Icek:
Dobrze że nie masz dostepu, raz bylem za forum skisły i jak zobaczyłem te emotki i kolorki to tu by taka jedna pasowala (ostatnia z podstawowych). Nasze forum jest do dyskusji, a nie dla fascynatów emotek które zreszta lubie bardzo.
pMaHsDy:
Henryk K. nie jest za Cracovią, jak by wisła coś pograła to by Polska miała o jedno miejsce w LM więcej może (akurat dla Lecha). Na jesieni jeszcze Areczka będzie i jak my we troje w LM zagramy jak jedno miejsce jest :)
A teraz może cos w temacie:
Cupiał sie wnpina bo juz go to wszystko za dużo kosztuje, Henryk K. sie ustawił z kontraktem. A tak wogule to sikam na nich ciepłym moczem bo mnie wali czy im dobrze idzie czy nie. Ważne jest że my jesteśmy prwawie tam gdzie mamy być, ale co sie odwlecze to nie uciecze.
Słuchaj Jezu jak cię błaga lud
Wróć Cracovi Mistrza Polski wróć
-
-
Memento dla Pasów-"Era zaniepokojona sytuacją w Wiśle"
;-)
[url]http://pilka.interia.pl/news?inf=575128[/url]
Już nie tylko Era się zniechęca...
Wiadomość zmieniona (23-12-04 21:39)
jak to ładnie napisał juz na tym forum jeden pasiak ...
Szczęść Boże Boguś ...
i ...
1906% poparcia ...
Craco
W poniedziałek o godz 10 jest manifestacja pod klubem czworonogów możesz mi wyjaśnić w jakiom celu jest ona robiona?
Byłem dzisiaj pierwszy raz na stronie internetowej Wisły i powiem że jestem
w szoku.Generalnie zdecydowana większość psów pluje na Cupiała.
Zapomnieli szybko gdzie byli 7-em lat temu,że po przyjściu Cupiała do Wisły
zdobyli 4-ry mistrzostwa Polski nie pamiętają już swojego osranego stadionu,bo tak dokładnie wyglądał.P...ą coś o potędze wisły ,zapominając
,że potężne pieniądze to właśnie Cupiał wpompował w ich ubecki klub.
Nie piszę tego dlatego żebym kochał Cupiała,wręcz przeciwnie,ale nie gryzie się ręki ,która karmi dzięki ,której wisła miała najlepsze chwile
w historii.Widocznie na ich amnezję najlepsze była by 20-letnia III-ligowa
kwarantanna,wówczas nie będą już tak szczekać.Nic nie chcę zapeszać ,
ale koło historii już się chyba obróciło i na PASY NADSZEDŁ CZAS.
ZAWSZE PASY.DO BOJU MOJA BIAŁO-CZERWONA DRUŻYNO.
I macie racje Kasperczak działa na naszą korzyść .Teraz gdy w Wiśle jest atmosfera bardzo konfliktowa , a jak wiemy z doświadczenia gdzie się ścierają dwie opcje w klubie to napewno nic z tego dobrego dla Wisły nie wyjdzie.Teraz tylko odrobić na wiosnę straty punktowe do Groclinu i Amici
i może stać się całkiem realna gra w pucharze UEFA.Myślę ,że z taką Wisłą u siebie wygramy.Zresztą Wisła po utracie kilku zawodników może mieć kłopoty nawet z utrzymaniem się w I lidze,ale to nie nasz kłopot.
Pozdrowienia z Okazji Świąt Bożego Narodzenia Dla Wszystkich Kibiców Cracovii.
Już nadchodzą takie czasy , że Pasy Będą Liderem Ekstraklasy!!!!!!!!!!!!!!!!
pamiętam napisy w szkole i po za nią po naszej manifestacji.. ,,basztowa 2001 Ś.p. Cracovia kraków" ten sie smieje kto sie smieje ostatni......:]
Wiadomość zmieniona (25-12-04 22:54)
Mam już swoje lata i jakoś nie chce mi się wierzyć, że ta buda się rozpadnie. Wiślackie psy są jak (nomen omen!) koty - spadają na cztery łapy... a na łapach pies kudłaty, kto dogoni psa? kto dogoni psa? Może ty, może ty. może jednak...
komornik?
zubereg tu masz wyjasnione http://www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=7334
mati: skorzystałem z linku - dzieki - i przeczytałem apel kibiców Wisły. Przesłanie, które odebrałem brzmi mniej wiecej tak: panie Cupiał, niech pan nie odchodzi bo to pan ma kase, a bez niej bedziemy miec przewalone. Nie wazne umowy, kontrakty, nie jest ważny trener czy zawodnicy - pana kasa sie liczy, wiec niech pan nas nie opuszcza! Nie chcemy byc jak Widzew czy ŁKS. Dlatego apelujemy by wszyscy, którym Wisla jest bliska pokazali panu Cupiałowi, ze jestesmy z nim, a trenera Kasperczaka mamy gdzies...
A ja sobie myśle, ze pan Cupiał po prostu popelnil bład w biznesie jakim dla niego byla Wisla i rachunek zyskow i strat, czy też bilans, badź biznes plan jaki sobie teraz stworzył jasno wskazuje, ze by zarobic na Wisle nadal będzie musial w nia inwestowac - a tu zamiast wzmocnien pora na cięcia. W tej sytuacji albo trzeba sie wycofac albo szukac drugiego strategicznego sponsora, i oczywiscie przy okazji ponegocjowac nieco z p. Kasperczakiem - jak sie z niego zrobi drania co to biedna Wisle chce pograzyc to moze chlop zmieknie i troche kasy odpusci. Wstyd i załość wielka - rece do kolan opadają...
Odnosząc się do zasadniczego watku, a wiec memento.
No cóż CRACOVIA miała swoje memento całkiem niedawno.
Wstalismy z kolan, otrzepalismy się i zaczynamy pewnym krokiem iść do przodu. Jest w tym zasługa Grupy 100, ale tez Rady Miasta (MKS "C" SSA), a w największym stopniu ComArchu i profesora Filipiaka.
Przez fakt ze RM Krakowa wciąż jest wiekszościowym udziałowcem CRACOVIA silnie, wręcz organicznie związana jest z Krakowem. Zaangażowanie ComArchu daje natomiast zastrzyk finasowo-organizacyjny (wierze że ten drugi człon będzie coraz lepiej sie sprawdzał...)
Przed nami wielkie mozliwości, bo jest w nas mnóstwo energii, ale aby do czegoś realnie dojść to kroków trzeba jeszcze wykonac bez liku.
A tamci?
Tamci od 1997 stali się własnością firmy Telefonika z Myslenic. W Krakowie mają stadion...
Z czasem Pan Cupiał spłacił wspólników i stał się jedynym właścicielem firmy i klubu. Wycofał się z giełdy i w obiegu publicznym jest aktualnie 0 (słownie: zero) informacji nt jego finansów.
Ale jak dotąd włozył naprawde konkretne pieniądze w klub i wciąz podkresla ze do interesu doklada. W koncu coraz mniej mu sie to podoba. Gosc jest srednio komunikatywny. Nie udziela wywiadów, tepi i gnoi dziennikarzy ktorzy probuja czegoś się na jego temat dowiedziec.
W efekcie nie wiadomo co on o tym wszystkim psim biznesie mysli.
Po dotychczasowych czynach mozna było byc jednak spokojnym, bo jest to najpowazniejsze zaangazowanie się w jakikolwiek klub w czasach III RP.
Az tu nagle traaaach. Pierwszy raz zaczeło się dziac cos niedobrego...
Nagle do niektorych dotarło że wszystko opiera sie o jego wolę. Jest samowładny i jesli bedzie chciał to zrobi to co bedzie chciał...
Sam jestem ciekaw co zrobi.
Narazie dotarł jednak tylko jakiś zgrzyt ze srodka tej rozpedzonej maszynerii. Zanim (jesli wogóle) wydarzy się jakaś katastrofa to dzialac to bedzie jakiś czas chocby siła inercji.
Jesli Cupiał zdecyduje sie na wycofanie z tego psiego interesu ale bedzie dzialał racjonalnie (chęc wyjecia kasy) to najpewniej zmieni sie po prostu wlasciciel i wcale nie jest pewne ze przełozy sie to na zawirowania sportowe.
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - pierwszy Mistrz Polski (1921), jedyny Mistrz Galicji (1913)
CRACOVIA 1906 - na zawsze pierwsi
"piąty anioł zatrąbił: i ujrzałem białą gwiazdę, która z nieba spadła
na ziemię, i dano jej klucz od studni Czeluści." Apokalipsa Św Jana 9,1
ja tez niespecjalnie wierze zeby jakas kleska miala przyjsc w tym hyclu. Mysle ze znajdzie sie sponsor, bo jak ktos ma inwestowac w footbol to wisla jest lepsza inwestycja niez pozostali - ze wzgledu na zaplecze (rozbudowywany stadion, murawa), sporo kibicow, znany klub itd. Tak czy owak wszystko w rekach cupiala bo jesli zdecyduje sie na anulowanie dlugow wisly wobec telefoniki to byc moze znajdzie kupca, w przeciwnym razie klub po prostu moze upasc (tego bym nie chcial - nie po to 8 lat czekania na derby zeby teraz nie miec okazji im z 5 razy zrzedu wlac), bo nikt nie kupi spolki z 80-mln dlugiem.
A ja odczuwam lekka satysfakcje. Wislacka buta i arogancja moze raz nauczy sie pokory. Smiali sie z nas, z murawy, z pasiastej biedy, nie wiedzac ze to w duzej mierze zalezy od szczescia i nie pamietajac co dzialo sie 8 czy 10 lat temu. Raz na wozie raz pod wozem. Glupie psy.
pmx7
po pierwsze: Powiedz mi jesli bylaby podobna sytuacja u Was(czego Wam nie zycze)ze Filipiak chcialby odejsc powiedzialbys wypierdalaj?czy dazylbys do tego zeby pozostal?wybralbys trenera ktory wielokrotnie powtarzal ze jest oddany Wisle,i jest z nia zwiazany a teraz gdy poczul zapach pieniedzy(ktore mu sie notabene naleza)dazyl do zdobycia kasy kosztem niemalze upadlosci klubu?Kasperczak dostal propozycje placenia mu jego pensji do 2008 roku co miesiac za nic nie robienie!!!
Cupial zrobil dla Wisly tyle co zaden inny dzialacz,wlasciciel w historii klubu i co ja mam nie popierac tego czlowieka,czlowieka dzieki ktoremu Wisla byla i jest wielka??
Zauwaz jeszcze jedno co bysmy w tej sytuacji nie robili jak sie nie zachowywali to dla Was jest zle i do wszystkiego sie przyczepicie.Jedni z Was najezdzaja na nas ze opluwamy Cupiala(vide post pas60) inni tak jak Ty maja odmienne zdanie na ten temat.Tak samo jest u nas zdania sa podzielone, ale w poniedzialek pokazemy my kibice ze kazdemu z nas mimo pozialow lezy na sercu jedno dobro Wisly
po drugie:Cupial jesli traktowalby Wisle jako biznes nie byloby go tu od 5 lat.bo od kiedy zainwestował w Wisle caly czas do niej dokladal
raf_jedynka! Udzielanie wywiadów to chyba prywatna sprawa każdego? Nie każdy musi tak jak Filipiak robić koło siebie dużu szumu , hałasu i wręczć koszulke Cracovii każdemu kto sie tylko napatoczy.Chce być medialny i żeby go było wszędzie to jego sprawa.Nadrabia w ten sposób to że tylko tyle daje na klub.Na więcej go po prostu nie stać i nie jest to złośliwość z mojej strony.Tak jak dziennikarze robią z Filipiaka dzisiaj super właściciela tak moga go w jednej chwili pogrążyć.
Na temat finansów możesz dowiedzieć się z corocznego bilansu spółki bo to jest obowiązek każdej firmy działającej w oparciu o Prawo Handlowe.Idź do Sądu Gospodarczego , zapłać kasę to dostaniesz wyniki spólki bo są (muszą być) jawne.Dlatego śmieszą mnie artykuły w 'GW" typu - "Dotarliśmy do wyników finansowych" pisane w tonie sensacji jakby było to odkrycie nie wiadomo jakiej tajemnicy.
Jest samowładny bo jest właścicielem w 100% Telefoniki i Wisły Kraków S.S.A.Daje kasę i rządzi.Ciężko to zrozumieć ? Może dziennikarzy ma się pytać jak ma postępować ?
O jakim gnojeniu dziennikarzy przez Cupiała Ty mówisz ?
Wiadomość zmieniona (26-12-04 10:04)
pMaHsDy napisał(a):
> A jak dla mnie to Henry jest za Cracovią:-))))specjalnie
> przegrał z Dinamem i Valerengą, no i zremisował z nami, bo
> lepiej już nie mógł zadziałać:-)))A teraz dzięki niemu ujawnia
> się ciemna strona wisły:-)))On działa na naszą korzyść:-)))
> A tak poza tym to w moich oczach to całe zamieszanie nie psuje
> wizerunku wisły.......bo ten i tak jest najgorszy z
> możliwych!!!:-))Ale cieszę się, bo przynajmniej niekumaci
> dowiedzą się jaka jest prawda....
>
Hehe.... Jeszcze wyniknie z tego afera 100 lecia, gdy okaże się, że na Reymonta pojawił się dywersant z Kałuży.... Jest to podejrzane, biorąc pod uwagę, że przez wiele lat grał w Stali Mielec:-)))
mati: pozwole sobie na 'dwa' zdania polemiki z Toba, oczywiście w kontekscie tego, ze z całej sytuacji Cracovia powinna czerpać nauke:
ad 1
jesli decyzja p. Cupiała ma uzasadnienie ekonomiczne - a zdaje się tak on twierdzi - to chyba nie ma znaczenia co wybiorą w tej chwili kibice - tj. jego lub trenera Kasperczaka. Tam gdzie chodzi o biznes czytaj kase decyzje podejmuje sie nad kartka papieru i na chłodno. To, ze kibice sa teraz w sprawe zaangazowani jest normalne i uzasadnione - tyle, ze w tej sytuacji robia zdaje sie dokładnie to co chce p. Cupiał. Bo on wprawdzie wkładał w klub kase przez ostatnie 5 lat, ale nie dlatego, ze jego Telefonika to akcja charytatywna, tylko dlatego, że Wisła to po prostu biznes. Teraz z kolei p. Cupiał potrzebuje poparcia tak medialnego jak i z Waszej tj. kibiców strony by wziac całe towarzystwo 'za mordy' i ciąć wydatki. Nagle w klubie, w którym było 'wszystko' - od podgrzewanej murawy - do ekstra pensji/kontraktów, trzeba zakręcic kran i jeszcze sprawić by druzynie chciało się grać na wiosne i jesień przyszłego roku. p. Cupiał nie ma sentymentów i kreuje atmosfere strachu bo ludzie gdy sie boją staja sie bardziej 'plastyczni'.
Słusznie zauważyłeś, ze zdania nt. całej sytuacji są podzielone. Jeśli te podzielone zdania, także wśród Pasiaków, weźmiesz jako całość to rzeczywiście otrzymasz efekt taki jak opisałeś powyżej tj. co byście nie robili zawsze będzie źle.
Tyle, ze ten wniosek jest manipulacja - wiedzac, ze zdania są różne nie powinienes spodziewać się, ze zebrane razem zabrzmią jednolicie.
ad 2
na ten punkt wprawdzie odpowiedziałem już wyżej ale powtórzę - gdyby nie traktował Wisły jak biznes to czym klub byłby dla niego: rodzajem akcji charytatywnej? kosztownym hobby? Poza tym fakt inwestowania w Wisłe od 5 lat - czytaj nieustannego dokładania do niej - nie wyklucza wcale tego, ze nadal Wisła dla p. Cupiała to przedsiewziecie biznesowe.
mati, to tyle ode mnie, swiatecznie pozdrawiam
Mati,wyraziłeś opinię którą kiedyś napisałem że padnie......
Jak w naszym kraju chce się kogoś ugryźć to się podaje informacje że ktoś będzie zarabiał gigantyczne pieniądze za nic.....a jeżeli to ma doprowadzić do upadku czegoś bliskiego dla ludzi-w tym wypadku Waszej Wisły....to opinia publiczna wiadomo.....zje Kasperczaka......
Mati,nie wierze że Cupał nie brał pod uwagę odpadnięcia Wisły z pucharów i co za tym idzie strat finansowych......nie wierze że podpisując kontrakt do 2008 r nie brał pod uwagę wcześniejszego jego rozwiązania.....przecież dla finansisty liczy się kalkulacja z ołówkiem w ręce......
Ta nagonka na Kasperczaka to nic innego jak zniszczenie w Waszych oczach człowieka,wymuszenie na Kasperczaku takiej presji aby wymiękł i poddał się pomimo kontraktu.....zadaje sobie pytanie tylko dlaczego WASZYMI rękami....to duża podłość taka manipulacja.....
Napisałeś że Kasperczak poczuł zapach pieniędzy.....Mati,ten człowiek żąda wypełnienia kontraktu przez klub....
My wierzymy Filipiakowi,wierzymy Stawowemu.....oni też ostro się nieraz ścierają.....my też pisaliśmy że "Stawowy,zaufanie które zaprocentuje" gdy było nieciekawie......ale Filipiak buduje drużyne trochę inaczej.....buduje ją na miarę MOŻLIWOŚCI zasobów finansowych firmy....a Boguś co???
Życzę WAM aby oprócz pieniędzy ważne było dla WAS coś takiego jak poszanowanie godności człowieka,w tym wypadku trenera Kasperczaka któremu tak wiele zawdzięczacie......
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
dodo64 coś Ci sie pomyliło... spółka prawa handlowego nie ma obowiązku udostępniać wszystkim swoich danych na temat bilansu... pomijam urzędy typu skarbówka... taki obowiązek mają firmy które działają na giełdzie, a Telefonika taką chyba nie jest, ComArch jest...
mati , róznica między Filipaikiem a Ciupiałem jest taka, że Filipak inwestuje w Cracovie, nie pożycza jej pieniedzy jak Ciupiał w Wiśle. W Cracovii Filipak jest mniejszościowym udziałowcem, wiekszościowym jest miasto Kraków.
Ps.I jakiś czas temu ty albo twój kolega po szlau udowadnialiscie nam, że Ciupiał jest boski i nie ma w tym problemu, ze pożycza waszemu klubowi pieniądze nie inwestuje zaś. Śmialiscie się z tego, teraz macie za swoje:).
Wiadomość zmieniona (26-12-04 13:24)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)