Dołożę tu linka, może trochę nie na temat, ale...
Jak się zaczyna walić to wszystko :
[url]http://sport.onet.pl/1020285,299,303098,wia,1027448,dyscyplina.html[/url]
Trzeba nie zapominać o pokorze dla historii i uczyć się na błedach innych, nawet tych zza błoń ...
-
-
Memento dla Pasów-"Era zaniepokojona sytuacją w Wiśle"
Tak to jest gdy nie ma sponsora to ŻADEN TRENER nie pomoże.....
Mam nadzieje że będzie to przestrogą dla pewnych "wszystkowiedzących..."panów c...
zubereg ...
proponuje indywidualne rozmowy z Panami C .........
a nie jazde na forum ...
Pmx7
-Wydaje mi sie ze jest jedna wazna kwestia w ktorej nasze zdania sa odmienne Ty traktujesz Cupiala jak biznesmana,goscia dla ktorego Wisla to biznes,natomiast ja jak i wielu kibicow ktorzy sa w sprawe zaglebieni bardziej niz przecietny kibic wie jedno Cupial to kibic,nawet powiedzialbym ze fanatyk,moge Ci podac wiele przykladow potwierdzjacych ta opinie ale to nie jest temat na forum(daj maila:))
-Napisalem co bysmy nie zrobili, dla WAS bedzie zawsze zle,nie chodzilo mi o koncowy efekt naszej akcji bo takowy bardzo trudno przewidziec
-A tu wlasnie sie spodziewam ze zebrane zdania zabrzmia jednolicie wbrew temu co uwazasz,a dlatego ze juz w tym momencie wiele osob z drugiej strony(proKasperczakowskiej) zaczyna zauwazac jedno ze tutaj nie chodzi o Cupiala czy Kasperczaka tylko o Wisle i zaczyna dzialac i wyrazac poglady zgodne z haslem"Wisla ponad wszelkimi podzialami",jednoczy nas jedno milosc do klubu,i nie zamierzamy nikogo blagac ani sie przed nikim plaszczyc,chcemy pokazac ze nie obojetna nam jest Wisla
Ian thorpe
Zgadza sie zada wypelnienia kontraktu przez klub,ale jakim kosztem??Przeciez zdaje sobie sprawe ze dla klubu(o ktorym mowil ze jest z nim zwiazany,ze jest dla niego wazny)to jest gwozdz do trumny.Dostal teraz bardzo rozsadna propozycje otrzymywania do 2008 swojej pensji co miesiac czyli 20 tys euro!!!!Za to ze bedzie lezal do gory brzuchem bo w tym momencie nikt od niego nie wymaga zadnej pracy,tylko chodzi o to by sumy tej nie wyplacac jednorazowo.Na co trener Kasperczak oznajmnia ze w takim wypadku on przychodzi na 1 trening i bedzie trenowal zespol.Klamie oprocz tego w zywe oczy ze nikt sie z nim nie kontaktowal ze strony kibicow w celu poprowadzenia mediacji na co mielismy zgode Cupiala.
Ja bron Boze nie wybielam zarzadu,ale zachowanie H.K przez ostatnie tygodnie jest rowniez conajmniej nieodpowiednie.
Fenix
Nic nie mamy za swoje bowiem B.C nie zada zadnych pieniedzy od Wisly!
Pozdrawiam
Juz byscie tak nie pierdolili bez sensu. Filipiak laduje w Cracovie firmowe ciezko zarobione pieniadze. Dobrze oglada kazdego grosza zanim wyda. To nie pan z Myslenic ktory wladowal grube miliony sprytnie za...one inwalidom poprzez PFRON.
Inwestuje w moje kochane Pasy i dla mnie to jest GOSC. 100 lat zdrowia panie Januszu!!!
Mati,dalej jednego nie rozumiem....kto podpisał taki kontrakt z Kasperczakiem.....przecież gdybym ja był pewien że wygram w pucharach to postawiłbym w zakładach cały swój dom......to jest SPORT.....Cupiał podpisując kontrakt z Kasperczakiem nie wiedział że jak odpadną to wywali Henia z drużyny a to spowoduje zapaść finansową Waszego klubu ???!!!
Tak jak sprzedaż Kukiełki jest zejściem z utrzymywania drogich kosztów(Kukiełka miał chyba jeden z wyższych kontraktów-pomijam co grał) tak cala nagonka na Kasperczaka dla mnie jest tym samym.Kukielka znalazł nowy klub za te same pieniądze bo nie odszedłby gdyby miał stracić...
Kasperczak odrzucił propozycje objęcia kadry Polski,Nigerii bo ktoś mu coś gwarantował.........
Cupiał mówi o wręcz bankructwie klubu gdy będzie musiał płacić H.K.-dla mnie ten facet Was straszy i gra Wami przeciwko Kasperczakowi.....oczywiście mogę się mylić-ale to jest takie bezstronne patrzenie z drugiej strony Błoń
A tak na marginesie....piszesz że mieliście zgode Cupiała na poprowadzenie mediacji....odkąd to kibice rozwiązują problemy rozwiązywania kontraktów trenera z klubem ???!!!Co się u Was tam dzieje???Wszystko do góry kołami !!!
pozdrawiam
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
mati,
ian thorpe napisał juz sporo z tego co sam chciałem Ci przekazać, wiec ja tylko dodam dwa zdania -
piszesz:
>>>Wydaje mi sie ze jest jedna wazna kwestia w ktorej nasze zdania sa odmienne Ty traktujesz Cupiala jak biznesmana,goscia dla ktorego Wisla to biznes,natomiast ja jak i wielu kibicow ktorzy sa w sprawe zaglebieni bardziej niz przecietny kibic wie jedno Cupial to kibic,nawet powiedzialbym ze fanatyk,moge Ci podac wiele przykladow potwierdzjacych ta opinie ale to nie jest temat na forum(daj maila:)) <<<
Jeśli p. Cupiał to kibic/fanatyk (a propos maila to jest dołaczony do nicka) to czemu wykonuje ruch odbierany przez tzw. ogół jako krok w kierunku pogrążenia Wisły. Gdyby nie jego deklaracja wycofania się z finansowania klubu to nie byłoby mowy o waszej planowanej demostracji jutro? To po pierwsze.
Po drugie swój ruch p. Cupiał uzasadnia przecież względami czysto biznesowymi - zreszta gdyby tak nie było to już w ogóle śmiech pusty tych mniej zyczliwych Wiśle by ogarnął. Bo cóż by to znaczyło - p. Cupiał się obraził i bierze zabawki z piaskownicy...
cytat #2:
>>>-Napisalem co bysmy nie zrobili, dla WAS bedzie zawsze zle,nie chodzilo mi o koncowy efekt naszej akcji bo takowy bardzo trudno przewidziec
-A tu wlasnie sie spodziewam ze zebrane zdania zabrzmia jednolicie wbrew temu co uwazasz,a dlatego ze juz w tym momencie wiele osob z drugiej strony(proKasperczakowskiej) zaczyna zauwazac jedno ze tutaj nie chodzi o Cupiala czy Kasperczaka tylko o Wisle i zaczyna dzialac i wyrazac poglady zgodne z haslem"Wisla ponad wszelkimi podzialami",jednoczy nas jedno milosc do klubu,i nie zamierzamy nikogo blagac ani sie przed nikim plaszczyc,chcemy pokazac ze nie obojetna nam jest Wisla<<<
zostawmy sprawę oceny waszych działań przez nas Pasiaków, skupmy się jeśli pozwolisz na nowym wątku z drugiego cytatu =tj. motywie planowanej demonstracji, tj. chęci pokazania, ze Wisła nie jest wam obojetna. Cóż, bez urazy, ale uważam, ze w ustach kibica Wisły takie stwierdzenie to truizm, rzecz tak oczywista, ze aż nie ma co o niej pisać. Natomiast ja po przeczytaniu apelu kibiców do którego link nam podałeś odniosłem wrażenie, ze manifestacja ma być wyraźnym aktem poparcia dla p. Cupiała, a przeciw trenerowi Kasperczakowi.
Nikt nie lubi byc traktowany jak przedmiot/narzędzie w rekach innych ale zdaje się nie tylko ja odnoszę wrażenie, że tak właśnie kibiców Wisły w swojej rozgrywce traktuje p. Cupiał. Jestem otwarty jednak na argumenty, które mogłyby mnie przekonać, ze tak nie jest, choć póki co takich nie znalazłem.
A ja cholera nie kumam... Ile razy napisze, ze mnie wcale nie smuci, a wrecz BARDZO CIESZY powolna agonia sasiadki (co sie zle prowadzi) z niewlasciwej strony Blon to... mnie kasujecie;-)
Z jakiego powodu to jest zla opinia??? Boshe - przeciez nie ma tu zadnych wulgaryzmow, a trudno staremu, do szpiku kosci pasiastemu kibicowi udawac, ze to smutna wiadomosc;-)))
Kochani admini - dajcie zyc takim jak ja - kibicom CRACOVII, a nie krakowskiej pilki;-)))
PS. jeszcze raz serdeczne zyczenia dla wszytskich pasiastych (ale na bialo-czerwono;-)) Pucharowego 2005 roku!
Twixxx.....temat jest poważny i przez wielu Pasiaków tak traktowany......
to jest "Memento dla Pasów"....dzisiaj wzsystko u nas jest OK. ale jutro.....
my żyjemy w takim kraju że wszystko jest możliwe.....szanując Filipiaka,Stawowego za wszystko co do tej pory zrobili trzeba zwracać uwagę na innych i wyciągać wnioski.....
Byli już u nas w kraju wydawać sie by mogło potężni sponsorzy...i co???
Gdzie jest Polonia z Romanowskim,gdzie Radomsko,gdzie Dospel,gdzie Ptaki,Sieje itd.Groclin,Amika już nie szaleją.....
Comarch też stał się znany szerokiej publiczności dopiero niedawno.....
Ja JESTEM kibicem CRACOVII i chciałbym lać Wisłe zawsze....ale,upadki sportowe takich firm jak ta z kablami są przestrogą dla innych sponsorów....a bez nich zawsze będziemy się kisić we własnym śmierdzącym sosie i dostawać w dupe w Europie od drużyn od których nie mamy prawa dostawać......będziemy mieć zawsze pierdolniki stadiony ,na których będziemy zawsze oglądać podwórkowe zawody.....myśle,że nie o to chodzi.......
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
a ja powiem tylko tyle:
nadeszła "ERA" Pasów!
PIASKI NOWE
Era to duże słowo, ale jest to może nasz moment.
Ponad 500 osób czynnie odpowiedziało na wezwanie Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków i zjawiło się na manifestacji w pobliżu budynku klubowego - poinformowano na stronie internetowej wislakrakow.com.
No i gdzie ta publika? Gdzie te 10000 ludzi? Gdzie te wyprzedane wszystkie miejsca przed sezonem? ... :-))))))))))))
Jak to gdzie pozostałe 10.000? Też odpowiedzieli na apel, tyle że biernie...
Widać musieli być gdzie indziej ; D
A naprawdę chcieli przyjść...
Twixxxx nie przejmuj się, zapewne Twoje wpisy są usuwane, bo nic nie wnoszą do dyskusji. W końcu przecież nikogo to tak naprawdę nie smuci :D
A jak wiadomo "clara non sunt disputanda" czylo "o oczywistościach się nie dyskutuje" ! :D:D:D:D
A może tak Ptaszysko wykupi Wisłę. Szkoda tylko by było naszych byłych terenów przy 3 Maja na bazar :(
borsuk... ptaszysko.. ech.. niebadzmy dla wisla az tak bardzo okrutni...
dzięki rosatros:)
Nie mogę tylko zrozumieć Waszego i tego nieuczesanego gościa ze "sportowych faktów' optymizmu .Zachowujecie się tak jakby Filipiak ogłosił że podwaja inwestycję w Cracovię.Czym jest poparty Wasze hurraoptymizm ? Dalej będziecie się obracać w budżecie jaki macie i nawet odtrąbienie konca Wisły nie zmieni Was z ligowego średniaka w drużynę walczącą o MP.Zagłebie Lubin lepiej stoi na dzien dzisiejszy od Was w tabeli.MP w 2006 r. ? Bez konkretnych wzmocnień nawet w naszej Lidze jest mało realne w takim składzie i nie pomoże nawet wiara w nadprzyrodzone zdolności Stawowego (notabene dobrego trenera).Moim zdaniem Stawowy wycisnął z piłkarzy 200%(tak jak Kubicki z Legii) i jeżeli nie wzmocni mu Filipiak drużyny zespół będzie stał w miejscu.Z czasem inne drużyny rozszyfrują Waszą grę i będzie Wam coraz trudniej.Na entuzjazmie ciężko jest długo jechać.
dodo niech cie głowa o nasz budżet nie boli , proponuje zainteresowanie własnym. Filipiak ma troche inne spojrzenie na finansowanie klubu , niż Cupiał , jeśli tego nie zauważyłeś - trudno. Kubicki wycisnął 200% z Legii? Przeciez to patałach nie trener.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)