Jak się okazuje, mimo zapowiedzi o odwołaniu marszu z powodu żałoby po śmierci Ojca Świętego, homoseksualiści jednak organizują swój marsz tolerancji - piątek o 14.00 pod Wawelem. www.lgbt.org.pl
-
-
Marsz homoseksualistów w Krakowie
Oszaleli! W takim momencie? Widać nie chcą pojednania :-)
Kto sieje wiatr...
Tak zwany "homosexualizm" nie istnieje, bo jest po prostu fizycznie niemożliwy. Jeżeli ktoś nie wierzy, niech zrobi następujący experyment. Niech się uda do Lasku Wolskiego lub innego podobnego kompleksu leśnego. Następnie nich odnajdzie drzewo z dziuplą. Niech sobie poszuka jakiegoś kija. Następnie niech wsadzi kija w dziuplę. Można oczywiście to zrobić. A teraz proszę spróbować wsadzić dziuplę do dziupli lub kija do kija. Jest to nie możliwe. Więc tzw "homosexualizm" to taka sama abstrakcja jak podróż z prędkością większą od światłą. Nie dajcie się więc zrobić w konia z tym marszem.
Geopijatyk
Geopijatyk ma racje
GEJE NIE ISNIEJĄ
A LEZBIJKI SĄ WYMYSŁEM CHOREJ WYOBRAŻNI TWÓJCÓW RÓŻNOWYcH FILMÓW:)
a tak na marginesie puki żaden homo mnie, ani nikogo innego nie gwałci do puty nic mnie oni nie obchodzą
Oj gdyby to tylko o kije i dziuple w lesie chodziło... Myślę, że nikt by się tym poza leśnikami nie interesował.
Niektóre punkty programu:
Czwartek
* Otwarcie oraz początek konferencji naukowej "Mniejszości seksualne: duma i wykluczenie" - Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości, ul. Armii Krajowej 8, godz. 10-19.
* Impreza towarzysząca: Vanja Ch. Hamzić // Cyberisation III - Bunkier Sztuki, godz. 18.30-20.30.
Piątek
* Spotkanie z gośćmi z Izraela - Centrum Kultury Żydowskiej, ul. Meiselsa 17, godz. 10-12.
* "Sytuacja ruchu LGBT na Bałkanach" - WSZiB, godz. 18-20.
Sobota
* Wyjazd do Państwowego Muzeum Auschwitz-Birkenau, godz. 8.30-12.
* Warsztaty gender training - Towarzystwo Interwencji Kryzysowej, ul. Krakowska 19, I p., godz. 10-14.
* Przegląd filmów LGBT - kino Mikro, ul. Lea 5, godz. 12-17.30.
* "Sytuacja społeczności LGBT na Białorusi" - TIK, godz. 18-20.
Niedziela
Projekt Ladyspace:
* Warsztaty, TIK, ul. Krakowska 19, I p., godz. 10-13.
* Prezentacja Agnieszki Weseli: "Dom publiczny w Auschwitz" - w ramach Ladyspace, Galicja Jewish Museum, ul. Dajwór 18, g. 14.30-16.
* Prezentacja szwedzkiej grupy artystycznej Tupilak - klub Pozytywka, ul. Bożego Ciała 12, godz. 16-18.
* Porozumienie lesbijek - klub Re, ul. św. Krzyża 4, godz. 18-20.
jesli chodzi homo to mozna ich tolerowac, nie akceptowac......ale po jaka cholere musza sie tak obnosic ze swoja seksualnoscia??i to jeszcze w takim kraju i takim miescie.....
jak dla mnie piątek odpada, mam zawalony od rana do nocy :-(
a trak na serio:
cała akcja jest obliczona nie na przemarsz 20 aktywistów
akcje jest na obliczona na protest
im wiecej protestujących tym dla organizatrów lepiej
no a jakby jakiś patyk w strone "manify" poleciał to już czyste, medialne szczytowanie...
Zaciekawiło mnie takie coś kolportowane na pedalskich stronach:
"w ten czwartek po godz. 17 przy ulicy Szczepanskiej 3/3 w Centrum Kobiet
Efka, są przygotowania do Marszu sluzb porzadkowych i malowanie
transparentow"
Poszukałem czym jest "Efka". Na ich streonach jest lista sponsorów. Oto ona:
Fundacja Heinricha Boella
Fundacja im. Stefana Batorego
Global Fund for Women
Network of East West Women
Ministerstwo Spraw Zagranicznych Norwegii
Ambasada Królestwa Niderlandów
USAID
Urząd Komitetu Integracji Europejskiej
Pełnomocniczka Rządu ds. Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn
Weltgebetstag der Frauen
Mama Cash
Ośrodek Informacji Środowisk Kobiecych
Europejska Federacja Zielonych
Uniwersytet Michigan
Fundacja Współpracy Polsko-Niemieckiej
Wiemy już za czyją kasę urządzane są pedalskie prowokacje. Za pieniądze polskiego podatnika (Pełnomocniczka Rządu... i UKIE), za pieniądze obcych rządów (!!!) oraz nieocenionej Fundacji Batorego. Ciekawe towarzystwo funduje nam prowokacyjne przemarsze po ulicach Krakowa!
Przygotowują "służby porządkowe". Ciekawe czy będą to potężni pederaści w skórach i łańcuchach czy może dwumetrowe lesbijki z owłosionymi nogami. A może skorzystają z zagranicznych (p)osiłków? Sporo ich przyjeżdża w tym roku z zagranicy. Tak czy owak - ciekawie będzie.
hehe widze mg , ze musi Ci sie nudzic, skoro postanowiles zglebic ten temat az tak :)
a ogladales moze jakis czas temat program "warto rozmawiac" Pospieszalskiego z feministkami(Kazia Szczuka byla:))? dokladnie to samo!!!ta sama lista sponsorow, Ci sam ludzie...geje,lesbijki i feministki polaczyli sily i szerza chora propagande za nasza kase!pomijajac tych homo, to nie rozumiem jak tzw. feministki maja czelnosc uwazac sie za reprezentantow "biednych ucisnionych kobiet" skoro wiekszosc polek ma na tyle dobre samopoczucie,ze nie musi leczyc swoich kompleksow w szeregach feministek....
Ale jeszcze nie jest pewne czy marsz będzie, miasto musi wyrazić zgodę...
Ja mam nadziej że tym razem Majcher podejmie właściwą decyzje i marszu nie będzie
a jak nie to trzeba jajka przygotowac ;)
kombaj
napisałeś ,, a jak nie to trzeba jajka przygotowac'' ale nie wiem czy w tym przypadku sformułowanie ,,jajka przygotowywać '' jest na czasie :)
hehe zle mnie zrozumiales:) Chodzilo mi ze jezeli Majcherski wyda pozwolenie na marsz to bedzie zabawa taka jak podczas ostatniego marszu:) czyli rzucanie jajkami:)
kumbaj bardzo dobrze zrozumiałem o co chodzi :) tylko te sformułowanie jajka dziwnie w tym temacie zabrzmiały
hehe faktycznie :)
To już niedługo....Choć dalej niewiadomo czy wojewoda da im zezwolenie...
A jak ktoś normalny chce się z nimi przywitać, to okolo 13,30 u zbiegu ulic Grodzkiej i Podzamcze...
Rany.Ludzie, dajcie im spokój. Niech se przemaszeruja i juz. Co Was to obchodzi? Na tym polega wolność.
no i raczej się nie odbędzie.
[url]http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2668720.html[/url]
pytanie, kto jest bardziej zawiedziony? homoseksualiści czy "Prawdziwi Polacy Obrońcy Moralności, (a jak nie to wpierdol)"
wolność ludzi normalnych a oni deczka odchyleni od pionu;-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)