z Lechem - Kasprzik za Ślusarskiego i git.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)