Cabaj - 6 i to tylko za karnego. Powiedzmy szczerze miał dużo fuksów, karny strzelony słabo, Boruc (porównując ew. reprezentantów) znacznie pewniejszy
Radwański -7
Skrzyński -7 obaj pracowici i pewni
Świstak -5 pracowity ale ręka w polu karnym i to taka w ostatniej minucie NIE MOŻE się zdarzyć
Baster - 6 siła i energia ale pare błędów
Przytuła - 5 za pracowitość
(60' Nowak) -3 nic nie pokazał
Baran -10 jak zwykle najlepszy na boisku
Giza -3 słabiutko
(46' Drumlak) -3 niec nie pokazał
Bojarski -9 wiadomo za co
Bania -3 słabiutki napastnik może tak grać pod warunkiem że choć raz na mecz dołoży nogę i zdobędzie bramkę
(68' Citko) -4 bez wyrazu ale po wejściu trochę ruszył drużynę
Moskała -7 dużo biega pracowity ale słabe warunki ;(
-
-
Oceńcie piłkarzy! - sezon 04/05 - 17 kolejka Legia Warszawa
Cabaj - 8 - głównie za obronę karnego, miał kilka błędów ale też sporo zdecydowanych wyjść. Czasem za szybko wprowadza pikę i robi nam sie chaos przed polem karnym
Radwański - 8 - najlepszy w obronie, gdyby nie bramka Bojara z pewnościa zostałby graczem meczu. Niemiłosiernie ogrywał Sokołowskiego aż miło było popatrzec jak przezucał nad nim pilke
Skrzyński - 7 - śrdokowym obroncą nie mam nic do zarzucenia, szkoda tylko ze przy stałym fragmentach nie sa w stanie stworzyc zagrozenia pod bramką rywala, ale cóż wzrost nie ten ...
Świstak - 7 - j.w. (nie widzialem sytuacji po ktorej byl karny)
Baster - 6 - słabszy mecz, wdawał sie w jakies bezsensone dryblingi, brak dosrodkowan ale gral jako bronca wiec po trosze usprawiedliwiony
Przytuła - 5 - nie mam pojecia co mu wystawic, moim zdaniem bezproduktywny ale moze jetem uprzedzony
(60' Nowak) - 6 - troche rozruszal gre po swojej stronie z pewnoscia lepszy od Przytuły
Baran - 7 - dobry odbiór ale niektóre podania w poprzek do tyłu ... zgroza!
Giza - 5 nic nie pokazał, wyraznie słaba forma, nie bral na siebie ciezaru gry brak nieszablonowych podan i ciekawych akcji a chyba tego trzeba oczwekiwac od srodkowego pomocnika
(46' Drumlak) - 6 - potrz Nowak, wyraznie lepszy od swego konkurenta na tej pozycji
Bojarski - 9 - grał na 6 lub 7 ale w 90 minucie z zimną krwia objechac Boruca to jest wyczyn, mam wrazenie ze to jednak nie jest jego najwyzsza forma
Bania - 5 - gra w ataku zaczyna sie po zejsciu Bani i to powinno wystarczyc za komentarz
(68' Citko) - 6 - przypomina troche takiego piłkarzyka który jestprzykuty do pewnego miejsca na boisku. Mało biega mało walczy ale technike ma niezła wiec to go ratuje. Czy to jednak wystarczy aby wygrac miejsce w ataku
Moskała - 7 - szuka gry, biega, walczy w tej chwili pewniak w ataku. Mam nadzieje ze wkrótce cos strzeli i bedzie jeszcze lepiej
... nie powinnismy nadużywać imienia Ojca Świętego w obliczu tego co sie działo dziś podczas i po meczu!
Wiadomość zmieniona (10-04-05 23:41)
Cabaj - 8 - Kapitalny refleks, ale niekiedy zdarza mu się głupi błąd. Dobrze, że ma przy tym bramkarskie szczęście.
Radwański - 7 - jego stroną nie poszła żadna groźna akcja Legii. Mniejszy udział w działaniach ofensywnych, ale to było chyba świadome.
Skrzyński - 7 - brakuje mi jego długich, dokładnych podań; no i celnych strzałów z daleka; ale trzeba przyznać, że bez Kazka wybronił się w roli jego zastępcy.
Świstak - 6 - poprawny, cały mecz; lecz niepotrzebne zagranie ręką - winien Cabajowi skrzynkę piwa, bo gdyby Surma strzelił karnego...
Baster - 6 - poprawny, ale grał już lepiej; pod koniec meczu to jego stroną szły wszystkie akcje Legii.
Przytuła - 5 - pracował, aż się zapracował
(60' Nowak) - 5 - zaczął dobrze, ale jakby gasł z biegiem czasu
Baran - 9 - Wielki destruktor
Giza - 3 - brak formy
(46' Drumlak) - 4 - brak formy
Bojarski - 8 - ocenę podwyższa bramka; poza tym nie było tak fajnie
Bania - 4 - pracowity - fakt, ale miał 2 dobre sytuacje, których nie wykorzystał, a za to się go rozlicza.
(68' Citko) - 6 - bywało lepiej
Moskała - 5 - walczył; mam wrażenie, że fizycznie prezentuje się bardzo mizernie, wzsystkie walki "siłowe" przegrywał
Wygraliśmy z Papieża pomocą. Następny mecz gramy w środę; Papież nie będzie miał wolnego jak w tą niedzielę, bo słyszałem, że robi porządki na "górze" u Szefa. Nie mamy więc co liczyć na Jego wsparcie w dni powszednie...
Cabaj - 8
Radwański - 7
Skrzyński - 8
Swistak - 8
Baster - 8
Baran - 8
Przytula - 7
Giza - 5
Bojarski - 9
Bania - 6
Moskala - 8
Drumlak - 6
Nowak - 6
Citko - 5
Cabaj - 7
Radwański - 6
Skrzyński - 6
Swistak - 7
Baster - 7
Baran - 7
Przytula - 6
Giza - 5
Bojarski - 7
Bania - 5
Moskala - 8
Drumlak - 6
Nowak - 5
Citko - 5
Cabaj - 8 (błędy były, ale też kilka świetnych interwencji)
Radwański - 7
Skrzyński - 7
Świstak - 7 (długo było super, świetnie asekurował Bastera, ale ręka fatalna)
Baster - 7
Przytuła - 6
(60' Nowak) - 6
Baran - 8 (szkoda tej kartki - to już piąta)
Giza - 5 (brak wigoru jak na taki mecz)
(46' Drumlak) - 5 (słabiej niż normalnie)
Bojarski - 9 (za waleczność, ogrywanie Kiełbowicza i spryt)
Bania - 6 (fatalna skuteczność na początku meczu, ale walka)
(68' Citko) - 4 (na razie bez formy)
Moskała - 8
Wiadomość zmieniona (15-04-05 23:23)
Cabaj - 6 (jak zwyle dobry na przedpolu. + za obronę karnego - za sytuację kiedy uratował nas Michał)
Radwański - 7 (super mecz. Gościu pracował tak, że mecz mógł trwać jeszcze jedne 45 min)
Skrzyński - 5 (jakoś niepewnie dziś grał)
Świstak - 6 (bardzo dobrze wyręczył Kazka. Oczywiście dużo mu do niego brakuje (doświadczenie) ale i tak byłe miło zaskoczony. - ręka (czy Michał nie grał kiedyś na bramce? Bo zauważyłem, że przy takiej samej sytacji (dośrodkowanie z prawej) chwycił swoje dłonie zza plecami jakby obawiał się swojej wyuczonej reakcji) 5 min później bezsensownie próbuje "obronić"strzał...)
Baster - 6 (pięknie grał przy lini, super wchodzi na obejście)
Przytuła - 5 (poprawnie
(60' Nowak) - 2 (nieporozumienie. koło 90 minuty dyszał jakby rozegrał spotkanie z dobrywką a grał 30 minut)
Baran - 6 (kolejny (2) mecz gdy podoba mi się jego gra
Giza - 4 (kolejna zniżka formy. Na szczęście Gizmo już nas do tego przyzwyczaił, że z jego formą jest jak z sinusoidą, wniosek - będzie lepiej
(46' Drumlak) -
Bojarski - 6 (ciężko go ocenić. Grał sporo - ambicja 10, gorzej z efektami. Dużo strat, bezmyślnych zagrań. W końcówce gooooll)
Bania - 4 (wolny, ciężki. Nadrabia ambicją)
(68' Citko) - 4 (Bania mógłby za nim buty nosić jeśli chodzi o technikę. Niestety to tylko tyle. Wg mnie Marek ma problemy z motywacją)
Moskała - 5 (bardzo dobra technika. Musi się jeszcze ograć. Ambicji też nie brakowało)
No to malkontenta czas nadszedł... (oceny na podstawie własnych oczu w czasie meczu i po obejrzeniu powtórki w C+)
Cabaj - 6 mawia się czasem że, przestrzelony karny to nie zasługa bramkarza, a wina strzelającego, w tym przypadku tak było, ale brawo za to szczęście które spowodowało że Marcin obronił karnego, obiektywnie rzecz biorąc Surma strzelił po prostu beznadziejnie, ale dwa kiksy w czasie meczu i taka zwykła niepewność obniżają ocenę naszego bramkarza w tym meczu, w pojedynku z Borucem jednak na plus... ogólnie poza karnym i strzałem Saganowskiego nie był aż tak przetestowany w tym meczu...
Radwański - 7 Fąfel grał bardzo agresywnie, toczył ostre boje z Legionistami na swojej stronie, troszkę mniej kreatywny ofensywnie tym razem, dobrze że wrócił po kontuzji, jest bardzo mocnym punktem drużyny...
Skrzyński - 7 Skrzynia solidnie gra, nie schodzi poniżej pewnego poziomu, szkoda tylko że zatracił gdzieś geniusz trzutłów wolnych, no i wgoóle mniejpodaje z dalsza, a także mniej strzela, może warto czasem Łukaszu podjąć ryzyko?
Świstak - 9 Tak to był świetny występ Michała w tym meczu, godnie zastąpił Węgrzyna, przyznaję się biję się w piersi, nie wierzyłem w niego, ale robi bardzo odbre wrażenie, jak dla mnie dałbym myu szansę z Odrą, zamiast Kazia (brzmi to jak herezja wiem - ale naprawdę mam takie odczucia, bardzo ładny przebój zakończony podaniem do Bani który był na... spalonym ( o tym dalej)
Baster - 6 Marek gra niepewnie, mam takie wrażenie lekkiego niepokoju jak sunie akcja jego stroną, ale co racja to racja, Włodarczyk sobie przy Basterku nie pograł...
Przytuła - 5 tak Paweł Tarnowski czytał jego nazwisko, nawet dwa razy za drugim razem kiedy zmieniał go Pawel Nowak, z sympatii do Krzyśka na tym poprzestanę...
(60' Nowak) - 5 kiedyś stwierdziłem że I liga to dla niego zbyt wysokie progi, chyba miałem rację, Pawka jest strasznie ambitny, walczy za trzech, ale niestety na tym się kończy, brak mu motoryki (on nie wytrzymał meczu kondycyjnie a grał tylko 30 minut!) ma braki techniczne, a kornery w jego wykonaniu to dramat... niestety...
Baran - 10 Postać numer 1 w meczu, doskonały odbiór piłki, genialne podanie do Moskały (oczywiście Moskała na spalonym), parę profesorskich zagrań, dla Legii zapora nie do przejścia, bezlitośnie z tego powodu poniewierany, ale jest to gwiazda pierwszej wielkości....
Giza - 6 ja nie rozumiem przychrzaniania się do Piotrka, jak dal mnie zagrał poprawnie, nie wyróżniał się może jakoś bardzo, ale dograł dwie ładne piłki, parę do których Bania nie doszedł (no ale to nie do końca wina Piotrak G., to Piotrek B. jest za wolny), ładna akcja z Moskałą zakończono dobrym strzełm tego ostaniego, naprawdę niezły mecz, musicie p[amiętać, że na Gizę zwracają teraz inne drużyny szczególną uwagę, w końcu to reprezentant, co więcej uważam że Piotrek powinien pozostać na boisku, no ale to trener decyduje nie ja...
(46' Drumlak) - 7 Wprowadził ożywienia do gry, myślę że gdyby zmienił Przytułę a nie Gizę, to razem z Piotrkiem mogliby trochę bardziej kreatywnie zagrać w tej drugiej linii, takto mają za partenera zagionionego w akcji Przytułę, oraz Piotrka "jestem na spalonym" Banię ciężko mu było coś więcej zdziałać, na szczęście był Moskała z którym Paweł przeprowadził akcję, o mało co zakończoną golem, generalnie niezły występ.
Bojarski - 9 jeden punkcik, za czasem zbyt indywidualną grę, a czasem bojaźliwość lekką, jednak bramka miodzio, jak rasowy snajper wykorzystał błąd Boruca - brawo Marcin!!!! Zwróćcie uwaę że we wcześniejszych opisach nie yumieściłem jego nazwiska, to dlatego że Bojar gral indywidualnie stąd mała interakcja z innymi zawodnikami...
Bania - 2 szkoda słów, wiecznie na spalonym, wolny, bezproduktywny, marnujący okazje, grał o 68 minut za długo w tym meczu, brońcie go dalej, zobaczymy co będzie jak nam tych bramek braknie, które mógł strzelić prawdziwy środkowy napastnik, którego nie sprowadziliśmy żeby nie podkopac pozycji Bani w środku napadu... Tym razem się udało, czy następnym razem się uda?
(68' Citko) - 6 nie wiem kto go krytykuje, ale chyba ma oczy gdzie indziej niż ja, grał ledwie 20 minut w tym czasie wypracowując kornera, dzięki pressingowi, posyłając prezepiękna centrę z następnego a także zademonstrował parę niezłych zagrań, no ale jemu trzeba dawać grać!!!
Moskała - 8 walczył, harował za dwóch (Bani na boisku faktycznie nie było, więc Moskała musiał być środkowym i lewym napastnikiem), ładny strzał po podaniu Gizy w pierwszej połowie, pokazuje że ma potencjał i że jeszcze nie raz będzie oklaskiwać jego udane akcje na stadionie Cracovii, czego Wam i sobie życzę ciesząc się z tego szczęsliwego acz słodkiego zwycięstwa...
I słówko o panu Mikulskim - dziękuję że pan się pomylił, gdyby pan nie gwizdnął tego skandalicznego karnego dla Legii to pewnie by się skończyło 0:0 - ale chyba nie o taki efekt panu chodziło... A za powalenie przeciwnika na murawę jest karny, to nie futbol amerykański tylko futbol europejski...
Cabaj -8(tylko za karnego, bo były 2 tragiczne błędy)
Radwański -6
Skrzyński -6
Świstak -5
Baster -6
Przytuła -4
(60' Nowak) -4
Baran -6
Giza -4
(46' Drumlak) -2
Bojarski -8
Bania -4
(68' Citko) -4
Moskała -5
Cabaj i obrona 8
Baran i Bojarski 9
Reszta 6
Cabaj - 9 - Marcin juz w kolejnym meczu ma problemy ze zlapaniem pilki toczacej sie do niego :]
Radwański - 7 - liczylem na wiecej z jego strony, jak na niego sredni wystep.
Skrzyński - 7 - Skrzynia zamiast z czasem nabierac pewnosci to gra jakby troche mniej smialo.
Świstak - 8 - caly mecz super, zaskoczyl mnie milo , ale ta lapa ... :P.
Baster - 7 - bez razacych bledow z tylu, aktywny
Przytuła - 7 - Krzysiu na meczach ligowych to inny chlopak niz w sparingach. w towarzyszach wszedzie go pelno, rozgrywa,strzela,atakuje,broni - a w lidze raczej ogranicza sie do odbioru pilki (co jest jego mocna strona)
(60' Nowak) - 6 - Pawki chyba nadszedl czas ...
Baran - 9 - niesamowity chlop :D
Giza - 6 - po Gizmie trzeba spodziewac sie wiecej. Jeden Pass na 45 minut to stanowczo za malo jak na neigo. Nie jestem pocieszony :(
(46' Drumlak) - 6 - niewiele lepiej od Gizy.
Bojarski - 9 - serducho , wola walki, ambicja, determinacja, a przy tym wszystkim pilkarsko tez wysmienity. Jesli czuje pilke w zasiegu nogi to zrobi wszystko,zeby ja zdobyc. chocby chwile wczesniej nie mogl chodzic o wlasnych silach. jeszcze z takim spokojem ogral boruca w takim momencie meczu ...
Bania - 5 - ja juz sie nad Piotrkiem nie pastwie. Wierze, ze on daje z siebie wszystko co moze. Byla walka z jego strona,checi - tego nie mozna mu odmowic!!!
(68' Citko) - 6 - wcale duzo nie lepszy od Banii, ale jednak lepszy.
Moskała - 8 - dochodzil do sytuacji strzeleckich i to nei do pilek wystawionych mu jak na patelni. wszedzie go pelno. zeby tylko strzelil pierwsza brameczke w lidze :D
Cabaj - 7
Radwański - 7
Skrzyński - 7
Świstak - 7
Baster - 7
Przytuła - 6
(60' Nowak) - 6
Baran - 8
Giza - 5
(46' Drumlak) - 6
Bojarski - 9
Bania - 6
(68' Citko) - 5
Moskała - 7
Cabaj - 8
Radwański - 6
Skrzyński - 6 (jaki sens strzelać wolnego z 40 metrów???)
Świstak - 7
Baster - 8 (lepszy z meczu na mecz)
Przytuła - 5
(60' Nowak) - 5+ (lepszy niż się spodziewałem)
Baran - 9 (klasa sama dla siebie kartka -1)
Giza - 5
(46' Drumlak) - 6
Bojarski - 7 (-2 za zachowanie na polu karnym +2 za bramkę +1 za ambicję)
Bania - 3+ (plus za ambicję)
(68' Citko) - 5 (za technikę, ale nie wie po co jest na boisku)
Moskała - 4
Cabaj - 8
Radwański - 7
Skrzyński - 8
Świstak - 8
Baster - 7
Przytuła - 7
(60' Nowak) - 6
Baran - 9
Giza - 5
(46' Drumlak) - 6
Bojarski - 9
Bania - 6
(68' Citko) - 5
Moskała - 8
Wiadomość zmieniona (12-04-05 16:56)
Cabaj - 8
Radwanski - 7
Skrzynski - 7
Swistak - 8
Baster - 7
Przytula - 7
(60' Nowak) - 6
Baran - 9
Giza - 6
(46' Drumlak) - 7
Bojarski - 8
Bania - 6
(68' Citko) - 5
Moskala - 6
Cabaj - 9
Radwański - 8
Skrzyński - 8
Świstak - 8
Baster - 8
Przytuła - 8
(60' Nowak) - 7
Baran - 9
Giza - 6
(46' Drumlak) - 7
Bojarski - 9
Bania - 6
(68' Citko) - 6
Moskała - 9
widziane na żywo + relacja z Canal+ żeby mieć lepszy obraz
Cabaj - 8 - -3 punkty za 2 koszmarne błędy i + 1 pkt za obrone karnego (tylko +1 ponieważ jak powiedział kiedyś Tomaszewski...."nie ma karnych obronionych, są tylko xle strzelone" i faktycznie Surma na nasze szczęście strzelił fatalnie;
Radwański - 8 - w zasadzie cała obrona zagrała bez zarzutu;
Skrzyński - 8 - jak wyżej;
Świstak - 9 - jak wyżej (-1 pkt za mimo wszystko przypadkową rękę w polu karnym i +2 pkt za naprawienie błędu Cabaja kiedy Saganowski miał juz tylko pustą bramkę;
Baster - 9 - przede wszystkim bardzo waleczny, sporo akcji po skrzydle;
Przytuła - 7 - na pewno nie zawiódł;
(60' Nowak) - 7 - jak wyżej;
Baran - 9 - jak zwykle bardzo solidny;
Giza - 6 - jak na reprezentanta Polski słabo;
(46' Drumlak) - 8 - znacznie lepszy od poprzednika;
Bojarski - 10 - zdecydowanie najlepszy zawodnik meczu, nie tylko ze względu na bramkę;
Bania - 4 - słabo;
(68' Citko) - 4 - nic nie wniósł;
Moskała - 9 - bardzo waleczny, ruchliwy, bardzo dobrze wkomponował się w zespól, myślę że w nastepnych meczach z tej chmury spadnie deszcz.
wyniki 17 kolejki:
Cabaj - 8,03
Radwański - 6,97
Skrzyński - 6,91
Świstak - 6,97
Baster - 6,94
Przytuła - 5,47
(60' Nowak) - 5,22
Baran - 8,16
Giza - 4,97
(46' Drumlak) - 5,52
[b] Bojarski - 8,47 [/b]
Bania - 4,38
(68' Citko) - 5,03
runda wiosenna:
1. Cabaj (2) - 7,05
2. Bojarski (2) - 7,04
3. Świstak (1) - 6,97
4. Baran (2) - 6,78
5. Radwański (2) - 6,55
6. Moskała (2) - 6,46
7. Baster (2) - 6,35
8. Skrzyński (2) - 6,33
9. Węgrzyn (1) - 6,29
10. Drumlak (1) - 5,52
11. Nowak (2) - 5,25
12. Citko (1) - 5,03
13. Przytuła (2) - 4,80
14. Giza (2) - 4,72
15. Bania (2) - 4,33
16. Piątek (1) - 3,59
17. Szczoczarz (1) - 3,39
i podsumowanie po 17 kolejce
1. Cabaj (11) - 7,50
2. Bojarski (14) - 6,53
3. Moskała (2) - 6,46
4. Citko (7) - 6,36
5. Węgrzyn (14) - 6,31
6. Baran (14) - 6,25
7. Drumlak (11) - 6,10
8. Skrzyński (15) - 6,06
9. Olszewski (4) - 6,03
10. Giza (15) - 6,03
11. Wawrzyczek (6) - 5,98
12. Świstak (4) - 5,97
13. Radwański (15) - 5,94
14. Nowak (13) - 5,90
15. Dudziński (1) - 5,84
16. Baster (14) - 5,61
17. Bania (15) - 5,58
18. Przytuła (11) - 4,91
19. Szczoczarz (4) - 4,27
20. Piątek (1) - 3,59
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)