dziękuję , nie skorzystam z tej " wspaniałej , nowej " oferty
-
-
Partia Demokratyczna - demokraci.pl
"Co uważacie o nowo powstałej Parti Demokratycznej?"
Uważamy, że choćby jeszcze poprosić kolejnych 100 intelektualistów o poparcie, partia ta nie ma szans na przekroczenie progu wyborczego.
Drogi Łysenko - Polska to niesłychany kraj, gdzie nawet Samoobrona ma poparcie - i niestety nie podzielam Twojego optymizmu. Obawiam sie, ze zmieniające kolory kukiełki wpadną do sejmu i bedziemy ich wspolnie z podatków utrzymywać. Tak to jest qrwa z ta demokracją...
jupiter
Dziękuję skorzystałem z rady:) Ale pozwolisz że w temacie o uw będę się napinał to poprawia mi samopoczucie.....
A skoro już się wpisałeś w tym temacie to może przedstawisz swe zdanie?
Co sądzisz o tej śmiesznej partyjce dla "intelektualistów"?
Wiadomość zmieniona (04-03-05 08:18)
Zubereg - czy słowo "intelektualista" to obelga? Moim zdaniem dobrze się stało że powstała PD. Przyspieszy to wybory i rozrusza nieco scenę polityczną. Efekty już widać - od dąsów z lewej strony przez nerwówkę w PO aż po głupoty wygadywane przez LPR (brednie o wyborczym zwycięstwie i o tym że to oni są w politycznym centrum). Lepper jak zwykle może dodać że "Balcerowicz musi odejść".
pare lat temu Stanislaw Michalkiewicz przewidywal sojusz "Zydow" z "Chamami"... jak widac okazal sie wieszczem. Wczorajsza audycja "Co z ta Polska" obnazyla calkowity brak programu, populizm PeDe. np, taki Frasyniuk okazal sie prymitywem (pewnie od tego boksu - zreszta byl/jest prezesem niejakiej Gwardii...), ktory odpieral ataki Giertycha personalnymi najazdami na ojca Giertycha. ogolnie mam nadzieje, ze cale to talatajstwo poplynie na dno politycznego niebytu, a co poniektorzy do aresztu.
Na pohybel czerwonym psubratom.
P.S. "Darku Rosati, czekamy na Ciebie:) "
do Jupitera - problem w tym, ze zwolennikami PD UD ROAD czy jak to sie tam nazywalo sa raczej cwiercinteligenci, budujacy swoje podupadle ego przynaleznoscia do grupy inteligentow namaszczonej przez gazete intelektualistow.
Jake - czyli jednak obelga ;-) Co do Michalkiewicza to niech bardziej uważa na towarzystwo w jakim się obraca bo Rydzyk zmontuje taką ekipę że pospadamy z krzeseł (niektórzy ze śmiechu). We wczorajszym "Co z tą Polską" Frasyniuk był chyba zbyt delikatny w stosunku do Giertycha słysząc ilość i jakość wypowiadanych przez niego bzdur.
Wieszcz Staszek Michalkiewicz od kilku tygodni stał sie orężem obronnym taty dyrektora . Wykorzystując wszelkie nośniki przekazu stara się przekonywać iż jedyne słuszne treści , wolne od cenzury można usłyszeć z Twierdzy Toruń. Co dziwne podpiera się się swoim głębokim patriotyzmem oraz nauką społeczną kościoła , wczoraj w trójce cytował Pismo Św. starając się wplątywać kościół do swojej brudnej krucjaty przeciw niewiernym.
jupiter - a kto to jest intelektualista? to jakis zawod? czy tytul?
a o jakich bzdurach Giertycha mowisz?
a propos ekipy Rydzyka - jakaz to ona bedzie? bedzie wiecej kradla od obecnej? po drugie przeciez jestescie demokratami - jak sobie lud wybierze Rydzyka, to nic wam do tego.
toto - co innego oczywiscie wypowiedzi pewnego arcybiskupa obrazajace Michalkiewicza - tu oczywiscie Kosciol powaga swego hierarchy musial dac odpor oszolomstwu.
lewica = hipokryzja
toro - rzeczony Staszek (jesteście na ty?) nie prowadzi żadnej "krucjaty przeciw niewiernym" lecz krucjatę w obronie wolności słowa.
Nie słucham RM, nie podoba mi się, wpieprza mnie ich prorosyjskość, drażnią nawet ich głosy ale jeśli TW: Bolek z Alkiem, Carexem i resztą spróbują zamknąć to radio to naciągnę na łeb moherowy beret i ruszę z odsieczą.
Ludzie, którzy mają gęby pełne frazesów o "demokracji", "wolności słowa",
"tolerancji" i tym podobnych zapluwają się w atakach na to radio
próbując doprowadzić do jego zamknięcia. A wolność słowa polega na tym, że wolno gadać to, co o. Rydzyk i wolno też Urbanowi wydawać swoje ścierwo.
Najbardziej bawi mnie internetowy ludek wierzący święcie tej propagandzie przeciw RM - wierzący w to, że Rydzyk jeździ maybachem, że to radio pluje wciąż na Żydów, że słuchacze tej rozgłośni to tylko prymitywni starzy ludzie w moherowych beretach.
Jeśli RM łamie prawo to należy im wytoczyć proces. Zważywszy na to, kto jest dysponentem "niezależnej" prokuratury nie powinno być z tym żadnych problemów. Jeśli prawa nie łamią to wara od nich totalitaryści z PD, SLD i innych bolszewickich tworów!
JB - masz rację, im więcej w mediach pokazują szofera-intelektualistę tym większy z niego burak wychodzi :-) A w duecie z premierem-dementem są najlepszą reklamą swojej partyjki :-)
jupiter - co do ludzi określających się jako intelektualiści to z zasady należy
zachować dużą podejrzliwość. Polecam lekturę Johnsona. Ot, taki choćby cytat:
"Nasze tragiczne stulecie, które widziało tyle milionów niewinnych istnień
poświęconych realizacji planów poprawienia losów ludzkości, udzieliło nam
nauki: strzeżcie się intelektualistów! (...)
Nie wierzcie oświadczeniom wychodzącym z ich zwartych szeregów. Nie traktujcie ich opinii poważnie. (...)
Intelektualiści często są bowiem skrajnymi konformistami, poruszającymi się w obrębie koła nakreślonego przez tych, których aprobaty szukają (...)".
Jake - między innymi o tym że działalność starego Giertycha w Radzie Konsultacyjnej przy Jaruzelu (i walka o utrzymanie Układu Warszawskiego i RWPG) była aktem patriotyzmu i walką o prawicową Polskę.
Nie był to przypadkiem agent "Wallenrod" ;-))
mg - szeregi "tych intelektualistów" są luźne i swobodne w porównaniu do innych szeregów "mało intelektualnych, posłusznych wodzowi". Posługiwanie się rozumem jest chyba jedyną bronią przed jedynie słusznymi prawdami płynącymi z różnych stron.
jupiter - zarzucał mu to Mazowiecki, gość, który pisał stalinowskie propagandowe teksty w gazetach, że przypomnieć tylko paszkwil na biskupa Kaczmarka opublikowany jako przygotowanie propagandowe do jego procesu :-)
Nie wiesz o tym, że Giertych ma przyznany przez IPN status pokrzywdzonego czy też celowo go opluskwiasz?
ale w czym problem panie jupiter? przeciez Adam Michnik juz potwierdzil calym swym autorytemem prawosc generala. teraz juz nie trzeba "odpieprzyc sie od generala"?.
a najbardziej podobalo mi sie zdanie o przelewaniu Frasyniukowej krwi :)
Jake - sugerujesz że zachowanie Michnika w stosunku do Jazruzela pozwala sankcjonować występy Giertycha? Rozumiem że zdrajców narodu wtedy internowali i wsadzali do więzień a prawdziwych partiotów zapraszali do Rady. Jeżeli pójdziemy tym tropem to szczere gratualcje dla komuny i SB. Cel osiągnięty.
Zaproszenie wystosowanie przez Frasyniuka do Belki kompromituje dodatkową tą całą inicjatywę.
Belka jest bezpośrednio odpowiedzialny za nierozliczenie majątku byłej PZPR, czyli mówiąc wprost za obrabowanie skarbu państwa. Jako minister finansów podjął przed laty stosowną decyzję.
Jest też bezpośrednio uwikłany w grabież środków państwowych związaną z utworzeniem przez PZPR-owskich bonzów z publicznych środków prywatnego BIG Banku Gdańskiego. Był przez lata członkiem Rady Nadzorczej tego prywatnego banku (w późniejszych latach jednocześnie najbliższym współpracownikiem prezydenta Kwaśniewskiego). BIG Bank był m.in. związany z interesami finansowymi z FOZZ. W lutym 1990 roku przejął z FOZZ okragla sumke 160 mld zl, z której 100 mld przelał do PeKaO SA,
Sprawą ulokowania przez FOZZ pieniedzy w BIG zainteresowaly się prokuratura, NIK i nadzor bankowy. Wedlug NIK, BIG zarobil na tej operacji na czysto ponad 1,8 mld zlotych i sumę tę powinien wraz z odsetkami zwrocić FOZZ. Nie zwrócił. Prokuratura jednak nie podjęła tropu (zajął się tym tow. Jaskiernia).
Belka jest bezpośrednio zamieszany w aferę prywatyzacji PZU. W czasie zawirowań (tzw. wrogie przejecie BIG Banku Gdanskiego przez Deutsche Bank w styczniu 2000 r.) wracał do kraju w panice z dopiero co rozpoczętego Forum Ekonomicznego w Davos. Belka był wówczas doradcą ekonomicznym prezydenta i do dzis nie wyjaśniono w jakim charakterze odbywał tą nagłą podróż do kraju, czy doradcy bawiącego w Davos prezydenta, czy też zdymisjonowanego w trybie nagłym członka Rady Nadzorczej prywatnego banku.
To tylko przykłady. Ale tak to będzie wyglądać to Frasyniukowe towarzystwo.
Wiadomość zmieniona (04-03-05 10:55)
Wojciech Czuchnowski :
Marek Dochnal nie odpowie na pytania posłów podczas sobotniego przesłuchania przed komisją ds. Orlenu. Lobbysta, który dowieziony będzie z aresztu, wygłosi tylko oświadczenie.
komentarz czytelnika:
Może jak nie będzie mówił do przyjmą go do Partii Demokratycznej? Kto wie? Tam podobno przyjmuja wszystkich!
Źródło: gazeta.pl
jupiter
"intelektualista" a intelektualista to różnica...UW sama nazwała się partią intelektualistów choć wiadomo że żadnego tam nie było! A bycie intelektualistą nie jest powodem do wstydu (ale w uw takich nie ma)
A co do wczorajszego "Co z tą Polską" dawno się tak nie śmiałem, Giertych sprawnie ośmieszył tworek pod nazwą "pd". Ale przecież poważnie się go traktować nie da!
A co do Macieja Giertycha przeszkadza ci jego przeszłość? A co powiesz o przeszłości hausnera, belki?
Ale cieszy mnie że mamy choć jedego "człowieka rozumnego" na tym forum....Rozumiem że teraz belka i hausner też dołączyli do grona "intelektualistów"? I żeby nie być oszołomem czy radykałem trzeba ich popierać? (już skąś znam tą śpiewkę..) Teraz będziesz bronił ich "osiągnięć" w sld?
Konrad Piasecki - RMF :
Porwał panią wczoraj premier Belka czy raczej przeraził?
Jadwiga Staniszkis:
Mnie trudno przerazić. Ale premier mnie zdenerwował. Uważam, że jego cynizm, który przez takiego naiwniaka jak Frasyniuk jest brany za inteligenckość, jest porażający.
[...]
Konrad Piasecki:
Jakie zmiany polityczne, jakie rewolucje czekają nas jeszcze przed wyborami? Jak się sformuje i przeformuje ten układ i pójdzie do wyborów.
Jadwiga Staniszkis:
Z tego wynika, że Belka chce być kandydatem na prezydenta. Ale pamiętajmy to był człowiek, który był w radzie nadzorczej Banku Gdańskiego, wtedy kiedy Bank Gdański - jak ABW stwierdziło - chciał kupować PZU za pieniądze PZU. Rosati - przyszły uczestnik tej PD - był w radzie nadzorczej FOZZ-u. A nawet obrońca Żemka mówi, że FOZZ zrobiły służby specjalne. Ministerstwo Finansów miało kontrolować, ale tam były służby tylko inne i ci, którzy mają to ścigać, to są służby, które mają rozmontować służby w FOZZ-ie. Jeśli chcemy mieć dalej taki układ to proszę bardzo - wybierajmy to, co nam prezentuje właśnie PD. Ja bym chciała z tym zerwać, ale jestem przerażona, także działaniem mediów. Patrzmy jak zmieniają się zachowania mediów w tej chwili.
Źródło: [url=http://fakty.interia.pl/news?inf=598935] interia.pl[/url]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)