dodałbym jeszcze, ze Jurczyński "znakomicie" wpasował sie z terminem wypowiedzi
dzisiaj była 62. rocznica likwidacji getta w Krakowie
niezła koherencja :/
-
-
Oświadczenie niedorzecznika niewłaściwie prowadzącej się sąsiadki zza Błoń ...
Ja nie wiem co te kundle tak przybiegły i obwąchują tu nas, podskakują, merdają ogonami, ślinią się, skowyczą etc. Może jakie głodne są, albo je ktoś wyrzucił na ulice, albo co, ja nie wiem. Czy ich ktoś z policji wyrzucił bo węch tracą. Same jakieś szariki i K9. Głowa tylko pobolewa od tego szczekania. Nawet miłościwie im panujący pan niedawno podmienił napis na koszulkach na jakieś kable czy coś, coby rzecz po imieniu nazwać. Nie mamy siły już opędzać się od was i omijać wasze szczyny, to się robi nudne i uciążliwe.
szalom! (niech się wam śnią koreańscy kucharze)
PS kto pamięta taką piosenkę "mówią na nas "żydy", ale się nas boją..." ;)
trzeba by coś odświeżyć śpiewnik na najbliższe mecze
PS w sumie po co ja się tak bulwersuję skoro na afiszach jużw mieście nawet obwieszczają, że "psy górą", chyba jakieś nowe anaboliki dla rekinsów czy co?
w każdym razie szalom!
Reakcja Wyborczej - na razie krakowskiej:
Nie umiem niestety na link przerobić.
GTX będziesz miał kidyś ulice w Krakowie ja Ci to mówie..... specjalnie przedłużą Aleje ;)))
Tyle już zostało napisane, że aż niezręcznie dodawać coś jeszcze...
Zwłaszcza, że niewiele nowego napiszę....
(A to, co napisane w temacie, tak ciekawe... człowiek czyta tyle mądrych uwag...)
Ale jednak:
Kretyńskie hasła i napisy się zdarzają. Wszędzie się mogą zdarzyć. U nas też. Mogą się pojawić, bo nad wszystkim się nie zapanuje, a w gronie kibicowskim (naszym też) istnieje "elelent", któremu nie da się przemówić do rozsądku. Niezwykle bawi fakt, że wylewając swe uczucia do RoMana panowie "artyści" trafili na Delegata PZPN o tym imieniu (nie tak częstym znowu)... Radość wielka, bo tak się "podwinąć" - starałby się ktoś, ciężko byłoby, by wyszło lepiej...
Natomiast hasła hasłami - jednak co rzecznik powinien zrobić, to siedzieć cicho, albo powiedzieć, że on i klub za to nie odpowiadają. Bo tak chyba jest? Gdybym ja był prezesem gts (ciężko mi sobie to w ogóle wyobrazić, ale dla potrzeb forum...) to po tej wspaniałej wypowiedzi natychmiast zacząłbym szukać nowego rzecznika.
ech, jaki klub taki rzecznik... nic dodać nic ująć
[url]http://www.cracovia.pasy.net/index.php?option=content&task=view&id=342[/url]
Nie wiem o co chodzi z tymi transparentami ale to jest jeden wielki absurd. Kibice ubeckiego klubu będącego przez pól wieku pod skrzydłami resortu, który zajmował się nagabywaniem agentów-konfidentów, śmią wyzywać od konfidentów m.in. kogoś kto został sprzedany przez jednego z największych ich "chuliganów" w tamtym czasie.
Dodo nazywasz jakieś tam postępowanie hipokryzją, jak w takim razie nazwiesz to co wy robicie? Bo na pewno nie może to być takie samo określenie. Mój mały zasób słówek niestety nie potrafi rozwiązać takich problemów. No ale to wy jesteście ci cywilizowani, więc mam nadzieje że mnie oświecisz. W jednym jesteście najlepsi, nikt tak jak wy nie potrafi przypisywać, wkładać w usta, klawiature itd... tego co od wielu pokoleń was dotyczy.
Żeby pozbyć się złudzeń proponuje mała zabawę w skojarzenia, spytajcie znajomych o pierwsze skojarzenie do słowa KONFIDENT - albo UB, albo Wisła prawie w 100%
Ciekawe, jak wpadł do kicia ten rycerz od siedmiu boleści co do Wrocławia z nożami pojechał Arkowców ciąć - czyżby go nasi konfiturienci wsypali?
Jurczyński opisał to, z czym obie strony swietej wojny żyja od lat a, a Wy udajecie oburzenie.
Czy się to komus podoba lub nie, to wiele tysięcy ludzi mówi od dziesiątek lat na kibiców Cracovii "żydzi", i slowa Jurczynskiego są stwierdzeniem "jak jest " i nie może być dla nikogo obrazą, i jesli z tego powodu jakiś kibic chce pozywać Jurczyńskiego to jest śmieszny. To iż on stwierdził fakt, to nie znaczy że go popiera. Nie jest to dla was jasne?
A propo Rycerzy i innych Samurajów: skuteczność używania białej broni opanowali do perfekcji czego dowiedli wczoraj na Bieżanowie doprowadzając 16 letniego Wiślaka do stanu śpiączki. Może przeżyje.
Panie Jurczynski czy rzucanie nozem w zawodników jest przejawem chuliganstwa stadionowego czy tez "wielopokoleniowa tradycja"?
Gratuluje Panu Jurczynskiemu wpisania sie w bute pyche i ignoranctwo zgodnie z zasada z kim sie zadajesz takim sie stajesz.Pycha ignoranctwo i przekonaniu ze sie jest pepkiem swiata wpisuje sie w wielopokoleniowa tradycje z ulicy Reymonta
Karolo napisał(a):
> bardzie poszlo o ten gdzie bodajze przekresleona gwiazda Dawida
> byla...
>
>
> PS Przypominam iz druzyna ta przystapiala do akcji
> zorganizowanej przez Henryego i firme Nike (jednego z ich
> glownych sponsorow) zwalczajacej rasizm i przemoc na
> trybunach.
>
gdzie widziales ta przekreslona gwiazde ?
chyba za bardzo masz wryte w swiadomoscii inna przebreslona gwiazde piecioramienna ...
co do dalszej czesci posta odnosnie rasizmu i przemocy to nie popadajmy w skrajnosci gdzie dopatrujesz sie przemocy i rasiazmu ?
jak by bylo napisane zamiast "zydowski" "francuski" to byla by to flaga natyfrancuska a nie antysemicka, inna sparawa to dziwna metalnosc Polakow na tamat Tarczy Dawida i slowa "zydowski".
To też niezła akcja! Sasora i Kozioła nie wpuścili, wiślaków zapalonych! To tak jakby u nas Tabisz wciągnął Stanowskiego na czarną listę!!!
Wisła: Dziennikarze na cenzurowanym
Wisła Kraków odmówiła wydania akredytacji na mecz z GKS Katowice dwóm krakowskim dziennikarzom: Januszowi Koziołowi (kierownik działu sportowego "Gazety Krakowskiej", w zawodzie od 22 lat) i Jerzemu Sasorskiemu ("Dziennik Polski", pisze od 25 lat).
Z list wysłanych przez obydwie redakcje nazwiska dziennikarzy zostały wykreślone. O odmowie wydania akredytacji rzecznik Wisły Jerzy Jurczyński powiadomił redakcje w formie e-mailowej, bez podania przyczyn. Na pytanie "Rzeczpospolitej" o powody, otrzymaliśmy odpowiedź rzecznika, że klub przyznał je innym dziennikarzom "Gazety Krakowskiej" i "Dziennika Polskiego", a o przyczynach odmowy poinformuje podczas bezpośrednich rozmów z zainteresowanymi redakcjami.
Nieoficjalnie wiadomo, że Janusz Kozioł i Jerzy Sasorski byli autorami tekstów, które nie podobały się członkom władz Tele-Foniki i Wisły. Za krytykę zostali ukarani odebraniem możliwości wykonywania zawodu na stadionie Wisły. Akredytacje prasowe są wydawane przez Wisłę po raz pierwszy nie na cały sezon, ale poszczególne mecze. Być może dlatego, żeby nie przyznawać ich dziennikarzom, piszącym nie po myśli klubu.
cENZURA I NIE WPUSZCZANIE dziennikarzy wpisuje sie w wielopokoleniowa tradycje Ubecko SB-ecka oraz milicyjna prewencja -wisle gratulujemy tradycji
Sasorski za bardzo hałaśliwie domagał się jawności działań władz Wisły, a Kozioł to nie wiem co nabroił, bo rzadko czytuję "Gazetę Krakowską".
Kozioł to nasz kibic zawsze o Pasach pisze dobrze, a ze Wisly nie lubi to pisze co mysli gosc jest spoko
Rzeczpospolita pisze: (ja od siebie dodam ,że transparenty jak transparenty. Zdarzają się na stadionach różne...natomiast reakcja rzecznika:-(((((
{ps: mam nadzieje ,że nasz Klub nie beðzie się w tym paskudztwie babrał i daruje sobie polemikę z tym Panem albo jakieś oświadczenia... Demokratyczna Prasa zrobiła
swoje]
[URL]http://rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050314/sport/sport_a_1.html[/URL]
"Antysemickie transparenty
W 27 minucie, na wniosek delegata PZPN Romana Walczaka, sędzia przerwał mecz z powodu wywieszenia przez kibiców Wisły transparentów o antysemickiej treści. O usunięcie ich z niewielkim skutkiem apelował spiker. Zdjęto je dopiero po interwencji piłkarzy - Macieja Żurawskiego, Marcina Baszczyńskiego i Tomasza Kłosa. Po meczu otrzymaliśmy oświadczenie Wisły z następującym zdaniem: "Oczywistym jest, że stwierdzenie "żydowski" (znajdujące się na jednym z transparentów - przyp. red.) jest wywodzącym się z wielopokoleniowej tradycji kibicowskiej tradycyjnym określeniem kibiców MKS Cracovia". [b]Ktoś w klubie Wisła chyba przestał myśleć. Nie wiadomo co gorsze - głupota kibiców czy reakcja klubu.[/b] "
[URL]http://rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050314/sport/sport_a_1.html[/URL]
Jest też o SZANOWNYCH(!!!) panach Koziole i Sasorskim: (piszę SZANOWNYCH i
tłumacze. Sasorskiego nieczęsto czytuje bo on obsługuję Wisłe w DP. Ma jednak opinię człowieka co nigdy nie obraża innych Klubów i o wszystkich pisze z szacunkiem ( i za to SZACONECZEK się należy) NATOMIAST red. Kozioł w czasach gdy
na Cracovie pluli bezkarnie różni pismacy a jeden {już pisałem kiedyś co o tym łajdaku sądzę} nafaszerowany wysokimi tytułami, pisał o Cracovii poniżej poziomu brukowca (nie przejdą mi cytaty przez klawiaturę) ...wtedy red. Kozioł (pomimo ,że sympatyzuje z Wisłą (jak mówicie ja nie wiem...moim zdaniem to fan Krakowskiej piłki po prostu) wyszydził kilkakrotnie w swoich felietonach tego wysoko postawionego pajaca a na koniec poradził mu by nigdy nie pisał o Cracovii
jak to jest jego prywatny problem emocjonalny....(i za to SZACONECZEK się należy )
"Cenzura prewencyjna
Wisła Kraków odmówiła wydania akredytacji na mecz z GKS Katowice dwóm krakowskim dziennikarzom: Januszowi Koziołowi (kierownik działu sportowego "Gazety Krakowskiej", w zawodzie od 22 lat) i Jerzemu Sasorskiemu ("Dziennik Polski", pisze od 25 lat). Z list wysłanych przez obydwie redakcje nazwiska dziennikarzy zostały wykreślone. O odmowie wydania akredytacji rzecznik Wisły Jerzy Jurczyński powiadomił redakcje w formie e-mailowej, bez podania przyczyn. Na pytanie "Rz" o powody, otrzymaliśmy odpowiedź rzecznika, że klub przyznał je innym dziennikarzom "Gazety Krakowskiej" i "Dziennika Polskiego", a o przyczynach odmowy poinformuje podczas bezpośrednich rozmów z zainteresowanymi redakcjami.
Nieoficjalnie wiadomo, że Janusz Kozioł i Jerzy Sasorski byli autorami tekstów, które nie podobały się członkom władz Tele-Foniki i Wisły. Za krytykę zostali ukarani odebraniem możliwości wykonywania zawodu na stadionie Wisły. Akredytacje prasowe są wydawane przez Wisłę po raz pierwszy nie na cały sezon, ale poszczególne mecze. Być może dlatego, żeby nie przyznawać ich dziennikarzom, piszącym nie po myśli klubu. "
Wisła Kraków powinna zmienić nazwę na AntyCracovia Kraków, a Cracovia Kraków na AntyWisła Kraków. Tak więc niedługo wielkie derby Krakowa. Mecz AntyWisła Kraków-AntyCracovia Kraków. Ciekawe kto wygra? Stawiam na AntyWisłę.
Rykoszet: ale bedzie wtedy przezutow :P
Wszyscy z Wisly sie przezuca na AntyWisle ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)