oczywiscie ze jest mozliwe. przy udziale np 100 komitetow wyborczych kazda otrzymuje 1% glosow.
-
-
Spory polityczno - ideowe
ale nie uczestniczy 100 komitetów tylko 21 ;)
Wtedy Sejm skladałby się tylko z mniejszości - ich nie obowiązują progi ;-)
Karvinku... skąd Ty wziąłeś tych 21 komitetów. Byż może zmyliły Cię "numerki"?
Jest 7 komitetów, ktore zarejestrowały się w całej Polsce, we wszystkich okręgach wyborczych (PO, PiS, PSL, LiD, Samoobrona, LPR, PPP) oraz jeden (PK), który zarejestrował się w większości okręgów. Natomiast jest jeszcze 21 innych komitetów wyborczych, zarejestrowanych w PKW. Ale tylko Niemcy zarejestroali się w opolskiem a Sammoobrona Patriotyczna na lubelszczyźnie... pozostałe komitety nie zarejstrowały ani jednego kandydata, w ani jednym okręgu.
Gdyby ten jeden komiet )pomijam Niemców, którzy mają tak czy siak 2 mandaty) wziął nawet 100% głosów w swym okręgu, to nie ma siły by przeskoczył 5% w skali kraju (jest 41 okręgów, czyli 1 okręg = około 2,5% uprawnionych do głosowania)
Na najbliższej konwencji wyborczej jednej z partii padną zapewne takie słowa:
" To wszystko wina obecnego rządu. To wszystko za sprawą:
- złego stanu dróg
- fatalnej polityki zagranicznej
- złych stosunków polsko - niemieckich
- LiD też ma w tym swój udział"
O co chodzi?
[i]Policjanci zatrzymali 62-letniego Wolfganga T. obywatela Niemiec. Mężczyzna nieopodal Świdwina potrącił śmiertelnie pieszego. Jak się okazało, kierowca był pijany.[/i]
Oglądał ktoś debate Gowina i Ziobry. Zapomniałem, że dzisiaj jest ta debata. Coś ciekawego? Jak wypadli?
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=50316&wid=9281870&rfbawp=1192002958.721&ticaid=149d1
Kolejna wypowiedź apologety Jaruzelskiego i członka sojuszniczej partii PZPR - SD JKM.
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> >
> Kolejna wypowiedź apologety Jaruzelskiego i
> członka sojuszniczej partii PZPR - SD JKM.
>
No i co? Bardzo dobra wypowiedz.
Ja uważam, że jak się chodzi z dziećmi w jakimś stopniu upośledzonymi, pod warunkiem, że ich procent nie jest większy niż 10-20 to z tego wynika tylko i wyłącznie korzyść w dziedzinie socjalizacji dla obu stron: upośledzonej i nie upośledzonej. Co do tego pedagogika współczesna jest zgodna. Sam zresztą mogą to potwierdzić na podstawie własnych doświadczeń dydaktycznych. Oczywiście nie mówię tu o przypadkach typu nadmierna agresja czy choroba zakaźna osoby upośledzonej, bo to jest jakościowo zupełnie co innego. Jak zwykle JKM, człowiek, który sam się nadaje do socjalizacji, który chce urobić społeczeństwo na modłę swoich z sufitu wziętych teorii, zniszczyć nas i odmózgowić, ultraliberalny utopista w obliczu którego More, Campanella i Mrożek razem wzięci okazują się karłami, pieprzy bez sensu. Ultraliberałowie to bliscy krewni komunistów, z pozoru od nich różni, ale tak naprawdę jakże do nich podobni.
Dodam jeszcze żeby nie nawijać postów: Żyjemy w jakimś tam świecie. Na pewno nie najlepszym z tych jakie możemy sobie wyobrazić. Czy najlepszym z możliwych? Nie wiem czy miał rację Leibniz, który twierdził ze tak. Nie wiem czy miał rację Hegel? Może miał rację: zyjemy w jedynym z mozliwych światów i na dodatek ponoć rozumnym. No i przyjdzie jakiś dupek i chce nam ten świat wywrócić do góry nogami i stworzyć nowy. Na dodatek jest cholernie zarozumiały i bezczelny, bo twierdzi, że ten jedyny najlepszy świat to swiat jego rojeń. Czy wy nie widzicie aż nadto rzucającego się podobienstwa między Leninem a JKM?
Gdyby ktoś wprowadził w zycie pomysły JKM, to PRL ze swoimi kolejkami i kartkami na mięso byłaby w porównaniu z tym nowym ustrojem rajem na Ziemi.
Zero podatków, gospodarka, która się sama reguluje etc. Wierzycie w takie brednie. Wyobraźcie sobie taką sytuację. Na bezludnej wyspie rozbija się statek z 1000 przypadkowych ludzi, którym nie pozostaje nic innego jak samym ułożyć sobie zycie w nowo zaistniałej sytuacji. Nikt się do nich nie będzie wtrącał z zewnatrz. I co się stanie? Dup-dup, cyk-cyk, wszystko się ureguluje na zasadzie niewidzialnej ręki, poczatkowo będą jakies perturbacje, ale czas wszystko w myśl liberalnej utopii ureguluje. Wszystko: ceny, stosunki między ludźmi, i czort wie co jeszcze. Myślicie, ze jak ktoś tam przypłynie po 40 latach to zastanie sielankę, społeczeństwo idealne, samoregulujacą się machinę? A GOOWNO! Nic nie zastanie, bo się wszyscy pozabijają w ciągu pierwszych dwóch lub trzech lat.
Precz z utopiami!!!! JKM do Kobierzyna!
Geo: chyba masz syna, bo ostatnio jestem nie zbyt na biezaco z forum?
Wolisz zeby twoj syn w przyszlosci byl tolerancyjny, jak dostanie w policzek to nadstawial drugi, jesli jest od kogos silniejszy to nie wykorzystywal tego, a jesli bedzie slabszy to co ?
U mnie w klasie jak chodziłem do podstawówki to najmniejszy się nazywał (o ironio) Niedźwiedź (był chyba dwa razy mniejszy ode mnie), za to jego absolutnym przeciwieństwem był taki potężny Jamroz. A ja na przykład dostałem na przerwie od kobity, która była silniejsza ode mnie, bo w tym przedziale wiekowym dziewczyny szybciej dojrzewają. Żeby słabsi byli bici przez silniejszych to nie trzeba klas integracyjnych. One są po to, zeby te bicie nieco zredukować.
Jak już jestem przy głosie to opowiem wam jak uderzyłem matematyczkę na dużej przerwie pięścią w genitalia.
Pospolitą zabawą na przerwach w podstawówce było wzajemne usypianie się. Kolega stał za tobą i ci uciskał klatę, a ty głęboko oddychałeś. Czasami nawet można było stracić przytomność. No i na dużej przerwie na korytarzu jest tłok, uczniowie spacerują, a kolega mnie usypia. W pewnym momencie straciłem kontakt z rzeczywistością, w oczach pokazały mi się gwiazdki. Zobaczyła nas - postrach szkoły - matematyczka, która miała dyżur na przerwie. Podchodzi, kolega ucieka, więc chwyta mnie za ucho. Ja się osuwam, tracę kontakt z rzeczywistością, ktoś mnie trzyma za ucho, trza mu walnąć. Jak byłem już na kolanach wykonałem sierpowego pod sukienkę matematyczki, która natychmiast mnie puściła i chwyciła się z bólu za majtki. Ja tego oczywiście nie widziałem, ale wszyscy, którzy się zdarzeniu przypatrywali widzieli.
Geoś wrote
[i][b]W pewnym momencie straciłem kontakt z rzeczywistością[/i][/b]
i tak do dziś? :):))
Geo:
[i]Człowiek, który sam się nadaje do socjalizacji, który chce urobić społeczeństwo na modłę swoich z sufitu wziętych teorii, zniszczyć nas i odmózgowić, ultraliberalny utopista w obliczu którego More, Campanella i Mrożek razem wzięci okazują się karłami, pieprzy bez sensu. Ultraliberałowie to bliscy krewni komunistów, z pozoru od nich różni, ale tak naprawdę jakże do nich podobni.[/i]
Eeee, komuniści byli i są bardziej siermiężni ;)
Do legendy przeszedł już wielokrotnie przytaczany dialog między sekretarzem Komitetu Centralnego PZPR i jednocześnie wicemarszałkiem sejmu Zenonem Kliszko a szefem poselskiego koła "Znak" Stanisławem Stommą. Kiedy Kisiel rąbnął z trybuny bardzo antysocjalistyczną przemowę Kliszko dostał białej gorączki, krzycząc do Stommy;
- Co to ma znaczyć?
- Kisielewski uważa, że jest oficjalnym przeciwnikiem socjalizmu - usiłował ratować sytuację Stomma.
- Oficjalni przeciwnicy socjalizmu siedzą we Wronkach, a nie w polskim sejmie - zakończył ten uroczy dialog Kliszko.
Geo:
[i]Kolejna wypowiedź apologety Jaruzelskiego i członka sojuszniczej partii PZPR - SD JKM.[/i]
Geoś, tu masz pozew do wglądu =====>
Kliknij na niego, to nie będziesz musiał używać lupy.
BN ja się opierałem na danych internetowych. Trudno mi oceniać czy wszystko co w gazetach i internecie piszą jest prawdą. Ale do Sicherdienst (SD) należał razem na przykład z Suchocką i, ze Jaruzelski zabił zgodnie z prawem 9 osób, a Piłsudski niezgodnie z prawem ponad 300 wygłaszał.
(Wczoraj ortopedał zamiast do torebki stawowej kolana wstrzyknał mi ciecz leczniczą chyba do mięśnia i dziś mam lewą nogę nieużyteczną, dlatego też zawiesiłem działalnośc intelektualną do jutra. Czytam Gombrowicza i zwijam się z bólu. Odezwę się jutro.)
przykro mi, że muszę o tym pisać o temacie politycznym, ale tak to teraz wygląda.
Pokojowa Nagroda Nobla dla Gore'a to, moim zdaniem, jedno wielkie nieporozumienie, i chyba jedna z największych pomyłek w historii tej niezwykle prestiżowej nagrody. o co kaman?
I tą razą wyjątkowo zgadzam się z Geosiem
Od czasu jak pokojową nagrodę dali Arafatowi gorzej już nie zrobia Gorowi dali, żeby wesprzec ruchy ekologiczne w USa, które Bush- na szczęscie dla Ameryki- zmarginalizował.
Pokojowa nagroda Nobla to zawsze była farsa
Do Arafata dodałbym Mandelę
Choć moga ich jeszcze przebić (choć już nie tak bardzo) dając ją np pośmiertnie Stalinowi, Mao itd
Rydwan- ruchy ekologiczne wcale nie są czymś złym dla rozwoju. Nie mówie już o sraniu we własne gniazdo czyli niszczeniu środowiska, ale o tym, że wymogi ekologiczne i ogólny ciąg w strone mniejszej emisji gazów to motor napędzający nowe technologie, a to tylko dzieki rozwojowi nowych technologii gospodarka rozwinieta, jak USA, ma szanse rosnąć.
Aleksander Kwaśniewski z poruszającym wdziękiem człowieka ciężko chorego wyraził radość z pozbycia się z SLD największego liberała - czyli mnie. Dość to zaskakujące wyznanie w ustach faceta, który zapisał Sojusz Lewicy Demokratycznej do Unii Wolności, ale wstydliwa choroba przywleczona przez ex-prezydenta z Filipin zaburza trzeźwość jego opinii w wielu sprawach. Dlaczego miałaby akurat omijać kwestię usytuowania na scenie politycznej? Zdolność do oceny tego, na czym stoimy, wiąże się bądź, co bądź ze zmysłem równowagi. Na marginesie, symptomy filipińskiej choroby widziałem już wcześniej, w Charkowie i Katyniu, obecnie można, co najwyżej mówić o złośliwej mutacji od dawna już zadomowionego wirusa.
O ZGROZO!!!!
Facet, który rządzi Polską mając 57 lat mieszka z mamusią i kotem,
nie ma konta
w banku, nie ma prawa jazdy, nie potrafi obsługiwać komputera,rano -
jak mówi
jego mama - mógłby ubrać się w dziurawy worek i tego nie zauważyć.
Myślisz, że
to Kononowicz z Białegostoku? Mylisz się, tamten ma chociaż prawo
jazdy i na
swój sposób był przynajmniej zabawny.
Kiedyś o kimś takim mówiło się nieudacznik, ciamcia- etc.
Dziś facet rządzi średnim, europejskim krajem.
NA POWAŻNIE
7 cudów Twórcy w RP
1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera
jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano,
osadzano w
więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym
razie
wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński,
żołnierz AK, tuż po
wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na
Żoliborzu, jak na
tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego
członka PZPR.
2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę
wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej
pensji jak pączki w maśle. W tym czasie, gdy w Polsce rządzi Bierut,
a właściwie
Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak
ponury żart,
jednak rzecz miała miejsce
3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego
małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców
opłakuje swoich
rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają
się w
reżimowej TV i grają w kiepskim filmie.
4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z
kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.
5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania
lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje
zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.
6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma
sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się
powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach
prasy.
7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym
Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w
czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową
bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie
wojennym?
Tytus Romek i A`Tomek też byli agentami :)
Latali na do ZSRR wannolotem na spotkanie z socjalistyczną młodzieżą, czynnie wspierali LWP i zapewne umacniali sojusze, brali udział w manewrach Układu Warszawskiego. Współpracowali z MO w ramach Słuzby Ruchu Drogowego.
I co łyso Ci ? ;)
http://www.obywatel.org.pl/index.php?name=News&file=article&sid=6859
TRA
"7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym
Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w
czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową
bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie
wojennym?"
Cud ósmy-tyle lat po 89 roku Kaczyńscy byli w opozycji...bez dostępu do teczek i jakoś nikt nic na nich nie znalazł....Czyżby Wałęsa, kwasula, geremek i inne takie były w spisku:),
by Kaczyńscy rządzili:)))))))))))))
zubereg Napisał(a):
"...po 89 roku Kaczyńscy byli w
opozycji..."
A mógłbyś mi wymienić Zubereg jednego polityka, który po 1989 nie był w opozycji.
I jeszcze jedno Zubereg: być w opozycji w warunkach ustroju niedemokratycznego to zasługa, natomiast być w opozycji w warunkach ustroju demokratycznego, jakim jest niewątpliwie III RP, to aqrat nie jest powód do chwały, a wręcz przeciwnie, swiadczy bowiem o tym, że cię naród nie popiera, bo cię nie wybrał, lub większość głosów dał innym.
A więc jak Kaczyńscy byli w opozycji w PRL-u to powód do chwały. A jak byli w opozycji w III RP, to aqrat to nie jest żadnym powodem do chwały, a wręcz przeciwnie.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4576403.html?skad=rss
Premier nie będzie przemawiał na konwencji w Katowicach
2007-10-14, ostatnia aktualizacja 36 minut temu
Jarosław Kaczyński nie będzie uczestniczył w katowickiej konwencji PiS. Zastąpi go wiceszef partii Kazimierz Michał Ujazdowski, który wygłosi główne przemówienie.
Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że premier źle się poczuł i odwołał wyjazd do Katowic. Minister kultury i dziedzictwa narodowego dziś rano przebywał w Trzebnicy na Dolnym Śląsku na spotkaniu przedwyborczym i nie planował wyjazdu na konwencję. Podczas spotkania otrzymał jednak wiadomość, że musi jak najszybciej przyjechać do Katowic, bo jako wiceprezes PiS musi wygłosić główne przemówienie.
Nie wiadomo, na czym polega niedyspozycja Jarosława Kaczyńskiego.
Tytus:
może sk*rwysyn zdechnie? :D
>
> Nie wiadomo, na czym polega niedyspozycja
> Jarosława Kaczyńskiego.
>
> Tytus:
> może sk*rwysyn zdechnie?
>
Nie należę do zwolenników pana premiera, ale uważam że nienawiść do PiS-u wyżarła Ci elementarne poczucie kultury, przyzwoitości i postrzegania swiata.
Nawet w żartach takie teksty dyskwalifikują Cię jako dyskutanta. Chamstwo wylazło i tyle...
Tytus
Gratuluję żarciku....Na tym polega lidowska tolerancja i normalność??
a czego wymagac od malpy i dwoch czerwonych harcerzykow?
http://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Spot_wyborczy_LPR_zdjecia_2035006.jpg
Prezydent jest nasz !!!!!!!
zubereg Napisał(a):
> Tytus
> Gratuluję żarciku....Na tym polega lidowska
> tolerancja i normalność??
Mi się określenie TRAtomka dotyczące osoby Jarosława Kaczyńskiego też nie podobało, ale występowanie Zuberega jako arbitra elegancji w questii nazywania ludzi "skws-nami", "świniami", "kw-ami" to już lekka przesada.
Jak obrażają PIS to jest nieelaganckie, chamskie, prostackie.
Jak PIS obraża to znaczy że mówi prosto z mostu jest bezkompromisowy i zdecydowany.
Sienkiewicz chyba kiedyś coś o tym pisał.
jest "drobna" roznica w nazwaniu kogos np swinia, a zyczenie mu zeby, cytuje, zdechl.
A skurwy... w której kategorii się miesci?
Jeżeli dobrze pamiętam, to Zubereg napisał kiedyś, żeby ta świnia, która niszczy Polskę wreszcie zdechła i chyba chodziło o Michnika. Ale myślę, że nikt poważny poważnie Zuberga tu nie traktuje. Jest to po prostu swoisty folklor do którego się można przyzwyczaić.
Panowie ale przecież PiS to faszyści, totalitaryści wiec ostre słowa Was nie powinny dziwić:)
Ale anty Pisowcy są inni, kulturalni mili:).....
Więc sie zdecydujcie......
Mylisz się: PiS to socjaliści i lewicowcy. Zresztą jak faszyści to i socjaliści, bo nie było w dziejach faszyzmu, który by nie był socjalizmem, a więc lewicowcy.
7 dni później
oto dlaczego bronię demokracji. bezkrwawo zmieniliśmy złą władzę. dyletanci odsunięci od rządu, hołota poza parlamentem. elektorat nie jest głupi i wyciąga wnioski.
yes yes yes !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)