Robert, Hattori ma trochę rację nie uważasz?
Niektórzy z was są w poglądach bardziej radykalni niż …. Wygląda mi to na jakąś internetową bojówkę, muszę się bardziej zorientować, że bym nie naraził. :)
Ale moderatora nie oddawaj proszę Cię! Roła to niewdzięczna, ale potrzebna. Z kim bym się kłuczył?
-
-
Pytanie do moderatorów
Anton ...
zważywszy , ze z nikim w tym temacie nie prowadziłem polemiki nie wiem o co HH chodzi w kwestii braku szacunku do adwersarzy ...
może mnie oświecisz ?
a co do radykalizmu to owszem zaszczepiłem się obcując z rodowitymi cracoviakami i szczerze przyznam , że jest mi w wielu kwestiach z takimi poglądami "po drodze" ...
-Robert- napisał(a):
> ktokolwiek skasował te posty zrobił bardzo dobrze ...
To oznacza brak szacunku -> nie ważne kto i nie ważne co skasował. Przecież to tylko wypowiedzi kibiców CRACOVII :( <- dla mnie masakra :(
Ja na moderatora się nie piszę - a Ty Robert nie bierz mojej wypowiedzi jako próbę odwoływania kogokolwieg - ale zastanów się jak usprawnić pracę moderatorów, równocześnie powodując większe poczucie szacunku dla piszących.
Watek można usunąć - jeśli tylko poinformuje sie dlaczego zwłaszcza tych co pisali w nim. A takie bez uzasadnienia i informowania to ..
Hattori Hanzo - zapewniam Cie, ze kazdy z moderatorow ma ogromny szacunek do kazdego kibica Cracovii. Nie zmienia to faktu, ze moderujac forum nie sposob kierowac sie ta kwestia, gdyz nawet kibicom naszego Klubu zdarza sie pisac slowa lub cale posty nie licujace z godnoscia Kibica.
Druga kwestia. Chyba nie zdajesz sobie sprawy jak wyglada moderka na tym forum. Gdyby kazdy z moderatorow tlumaczyl sie z kazdego swojego 'ciachnietego' czy przeniesionego posta, to dnia by nie starczylo.
Powyzsze uwagi, sa uwagami ogolnymi. Tej konkretnej sprawy i ciachnietego posta od ktorego sie zaczelo nie zdazylem przeczytac zanim zniknal, wiec akurat ja nie moge powiedziec dlaczego tak sie stalo a nie inaczej. Wierzac w kompetencje moderatorow i administratorow pozwole sobie zasugerowac kierowanie podobnych zapytan odnosnie skasowanych postow na maile, ktore mozna znalezc w profilach moderatorow. pzdr
Moim zdaniem forum jest naprawdę dobrze prowadzone.
A świadczy o tym m.in. fakt, że na nowej stronie i nowym forum mało kto dyskutuje...
Też kilka razy miałem do moderatorów pretensje (i dalej uważam, że to, co mi "wycięli", nie miało żadnych podstaw do "wycięcia") - ale weźcie pod uwagę, że to jest naprawdę trudna praca, i jeszcze są tak narażeni na krytykę...
A na marginesie - brak mi tego "licznika", to było ciekawe.
-------------
I jeszcze jedno - sądzę, że na tej nowej stronie powinien być wyraźny link do TEGO forum. Jak widać, jest ono bardziej popularne i reprezentatywne - a od paru tygodni nie udawało mi się wchodzić "tradycyjną" drogą, przez "terazpasy"
Agnan dlatego że nie dajesz rady wejść na forum z Teraz Pasy - zachęcam do odwiedzania strony głównej [b]www.cracovia.krakow.pl[/b] i z jej poziomu wchodzić na forum.
Dementor napisał(a):
> Agnan dlatego że nie dajesz rady wejść na forum z Teraz Pasy -
> zachęcam do odwiedzania strony głównej
> [b]www.cracovia.krakow.pl[/b] i z jej poziomu wchodzić na
> forum.
>
Istotnie, to działa!
Ale dalej sądzę, że na tej stronei która wchodzi gdy się włącza "terazpasy"
czyli
cracovia.pasy.net
powinien być też link do tego forum.
A może jest, a ja nie zauważyłem?
Rany swiat sie wali ktos cos dobrego o prowadzeniu forum napisal:-)
Karvin po Legii impreza z tej okazji w Jenigmie!!! (i nie ma ,ze trzeba moderowac warszawskich pokemonow;-)
Na powaznie to Agnan nie ma linku na cracovia.pasy.net. Na starym teraz.pasy.net bylo. Czy bedzie a jak to kiedy nie potrafie Ci powiedziec.
Natomiast na forum cracovia.pasy.net nie mozna zakladac nowych tematow tylko komentowac istniejace artykuly...wiec nie jest to klasyczne forum.
Osobiscie mam nadzieje ,ze forum bedzie linkowane ze wszystkich Pasiackich stron. (nawet z oficjalnej - z komentarzem ,ze to niezalezne medium kibicow)
10 dni później
No i stało się.
O problemach naszego forum już cały świat trąbi.:
[quote]...
Klasycznym tego przykładem jest forum jednego z klubów sportowych, powstałe, gdy klub ten był na peryferiach polskiej piłki. Ponieważ w tym akurat przypadku upowszechnianie się dostępu do sieci zbiegło się z awansami tegoż klubu odbiło się to na poziomie forum w stopniu znacznie większym niż na innch forach o podobnym charakterze. Trzy lata temu było to zdecydowanie najlepsze forum kibicowskie w Polsce, teraz stało się jednym z najgorszych. W pewnym momencie moderatorzy stracili całkowicie kontrolę nad tym co się dzieje - w efekcie usuwali posty ciekawe i kulturalne, ale ich zdaniem "godzące w klub", pozostawiając bluzgi i wyzwiska, lub wyznania swoich sfrustrowanych znajomych . To spowodowało, że wspomniane forum zaczęły gremialnie opuszczać osoby dorzeczne, a samo forum przypomina dziś raczej blog małolata niż forum klubu sportowego.
...[/quote]
źródło: [url]http://nt.interia.pl/news?inf=603685[/url]
ciekawe, kto to napisał... :))))
o wlasnie, jakis Interiowy anonim?
[quote]Jednak nawet najlepszy moderator nie wskóra wiele jeśli nie będą z nim "współpracować" forumowicze[/quote]
Ja nie mam już tego problemu... (kasowanie postów).
Przestałem się wypowiadać na forum ...
Apropos moderatorów to chcialbym prosic o natychmiastowe usuwanie z forum osób nie bedacych kibicami CRACOVII!!!W koncu to forum SYMPATYKÓW I KIBICÓW KS CRACOVIA,a mozna tu bez trudu zauwazyc wpisy kibiców zwisly czy zaglebia(slynny worek)
Z góry dziekuje
mi nie przeszkadzaja kibice innych druzyn na naszym forum, owszem gdy sa "nieprzyjaznie" nastawieni to wtedy mozna post takowego pana skasowac
Maniex..."też mi dwumian Newtona";) ["Mistrz i Małgorzata"]
Hwat napisał(a):
> No i stało się.
> O problemach naszego forum już cały świat trąbi.:
> [quote]...
> Klasycznym tego przykładem jest forum jednego z klubów
> sportowych, powstałe, gdy klub ten był na peryferiach polskiej
> piłki. Ponieważ w tym akurat przypadku upowszechnianie się
> dostępu do sieci zbiegło się z awansami tegoż klubu odbiło się
> to na poziomie forum w stopniu znacznie większym niż na innch
> forach o podobnym charakterze. Trzy lata temu było to
> zdecydowanie najlepsze forum kibicowskie w Polsce, teraz stało
> się jednym z najgorszych. W pewnym momencie moderatorzy
> stracili całkowicie kontrolę nad tym co się dzieje - w efekcie
> usuwali posty ciekawe i kulturalne, ale ich zdaniem "godzące w
> klub", pozostawiając bluzgi i wyzwiska, lub wyznania swoich
> sfrustrowanych znajomych . To spowodowało, że wspomniane forum
> zaczęły gremialnie opuszczać osoby dorzeczne, a samo forum
> przypomina dziś raczej blog małolata niż forum klubu
> sportowego.
> ...[/quote]
>
> źródło: [url]http://nt.interia.pl/news?inf=603685[/url]
>
Hwat, dobrze że na to zwróciłeś uwagę!
Przeczytałem cały ten tekst, to pisał ktoś [...] (autocenzura
o nieużywaniu epitetów). Ów (MMM) (autor) chyba bardzo rzadko czyta forum Cracovii jeśli pisze o tym forum takie rzeczy - niezgodne z prawdą - jak również jego wiedza o forum "GW" jest pobieżna, delikatnie mówiąc.
Akurat niedawno czytałem sobie trochę wypowiedzi na tym formu w kilku interesujących mnie tematach - szczyty chamstwa, obrazy, i jeszcze nieprawda. Kilka razy "kliknąłem" w ikonkę "zgłoś post do usunięcia" - zgadnij, Koteczku (cytat z Kisiela) czy zostały usunięte? A poza tym jeśli p. (MMM) pisze, cytuję,
Jerzy Stuhr kiedyś powiedział, że "czasami człowiek musi, inaczej się udusi"
to świadczy wybitnie o kompetencji tej osoby. Jak można fragment piosenki "Śpiewać każdy może" przedstawiać jako wypowiedź wykonującego ją (znakomicie zresztą) J.Stuhra?
Nie przejmujmy się i tyle.
ooo dawno Misia nie czytalem!
Sugerowanie innym odejscia, czy wrecz usuwanie kibicow innych dryzyn z naszego forum to moim zdaniem bardzo, bardzo prymitywne dzialanie. Wspolczuje serdecznie wszystkim, ktorzy do tego zachecaja czy to w postach, czy w swoich sygnaturkach. Forum Cracovii powinno byc wlasnie goscinne i otwarte (nie mowie tu o "zewnetrznych"postach obrazliwych i chamskich). Kiszenie sie we wlasnym sosie nigdy nic dobrego nie przynioslo. Zauwazam taka tendencje do zasciankowosci i mysle, ze nie jest to zdrowy objaw. Ale niestety - przykro to stwierdzic, ale taka jest prawda - polskiemu spoleczenstwu strasznie jeszcze daleko do ogolnoludzkiej tolerancji i sredniego poziomu kultury. I widac to niestety na wszystkich polskich forach.
Hehe AGnan hehe kulą w płot;)
Miś trafił bardzo dobrze akurat!
Nie dalej jak dziś rozmawiałem z kolegą, który padł ofiarą podobnych działań, takich ludzi jest wielu.
Wiadomość zmieniona (21-03-05 23:37)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)