Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Trener Stawowy , Treningi , Sparingi, Forma i Taktyka drużyny (temat zbiorczy)

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 13.05.2005 o 09:20
      Ostatnia aktywność 15.02.2006 o 15:17
      22323 wyświetleń
    • Karvin

10.6K
      9.4K
    • 13.05.2005 o 16:53
      Post #223670 13.05.2005 16:53
    Ech ja napiszę tak: daleki jestem od dwóch rzeczy - zwalniania Stawowego w trakcie sezonu (popatrzmy na wyniki na koniec) i wychwalania Stawowego pod niebiosa. Dlaczego? No bo trenera ocenia sie przez pryzmat sezonu a nie pojedynczych meczy, WS przegrał najważniejszy mecz w sezonie i to jest jego duży minus, miejsce poza pucharami jestem w stanie wybaczyć, ale porażka w derbach boli i to bardzo. Jeszcze na naszej świętej ziemi niewierni cieszyli się z sukcesu.... Jednak pozostaje w szacunku dla trenera że stworzył z chłopaków taką ekipę jaka stworzył... Jednak jest jedno [b]ALE[/b] Nie jesteśmy już w trzeciej lidze, wali mnie to co było trzy lata temu - nie jestem kibicem sukcesu, jestem kibicem Cracovii i chce żeby grała jak najlepiej, WS przy całym szacunku dla niego i jego drużyny to nie jest Cracovia... To jest vtylko narzedzie w osiąganiu najlepszych wyników przez Cracovię!!! Dlatego nie ma dla mnie stwierdzeń czołobitnych w stosunku do trenera, nie ma sentymentów - sentymenty mozna mieć do wieloletnich zawodników, wielkich wychowanków, takich jak Roman Steblecki w hokeju, inni jak grają słabiej to nie ma dla nich miejsca, bo w Cracovii każdy musi z siebie dawać 200% (Romek Steblecki żeby nie było wątpliwości dawał 300% - ale nie każdy musi to robić z miłości do klubu tak jak on) Kończąc chaotyczny wywiad, tak uważam że Stawowoy winien zostać, tak uważam że popełnia błędy, tak uważam że należy zastanowic się czy jest ktoś kto robiłby to lepiej - wszystko dla dobra Cracovii...
    • ReD MaN

192
      0
    • 13.05.2005 o 16:54
      Post #223671 13.05.2005 16:54
    Jeżeli chcemy budować WIELKĄ CRACOVIE,konieczne są zmiany.Z tego co widac największy problem to wizja rozwoju klubu,dla tych co tak chętnie rzucają ''pieskami''jedna rada ,swojskie klimaty są np. w Proszowiance.Dlaczego nasz MAG tak bardzo potrzebował CRACOVII I PROF. gdzie teraz by był-kto by o nim słyszał. CRACOVIA to my wszyscy, a nie TY.
    • jkm05

829
      0
    • 13.05.2005 o 17:21
      Post #223677 13.05.2005 17:21
    Ja powinienem być trenerem. Lepiej może nie będzie, ale na pewno weselej...... CRACOVIA PANY!!!!!
    • dello

28
      0
    • 13.05.2005 o 19:42
      Post #223707 13.05.2005 19:42
    Admin skończ ten temat. Mam dość wyzwisk. Oczywiście z oceną poczekajmy do zakończenia sezonu. Jestem prowokatorem, owszem, ale już wytrzymać nie mogłem... Pozdrawiam Was Serdecznie i WS też dello
    • pasiak_ksc

1.7K
      0
    • 13.05.2005 o 19:58
      Post #223711 13.05.2005 19:58
    My z tobą wytrzymać nie możemy... a jak chce wywalenia - wywalcie...
    • gtx

2.3K
      532
    • 13.05.2005 o 22:20
      Post #223720 13.05.2005 22:20
    A teraz proszę z laurkami dla Stawa!!!Bo przecież Bania, bo przecież Szczoczarz!!!!
    • ReD MaN

192
      0
    • 13.05.2005 o 22:52
      Post #223727 13.05.2005 22:52
    ZAPATRZENI w wielkiego MAGA czytajcie dokladnie wpisyirozumcie ich sens.Wszystko weryfikuje boisko , a oczy i serce mają wszyscy dla których CRACOVIA TO COŚ WIĘCEJ. CRACOVIA to my wszyscy,anie TY.
    • BoRut

1K
      1K
    • 13.05.2005 o 22:53
      Post #223728 13.05.2005 22:53
    Manfred netzermann ma uczulenie na WS i jego zawodników z drugiej strony błoń. Jak mocno najeżdżał na Ankowskiego, Radwańskiego, Skrzynię i spółkę, tak dalej kontynuuje atak na Stawowego. Tylko, że zauważmy: 1. Skrzynia. Ile rozprawialiśmy o jego błędach na stoperze i tym, że powinien grać w pomocy. Stawowy się uparł i wyszło na jego. 2. Radwański. To samo, nie nadaje się na prawą stronę. Pograł tam i co? Znowy racje miał Stawowy. 3. Nasz ulubiony obiekt krytyki - Bania ma na koncie dzisiaj 10 bramek. I jego mamy posadzić na ławce? 3. Zawodnicy, którzy się naprawdę nie sprawdzili, nie wykorzystali często bardzo dużego kredytu zaufania (np. Ankowski) nie grają już w Pasach. Z drugiej strony też mi się nie podoba, że: 1. Słabiutki "bez kiwki" Nowak ma tak mocną pozycję u Stawa. 2. Moskała nic nie pokazuje, a dostaje co tydzień kolejną szansę. 3. Stawowy uważa się za nieomylnego i jest uparty do bólu. 4. Za dużo gramy "bezowocnej" piłki, krakowskiej piłki tysiąca podań przy lini bocznej, z której niewiele wynika. Ale ludzie, to co jest czasami wadą (lub nam się wydaje, że nią jest) okazuje się wielką zaletą Stawowego. Suma sumarum wychodzi, że WS jest dobrym trenerem! Sam nie przepadam za nim ale pokażcie lepszego i na naszą kieszeń. Wierzę, że WS jednak uczy się na błędach i to właśnie z nim możemy zajść jeszcze wyżej. P.S. Co do naszego argentyńskiego super snajpera, to tytuł króla strzelców jednej z regionalnych lig boliwijskich nie musi oznaczać, że jest piłkarskim geniuszem. Ale też ... może się okazać, że wie na czym polega strzelanie bramek. Stąd myślę, że obserwacja jego umiejętności na treningach jest najbardziej miarodajna i decyzja WS będzie trafna.
    • pmx7

1K
      0
    • 13.05.2005 o 23:05
      Post #223731 13.05.2005 23:05
    U mnie radośc i impreza. Nie mniej jesli mamy w przyszłym sezonie walczyc o Mistrza i nim byc, a zaraz potem walczyc w LM, to niestety trzeba z wielką przykrością mysleć o zmianie trenera (i nie tylko o tym). Wszystko zalezy od tego jakie cele chcemy osiagnąc. Wielkie wyzwania będą wymagały silnej woli i zapomnienia o sentymentach. A dziś trzeba sie cieszyć bo jest z czego :D
    • Aleks

1.9K
      226
    • 14.05.2005 o 00:20
      Post #223748 14.05.2005 00:20
    Trenera ocenia sie po wynikach. (Kiedys K. Gorski mowil z usmieszkiem o chwalonych szkoleniowcach, ktorym sie nie wiodlo: to bardzo dobry trener, tylko nie ma wynikow:)) Fakty wszyscy znaja: - awans do II ligi - awans do I ligi - na dzien dzisiejszy 4-te miejsce w lidze (z wciaz realnymi szansami na utrzymanie go) Kibicuje Cracovii od 1959 r. i nie pamietam od tamtego czasu sezonu w ktorym na tym etapie rozgrywek bylismy tak wysoko. Bez wzgledu na wlasne sympatie i osobiste poglady na polityke personalna, czy taktyke trenera, jego ocena w swietle wynikow musi byc pozytywna. Mowienie w tej chwili o zmianie trenera jest absurdem.
    • AQQ

567
      14
    • 14.05.2005 o 00:25
      Post #223750 14.05.2005 00:25
    Może wypiłem parę piw, ale jeszce potrafię sklecić 2 słowa: Qrva, jeśli trener wchodzi z marszu do 2 a potem z marszu do 1 ligi i nikt tego nie odbiera za "cud boży", za rzecz, która się stała a zdarzyć się nie mogła, i mimo wszystko znajdą się tacy, co by Go chcieli od razu z miejsca wy.pierre.dolyć tak po prostu - nie podoba im sie i już, bo to przecież jest "wychowawca od WF". To jest chyba znak, że to się niektórym w głowach widać przewraca, albo - co gorsza, że mają jakiś cel w tym aby go usunąć?. Jeśli kiedyś usłyszycie 150% malkontenctwa na trybunach, i zobaczycie gościa, który bardziej krytykuje gre pasów niż przeciwnika, który widzi naszych zawodników na spalonym, chociaż całe trybuny wrzeszczą "jaki qrva spalony, czy ten sędzia jest poyebanny!" - to znaczy, że siedzicie koło mnie. Tylko, że ja w przeciwieństwie do was "założyciele takich tematów" potrafię powiedzieć skromne: "można było lepiej, ale dobrze, że jest jak jest". Cracovia, to drużyna, która zawsze odkąd pamiętam, przegrywała wszystko to co można było przegrać, jeśli tylko zjawiał się jakiś egzotyczny rywal, to podświadomie czuło się, że będzie sensacja, i zawsze się o to postarali. Ale TEN trener to przełamał, czy waszym zdaniem to rzecz, którą można pominąć!!!, czy ktoś z was /tak szczerze/ liczył na górną połówkę tabeli? - ja nie. I teraz , na koniec tylko konkrety, Stawowy paru rzeczy nie umie i nigdy umiał nie będzie: - nie jest dobrym a właściwie nie jest rzadnym strategiem. - bardzo słabo czuje formę zawodników a tzw. "dyspozycji dnia" nie czuje wcale... - jego wypowiedzi dla mediów, to czasami zwykły stek bzdur, opowiada rzeczy wręcz niestworzone. - faworyzuje swoich graczy, trzymając na ławie dużo lepszych. - cała Jego postawa, jako szkoleniowca i tzw. autorytetu, we mnie osobiście nigdy nie wzbudziłaby rzadnego zaufania. ale... i to jest właśnie jeszcze to ale: - zrobił to co zrobił - ma szczęście - LUDZIE !!!, to jest Jego 1 sezon w 1 lidze, czy wy qrva np. studiowaliście kiedyś, jak wam szło ma 1 roku? bez problemu??? - zawodnicy mają do "treneiro" zaufanie, i mają wiarę w siebie, jakimś cudem przez niego wpojoną. - To nie pan Czesiek co naprawia kaloryfery, czy pani Monisia ze sklepu naprzeciwko, On zajmuje z drużyną 5-te miejsce w 1 Lidze Polskiej i z to mu chwała. - i kim on gra?, graczami z 3 ligi, i nie chce rzadnych pomagierów i doradców i qrva właśnie ca to Mu chwała, jeśli jakieś przysłowie trafia do mnie, to to jedno: "Umiesz liczyć - licz na siebie!" amen
    • dudi74

2.2K
      255
    • 14.05.2005 o 03:41
      Post #223777 14.05.2005 03:41
    Co do trenera to więcej rotacji w składzie nikomu by nie zaszkodziło, a wręcz pomogło kilku zawodników czuje się za pewnie w I składzie więc nie graja na 100%. Co do Moskały to bardzo dobry transfer, chłopak zostawia dużo serca na boisku, skupia na sobie uwage obrońców, robi dużo zamieszania w okolicach pola karnego. Co powinien wykorzystać jego partner z ataku!!! Argument przeciwko niemu NIE STRZELA, ale czy strzelaja inni napastnicy? Bania może sie odblokował tym strzałem z Polonia, a jeżeli to było tylko jednorazowe, to bym go profilaktycznie posadził na ławie na jeden mecz. Niech odpocznie. Szczoczarz trzeba mu dawac więcej szans! Kazek jemu też by sie przydał odpoczynek, troszeczkę zaczyna sie gubić, a co za tym idzie w grę obronną wkrada sie chaos. Nowak od meczu z Wisłą zaczynasm widzieć poprawę. A tak poza tym TO MY JUŻ MAMY PUCHARY. Z Intertoto też można się dostać do UEFA, może dla nas to lepsza droga niż bezpośredni awans. Tu realnie możemy ocenić swoje szanse, a nie zrobić sobie wstydu jak Amica.
    • KOTU

1.4K
      243
    • 14.05.2005 o 07:46
      Post #223781 14.05.2005 07:46
    Tak bylismy w trzeciej lidze ble ble ble ble. Proszę o konkretną i rzeczową rozmowę. A nie "ble ble trzy ble ble lata ble ble temu ..... Moim zdaniem : są pieniadze jest sukces, a trenera na lekcje hiszpańskiego poslać to zaraz będzie "więcej widział". Jeśli ten argentyńczyk sztelił w Boliwi 28 bramek to znaczy że coś potrafi.
    • dolfuss

1K
      0
    • 14.05.2005 o 09:00
      Post #223789 14.05.2005 09:00
    dello Napisał(a): ------------------------------------------------------- > > > > > Czytając wczorajszy PS dochodzę do takiej prostej > konstatacji: Stawowy się nie sprawdza, zawodzi i > odejdzie jeśli nie zdobędzie miejsca premiowanego > pucharami. Z takimi warunkami finansowymi każdy > trener zdobędzie miejsce w środku tabeli. A on > ciągle tylko Nowak, Giza i błędy indywidualne... > To śmieszne. > Pożegnania czas nadszedł. Zgadzam się z > narzekaniami na niego. Co sądzicie? > JD > > Ps. do Icka: Kneblować to my, ale nie nas. > Jak chcesz odejść to ok - szkoda, ale ok. Natomiast Stawowy ma zostać!
    • dolfuss

1K
      0
    • 14.05.2005 o 09:07
      Post #223790 14.05.2005 09:07
    manfred netzermann Napisał(a): ------------------------------------------------------- > hmmm, > > sądzę, że każdy dobry Boss rozważa na dzień dobry > "co by było gdyby.." i tutaj wpisać "trzeba było > wymienić trenera". Zakładam, że są jakieś > koncepcje i wierzę w strategiczną mądrość > Profesora. > I sądzę, że każdy Boss wie o ty, że klub tworzy się latami. Wojciech Stawowy jest obecnie jednym z najlepszych trenerów w Polsce. Pozytywną cechą trenera jest to że wierzy w to co robi. I ja też w to wierzę.
    • dolfuss

1K
      0
    • 14.05.2005 o 09:37
      Post #223799 14.05.2005 09:37
    janczer Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Problem z trenerem jest, tego nie da się ukryć. > Wiadomo, że najłatwiej zwolnić. Tylko pytanie, co > dalej, kto na jego miejsce? A z drugiej strony > trzymanie Naszego Wielkiego Taktyka przez jeszcze > jeden sezon może zaowocować niepowetowanymi > stratami. Istnieje ryzyko, że Stawowy sprowadzi > kolejnego Wielkiego Napastnika pokroju Stasia > Wróbla czy Moskały i będzie jeszcze z niego bardzo > zadowolony, że nie strzela bramek, bo to przecież > nie jest rola napastnika. Że nie sprowadzimy > nikogo na miejsce Kazia Węgrzyna, że w każdym > meczu będzie grał Nowak, który umiejętności ma co > najwyżej drugoligowe, że w końcu wyczerpie się ten > niewyobrażalny zapas szczęscia, które mieliśmy w > drugiej lidze i które dalej nam towarzyszy - bo > wszyscy grają pod Cracovię... z wyjhątkiem > Cracovii. I wtedy dopiero będzie płacz i > zgrzytanie zębów, jak zamiast walczyć o > mistrzostwo Polski będziemy bronić się przed > utrzymianem. > Tak więc pytanie nie brzmi: zwolnić czy nie > zwolnić? Pytanie brzmi: kto na miejsce Stawowego? > > I to jest problem... > > NA ZAWSZE PASY!!!! > Nie ma takiego pytania. To nie jest problem sprowadzanych zawodników. Bardzo ładnie określił to profesor Filipiak twierdząc, że w naszym kraju nie ma napastników. Wyjątkiem są Żurawski i Frankowski, ale na nich nas nie stać. Stawowy znakomicie ustawił ten zespół. Zarzucacie mu, że nikogo nie słucha. Otóż ja twierdzę, że jest to jego zaletą a nie wadą. Słuch tych, których ma i chce – trenera Jończyka, profesora Chmury, profesora Filipiaka. Najgorszy trener to taka chorągiewka, która wieje jak jej każą. Stawowy wie, co robi i zapewniam, chorągiewką nie jest. Ciągle pojawia się tu wątek o Mikulskim a ja uparcie powtarzam – nie ma żadnego konfliktu między tymi panami. Mikulski ma zupełnie inne zadania a Stawowy inne. Cracovia to nie tylko pierwszy zespół. To również drużyny młodzieżowe. Pamiętajcie o tym. Jeżeli chodzi o napastnika, to jedyne, co możemy zrobić to sami go sobie w klubie wyszkolić. To jest jednak praca na lata. Co się tyczy Stawowego to nie tylko my go doceniamy. Kiedyś rozmawiałem z kimś z Wisły i np. byłym dziennikarzem, który mi powiedział. Usłyszałem coś w tym stylu – cieszcie się, bo macie Stawowego. Nie chcę, aby trener popadł w megalomanię, chociaż z tego, co się o nim dowiedziałem to nie jest to raczej możliwe. Chcę jednak abyście nie zachowywali się jak ryby w gorącej wodzie. Przewraca wam się w głowach. Z takim budżetem itd. Są kluby, które mają większy i nic z tego nie wynika. Oczywiście, że cele są wysokie. Bo jak sobie stawiać poprzeczkę to na najwyższym piętrze! Inaczej nic nie ma sensu. Natomiast przed klubem stają jeszcze inne ważne wyzwania – stadion i cała infrastruktura oraz zaprowadzenie tzw. Porządków na stadionie (pełne poparcie dla władz klubu). Nie od razu Kraków zbudowano i nie od razu Cracovia będzie wszystkich wymiatać. Ja pragnę przypomnieć słowa Pawła Misiora „jest dobrze, ale to jeszcze nie eldorado” TYLKO STAWOWY Ps. Piszesz o szczęściu. Otóż jest takie stare nasze przysłowie „szczęście sprzyja lepszym” i to się doskonale w naszym przypadku sprawdza.
    • V.Z.1903

1.1K
      801
    • 14.05.2005 o 09:49
      Post #223802 14.05.2005 09:49
    To czy Stawowy będzie trenerem, czy nie, na szczęście nie od nas zależy. Poczekajmy do końca sezonu. Ale można o tym podyskutować. :) Na plus a o tym nie ma dyskusji, wychodzi, że Stawowemu się udało z kadrą 3-cio ligowców, bo graczy pierwszoligowych mamy 4-5, zagrać na szczycie pierwszej ligi. (coś z drugiej strony też coś wypowiada o poziomie 6tych rozgrywek). Na minus mi się wydaje jego polityka kadrowa, upartość aż do bólu, tutaj chyba wszyscy wiedzą o co mi chodzi - W+W, teoria "tylko moi chłopaki", Skotniki, sparingi, mentalna przydatność do drużyny. O histerycznych wywiadach dla prasy nie mówiąc. Na forum stworzyła się atmosfera bezwzględnej adoracji trenera z "niepodważalnym" argumentem typu ... popatrz przed 2 laty byliśmy w trzecie lidze, co chcesz więcej?. To oczywiście bezsens, który w ocenie trenera nie powinien mieć miejsca. Co ma piernik do wiatraka? Uciekają do niego niestety ci, co innych argumentów dla wyjątkowości swojego Guru nie potrafią znaleźć. S szacunkiem dla wszystkich dyskutujących A.
    • DareCki

1.7K
      520
    • 14.05.2005 o 11:46
      Post #223839 14.05.2005 11:46
    Czytam, czytam i większość z Was skupia się na samym człowieku (WS) a nie na całej sytuacji! Najlepszym rozwiązaniem dla niektórych z Was byłoby: kupować, kupować, brazyliano, argentino - vide Ptakowia ( 3 czy 4 trener i co ? kupaaaaaa) Politykę kadrową mamy taką, a nie inną i kasy też mamy tyle, ile mamy. Patrzmy na fakty, a dla mnie z tym składem to wyniki mamy naprawdę więcej niż przyzwoite, co jest niewątpliwie zasługą Wojtka i drużyny. Popełnił kilka błedów, ale jak mówi przysłowie: ten ich nie popełnia, kto nic nie robi:) poza tym widzi je i sam się do tego przyznał, a to duży +. Widać, niektórzy z Was pamiętają stare III ligowe czasy, kiedy jedynym ruchem kadrowym Pasów była zmiana trenera ( nawet kilku w sezonie !) a nie zmiana zawodników, co było podyktowane brakie środków na transfery. Panowie, czas zmienić nawyki !!! Sytuacja się zmieniła !!! Mamy środki, można dokonywać korekt w składzie i jestem pewien, że Wojtek takich zmian dokona ale po sezonie !!! Trenera rozlicza się z wyników a te są, a mogą byc i będą jeszcze lepsze. Poczekajcie cierpliwie, no chyba że macie po 90 lat i czas Was goni ;)
    • Vojnar

2K
      0
    • 14.05.2005 o 11:50
      Post #223840 14.05.2005 11:50
    Chciałem napisac to co dolfuss ale mnie skurczybyk uprzedził :) , jak to ktos kiedys napisał 1906% poparcia dla słów dolfussa , i nie wstydzmy sie ze jesteśmy z 1906 roku. i jeszcze z ostatniej chwili 1. UTRZYMALISMY SIE NA BANK. 2. GRAMY W PUCHARZE INTERTOTO. HURRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAA!!! HEJ PASY GOLLLLL!!!
    • pmx7

1K
      0
    • 14.05.2005 o 13:07
      Post #223852 14.05.2005 13:07
    Sa wielkie powody do radości i nic tego nie umniejszy :D Moim zdaniem, które zreszta juz wczesniej wygłosiłem, wszystko zależy od tego jakie cele zostaną postawione na przyszły sezon. Bo drodzy forumowicze ani Liverpool ani Chelsea, przed zmianą trenera (a także zawodnikow i samej koncepcji gry), wcale nie grały źle - tyle, że postawiono przed nimi cele, których realizacja wymagała poważnych - i w pewnym sensie bolesnych zmian. Nie jestem pewien czy nasz trener jest w stanie osiagnąć z Pasami klase mistrzowską i grać w LM. Szcześliwie to nie moje zmartwienie i osobiscie jestem prawie w niebie juz teraz :)

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie