Wiślacka siekierko jemu chodziło o ograniczenie liczby widzów pewnie i sprzedaż biletów tylko w 2 punktach i nie sprzedawanie w dniu meczu... A może nie ma 14 lat a Rodzice kibicują Wiśle i na mecz z nim pewnie nie pójdą ;o)
To niepopularne decyzje, ale chyba konieczne w zaistniałej sytuacji, choć niektórym ciężko to pojąć... Swoją drogą, skąd wiedział co zrobiłby Jan Paweł II???
-
-
Działania Profesora
Andrzej ale awantura to była odpowiedź na zagłuszanie piosenek intonowanych na D! Chłopaki te czuły poparcie w sektorze D. Tam cały czas dolewano oliwy do ognia...
Możemy zawsze uważać swoje, ale pamiętajmy, że Profesor może być bogatszy w wiedzę nam niedostępną... Dla przykładu: mógł widzieć nagrania z monitoringu, które ujawniły, ze z tamtąd się przenieśli czy wysłuchać "zeznań" ochroniarzy...
TO, CO SIĘ STAŁO WE WTOREK NIE MOŻE SIĘ POWTÓRZYĆ! I my musimy w tym dopomóc przez poparcie działań Profesora, mimo, że nie muszą się nam one wcale podobać. Jemu też się pewnie nie podobają, przecież traci kasę zamykając D i w dodatku może obawiać się zemsty czy jakiejś prowokacji... COŚ musi się zmienić żeby wszyscy Pasiacy czuli się u siebie bezpiecznie!! Ktoś ma lepszy pomysł, CO??
Zostawmy działania Profesorowi - zobaczymy efekty. Ja go popieram!
. Wszystkim sie nie podoba to co sie dzieje. A wyjscie jest przecie bardzo proste ! Wystarczy tylko zeby w rozmowach z profesorem pewna grupa ludzi zadeklarowala, ze to co sie stalo bylo zle i ze sie to juz nie powtorzy. W moim mniemaniu to by wystarczylo. Profesor prowadzi dialog ze wszystkimi grupami kibicowskimi. Kwestia tylko dogadania sie.
Zwracam honor! masz rację!
JESZCZE BĘDZIE PIĘKNIE JESZCZE BĘDZIE NORMALNIE!!!
do osob krytykujacych prof. Filipiaka: jakos nikt z was nie potrafi znalezc alternatywy, przeciez nic nie stoi na przeszkodzie abyscie przynajmniej na tym forum przedstawili swoje pomysly...nie podoba wam sie ograniczenie liczby widzow to ok, macie prawo mnie tez nie za bardzo,ale sytuacja jest taka , ze jest wybor tylko miedzy bialym a czarnym, szarego nie ma!!!Na radykalne dzialania musi byc radykalna odpowiedz,zrozumcie to! Wiadomo rowniez , ze dazenie do normalnosci na stadionie wymaga czasu , pisze to bo pewnie niektorzy za jeden ,dwa mecze zaczna narzekac ze nic sie nie poprawilo!Przykro to pisac, ale zostala wypowiedziana WOJNA , a na wojnie bitew jest wiele....
Ja popieram działania profesora i nie wydaje mi się żeby profesor nie wiedział co robi.
Ma swiadomość że ucierpią także prawdziwi kibice ale przedewszystkim ma to wyeliminować bandy małolatów którym się wydaje że są krakowską huliganką.
Byłem swiadkiem jak jeden z starszych kibiców-hools ( oszczędze tu pisania jego ksywy) podbiegł pod młyn i krzyczy : "teraz wszyscy spiewają wisła to stara .... kto nie spiewa to niech wyp...... albo w łeb dostanie" a małolaty co? oczywiście wszyscy podnieceni zaczynali śpiewać bo tak powiedział c........ dalej jak się ta awantura kręciła to kto pobiegł: nie kto inny jak te same małolat z jeszcze większym podnieceniem bo przecierz będziemy się lać.
A tak naprawde to banda szczurków którzy sobie pokrzyczą na wisłę, po meczu w 20 osób napadną 1 osobe rozbiją pare szyb pokrzyczą na policje a potem spokojnie do domu żeby się mamusia nic nie dowiedziała.
A stara ekipa troche mnie dziwi - przecież wstyd przychodzić na mecz i słuchać tych k..... na wisłę, kogo to obchodzi, dla kogo to śpiewacie dla piłkarz, profesora czy dla kibiców drużyn przeciwnych ??? Panowie kiedy dorośniecie ?
Tylko doping dla pasów się liczy i wtedy opadną klapy wszystkim w polsce i tylko wtedy pokażemy wszystkim że jesteśmy krakowskimi kozakami,a jak wam mało bicia to się na ustawki umawiajcie i pokażcie na co was stać.
Powtórze : POPIERAM PROFESORA!!!
Pozdrawiam prawdziwych fanów CRACOVII
To co wymyslili w klubie to debilizm do potegi n-tej !! stracimy mlodych kibicow, ludzi ktorzy nie maja czasu albo ochoty fatygowac sie po bilety w tygodniu !! dla mnie to jest wielka kpina !!
Wojti piszesz:"stracimy mlodych kibicow, ludzi ktorzy nie maja czasu albo ochoty fatygowac sie po bilety w tygodniu !! " jak ktos nie ma ochoty sie fatygowac, to co z niego za kibic?dla chcacego nic trudnego!nie masz czasu? popros kogos znajomego.Chyba warto sie troche pofatygowac w zamian za mozliwosc spokojego obejrzenia meczu.Jeszcze raz powtorze jak ktos chce isc na mecz to pojdzie i nic mu nie stanie na przeszkodzie. A jesli chodzi o indywidualne przypadki utrudnien w kupnie biletu, to wybacz ale trudno sie dostosowywac do paru ludzi...
nie moge już tego czytac ...
popieram/ nie popieram ...
do wszystkich zainteresowanych ...
[B]TYLKO DIALOG I WZAJEMNA CHĘĆ KOMPROMISU JEST TU ROZWIĄZANIEM PROBLEMU[/B]
ABSOLUTNE POPARCIE DLA PROFESORA.
Pytacie , czy są jeszcze inne rozwiązania alternatywne.Owszem są lecz to rozwiązanie to ostatecznośc. Jest to wprowadzenie policji na stadion do którego Profesor nie chce dopuścić. Chociaż część piszących na tym forum i "działających na stadionie" we wtorek usilnie pracuje aby ta policja na stadionie była.
Ci co byli w Zabrzu już mieli tego przedsmak.
Wyobrażcie sobie dwie armatki wodne ustawione za bramkami. i co parę metrów 2-3 w pełnym uzbrojeniu z tarczami.Zamknijcie oczy i puście taki film, potem pomyślcie- bo ten film już niedługo może stać się rzeczywistością.
Działania wprowadzone przez Profesora są wyjątkowe gdyż i sytuacja jest wyjątkowa.
Zawsze twierdziłem że wszystko co robi się na stadionie jest dla ludzi Normalnych i kontrole i szykany ludzi normalnych nie powinny dotyczyć.
Przeciwstawiałem się milicji , kiedy żądała ode mnie oddania paska.
Lecz w obecnej sytuacji akceptuję wszystkie szykany bo jest to niestety sytuacja absolutnie wyjątkowa.
Zwracam także uwagę że oprócz naszego poparcia oraz poparcia wszystkich gazet/ chwała im za to/ -Profesor pozostał sam/ słyszałe gdies lub czytałem wypowiedż sekretarza prezydenta Krakowa że on nie widzi problemu aby bary z piwem przy stationie pracowały w dniu meczu--POMIMO KILKAKROTNYCH MONITÓW KLUBU O ICH CZASOWE ZAMKNIĘCIE.
Jak czytamy dzisiaj operatorzy kamer też pracowali " wzorowo " i w newralgicznych momentach odwrócili kamery.
Profesor jest DOBROCZYŃCĄ dla tego klubu i dla nas kibiców i tylko dzięki Niemu mamy to co mamy.Dlatego w tych trudnych chwilach apeluję o pełne poparcie dla Jego działań.
100% poparcia dla Profesora.
-Robert- o jakim dialogu ty piszesz? Z kim, z bandytami?
Z nimi rozmawiać może prokurator a nie Zarząd Klubu
Nikt nie chce ani zgody z Wisłą, jak tu niektórzy sugerują, ani rozwalenia młyna, ani zaniku dopingu - chcemy NORMALNOŚCI.
A dla tego celu KONIECZNE jest wyeliminowanie 20-30 bandytów i konsekwentne niewpuszczanie nawalonych gnojków. Tylko tyle.
Popieram działana profesora. Dlaczego? Bo tylko takie radykalne zmiany będą powodować, że na Cracovię kiedyś przyjdą całe rodziny. Bez przkleństw, bez bicia normalnych ludzi, bez okradania innych ludzi, bez tego syfu.
Wojti ! Debilizm to było zachowanie na meczu a nie działanie klubu. Przecież Profesor włożył w Pasy swój honor i godność. Nie dla każdego kasa to rzecz najważniejsza. Pozdro!
Gdzieś w gazecie napisali "Teraz jest czas porządków, trzeba posprzątać w domu.
Aby na stulecie zaprosić gości".
Na pewno będzie ciężko.
Nawet Profesor nie czuje się bezpiecznie. Wykonał ruch, który być może dla niektórych "kibiców" nie jest popularny, ale w tej chwili najlepszy.
Popieram w 100 %. Konsekwentnie i do przodu.
Nie będę przepisywał to co napisałem w innych tematach. Ale to co było na Zagłębiu to... Dlatego uważam, że klub musiał coś zrobić!!! Robert zgoda dialog i owszem ale dialog obustronny, a nie "rozlewamy mleko" ktoś nam daje klapsa i dopiero wtedy przychodzi czas na zastanowienie... A jeszcze parę dni temu niektórzy tak dumnie się chwalili, "że coś wiedzą ale nie powiedzą:, "śpijcie pikniki bo wtorek już blisko", "po wtorku wszystko będzie inaczej" i mieli rację wszystko będzie inaczej!!! A kolega(ka) Jackson to już totalnie *******!
Dla prof.100% POPARCIA!!!
Szkoda że musimy zmniejszać liczbe miejsc na stadionie ale to co sie działo na Zagłebiu to były jaja;-(A najbardziej wpieniło mnie jak jeden gość ze zarządu naszego klubu wprowadzał na sektor A1 pewnego goscia on wie kto to ,żeby go gość z ochrony wpóścił bez karnetu bo przecież po co komu karnet a potem ten gostek żucał sie jak mało kto jak ktos nieśpiewał znana nam piosenke,A ty idż wylej się na przerwie to jaki problem spowrotem wejść?
Ale szkoda gadać;-(
Wczoraj w pracy powiedziałem koledze, że na miejscu Zarządu zamknąłbym caly sektor D. Posunięcie bardzo radykalne i przykre, ale czy zachowanie na meczu z Lubinem nie było haniebne i przykre? Festiwal chamstwa i bójki na stadionie z normalnymi kibicami przelały czarę goryczy. Nadszedł czas czyszczenia stadionu z osób nie umiejących zachować się jak na prawdziwego kibica CRACOVII przystało. Profesorze 100% poparcia.
Popieram działania Profesora....bo chyba inaczej nie da się wprowadzić pewnych zasad...
- pierwsza podstawowa....Profesor daje kase,firmuje swoim NAZWISKIEM,swoją firmą najbardziej medialny klub w POLSCE....a on wprowadził PASY na salony...
- nic a nic nie docierało do głów małoletnich,że podczas żałoby po JP II nawet w przypadku Legii i ich prowokacyjnego zachowania [ tak Legło...śpiewaliście już przed stadionem że KRAKÓW to wieś]należy się powstrzymać od zadym......
- bicie kibiców CRACOVII....polecam zdjęcie w dzisiejszej GW....są znajome twarze....wstyd....
- te działania mają charakter tymczasowy,po przebudowie stadionu wszystko się zmieni....tj.pozostaną np.numerowane miejsca,ale tj. normalne w wielu krajach....
ale teraz....100 % poparcia !!!
CRACOVIA - KLUB JANA PAWŁA II !!!!
delGado-może bez przesady co?cały sektror D, człowieku tam było sporo osób które tego nie śpiewały, a które mają karnety.Młyn to nie całe D.A co do piosenek o Wiśle(do tych którzy śpiewali)-nie spiewajmy ich.Tu nie chodzi o to że ich nie lubimy, wierzcie mi oni to wiedzą.Śpiewając o nich robimy im darmową reklame.Naprawde, ja też nie lubie Wisły, ich kibiców i klubu,ale my jesteśmy za Cracovią i to o niej powinniśmy śpiewać.
oczywiście popieram Profesora. do tych co biadolą: po pierwsze - mamy stan wyjątkowy, tak nie będzie zawsze, będzie zmierzało ku lepszemu, oczywiście jeśli nie będzie ekscesów. ale to nie od Klubu zależy.
dwa - walkę z chuliganką w Anglii rozpoczęto właśnie od przebudowy stadionów i [b]zmniejszenia liczby widzów[/b] (porównajcie sobie np. pojemność Highbury dziś z rekordową frekwencją sprzed lat). zmniejszenie podaży (i poniesione koszty) pociągnęło wzrost cen biletów. podejrzewam, że sporo ludzi biadoliło i narzekało bardziej, niż niektórzy tutaj. ale gdzie są dziś angielskie kluby - wszyscy wiemy. i nie wciskać mi kitu, że chodza same pikniki i biznesmeni, bo atmosfera na meczach jest niepowtarzalna.
a zubereg głupi nie jest - on tylko rżnie głupa. i to nie tu, a w innych tematach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)