[quote="jaś fasola"]
wyzywanie go od szmat i itd. jest nie na miejscu
[/quote]
Kto go na forum wyzywa od "szmat"??
[quote=Bishop]
No i jeszcze jedna ważna rzecz Baran, Cabaj i Pawlusiński to kręgosłup tej drużyny...
[/quote]
No właśnie - i to nie jest dla nich komplement dla tych piłkarzy! Nasza druzyna gra bardzo słabo i ma powazne problemy wolicjonalne. Oznacza to, ze ww piłkarze są OBECNIE do wymiany. Z całym szacynkiem za wkład w przeszłości ale teraz Cracovia powinna isc dalej, a nie być przytułkiem.
-
-
Marcin Cabaj - YOU WILL NEVER WALK ALONE !!!
na forum nie pamietam na stadionie napewno sie zdarzylo i to nie tylko takie odzywki i to nie tylko do niego. generalnie zenada
Bishop ten kręgosłup jest niestety już przetrącony,może Plastik jeszcze rok pogra w podstawie i tego na tyle.
Ja lubię Cabaja,może przyzwyczaiłem się do niego,jednak za długo już...Mam go dosyć mimo iż nie jestem zdenerwowany bo grał 3 tygodnie temu,nie mogę mieć teraz do niego pretensji bo na ławce nic nie zrobił by Cracovia przegrała.Gdyby Martin Szwiec był o 10 cm wyższy nakryłby Marcinka czapką w pewności w bramce.A tak narazie nie ma kto z nim rywalizować i będzie dalej brany pod uwagę-niestety...
Bishop Napisał(a):
-------------------------------------------------------
.......................
No i
> jeszcze jedna ważna rzecz Baran, Cabaj i
> Pawlusiński to kręgosłup tej drużyny...
no chyba oldbojów:):)
Jak chcemy w przyszłym sezonie coś znaczyć w tej lidze to niestety bez tego typu graczy.
Tak jak ktoś napisał : kwiaty na koniec sezonu i podziekowanie.
A Marcin??? jakby był taki dobry to już by go u nas nie było a tu nawet sie nie słyszało
o jakimś transferze.
awaria Napisał(a):
>
> no chyba oldbojów:):)
Ale ja nie twierdze inaczej... Jeśli za Cabaja ma grać Merda bo trener tak postanowi... proszę bardzo, Szeliga za Barana; oczywiście, Sacha za Plastika; jasne że tak, proszę tylko żebyście ich nie skreślali gdyż tacy zawodnicy jak oni są nam potrzebni.
> Jak chcemy w przyszłym sezonie coś znaczyć w
> tej lidze to niestety bez tego typu graczy.
A Ja myślę ze walka o coś bez nich jest właściwie niemożliwa... (niekoniecznie w wyjściowym składzie może nawet nie w kadrze meczowej, ale na pewno w drużynie muszą być przynajmniej jeszcze sezon )
Pasiak 89 Napisał(a):
> wygrany 1-0 z Legią z 2005 roku? Bramkę
> strzelił Bojarski, a nie Cabaj. Karnego dla Legii
> fatalnie strzelił Surma.
Tym postem po raz kolejny dowodzisz, że dla Ciebie najważniejszą rzeczą jest nadawanie na Cabaja.
I Ty śmiesz pisać, że najważniejszą rzeczą jest dobro Cracovii?
Pasiak 89 Napisał(a):
> Crabtree, podziwiam Twoją retorykę, brawo!
> Ale Ty niczego nie rozumiesz, niestety. Nigdy nie
> zrozumiesz. że dobro Cracovii jest celem
> nadrzędnym, a nie osoba Cabaja. Cabaj to już
> przeszłość, wypełni kontrakt i będzie inny
> klub uszczęśliwiał. Jeśli go jeszcze ktoś
> zechce...
Oj, młody człowieku (dobrze zgaduję że 89 to rok urodzenia)?
Może [b]TY[/b] byś spróbował zrozumieć co się do Ciebie pisze a nie tylko nadawał na Cabaja ile wlezie...
PS. Przy okazji - gdyby to Cabaj popełnił taki błąd jak dziś Merda przy drugiej bramce, byłaby tu już masa wpisów "won!". No cóż, każdemu się może zdarzyć, ale sądzę, że w dzisiejszym meczu główną rolę odegrali dwaj bramkarze - Przy 2:0 gra się zupełnie inaczej niż przy 1:0, a kilka strzałów naszych Sapela wyciągnął rewelacyjnie... Szkoda, bo naprawdę nie graliśmy źle...
Merda popełnił błąd. To fakt. Nie będę łamał rąk z tego powodu. Gdyby się błędy Merdy powtarzały - to będę go krytykował, ale jeszcze nie czas. Oby tylko nie było okazji ku temu, bo dobro Cracovii jest celem nadrzędnym.
Nie słucham co piszecie? Bo głupstwa piszecie, cabajofile!
Cabaj może i umiejętnosci bramkarskie ma większe od Merdy ale kłopot w tym że na boisku jest zbyt nerwowy i stąd te proste błędy.Merda wprowadza większy spokój w linii obrony
Panowie prawda taka ze Cabaj puszczal cos w kazdym meczu i w kazdym meczu bylo cos z jego winy!!!Mysle ze stad sie biora wlasnie te niecheci do Niego.
Jako kibic Cracovii tez go mam juz dosc i jego powielajacych sie bledow ale pamietam tez ile "wybronil" i ile milych chwil nam przyniosla jego gra(np.pamietny karny z Legia) w Pasiastej(czytac zoltej;) koszulce.
Mysle ze dobrze mu zrobi siedzenie na lawce bo ma czas na przemyslenie swojej postawy w bramce i bledow jakie popelnial!!!
Wezmy pod uwage tez to ze zdrowa rywalizacja w zespole o miejsce w bramce jeszcze w zadnym klubie nie zaszkodzila nikomu tylko wplywala na wzrost formy obu konkurujacych ze soba bramkarzy!!!.
Pasiak 89 Napisał(a):
>
> Nie słucham co piszecie?
Widać, oj jak wyraźnie widać, że Forumowicz Pasiak 89 zupełnie nie słucha/czyta innych...
>Bo głupstwa piszecie,
A jeśli nawet czyta, to nie rozumie... :(
> cabajofile!
???
Nie zauważyłem tu ani jednego Cabajofila. Natomiast Cabajofobów to paru by się znalazło... Z Pasiakiem 89 na czele... Gratulacje, jak to dobrze w jakiejś dziedzinie się wybić... :D
KruszynaKSC Napisał(a):
> Panowie prawda taka ze Cabaj puszczal cos w kazdym
> meczu i w kazdym meczu bylo cos z jego
> winy!!!
No pisz-że człowieku prawdę albo się nie wypowiadaj...
Wiesz co to znaczy słowo KAŻDY???
To albo się dowiedz, albo - jeśli wiesz - to nie kłam...
Z Twojego postu wynika niezbicie, że NIGDY nie wygraliśmy do zera i NIGDY nie było wyniku 0:0 jeśli Cabaj stał na bramce. A jak straciliśmy tylko jedną bramkę, to zawsze była to wina Cabaja.
I uważaj, jak używasz słowa "prawda". Bo to ważne słowo, a Ty napisałeś nieprawdę.
====================
PS. Istotnie Cabajowi zdarzyło się zawalić kilka bramek (ale jaki bramkarz w lidze ich nie zawalił?) i istotnie wsławił się "Cabajadami" czyli bardzo oryginalnymi i niestandardowymi zagraniami/interwencjami, mówiąc delikatnie - przy czym, co ciekawe, Cabajady bardzo rzadko kończyły się utratą gola. Raczej załamaniem kibiców.
Swoją drogą, Cabaj to ciekawa bardzo postać i można by o nim rzeczywiście sobie pogadać - ale
ciężko dyskutować merytorycznie, jak jest grupka ludzi dostających alergię na słowo "Cabaj".
A ja uważam Cabaja za dobrego bramkarza. Jak zauważył gżegżółka, doprowadzające kibiców do palpitacji serca Cabajady rzadko kończą się utrata bramki. Marcin zaliczył wiele absolutnie rewelacyjnych interwencji, które niejednokrotnie ratowały nam dupy. Brakuje mu umiejętności gry na przedpolu, ale tutaj Merda, jak pokazał poprzedni mecz nie jest lepszy. Uważam, że w imię zdrowej rywalizacji na pozycji bramkarza, o ile nie wystąpia inne, nieznzne nam przyczyny w najbliższym meczu zagra Cabaj i czuję, że będzie zero z tyłu i tylko od postawy Polonii będzie zależało czy znajdzie się w 11 kolejki. Tak bodajże było, gdy pierwszy raz wrócił do bramki po debiucie Merdy.
Ja też uważam, że dla higieny:) należy dokonać zmiany w bramce. Merda dał dobrą zmianę w kilku meczach, ale dajmy szansę naszemu numerowi 1 - i może przy okazji nam samym. Marcin, jak jest w formie, jest jednym z najlepszych bramkarzy tej ligi.
docent Napisał(a):
> Marcin, jak jest w formie, jest jednym z
> najlepszych bramkarzy tej ligi.
No bez jaj
arek_mx Napisał(a):
> docent Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Marcin, jak jest w formie, jest jednym z
> > najlepszych bramkarzy tej ligi.
>
>
> No bez jaj
Jaja ma tylko.....ikry mu brakuje.
O czym jest w tym momencie ta dyskusja?
Marcin jest z nami od 7 lat
czy grał czy nie grał zawsze był cześcią drużyny
Teraz broni Merda?
No i dobrze, przynajmniej mam gwarancję że mamy alternatywe
Marcin trzymaj sie
obyś wrócił jak najszybciej do naszej bramki
najlepiej na derby - dobrze mu zawsze szło ;)
... natychmiast, bo niektórym śpieszno do I ligi. Co tam Cracovia? Cabaj na piedestale to jest to!!!
Co tam Cracovia, byle Cabajowi doje.ać
Pasiak89 idze idze.
I pewnie jeszcze przez cały mecz będziesz darł ryja na Cabaja. Poczytaj sobie wątek "Skąd się biorą tacy ludzie"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)