Slowa latwo przychodza. Cala sztuka jednak w tym, by przetrwac pomimo przeciwnosci. Jeszcze wiele razy wiatr zawieje Wam w twarz, co nie znaczy, ze nalezy przestac isc naprzod. A Wy watpicie juz na samym poczatku drogi, przy pierwszych incydentach?! Walczcie o dobro, bo gra jest warta swieczki. "Nie lekajcie sie"! Powoli, drobnymi kroczkami, uda sie. Tylko nie traccie wiary.
-
-
Koniec 'Świętej wojny'
Cóż możemy uczynić, by godnie uczcić pamięć Ojca Świętego? Modlić się. Wspólnie. Spróbować przywrócić normalność - dla nas, dla naszych dzieci... Normalność, którą pamiętał przecież Karol Wojtyła, którą znał przecież mieszkając w Krakowie, w czasie gdy nikt nie kończył w szpitalu czy izbie przyjęć pogotowia za to, że kibicował tej czy tamtej drużynie... Przywróćmy normalność!
Błogosławieni, którzy wprowadzają pokój...
Więc niech ci "inni" z obu stron Błoń "bawią" się sami w te swoje "gry i zabawy" (i ja bym im doradzał również bez "klocków", bo mogą wkrótce nie mieć się z kim "bawić"), a od prawdziwych Kibiców Wisły i Cracovii niech się raczą od..., po prostu NIE POZWÓLMY IM WCIĄGAĆ SIEBIE I NASZYCH KLUBÓW TO TEGO SZALEŃSTWA NIENAWIŚCI!!
Ja chcę wreszcie iść po derbach na Rynek, ramię w ramię z Bratem (Wiślakiem) i Kuzynami, którzy wybrali Pasy. Napić się wspólnie pifka w ogródkach, i podogryzać Im troszeczke jak Pasiakom Nasi Piłkarze "bęcki" spuszczą ;)
ZawszeWiernyWisle
Niestety, człekokształtni o mózgach rozwielitki i mentalności Al-Kaidy zawsze się znajdą, chodzi o to żeby tych kryminalistów zmarginalizować, przecież na pewno większość nie chce tych idiotycznych bezsensownych wojen!!!
Dokładnie, nie traćmy wiary, nie lękajmy się, to dopiero początek ale chęć do pojednania, może nie u każdego, po obu stronach jest, zatem najpierw postawmy pierwszy krok, dajmy przykład.
zacznijmy od siebie....
ku czci.... Jan Paweł II 1920-2005 [*]
prowokacje z jednej czy drugiej strone będą , ale nie możemy sie poddać
To może być najwspanialszy Owoc Jego Nauki!!!
Zło Dobrem Zwyciężaj!!!
Gdyby słowa stały sie czynami.....chyba byłby to raj który stworzył JP II...
tak bardzo mi go brakuje:( Ciagle mam łzy w oczach jak myśle że go NIE MA..że zostaliśmy sami...sieroty bez ojca:(
Myśle że dobrym przesłaniem na tą chwile będzie: "Niech każdy zacznie zmieniać świat od siebie..." (a nie patrzy na innych)
Nie wiem co napisać... to nie możliwe!!
Romper Stomper napisał(a):
> Naiwni jesteście, żadnej zgody niebędzie , zejdzcie na ziemie a
> nie bujajcie w obłokach ......
>
Romper Stomper, żal mi ciebie. Wcale nie trzeba cudu żeby było normalnie - wzajemny szacunek i tolerancja. Wystarczy wierzyć i chcieć. U ciebie tego nie widze i dlatego zawsze będziesz przegrany.
Ojcze Święty, na zawsze pozostaniesz w moim sercu. Do zobaczenia...
JESTEM ZA Nie musimy sie kochac wystarczy ze bedziemy sie wzajemnie szanowac Swieta Wojna na murawie Doping na trybunach!!! CRACOVIA PANY!pawelole napisał(a):
> Kto za wpisywac sie!!!
STOP PRZEMOCY NA ULICACH BANDYCI PREEECZ!!! Z KRAKOWSKIEJ ULICY POD BANDERA KLUBU. WSTYDZIMY SIE ZA WAS!!!!!
pawelole napisał(a):
> Kto za wpisywac sie!!!
Posłuchajcie mnie, drodzy kibice Cracovii!!!
Od zawsze jestem kibicem Wisły, ale bardzo cenię wszystkie krakowskie kluby - zwłaszcza Cracovię - klub z chlubną tradycją! Bardzo smuciły mnie zawsze hasła typu: "Bóg wybacza - Cracovia nigdy"... Ojciec święty nauczał czegoś zupełnie przeciwnego...
Słusznie się chlubicie swą akademicką przeszłością, słusznie jesteście dumni, że macie takiego Kibica, jak Karol Wojtyła. I dziękuję Wam za inicjatywę Mszy św., na którą nas zaprosiliście! Okażcie się godni szczytnych ideałów, które głosił Pierwszy Kibic Pasów, a ja mam nadzieję, że my, Wiślacy, dorównamy Wam w tym!
Nie jestem za końcem tzw. "Świętej Wojny", bo jak sport sportem, zawsze był w nim obecny element rywalizacji. Proszę tylko, aby była ona szlachetna, rycerska i nie wychodziła poza stadion. Szanujmy się jako Krakowianie i kibice, rywalizujmy w duchu sportu. Wygra Wisła? Będę się cieszył! Wygra Cracovia? Z pewnością Wam pogratuluję! I uznam, że "dziś byliście lepsi, zrewanżujemy się Wam następnym razem - do zobaczenia znów na murawie!".
Jestem za uczłowieczeniem Świętej Wojny!
Ja, kibic Wisły. Szacunek dla Was, Pasy!
Wszyscy uczestnicy forum, którzy są przeciw zgodzie z Wisłą są zakutymi głupimi łbami, które nie sa godne żeby kibicować ukochanemu klubowi Ojca Świętego. Jeżeli jego śmierć i poświęcenie dla nas dla Polaków, jego prośby żebyśmy żyli w zgodzie i miłości bliźniego (bliżni to także kibic Wisły) nie przemawiają do Was to lepiej od razu się wszyscy pozabijajcie i nie przychodźcie dzisiaj na mszę bo to nie ma sensu.
JA JESTEM ZA ŚWIĘTĄ WOJNĄ !!!
[b]ALE BEZ ZBĘDNEJ PRZEMOCY ...[/b]
Nic z tego nie będzie jak czytam niektore komentarze jak kazdy zacznie od siebie i nie bedzie sie patrzyl do innych jak kibice Cracovii zwroca sie do Grupy 100 czy jakiejs tam ktora przewodzi kibica Cracovii a kibice Wisly do SKWK z tym samym a nie beda pisac tych idiotyzmow ze to nie mozliwe,nierealne,bez sprzetu. Nie wystarczy wam smierc Takiego Czlowieka by zrozumiec ze to co robia kibice Krakowskich ale i innych klubow jest nienormalne,glupie i godne potepienia ?? Papiez byl kibicem sportu prze szacunek dla Niego powinnismy chociaz sprobowac i dazyc do tego jezeli teraz tego nie zrozumiecie to juz nigdy tego nie zrozumiecie jezeli utrata Tego Czlowieka to dla was zamalo aby sie zastanowic i zaczac sie zmieniac to naprawde nie macie chyba w sobie zadnego szacunku dla Niego :/:/:/
A ja mysle, że jest nadzieja, tylko w tworzenie zgody miedzy klubami trzeba włozyc sporo pracy i wysiłku i przede wszysstkim dobrej woli. Myślę, że Ojciec Święty byłby z nas kibiców Cracovii bardzo dumny gdyby wiedział, że udało nam się pogodzić z Wisłą. A przecież ta zgoda tak naprawdę się już zaczęła, pod kurią gdzie dwa szale klubowe leżały obok siebie...
Tarnow tez bedzie, przynajmniej jedna osoba w mojej postaci. Do zobaczenia na stadionie!
Unia Tarnow Forever !
lukair
Levvit twoja krytka względem mojej osoby spływa po mnie .......
Zobaczymy za pół roku - rok kto miał rację .
Zabrania ci ktoś szanować i tolerować wisłę?? raczej nie ........
Pozdrawiam
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)