Uspokójcie sie!
Mozna krytykować ale bez wyzwisk i obelg, ostatnio to forum coraz bardziej podupada. Ale nie z powodu działań modów(ich prawo eksperymentować) ale dlatego że niektórzy zachowują sie jak canisy lupusy w okresie ruji
-
-
Nowośc na forum
ech...
pamiętam, że kiedyś wprowadzono "innowację": tekst postów był wypośrodkowany. nie szło tego czytać. parę krytycznych uwag, żadnego obrażania się czy innych, i sytuacja wróciła do normy, bo argumenty były sensowne. teraz zrobiła się "dyskusja" poniżej wszelkich poziomów... czy forum stacza się na psy?
Mielec napisał(a):
> Co wy wogole mowicie.Pierwsze co do KSC QRDWANOW bylo zmien
> sygnaturke.Nie mozna jakos bardziej delikatnie,i wy mowicie ze
> nie ma dyktatury??[b]Wstawcie[/b] cos za miast licznika i po sprawie,a
> tak to do niczego nie dojdziemy tylko sie bardziej zaostrza
> sytuacja i padaja nie potrzebne slowa.
>
> I rozumiem KSC QRDWANOW bo sam bym sie wkurwil
>
sorry, jesteś niepoważny. piszesz, że ludzie za ostro (właściwie) zareagowali na chamską i prymitywną sygnaturkę (i że wystarczyło poprosić), a zaraz potem używasz trybu rozkazującego? ogólnie Wasza frakcja wyróżnia się agresywnością, niższym poziomem polszczyzny (co jak dla mnie jest wyrazem małego szacunku dla forum i forumowiczów), histerycznymi i dziecinnymi reakcjami ("teraz mnie zbanujcie"). pierwsza reakcja sprzeciwu (po Kidzie): "komuniści", i dalej w ten sposób. sorry, ale to Wy się zachowujecie jak komuniści: to forum [b]nie należy do Was[/b] (ani do mnie), jest nam tylko udostępnione. ktoś za nie płaci, i ktoś jest tu gospodarzem, tymczasem Wy uważacie, że forum jest Wasze (a tylko jest tak w pewnym sensie) i się wkurzacie, gdy ktoś (rozsądnie) gospodaruje swoją własnością. musimy przyjąć reguły gry albo założyć własne forum. nie piszę, że modzi nie podlegają krytyce (np. w "aferze WOŚP" mod dał ciała), ale zanim zaczniecie histeryzować pomyślcie...
pobieżnie podliczyłem głosy w dyskusji: 17 osób wyraźnie za, 10 wyraźnie przeciw (nie bawiłem się w niuanse i rozpatrywanie, co kto miał na myśli, policzyłem tylko wyraźnie deklaracje, mogłem się pomylić, bo zmęczonym sesją i w ogóle...)
argumenty przeciwników nowej decyzji dwojakiego rodzaju: odnośnie samej decyzji i sposobu jej wprowadzenia. tłumaczenia, że licznik postów to część tożsamości pozostawiam bez komentarza (albo nie - napiszę, że są śmieszne), zwł. że ilość postów [b]da się sprawdzić[/b]. nie mówiąc już o argumencie "poprostu bym chcial". co do sposobu wprowadzenia: moim zdaniem to święte prawo Rincewinda i sp., jak przegną to się pożegnam z forum i tyle, nie będzie tragedii. zresztą pare osób, które się sprzeciwiły pokryło się z moimi osobistymi "typami" w tym temacie. jeśli biadolicie, że nie było dyskusji itp. to najpierw sami nauczcie się dyskutować na poziomie. Wasza reakcja uniemożliwiła jakąkolwiek dyskusję, bo zachowaliście się jak Lepper -> zakrzyczeć! jeśli jednak wyznajecie zasadę "liczniki albo śmierć" to przecież nikt Was na tym forum nie trzyma, a Wasze odejście mniejszą będzie dlań stratą niż (Boże uchowaj) odejście Karvina.
ps. KSC QRDWANOW zachował się dziecinnie, by innych słów nie używać.
ps2. w tym wątku nikt od Was (chyba) nie raczył do interlokutora (-ów) zwrócić się Ty, Cię, Tobie (Wam, Wy) - czyli dużą literą. wśród popierających decyzję zdarza się to często. znamienne?
Amen. Nic dodac nic ująć.
W zyciu bym nie pomyslal ze o takiego bzdeta moze taka afera wyniknąć.
Dobrze ze nigdy nie mielismy tu jakis avatarkow i innych blyskotek, bo jak teraz by przyszlo je zlikwidowac to... byloby jeszcze bardziej niemilo.
Wogole ostatnio na forum zaprzestano dyskusji, a wszyscy tylko przedstawiaja swoje racje nie przyjmujac zupelnie mozliwosci ze sie moga mylic. Szkoda, bo jeszcze rok temu calkiem przyjemnie sie tu przebywalo.
Dla mnie to zwykla awantura miedzy starymi i mlodymi. Chetnie poznalbym wiek rozmowcow w tej dyskusji. Dla starych i mlodych inne zachowania sa obrazliwe, niedopuszczalne inne zartobliwe. Mnie (53) na przyklad trzepie gdy czytam jak Mielec nie widzi nic zlego w sygnaturce "lowca...". Mlodych potrzepal pierwszy wpis Karvina. Odebrali to jako potraktowanie z gory. Dla mnie to byl raczej zartobliwy wpis. Konflikt pokolen ot co. Nie ma co robic afery z tego.
Dyskusja raczej juz do zamkniecia. Zanim pozrecie sie na smierc i zycie.
Karvin zapowiedzial upgrade forum. Dopiero bedzie sie dzialo....
Old_boy horrible nethools & spam killer.
To już nawet nie chodzi o ten głupi licznik...Chodzi o zasady. Ja rozumiem że Karvin się stara,chce żeby forum działało jak najlepiej,ale nie musi tego robić na zasadzie "zrobiłem tak i koniec!". Nie wydaje mi się Karvinie żebyś musiał pokazywać nam na siłe kto tu rządzi.W naszej grupie Pasiaków nikt nie musi nikomu udowadniać kto jest ważniejszy,a kto nic nie znaczy. Z tego co zauważyłem to forumowicze z forum głównego czują się lepsi od tych co częściej przesiadują na HP. Ja jestem młody i wolę sobię pogadać o muzyce,gotowaniu,rożnych śmiesznych rzeczach,poogladać zdjęcia tam wklejane itp. Główne też codziennie czytam,ale nie czuje potrzeby wpisywać się tu,bo wydaje mi się że i tak będę traktowany z góry "o,to ten liptoon z HP". To że conajmniej połowa moich postów była na HP nie oznacza że jestem gorszym forumowiczem od "starych wyjadaczy forum głównego". Jestem tu od paru lat (napewno ponad 2) i wydaje mi się ,że nie powinieneś wszystkich traktować w ten sposób.Nie dziwie się,że paru chłopaków nie wytrzymało i napisało pare mocnych słów.Żyjemy w państwie demokratycznym i nikt nie lubi jak się decyduje za niego i traktuje go z góry.A to troche tak wyglądało.Mogłeś zapowiedzieć przed faktem,że masz coś takiego w planach,mogliśmy wszyscy spokojnie podyskutować o tym z innymi forumowiczami.Może razem byśmy coś wymyślili,jakieś ultimatum czy coś.A takto wyszło troche (......).
To jest tak,że Cracovii by nie było bez nas kibiców...tak samo to forum by nie istniało gdyby nie my,wpisujący się tu,więc to nie jest do końca tak że to forum jest Wasze,Wy tu rządzicie i decyzje są niepodważalne...My chyba też mamy prawo mieć swoje zdanie i brać czynny udział w tym żeby był tu porządek i ład.
Wydaje mi się ,że modów powinno być jeszcze więcej.Żeby każdy był odpowiedzialny za daną rzecz.Jeden od bezsensownych tematów,drugi od bluzgów,za dużych zdjęć,powtarzających się tematów i nie wydaje mi się żeby do takich czynności musiała być super zaufana osoba.Jest tu wiele osób,które zaglądają tu od lat i wydaje mi się ,że niektóre osoby powinny mieć "ograniczonego moda",czyli być odpowiedzialnym za jakąś jedną rzecz.Wy mielibyście mniej roboty i myslę że byłoby to z pożytkiem dla tego forum.
Old_boy odezwij się do mnie na maila to załatwimy sprawę z tym hasłem
Liptoon - raczej wiecej roboty, bo kazdy z modow musialby czytac wszystko. Nie watpie, ze sa osoby, ktore czytaja wszystkie posty, ale np. jak sie wyjedzie na kilka dni, to pozniej ciezko nadrabiac. Do tego ludzie sami wkurzaliby sie, ze musza czekac na odpowiedniego moda (juz widze jego gg ;) )...
Pozdrawiam
Dziwi mnie że powstała taka burza w szklance wody i to o taką duperelkę...
Przecież to nie wpływa ani na mozliwość wypowiadania się, ani na wygląd forum....
Naprawdę uważam że są ważniejsze sprawy w których mozna się pożreć:) niż licznik postów...
Liptoon na prawde dobrze to wszytsko ujął.Ja sie nie dziwie -=KsC_Qr2nOw=- i Mielcowi...
Poza tym jak tu już ktos napisał nie byłoby Cracovii bez kibiców a forum bez nas.Jeżeli będziemy działac w grupie to zawsze sie coś zdziała.A jak będziemy kłócić sie między sobą to na pewno na dobre to nie wyjdzie.
Wiem tylko że kilka osób juz po prostu nie wchodzi na forum bo...powiedzmy MA DOŚĆ...
Proponuję by do północy wszyscy (niepozytywnie nabuzowani zwłaszcza) ochłonęli... naprawdę nie ma co kruszyć kopi w taki sposób jak dyskusja w tym temacie o taką błahostkę, rozumiem iż niektórzy mają solidne argumenty by licznik lub jakieś jego zastępstwo pozostawić - ale w kulturalny i argumentny sposób a nie w formie pyskówki.
Potem może konkretne propozycje a nie najażdżanie jeden na drugiego.
Dziękuję za uwagę.
to ja jestem stary dziad bo nawet nie wiedziałem, ze jest jakiś licznik
wprawdzie nie ma jeszcze północy ale moze awansem się wypowiem
mi licznik nie jest do szczescia potrzebny (ani avatary - cokolwiek to jest)
skoro niektórym ranga jest potrzebna to (o ile jakiś informatyk ma na to czas) mozna dodać symbole (np paski)
ale nie powinno być ich wiecej niż trzy bo wtedy nabijacze postów będą nabijac aby miec najwyższą
myśle ze wystarczy do 20 postów - czyli całkiem przypadkowi
20-200 - czyli okazjonalni
200 do oporu - uzaleznieni
a jako podchwytliwa pułapka dla "nabijaczy":
po przekroczeniu 2000 ranga znika (i tak wtedy juz kazdy bywalec wie, ze X czy Y to narkomani forumowi)
:)
pozdrawiam
Wiadomość zmieniona (21-01-05 18:52)
Maniex - pomysł genialny, az mnie żal sciska, ze sam na to nie wpadłem..
a kluczem do spojrzenia inaczej na sprawę stała sie dla mnie 'ranga' o której Maniex napisał, bo osobiscie blednie sadzilem, ze taki licznik miałby sluzyc do oceny 'merytorycznej' jakosci wypowiedzi, a tym samym samego forumowicza (czego rzecz oczywista nie moglem zrozumiec), a tu przeciez moze chodzic o range czy pozycje w hierarchii forumowej (jesli oczywiscie zalozymy, ze taka istnieje).
W tym kontekscie slowa old_boy2'a o konflikcie pokolen, ktory ujrzal swiatlo poprzez walke o liczniki nabieraja nowego znaczenia - nam starym, majacym rodziny, prace itp. itd. jakies takie rangi do szczescia potrzebne nie sa ale mlodziezy być może i owszem.
Gdyby udało się pomysł Maniexa wcielic w zycie to moze i wilk byłby syty i owca cala..
Ja wam coś chłopcy powiem. Prawdziwy Pasiak powinien sobie poradzić w każdej sytuacji. Jak ktoś bardzo chce, to z pozycji zwykłego użytkownika Forum nadal jest sposób, żeby się dowiedzieć kto ma ile postów. Kto nie wierzy, to niech napisze, a ja mu zaraz podam ile ma.
:)
Czy ten powyżej to był Twój 471 post, Merano?
Zgadza się. Myślimy podobnie. Ale jest jedno "ale". To jest tylko jeden składnik sumy. Chyba się rozumiemy? :-)
no to błysnałem inteligencja i dociekliwością niczym jedna z komisjii sledczych :-))
no dobra już na spokojnie.... Sory Karvin I paru innych zachowałem sie głupio.... chodzi mi o moja sygnaturke bo zdanie na temat liczników mi się nie zmieniło! POzdrawiam! a zachowanie tłumacze złymi dniami w życiu osobistym soróweczka że wyzyłem się na was.....
Merano - 554
ale już dwie osoby o tym pisały, a jedna podała łopatologicznie jak to sprawdzić (w całości)
czyli jeśi pmx7 jest z komisji Orlenu, to ja moge być od PZU ;-)
knur:
[i]ale już dwie osoby o tym pisały, a jedna podała łopatologicznie jak to sprawdzić (w całości)
czyli jeśi pmx7 jest z komisji Orlenu, to ja moge być od PZU ;-)[/i]
Temat się rozrósł i nie zdążyłem przeczytać wszystkiego. OK, Masz rację, rzeczywiście łopatologicznie to podałeś. :-)
czyli, że co? że niby nawet troche nie błysnąłem? Fakt, ze czytałem jak te posty podliczyć ale czy tak częste jest czytanie ze zrozumieniem i wyciąganiem wniosków, które potem osobiście wykorzystałem w tzw. praktyce?
ech, życie...
:-))
Wiadomość zmieniona (21-01-05 21:34)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)