Tyle ze w jubileuszowym roku pasowaloby zagrac o cos wiecej niz o utrzymanie, wiec mam nadzieje, ze jednak sie uda juz teraz;)
-
-
Transfery(temat zbiorczy) - archiwum jest nowy wątek
Znalazłem informacje dot. szacunkowej wartości zawodników Cracovii...
Link jest do Citki, ale jak sie kliknie Verein: Cracovia Krakau to jest cała drużyna...
http://www.transfermarkt.de/index.html?anz=/spieler/spieler_details.php4?spieler_id=4901
1. Cabajos najdroższy - 1 000 000
2. Gizmo - 900 000
3. Karwan, Skrzynia - po 750 000
4. Baran - 700 000
5. Baniowy, Pawka, Bojar i Fąfel - po 650 000
to bylo robione przed sobotą, czy po ?
hehe ciekawe gdzie by taki hajs dostali za tych graczy:)??
jak to prawda to proponuje sprzedać piątka , banie , szwajdycha, i bez jaj mamy kase na dobrego kopacza albo i dwóch:)??
Karol Piątek 550?
no to opchnąć i kupic napadziora :)
Moskała + Dudzio 500
za 1,050,000 jewro to się kupi dwóch dobrych napadziorów
z Brazylii ;-)
A może Ziarkowski???
Chłop wyjechał na testy do Dniepro Dniepropi cośtam.
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=3461
Ziarkowski w tej chwili to mniej niz Moskała. Nawet w Wodzisławiu się nie sprawdził
lbrahimović - to nazwisko świetnie znane w piłkarskiej Europie. Napastnik Juventusu na razie do Polski się nie wybiera, ale Cracovia zamiast Zlatana być może będzie miała w składzie innego piłkarza o tym samym nazwisku. Klub dostał bowiem propozycję zatrudnienia Mirne lbrahimovica ze słoweńskiego klubu Rudar Valenje.
Zawodnik ten miał się pojawić w Krakowie w najbliższych dniach, ale ostatecznie po rozmowach z jego menedżerem odłożono finalizację ewentualnej transakcji na okres po rundzie wiosennej. Beniaminek z Valenje nie chce na razie pozbywać się piłkarza, który może pomóc im w walce o utrzymanie się w lidze. Innym kandydatem do gry w Cracovii jest także Hiszpan Arrieta, grający w portugalskim Deporthro Chavez. Rozmowy w sprawie jego pojawienia się w Polsce prowadzone są z menedżerem piłkarza. Jako, że prezes Janusz Filipiak dał wyraźny sygnał, że chce wzmocnić Cracovię dobrym napastnikiem w klubie pojawiło się ostatnio kilka zagranicznych ofert. W grę wchodzą jeszcze zawodnicy z Senegalu i Brazylii
a ja wiem czemu dopiero w zimie. Bo wtedy docent wróci i bedzie tlumacz na miejscu. Przeciez inaczej Stawowy założeń taktycznych nie przedstawi
o tej porze na rynku co najwuzej popłuczyny się dostanie...
Ale jako uzupełnienie składu trzeba kogoś chyba wziąść ...do grudnia.
Z Cracovią trenują dwaj nowi zawodnicy: obrońca Damian Baron oraz pomocnik Marcin Zimoń. W niedzielę przyjedzie do Krakowa napastnik z Nigerii, mający za sobą występy w drugiej lidze hiszpańskiej. - We wtorkowym sparingu zobaczymy, co potrafi - kwituje Stawowy. Zmiana terminu derbów wpłynęła na plany treningowe Cracovii. - We wtorek na Wielickiej z Algierczykami nie zagrają rezerwy, a pierwsza drużyna. Natomiast w sobotę chcę zagrać sparing z jakimś mocnym zespołem. Może będzie to zespół ze Słowacji lub Czech? - zastanawia się Stawowy.
Ibrahimović mi pasuje........nazwisko mja odpowiednie :-)
Damian Baron (Gwarek Zabrze, rocznik 85) - był etatowym reprezentantem Polski U-21 w 2004/5. Uwazany za "talent na miarę Ryszarda Pera ze Stali Mielec" (ha, ha, ha)
wyjaśnienie dla niekumatych: Świetny obrońca - Per grał owszem w Mielcu w I lidze, ale karierę zaczynał i skończył (w wieku 25 lat!!!) w zupełnie innym klubie. Jak myślicie - w jakim ;) ?
A i jeszcze taka ciekawostka:
[i]Kolejny z wyróżnionych przez Stawowego - prawy obrońca Damian Baron - w końcówce naciągnął mięsień przywodziciela i nie zagra w sobotę. Baron był podstawowym graczem "złotych" juniorów Gwarka. [/i]
(data 04.12.2003)
o Marcinie Zimoniu nic ciekawego nie znalazłem - poza tym, że jest wychowankiem UKS SMS Łódź i otarl się o rezerwy ŁKS-u
Zawodnik z wystepami w drugiej lidze hiszpanskiej z Nigerii - brzmi jak Kenneth Zeigbo:D
Stawowy czeka również na przyjazd zawodników z zagranicy. Nie wiadomo, kiedy pojawi się Hiszpan Arrieta z portugalskiego Deportivo Chavez, ponoć w niedzielę ma przyjechać napastnik z Senegalu. - Akurat we wtorek, podczas drugiego sparingu z Algierczykami będzie okazja przyjrzeć się kandydatom - zapowiada opiekun "Pasów".
Źródło:
Miś Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a ja wiem czemu dopiero w zimie. Bo wtedy docent
> wróci i bedzie tlumacz na miejscu. Przeciez
> inaczej Stawowy założeń taktycznych nie przedstawi
Docent właśnie tłumaczy zawiłości naszej taktyki i zimą do samolotu zabierze tylko tych co zrozumieli :)
To chyba ten Arrieta, bo 90minut.pl podaje że grał nie w Deportivo Chavez, a w GD Estoril. Może ktoś zna portugalski...
jesli potwierdzi sie kontuzja Swistaka :( to moze sie to skonczyc szybszym sciagnieciem Grzeska Barana
Swoją drogą to ciekawe, że Grześka Barana oddaliśmy GW za darmo, a oni nam go oddac nie chcą. Chętnie zobaczyłbym tamtą umowę "wypozyczenia" (czy "przekazania")
no, ale teraz Misiu wychodzi , że DOBRZE SIE STAŁO ZE WISŁA NIE CHCIAŁA GRAĆ!!!!
proszę tylko teraz o Twoja uczciwośc...
acha, moim zdaniem to Przytuła jest świetnym snajperem, podczas jednej rundy w Hutinku w 3 lidze zdobył 12 bramek!!! ...a potem w drugiej lidze w 16 meczach 8 bramek, a to był sezon kiedy miał wląsnie taka kontuzje.
tylko, ze tam Krzysiek był bardziej ofensywnie ustawiany i jego uderzenia trafiały w światło bramki.
tak, Baniowy sie odblokował co mnie nie dzii, bo prowadziłem tu lampanie na jego rzecz....ale teraz w tym rzecz, ze nie bedzie miał mu kto podać....
uważam, ze Przytuła rzeczywiście dochodził do świetnej formy, jego strzały zaczełyby wchodzić, a gra wygladałaby o wiele skuteczniej na nowej murawie, która pomogłaby mu przy jego technicznej, kombinacyjnej grze i która by sprzyja oddawaniu strzałów z pierwszej piłki...
wstrząs mózgu moze spowodować , że Pawlusinski nie zagra nawet z Legia ...i prosze nie miejcie pretensji do Baniowego , bo naprawde nie bedzie miał kto mu juz podać...
SWOJA DROGA to smieszycie mnie z tymi zalami, druzyna ma 4 punkty w 3 meczach i naprawde wostatnim meczu mimo takiej porazki widac było ze gra wyglada lepiej, a Wy kurwa jęzdzicie po nich jak po łysej kobyle....
widzicie jak kadra teraz wygląda , bez Przytuły, Drumlaka, który nie chce grac lub jest żle leczony, bez Szczoczarza, bez Swistaka, Pawlusińskiego, który moze i 3 tygodnie wracać do zdrowia ...czyli zostaje 14 zawodników w tym dwóch bramkarzy....bo nie wiem co z Dudziem, ale jego walecznośc sprzydałaby sie teraz....
teraz jest potrzeban wasza pomoc a nie zrzędzenie, trudno to niie będzie super sezon na stulecie ale druzynie trzeba pomóc!!!!!
dajcie spokój wojtkowi, zabrali mu Mirka i co?? byc moze te kontuzje też z tego powodu są, jedziecie po Cabaju, którego błędy tak naprawde kosztowały nas przegrana tylko w 1 meczu....
nie widze żadnej solidarności w Was, mam nadzieje, że chłopcy bedą sie trzymać razem, że druzyna obroni sie przed złymi kolejami losu i ...przed Waszymi złymi językami.
pozdrowienia dla myslących jak ja
p.s. Krzysiek wracja do zdrowia szybko, licze na Twoje soczyste i skuteczne uderzenia na nowej murawce.
Marcin, masz cholernie wielka konkurencje na swojej pozycji w Polsce, ale naprawdę stać Cie na zdystansowanie czołówki w tym kraju, bo tak szybki jak Ty i odważny i gibki nikt nie jest w tym kraju.
Trzymam kciuki za cała druzyne!!!!!!!
nadal uważam że niedobrze - uczciwie. Ale nie będe Ci tlumaczył dlaczego. Zwłaszcza, ze jakoś nie raczyleś zauwazyć, że czepiałem się nie samego faktu przelożenia, ale zomowskiego sposobu w jaki to zostało zrobione.
Na marginesie: W meczu z Wisłą kontuzji tyle by nie było. A gdyby derby byly w piątek - skończyloby się na sparingu z Rakowem.
Ktoś kiedys powiedział
[i]Nigdy więcej nie zagramy sparingu z zespołem poniżej II ligi, bo na takich sparingach powstają najcięższe kontuzje [/i]
kto i kiedy to powiedział?
A algierska I liga to odpowiednik naszej IV ligi
hehe, WS po kontuzji Kolasy
Blady: Ten Arrieta gral najpierw a Chavez, pozniej w Bradze, gdzie mu juz tak dobrze nie szlo, pozniej znowu w Chavez. Typowy sep pola karnego, nie chcial zasuwac po skrzydle i stad podejrzewam, ze "moze nie pasowac mentalnie". Choc 17 goli w 30 meczach (w 2004) - to chyba niezle...
Material jest sprzed roku. Wtedy przeszedl do Estoril na rok z opcja przedluzenia. Trudno powiedziec, co sie z nim dzialo przez ten czas.
Miś Napisał:
> Swoją drogą to ciekawe, że Grześka Barana
> oddaliśmy GW za darmo, a oni nam go oddac nie
> chcą. Chętnie zobaczyłbym tamtą umowę
> "wypozyczenia" (czy "przekazania")
Wydaje mi się, że Michał Świstak, który został ściągnięty w trybie awaryjnym to była wymiana za Grzegorza Barana. Co prawda Baran został wcześniej wypożyczony, ale po ściągnięciu Świstaka być może zostały zmienione warunki umowy. Tak mi się wydaje.
Na stronie legi piszą że Citko trenuje z Warszawką. Jestem ciekawy kiedy Nasi pójdą po rozum do głowy (...)?
Nie sądze, że gdyby Cracovia zaproponowała Markowi nowy kontrakt, to by sie zdecydował...
Problem Marka jest taki ,że wielu by go może i chciało ale za "piniondze" typu Bania, Dudzio a nie za "piniondze" typu Citko....
Nie sadze,by w ogole otrzymal propozycje kontraktu od klubu.A Citko trenuje z rezerwami Legii, zeby nie stracic formy fizycznej. Ten pan swoj czas juz mial.
a dziennikarze spekulują o awaryjnym powrocie Kazka.
http://cracovia.pasy.net/index.php?option=com_content&task=view&id=895&Itemid=62
Belex:
[i]Spiżak wybrał 2. Bundesligę zamiast Wisły
Były napastnik beniaminka Bundesligi MSV Duisburg - Mirosław Spiżak nie trafi do Wisły Kraków. Mistrzowie Polski chcieli sprowadzić Spiżaka na wypadek sprzedaży Macieja Żurawskiego. Jednak wczoraj były reprezentant polskiej młodzieżówki podpisał kontrakt z klubem Sportfreude Siegen z drugiej ligi niemieckiej.[/i]
Polski piłkarz Mirosław Spiżak z Sportfreude Siegen został wybrany przez dziennikarzy magazynu "Kicker" do jedenastki kolejki niemieckiej drugiej ligi.
[img]http://new.sports.pl//img/streams/1/resized/2005/8/0.87074600_1500584362.jpeg[/img]
26-letni Spiżak, który w przerwie letniej przeszedł do zespołu w Siegen z MSV Duisburg, w niedzielnym meczu ligowym z SpVgg Unterhaching (4:0) zanotował dwie asysty, a za swój występ otrzymał prawie maksymalną notę - 1,5.
Beniaminek z Siegen, którego piłkarzem jest także Daniel Bogusz, zajmuje obecnie szóste miejsce w tabeli drugiej ligi.
krakGW
Piłka nożna. Cracovia szuka graczy
Piotr Jawor
Michał Świstak i Krzysztof Przytuła jadą w czwartek na operację do Austrii. W związku z ich kontuzjami Cracovia na dobre zaczęła poszukiwania nowych graczy. Ale młodym, testowanym piłkarzom niełatwo przekonać do siebie trenera Wojciecha Stawowego.
Świstak ma poważnie uszkodzone wiązadła krzyżowe i operacja jest nieunikniona. - Jutro wieczorem będę miał wyniki badania rezonansem magnetycznym, wtedy powiem coś więcej o ich kontuzji. Na pewno obaj zawodnicy pojadą w czwartek do Wiednia i tam w ciągu kilku najbliższych dni poddani zostaną operacji - mówi lekarz Cracovii Bartłomiej Kita. Szanse na wyjście na boisko w tym roku któregoś z tych piłkarzy są niemalże zerowe.
Doskonale czuje się natomiast Dariusz Pawlusiński. - Rwał się do trenowania i prosił, żeby wystawić go w meczu z sparingowym, ale na razie będzie musiał jeszcze trochę odpocząć - wyjaśnia trener Stawowy.
- Darek miał wstrząśnienie mózgu, ale wszystko jest już w porządku. Jeśli jego stan się nie pogorszy, to w ciągu najbliższych dni wróci do normalnych treningów - tłumaczy dr Kita. Na wczorajszym treningu Pawlusiński tylko biegał, ale widać było, że szukał okazji, by kopnąć piłkę. Do zespołu wrócił także Łukasz Szczoczarz, ale nie jest on jeszcze na tyle zdrowy, aby móc dziś zagrać. To samo dotyczy także Pawła Drumlaka, który do gry miał powrócić w niedzielnym meczu czwartoligowych rezerw z Dalinem Myślenice. - W trakcie rozgrzewki Paweł zgłosił, że boli go kontuzjowana pięta i nie da rady zagrać - relacjonuje trener drużyny rezerw Robert Jończyk.
W związku z licznymi kontuzjami Cracovia rozpoczęła poszukiwania nowych graczy, zwłaszcza do środka obrony. - Na stoperze może grać również Tomasz Wacek lub Arkadiusz Baran, ale szukam kogoś, kto wzmocni środek ilościowo i jakościowo. Mam na oku już pewnego gracza z ligi polskiej, ale nie ekstraklasy - zdradza Stawowy. - W środę będziemy z nim prowadzić poważne rozmowy.
Cracovia szuka także graczy do ataku. Na wczorajszym treningu pojawił się 22-letni Senegalczyk Almamy Sow, który piłkarskiego rzemiosła uczył się we francuskim klubie Nancy, a ostatnie dwa sezony grał w drugiej lidze holenderskiej. W Cracovii ma być testowany przez dziesięć dni. - Ale niewykluczone, że opuści nas wcześniej - zastrzega Stawowy.
- Almamy jest szybki, dobrze gra obiema nogami i dodatkowo potrafi zdobyć gola głową - komplementuje zawodnika jego menedżer Lou Sambou. Wczoraj Senegalczyk pokazał, że wie, jak umieścić piłkę w bramce. - To były dopiero pierwsze zajęcia, coś więcej będę mógł powiedzieć po dzisiejszym sparingu. Spodziewam się, że jest to piłkarz doświadczony taktycznie. Tego uczy francuska szkoła i tego też brakowało zawodnikom, których do tej pory testowałem - przyznaje Stawowy. Piłkarz ma na ręku swoją kartę zawodniczą, do uzgodnienia pozostałaby więc tylko wysokość zarobków.
W dzisiejszym sparingu z algierskim Chaba Aures de Batna (stadion przy Wielickiej, godz. 17) szansę dostanie także 19-letni wychowanek ŁKS-u Marcin Zimoń, który od kilku dni trenuje z Cracovią. - Na razie nie widzę tego zawodnika w naszej pierszoligowej kadrze, ale jeszcze dziś go wypróbuję. Chcę mieć czyste sumienie - nie kryje szkoleniowiec "Pasów". Testowany też Damian Baron już wcześniej opuścił Kraków.
Zarówno Senegalczyk Sow, jak i Zimoń najprawdopodobniej nie dostaną wiele czasu na przekonanie do siebie szkoleniowca. - Dam im dziś zagrać najwyżej pół meczu. Tyle mi wystarczy - twierdzi Stawowy, który przeciw Algierczykom chce wystawić najmocniejszą kadrę. - Przed meczem z Legią nie zagramy już pewnie żadnego sparingu, więc dziś wyjdą zawodnicy, którzy mają szansę wystąpić w najbliższym meczu ligowym - kończy Stawowy.
Ja też wiem jak umieścić piłkę w bramce. Może się zgłoszę na testy do Cracovii? :P
Znalazł sie Kosmalski... :)
"Przez dwa tygodnie nie wiadomo było, co się z nim dzieje. Dopiero dzisiaj wrócił do treningów z Polonią. - Siedziałem w domu, bo koniecznie chciałem zmienić klub. Było kilka możliwości, ale się ostatecznie nie udało - powiedział 29-letni napastnik "Czarnych Koszul" Jacek Kosmalski.
...Ale jeszcze bardziej zaawansowane rozmowy prowadziłem z Zagłębiem Lubin i Wisłą Kraków - przyznaje Kosmalski.
- Z Wisły rozmawiałem i z panem Engelem, i Mielcarskim, i Kapką. Warunki mojego kontraktu były ustalone, naprawdę niezbyt wygórowane. Kluby nie doszły do porozumienia - opowiada napastnik Polonii. Wisła nie chciała zapłacić za Kosmalskiego około 700 tys. zł. "
http://www.90minut.pl/news.php?id=314034
Khalid:
[i]a dziennikarze spekulują o awaryjnym powrocie Kazka.[/i]
Wojciech Stawowy wczoraj nie przeforsował własnego pomysłu, by do zespołu wrócił Kazimierz Węgrzyn.
Źródło: Gazeta Krakowska - FRAP
No zobaczymy kogo wygrzebią...
Stoper to nie łowca bramek , nawet teraz powinno się solidnego znaleść.
A swoją drogą jest nauczka na przyszłość , że transfery awaryjne muszą być
ZAWSZE przygotowane. Oni teraz nie powinni szukać tylko załatwiać wcześniej namierzonych piłkarzy z niższych lig!!!!
ps: Jak już nikogo nie znajdą to przypominam ,że "Bagno" jest stoperem Kmity.
Kmiecik w Koronie?
Być może Grzegorz Kmiecik trafi z Wisły Kraków do Korony Kielce. - Jest oferta z jednego z pierwszoligowych klubów - mówi tajemniczo piłkarz Białej Gwiazdy. Tymczasem beniaminek Idea Ekstraklasy na gwałt poszukuje napastników.
Skuteczny na drugoligowych boiskach Grzegorz Piechna nie może odnaleźć się w najwyżej klasie rozgrywkowej. W trzech pierwszych kolejkach najlepszy strzelec Korony z minionych sezonów statystował na boisku. Lepiej prezentuje się Jakub Grzegorzewski, ale wyraźnie brakuje mu skuteczności. Pociechą dla kielczan może być fakt, iż obaj napastnicy wpisywali się na listę strzelców sparingowym meczu z Górnikiem Zabrze.
Trener Wieczorek ma w obwodzie Tomasza Szewczuka, ale jak na razie niezbyt chętnie korzysta z jego usług. Czwarty napastnik, Anataloij Dorosz nie jest gotowy do gry na pierwszoligowym poziomie.
Dla Kmiecika oferta z Korony byłaby wybawieniem. - Nie chcę grać w rezerwach - mówi napastnik, który posmakował pierwszej ligi w zeszłym sezonie w barwach GKS-u Katowice.
Kilka tygodni temu spod Wawelu do Kielc przeprowadził się Aleksander Kwiek.
Belex Napisał(a):
> (...) Skuteczny na drugoligowych boiskach Grzegorz
> Piechna nie może odnaleźć się w najwyżej klasie
> rozgrywkowej. W trzech pierwszych kolejkach
> najlepszy strzelec Korony z minionych sezonów
> statystował na boisku. (...)
I co Ty na to Misiu? :)
następny sie przypieprza?
Ano ja na to, że Piechna [b]bez problemu[/b] pokonał Piotra Lecha, natomiast nasi wspaniali napastnicy (i pomocnicy też;) mieli z tym drobne problemy.
Porozmawiamy po rundzie (porównując zdobycze bramkowe "Kiełbasy" i "Jamochlona" :P)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)