Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • FREKWENCJA.... co zrobić żeby było lepiej???

• Hokej
    • Rozpoczęto 02.12.2004 o 22:49
      Ostatnia aktywność przedwczoraj o 19:49
      14765 wyświetleń
    • vamos

203
      305
    • ponad 2 tygodnie temu o 13:41
      Post #1704991 06.01.2026 13:41
    Może jak to oświetlenie hali jest ujęte w planach remontu/modernizacji, to chyba dało by się to zrobić tak żeby to wykorzystywać też do tworzenia SHOW na lodowisku.☺
    • Gregory Peckory, Rock, marKSC oraz kaleb lubią to.
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • ponad 2 tygodnie temu o 13:56
      Post #1704992 06.01.2026 13:56
    Tylko żeby to nie było oświetlenie z TEMU tak jak to było z kostką którą zawiesili nad taflą.
    • CHT

3.5K
      2.3K
    • ponad 2 tygodnie temu o 13:58
      Post #1704993 06.01.2026 13:58
    A nie było czasem w tym remoncie ujętej wymiany oświetlenia? Sporo tego tam było. A wymiana oświetlania to znaczna poprawa komfortu oglądania meczu.
    • Gregory Peckory

18
      19
    • ponad 2 tygodnie temu o 15:23
      Post #1704998 06.01.2026 15:23
    Podpisuję się pod tym dwiema ręcami, że brakuje tego Adama i jest trochę stypa. Szkoda...
    • żółta kaczka lubi to.
    • vamos

203
      305
    • ponad 2 tygodnie temu o 16:21
      Post #1704999 06.01.2026 16:21
    [quote]#post1704993 A nie było czasem w tym remoncie ujętej wymiany oświetlenia? Sporo tego tam było. A wymiana oświetlania to znaczna poprawa komfortu oglądania meczu.[/quote] Wymiana oświetlenia jest ujęta w planach remontu hali żeby dostosować je do wymogów transmisji TV a oprócz tego zaoszczędzić na rachunkach za energię elektryczną. Co do Grzeanki już na samym początku sezonu stwierdziliśmy z kolegą, że z powodu jego braku zrobiło się w przerwach na stadionie nostalgicznie. Mam nadzieję, że ktoś z zarządu klubu ma tu na forum zarejestrowane konto incognito żeby czytać co myślą kibice, jakie mają nastroje i oczekiwania i może coś z tym zrobią, bo przecież wszyscy gramy w jednej drużynie.👍 💪
    • żółta kaczka oraz kaleb lubią to.
    • KruszynaKSC

19K
      20.5K
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:42
      Post #1705006 06.01.2026 17:42
    Myslicie ze Grzanka robil to charytatywnie? Moze sa wazniejsze wydatki.. nie wiem... Moze niech sie kiice zloza na Adama na prowadzenie meczow jak sie tak podobalo... Poprawienie jakosci oswietlenia do transmisji TV.... he he w ktorej nas TV transmituja bo chyba mi cos musialo umknac po plywaniu synchronicznym czy ping pongu o jezdziectwie juz nie bede wpsomnial....
    • Tasior

166
      156
    • ponad 2 tygodnie temu o 18:46
      Post #1705013 06.01.2026 18:46
    [quote]#post1705006 Myslicie ze Grzanka robil to charytatywnie? Moze sa wazniejsze wydatki.. nie wiem... Moze niech sie kiice zloza na Adama na prowadzenie meczow jak sie tak podobalo... Poprawienie jakosci oswietlenia do transmisji TV.... he he w ktorej nas TV transmituja bo chyba mi cos musialo umknac po plywaniu synchronicznym czy ping pongu o jezdziectwie juz nie bede wpsomnial....[/quote] Jesteś pewny że brał za to kasę? 😉
    • żółta kaczka, Jake Blues oraz wrzo.ksc lubią to.
    • vamos

203
      305
    • ponad 2 tygodnie temu o 19:00
      Post #1705014 06.01.2026 19:00
    • Edytowany
    Modernizacja lodowiska Cracovii Przy Siedleckiego zostanie wymieniona instalacja technologii chłodniczej lodowiska, obejmującą żelbetową płytę o wymiarach 60x28 m (obecnie 27,75x57,75, więc konieczna będzie korekta band zainstalowanych w 2023), amoniakalną maszynownię chłodniczą w budynku technicznym, instalację odzysku wody oraz stację uzdatniania i demineralizacji wody. Remont czeka także samo pomieszczenie maszynowni. Dodatkowo pojawi się oświetlenie lodowiska, a na elewacji (od strony południowej, ewentualnie dachu) zostaną zamontowane panele fotowoltaiczne o łącznej mocy instalacji do 50 kW. Lodowisko Cracovii Lodowisko Cracovii Grawit Nosiadek/Zarząd Infrastruktury Sportowej w Krakowie Może odmówić posłuszeństwa – Jesteśmy bardzo zadowoleni, ponieważ inwestycja podniesie jakość naszej dyscypliny – mówi Agata Michalska, prezes Comarch Cracovii. Maszynownia jest wiekowa i w każdej chwili może odmówić posłuszeństwa. Nowoczesne oświetlenie umożliwi spełnienie wymagań telewizji transmitujących mecze, a także obniży koszty energii elektrycznej. [b]Edycja z 06.01.2026 o godz. 19:06 (scalono posty)[/b] Skoro takie są wymagania do transmisji, to lepiej być przygotowanym. Może PZHL wynegocjuje umowę z TVP (lokalne stacje) żeby transmitować Polską Ligę Hokeja?
    • Gryfny, PanSzym, żółta kaczka oraz kaleb lubią to.
    • CHT

3.5K
      2.3K
    • ponad 2 tygodnie temu o 19:33
      Post #1705017 06.01.2026 19:33
    [quote]#post1705006Poprawienie jakosci oswietlenia do transmisji TV.... he he w ktorej nas TV transmituja bo chyba mi cos musialo umknac po plywaniu synchronicznym czy ping pongu o jezdziectwie juz nie bede wpsomnial....[/quote] Kruszyno, jak Cię lubię ... To, że transmisje hokejowe nie są tak częste jak piłki kopanej, nie oznacza, że nie ma ich wcale i że nie należy mieć obiektu pod nie przystosowanego. Jak poprawi się komfort, to może jakiś puchar lub repra zagości albo zorganizuje się jakiś turniej. Trzeba myśleć przyszłościowo, bo choć na razie nie mamy składu na walkę o podium, niewiadomo czy nie wrócą kiedyś czasy analogiczne do tych ze złotej dekady profesora. Poza tym lepsze oświetlenie to też lepszy komfort do oglądania na żywo, nie wiem jak u Was, ale mnie czasami to światło odbijające się od lodu męczy wzrok.
    • Gryfny, vamos oraz kaleb lubią to.
    • Muertes

1K
      1.6K
    • ponad 2 tygodnie temu o 21:34
      Post #1705022 06.01.2026 21:34
    • Edytowany
    Każdy mecz jest transmitowany przez "Polski Hokej TV". W całkiem dobrej jakości, choć tylko z jednej kamery. Z komentarzem bywa różnie. Mecze w systemie ppv za 16.99 pln. Dodatkowo wydaje mi się, że z tej kwoty część idzie do klubów rozgrywających mecz. PS: w sumie "chyba każdy" - ja dwa ostatnie w każdym razie oglądałem
    • KruszynaKSC

19K
      20.5K
    • ponad 2 tygodnie temu o 21:44
      Post #1705024 06.01.2026 21:44
    [quote]#post1705013 ... Jesteś pewny że brał za to kasę? 😉...[/quote] Nie ale taka ma pracę między innymi konferansjera stad moj post.. A co do transmisji to oczywiście napisałem to z przekąsem widzac co puszczają na TVP sport zamaist hokeja... juz nie pisze zeby z każdej kolejki byla transmisja ale... no grudniowy PP i finały to trochę malo... A o transmisjach z jednej kamery gdzie pewnie ogląda kilkadziesiąt osób nawet nie pomyślałem bo to nie rozwija i nie popoularyzuje tej dyscypliny w kraju
    • CHT

3.5K
      2.3K
    • ponad 2 tygodnie temu o 22:02
      Post #1705026 06.01.2026 22:02
    Podejście TVP to jedna kwestia, ale poza leśnymi dziadkami, kluby też powinny robić swoje i naciskać na samorządy i za pomocą m.in. środków z ministerstwa poprawiać infrastrukturę. Gdyby każdy z niewielu klubów miał obiekt jak w Sosnowcu, to ludzie by tam chętniej przychodzili, a TV chętniej pokazywały mecze z zapełnionymi trybunami. Poza tym niech te media mają też jakieś godne zaplecza do pracy. Cudów się nie spodziewam, ale każdy kroczek do przodu mnie cieszy.
    • vamos oraz Gryfny lubią to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 tygodnie temu o 07:27
      Post #1705034 07.01.2026 07:27
    • Edytowany
    [quote]#post1705006 Myslicie ze Grzanka robil to charytatywnie? (...)[/quote] Tak, dokładnie tak myślę. Myślę również, że formułowanie wypowiedzi ewidentnie jednoznacznie sugerujących NIEPRAWDZIWĄ odpowiedź, zakamuflowanych dla niepoznaki znakiem zapytania na końcu jest mega, mega słabe. Zwłaszcza jeśli poruszają kwestie dotyczące konkretnej osoby. (edit) Pozwolę sobie dodać, że nie widziałbym absolutnie nic złego w prowadzeniu na podstawie jakiejś umowy za wynagrodzeniem - bo to jest praca. I gdyby tak było to byłoby to jak najbardziej oki. Wg mojej wiedzy jednak tutaj żadnej umowy za wynagrodzeniem nie było, a jedynie czysta sympatia. (koniec edit) ----------------------------------- [quote]#post1705026 (...) Gdyby każdy z niewielu klubów miał obiekt jak w Sosnowcu, to ludzie by tam chętniej przychodzili, a TV chętniej pokazywały mecze z zapełnionymi trybunami. Poza tym niech te media mają też jakieś godne zaplecza do pracy. Cudów się nie spodziewam, ale każdy kroczek do przodu mnie cieszy.[/quote] Wyjątkowo z kolegą podyskutuję i nawet wejdę w polemikę, bo tym razem tak się akurat złożyło, że moje przemyślenia są nieco inne. Co do zdania nr1 ja się upieram od lat - infrastruktura ważna, ale nr1 to jest terminarz rozgrywek. Bez zmiany kalendarza (gruntownej) nawet jakby tivi zaczęła pokazywać 1 mecz w każdej kolejce - nie tylko nic by to nie dało, ale do tego kolejny raz zmarnowalibyśmy ogromną szansę. Najpierw trzeba zmienić kalendarz. Potem można robić inne rzeczy. Bez zmiany kalendarza rozgrywek to wszystko inne jest jak krew w piach. Co do zdania nr2 - zaznaczę na wstępie, że "tak, generalizuję, wiem, piszę o większości, a nie o każdym, są jednostki wobec których to co napiszę nie jest sprawiedliwe i nie piszę tego z myślą o tych wyjątkach, ale o 95% pozostałych akredytowanych kolegów." A teraz jeszcze raz - co do zdania nr2 - heh, no niby tak. Aczkolwiek ja tam nie mam za bardzo wyrozumiałości do kolegów żurnalistów i szczerze mówiąc wcale nie uważam aby na jakąkolwiek poprawę komfortu pracy zasłużyli. Niech zaczną zachowywać się jak prawdziwe media, a nie ludzie z darmowymi wejsciówkami na mecz, to wtedy możemy zacząć rozmawiać o komforcie ich pracy. Na ten moment (moim subiektywnym zdaniem) "komfort w pełni odpowiada poziomowi pracy".
    • kaleb lubi to.
    • CHT

3.5K
      2.3K
    • ponad 2 tygodnie temu o 07:50
      Post #1705036 07.01.2026 07:50
    • Edytowany
    Punkt pierwszy. Oczywiście jest kilka kwestii do poprawienia i kalendarz jak najbardziej na pierwszym miejscu. Punkt drugi, sam lepiej wiesz jak to teraz wygląda. Ja miałem dawno temu epizod medialny dla pewnego portalu, ale to było prawie dwie dekady temu, już mnie tam nie ma, więc się nie wypowiadam. Zostawiam to Tobie.
    • żółta kaczka oraz kaleb lubią to.
    • KruszynaKSC

19K
      20.5K
    • ponad 2 tygodnie temu o 10:52
      Post #1705057 07.01.2026 10:52
    [quote]#post1705034 ... Tak, dokładnie tak myślę.Myślę również, że formułowanie wypowiedzi ewidentnie jednoznacznie sugerujących NIEPRAWDZIWĄ odpowiedź, zakamuflowanych dla niepoznaki znakiem zapytania na końcu jest mega, mega słabe. Zwłaszcza jeśli poruszają kwestie dotyczące konkretnej osoby....[/quote] Nie niczego sugerowalem .. zadalem pytanie wiec czym mialem zakonczyc zdanie ? fikolkiem ? Dla mnie gosc jest kabareciarzem konfernasjerem jak napisalem wyzej wiec dla mnie oczywista sprawa jest ze to jego praca i zarabia na tym a nie hobby czy fajne spedzenie czasu robiac to w gratisie.... ot cala historyja z mojej strony... [quote]#post1705026 ... Gdyby każdy z niewielu klubów miał obiekt jak w Sosnowcu, to ludzie by tam chętniej przychodzili, a TV chętniej pokazywały mecze z zapełnionymi trybunami. ...[/quote] Tez sie nie za bardzo zgodze.. Jesli sie rozchodzi o czolowe kluby to tam frekwencje sa ok... cztery kluby maja prawie pelne hale Tychy,Oswiecim,Sosnowiec,Katowice a conajmniej zapelnione w wiekszych polowach... takze nie maja nowej hali a jednak frekwencja dopisuje.. Ja sie bede caly czas upieral i potterowo tloczyl xx razy ze do czasu gdy hokej jest za jezdziectwem czy ping pongiem czy plywaniem synchronicznym (dzizas to jest niepojete) to osobiscie nie widze jakiejkowliek szansy na rozwoj tej dyscypliny w kraju... marazm marazm marazm... wedlug mnie nawet sponsor przychodzi dla bycia medialnym a tu gdzie niby ta medialnosc ma miec.... no nie ma gdzie.. dla tysiaca osob na hali...
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 tygodnie temu o 12:58
      Post #1705076 07.01.2026 12:58
    [quote]#post1705057 Nie niczego sugerowalem .. zadalem pytanie wiec czym mialem zakonczyc zdanie ? fikolkiem ? [/quote] Jak nie, jak tak? Serio. przecież jeśli w 1szy zdaniu TEORETYCZNIE pytasz: [quote]#post1705006 Myslicie ze Grzanka robil to charytatywnie? (...)[/quote] a w kolejnym używasz fraz "może SĄ ważniejsze WYDATKI" czyli skoro są ważniejsze wydtaki to jednoznacznie sugeruje, że tamto też wydatkiem było, oraz "niech się kibice złożą na Adama..." czyli, że aby Adam był to ktoś musi zapłacić (żeby nie było wątpliwości to oba fragmenty masz poniżej wklejone): [quote]#post1705006 (...) Moze sa wazniejsze wydatki.. nie wiem... Moze niech sie kiice zloza na Adama na prowadzenie meczow jak sie tak podobalo... (...)[/quote] No to jednoznacznie dałeś wyraz, że postawione wcześniej pytanie było PYTANIEM RETORYCZNYM, A NIE ZASIĘGANIEM WIEDZY. I jest kompletnie nieważne czy zakończyłeś je pytajnikiem, czy zakończyłbyś fikołkiem. Pytanie sugerujące odpowiedź i przejście do dalszej argumentacji w myśl założonej tezy jest sugerowaniem odpowiedzi. Nie mam nic przeciwko tej formie, sam się nią posługiwałem wielokrotnie. Co więcej - w pełni podzielam pogląd że jest to "wykonywanie zadań i normalne by było gdyby to było na podstawie jakiejś formy umowy za wynagrodzeniem". Problem w tym, że NIE BYŁO. I dlatego wyjeżdżanie z argumentacją "brał kasę, teraz są ważniejsze wydatki, a jak coś to niech się kibice złożą i Adam przyjdzie" jest zwyczajnie... może aby nie eskalować posłużę się dość delikatnym sformułowaniem - jest zwyczajnie "bardzo nieeleganckie wobec Adama". --------------------------- Tytułem wyjaśnienia - marzę, naprawdę marzę o tym, żeby hokej w Polsce to był biznes. Żeby zawodnicy mieli status realnych gwiazd, żeby prowadzenie klubu było biznesem, żeby sponsorowanie go było biznesem, żeby media pracujące przy hokeju robiły to bo to ich mediom tworzy biznes, żeby inwestycje w hokej były inwestycjami nastawionymi na zysk, lub wzrost przychodów itd... Na ten moment niestety tak nie jest i THL od NHL różni się wciąż czymś więcej niż tylko jedną inną literką w nazwie. Niemniej - są w tym naszym hokejowym światku osoby, które coś z siebie w niego dały nie "za kasę" czy też "licząc na zwrot, czy dowolnie pojmowane korzyści" (nie tylko czysto finansowe) ale Z CZYSTEJ SYMPATII DO HOKEJA, BO TEN SPORT LUBIĄ. I wyjeżdżanie takim ludziom, że "za kasę" budzi we mnie przeogromny sprzeciw, budzi we mnie dużą chęć odezwania się wobec kogoś kto tak czyni, budzi potrzebę otwartego zwrócenia uwagi, że tak się nie robi i... budzi po prostu we mnie obrzydzenie. Sam się kilkukrotnie mierzyłem z podobnymi "pytaniami", więc wiem jak się czuje ktoś w kogo takie wycieczki są skierowane i jeśli Adam tu zajrzał to mniej więcej wiem co poczuł czytając to "teoretyczne pytanie" z dalszą analizą, że "są wydatki...". Dlatego się odezwałem. Ok, zupełnie nie kumam czemu to robisz, ale spox, rozumiem, że teraz jest potrzeba odwracać kota ogonem i uzasadniać, że (teoretyczne) pytanie [quote]#post1705006 Myslicie ze Grzanka robil to charytatywnie?(...)[/quote] było prośbą o zasięgnięcie wiedzy, a nie tezą. Zakładam, że pomimo oczywistych faktów dalej będziesz trzymał tę linię, tylko bardzo Cię proszę - nie kieruj tych tłumaczeń do mnie, bo ja ich zwyczajnie nie chcę. Każdy niech sobie wierzy w to w co chce wierzyć i na tym chciałbym prosić abyśmy zakończyli.
    • Tasior, Gregory Peckory, vamos oraz wrzo.ksc lubią to.
    • KruszynaKSC

19K
      20.5K
    • ponad 2 tygodnie temu o 13:44
      Post #1705085 07.01.2026 13:44
    Z interpretacji wierszy musiałes mieć same 6 w szkole... Powtórzę.. dla mnie to jest konferansjer kabareciarz wiec od razu sie nasuwa ze na tym zarabia.. tyle i az tyle.. a jesli szukasz kwadratowych jaj i chcesz sie utwierdzić ze masz rację to szukaj tej racji w" innym wierszu..."
    • Tasior

166
      156
    • ponad 2 tygodnie temu o 14:11
      Post #1705094 07.01.2026 14:11
    @KruszynaKSC#7322 czasem zanim się napisze twierdzenie dobrze byłoby się w sprawie rozeznać 😉. Adam robił to bez brania za to pieniędzy.
    • żółta kaczka, Gregory Peckory, KruszynaKSC oraz 4 innych osób lubią to.
    • Gregory Peckory

18
      19
    • ponad 2 tygodnie temu o 14:47
      Post #1705115 07.01.2026 14:47
    @KruszynaKSC#7322 Ale to też jest kibic tego klubu i ja myślę, że to nie jest jakiś tam najemnik i on by za to złotówki nie wziął chociaż ja osobiście bym nie miłą nic przeciwko... Sympatyczny klimat wprowadzał i jakoś próbował "rozruszać" towarzystwo na trybunach. PS. Nie zapomnę jak w 4 meczu z Unią latał w tej pelerynie :D
    • KruszynaKSC, żółta kaczka oraz vamos lubią to.
    • KruszynaKSC

19K
      20.5K
    • ponad 2 tygodnie temu o 14:56
      Post #1705122 07.01.2026 14:56
    [quote]#post1705094 @KruszynaKSC#7322 czasem zanim się napisze twierdzenie dobrze byłoby się w sprawie rozeznać 😉. Adam robił to bez brania za to pieniędzy.[/quote] I super.. A jesli by brał to taki jego zawod... proste... przynajmniej dla mnie nie szukając dziury w całym tak jak napisałem a zk wyinterpretowal po swojemu...

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie