Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • U NASZYCH RYWALI.... prywatne "pogaduchy" będą kasowane

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 16.12.2004 o 21:16
      Ostatnia aktywność 11.02.2009 o 13:04
      229126 wyświetleń
    • szybkilopez

3.6K
      0
    • 30.07.2007 o 13:48
      Post #367867 30.07.2007 13:48
    Zdzisław Kapka został menadżerem Łódzkiego Klubu Sportowego - poinformowało w poniedziałek kierownictwo klubu. Kapka będzie odpowiedzialny za transfery w ŁKS. We wtorek Kapka ma podać listę 5-6 piłkarzy, którzy mają pojawić się w ŁKS. Jak dowiedziała się PAP do klubu ma wrócić Marek Łopiński, który 1 sierpnia obejmie funkcję wiceprezesa ds. sportowych w ŁKS SSA. REKLAMA Skuteczna, tania reklama?Zamieść swoją ofertę na stronach tematycznych! Sprawdź nas!Reklama kontekstowa INTERIA.PL boksy.interia.pl W poniedziałek klub z Łodzi podpisał kontrakt z Iwanem Udarewiczem, który ostatnio był zawodnikiem Polonii Warszawa. Gorące spięcia pod bramką! Najciekawsze sytuacje! Kontrowersje Orange Ekstraklasy! Tylko u nas!
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 30.07.2007 o 13:49
      Post #367869 30.07.2007 13:49
    .......W sumie po odcierpieniu karencji to Legia będzie mieć większe szanse, żeby zakwalifikować się do pucharów........ Wiesz co panie Giza???? ech szkoda gadać. powiedz to tym chłopakom w twarz co zostali w Cracovii. Im sie chce biegać po boisku w Cracovii , w przeciwienstwie do ciebie gwiazdo.
    • meezeck

1.2K
      0
    • 30.07.2007 o 13:52
      Post #367870 30.07.2007 13:52
    Oj Gizmo, a myślalem ze nigdy nie przeczytam wywiadu w którym piłkarz Cracovii mowi farmazon o nie odmawianiu Legii. Ciekawe czy pokaze tez (L) na palcach...?
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 30.07.2007 o 13:54
      Post #367872 30.07.2007 13:54
    Awaria 100% racji. Mogl odejsc elegancko. Gadanie takich rzeczy uw?acza naszym chlopakom.
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 30.07.2007 o 14:17
      Post #367877 30.07.2007 14:17
    Giza już trenuje z Legią Na poniedziałkowym treningu Legii, zgodnie z zapowiedziami, pojawił się Piotr Giza. Nowy nabytek wojskowych ma więc już za sobą pierwsze zajęcia na Łazienkowskiej. [img]http://legia.com/index.php?id=download&mode=2&sid=f63cb722d430ced2ddf2e0eb6c22d4a2&ver=1[/img] Ok. 10:30 "Gizmo", ubrany już w barwy Legii, wyszedł na boczne boisko, gdzie rozpoczęły się ćwiczenia. Te nie należały do zbyt intensywnych, ze względu na wczorajsze spotkanie z Cracovią. Giza podczas zajęć trzymał się razem z Bartłomiejem Grzelakiem. Później musiał jednak radzić sobie sam. "Grzelu", jak wszyscy zawodnicy z wyjściowej jedenastki z wczorajszego meczu, biegał bowiem dłużej od reszty piłkarzy. W tym czasie "Gizmo" już pod okiem trenera Ryszarda Szula biegał na krótkich dystansach. Po biegach rozegrany został krótki mecz. [img]http://legia.com/index.php?id=download&mode=2&sid=4817cf59c02d1ae98e1a624203b0ab15&ver=1[/img] Wzięli w nim udział także Jan Urban i Jacek Magiera. Trener wojskowych kilka razy potwierdził, że wciąż pamięta jak gra się w piłkę na wysokim poziomie. [img]http://legia.com/index.php?id=download&mode=2&sid=268f39d545684b471f55bd9945d820fd&ver=1[/img] Gorszy od niego nie chciał być także Jan Mucha, który dziś zagrał w polu. Po jednym z jego dobrych uderzeń głową, piłka wylądowała nawet na poprzeczce. W meczu nie wzięli udziału zawodnicy, którzy zagrali wczoraj przeciwko Cracovii. Zamiast klasycznej piłki, rywalizowali w meczu siatkonogi. W treningu wzięło udział także trzech zawodników z młodzieżowej drużyny Legii, która rozegra dziś swój mecz w Krakowie. Jacek Skrzyński, Jakub Ambrożewicz i Jakub Polniak mieli więc okazję trenować razem z pierwszym zespołem. Koniec treningu nie oznaczał końca obowiązków Gizy. Zawodnik dopiero dziś w nocy przyjechał do Warszawy i na pewno nie może narzekać na nudę. Po południu czekały go jeszcze badania, na które pojechał razem z doktorem Stanisławem Machowskim. Wyjeżdżając z Łazienkowskiej "Gizmo" mijał się z Dawidem Janczykiem, który także zawitał dziś do swojego byłego klubu. Źródło: Legia.Live - T.Janus
    • Agnan

4.4K
      96
    • 30.07.2007 o 14:37
      Post #367880 30.07.2007 14:37
    Blady Niko Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Ale musiałem > podnieść rękawicę. Przecież Legii się nie > odmawia - mówi wypożyczony do Legii Piotr Giza, > Źródło: Dziennik > > > No to mamy, drogi Piotrze, różne poglądy... Dla mnie akurat (i dla wielu osób jako tak związanych z piłką nożną) Legia akurat jest takim klubem, któremu właśnie z przyjemnością bym odmówił... Jest kilka takich klubów... :D PS. Po przeczytaniu tych wywiadów sądzę, że w sparringach i na treningach Giza celowo w ogóle odpuścił walkę o skład w Cracovii. Majewski w jakimś wywiadzie parę tygodni temu powiedział, że to czy Giza będzie w pierwszym składzie zależy tylko od Piotrka. Chyba jemu zależało na czymś wręcz przeciwnym.
    • Rabarbar_1

2.6K
      484
    • 30.07.2007 o 14:48
      Post #367885 30.07.2007 14:48
    szczerze to jebac go za ta wypowiedz. stal sie szmata a mogl zostac w sercach wielu pasiakow.
    • hamer

4K
      28
    • 30.07.2007 o 16:06
      Post #367889 30.07.2007 16:06
    "i juz jest legionistą więc wolałby zeby wygrała Legia"... k.u.r.w.a. mać-odrobiną dyplomacji móglby sie wykazać-szkoda ze dawniej nie był taki gadatliwy.... legionista za piątke.... psia krew...
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • 30.07.2007 o 16:14
      Post #367890 30.07.2007 16:14
    I tym optymistycznytm akcentem konczymy temat Gizy w Pasach. pozostaje mu zyczyc zeby sie na swoim podejsciu przejechał i to bolesnie.
    • DareCki

1.7K
      520
    • 30.07.2007 o 16:45
      Post #367899 30.07.2007 16:45
    Chyba ma w uszach głos z trybun "biegaj Giza, biegaj". Oby do grudnia ;)
    • pasiak na zawsze

2.1K
      388
    • 30.07.2007 o 17:06
      Post #367900 30.07.2007 17:06
    Gizmo do zobaczenia w grudniu !! zawsze przypuszczalem ze c..ka z Ciebie i nie masz jaj :) TERAZ juz jestem tego pewny !! co za charakter eech PIENIADZE PIENIADZE PIENIADZE, oj jeszcze treningu nie odbyl i juz niby " przywiazanie " do Cracovii , tyle lat , wszystko jej zawdziecza odeszlo z dnia na dzien ! chyba lepiej bedzie jak uda Ci sie opcja transferu definitywnego ! pomimo niewatpliwych umiejetnosci i talentu ja takich ludzi w Cracovii wolalbym nie ogladac ( ale kazdy ma swoje zdanie )
    • Pasiakcinq

206
      0
    • 30.07.2007 o 17:07
      Post #367901 30.07.2007 17:07
    Z tych wywiadów wygląda, ze nasza gwiazdka już dawno sobie zaplanowała wylot z cracoviackiego gniazdka.Sprawę opóźniała tylko dyskusja o pieniądzach.Kasa misiu,kasa!!! A ja widząc "chodzonego" Gizy na sparingu z Ruchem w Ustroniu uważałem, że może to Majewski robi mu krzywdę i Pan piłkarz się słusznie na niego obraził. Ale, coś mi się wydaję, że za rok sie znowu zobaczymy na Wielickiej ( bo raczej nie chciałbym go już widzieć grającego na Kałuży, jeżeli już tak mocno jest zaangażowany w kibicowanie Legii), bo jakoś nie wierzę, że z jego psychiką daleko zajedzie w tym nowym ukochanym klubie. ( a tfu !!!) CRACOVIA SACRA
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 30.07.2007 o 17:31
      Post #367907 30.07.2007 17:31
    źródło: dziennik i to prawie wszystko naten temat A teraz sio od komputerow i idziemy na Mlodą Ekstraklase
    • Zbychu

972
      289
    • 30.07.2007 o 20:12
      Post #367939 30.07.2007 20:12
    Zagłębie Lubin ma pieniądze na stadion AAA PAP | 2007.07.30 14:45 100 milionów złotych otrzymał klub piłkarski Zagłębie Lubin od swojego strategicznego sponsora, KGHM Polska Miedź S.A. na budowę nowego stadionu - poinformowała oficjalna strona internetowa mistrza Polski. Pierwsze prace przy nowym stadionie zaplanowano na wrzesień tego roku, natomiast ich zakończenie przewiduje się za dwa lata. Obok budowy stadionu w Lubinie ma zostać także zrealizowana inna inwestycja, związana z Euro-2012. "Planujemy wybudowanie w Lubinie kompleksu sportowego wraz z hotelem - wyjawił prezes miedziowej spółki - Chodzi nam o to, aby jedna z reprezentacji, które zakwalifikują się do mistrzostw, grająca swoje mecze we Wrocławiu, stacjonowała u nas." www.wp.pl Za pieniądze wszystkich Polaków będą mieć stadion :(
    • tacy dwaj

10.5K
      1
    • 30.07.2007 o 23:29
      Post #368014 30.07.2007 23:29
    Dawno, dawno temu... Polonia Bytom zdobyła "Puchar Ameryki". Czy to oznaczało, że jest najlepszą drużyną w Ameryce?
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 31.07.2007 o 10:46
      Post #368089 31.07.2007 10:46
    Rozstrzyga się przetarg na remont stadionu Polonii. Instalacja oświetlenia, podgrzewanej murawy oraz dodatkowych krzesełek to może być jednak za mało, rozgrywać w Bytomiu mecze ekstraklasy nawet w rundzie wiosennej! Powód? Brak zadaszenia W związku z fatalnym stanem bytomskiego stadionu Polonia będzie zmuszona grać I-ligowe mecze w roli gospodarza w Chorzowie. Jednocześnie trwają jednak prace nad doprowadzeniem obiektu przy ul. Olimpijskiej do standardów ekstraklasy. Miasto wyłożyło 8,4 mln zł na budowę masztów oświetleniowych, podgrzewanej murawy oraz dodatkowych krzesełek (w sumie ma być ich 3 tys.). - Do przetargu zgłosiły się dwa konsorcja. Tylko pierwsze, reprezentowane m.in. przez firmę Thorn, spełniło wymagania finansowe, ale w jego ofercie zabrakło koniecznych referencji. Daliśmy mu czas do wtorku rano na uzupełnienie braku. Jeżeli dokumenty nie zostaną dostarczone, to rozpoczniemy wówczas negocjacje z drugim konsorcjum (m.in. firma Zielona Architektura), które zaproponowało ofertę droższą o 300 tys. zł - mówi Damian Gaweł, dyrektor bytomskiego OSiR-u. Czy w razie konieczności w mieście znajdą się dodatkowe pieniądze na stadion? - Różnica nie jest duża i na pewno dałoby się z tego wyjść. Trochę zaskoczyła nas mała liczba firm, które stanęły do przetargu. Na rynku budowlanym jest jednak boom i wiele przedsiębiorstw jest zaangażowanych w inne projekty. Ale dla nas to może dobrze, bo zmniejsza się ryzyko oprotestowania wyników przetargu - twierdzi Gaweł. Niezależnie od tego, jaki oferent zostanie wybrany, prace na Olimpijskiej mają ruszyć lada dzień. Czy po ich zakończeniu Polonia będzie w końcu mogła zagrać na własnym stadionie? Okazuje się, że niekoniecznie! - Na obiekcie powinno być też zadaszenie przynajmniej na 1000 miejsc - twierdzi Eugeniusz Kolator, wiceprezes PZPN-u (obecnie jest prowizoryczny daszek dla kilkudziesięciu kibiców). - Rzeczywiście, podczas rozmów w związku usłyszeliśmy, że jeśli nie będzie trybuny, to nie będzie też gry - przyznaje Gaweł. Dlatego działacze Polonii lansują pomysł szybkiego uruchomienia drugiej fazy remontu stadionu, który zakładałby budowę nowej, zadaszonej trybuny. - Liczymy na jej szybkie powstanie. Do marca może się dużo wydarzyć - przekonuje Andrzej Izydorczyk, wiceprezes Polonii. [b]Inna sprawa to fatalny stan budynku klubowego, który również mógłby zostać zakwestionowany przez PZPN. Powstał więc pomysł, by tymczasowo jako zaplecze techniczne dla drużyn grających na Olimpijskiej służyły... kontenery. Takie rozwiązanie z powodzeniem stosowane jest na stadionie Cracovii. - Jesteśmy zdeterminowani, aby wiosną zagrać już u siebie. Dlatego rozwiązanie z kontenerami jest realne - mówi Izydorczyk. ezes Śląskiego Związku Piłki Nożnej[/b] W 1973 roku ówczesny członek zarządu Ruchu Chorzów oraz dyrektor Hutniczego Przedsiębiorstwa Remontowego Jan Stokłosa został oddelegowany do pracy w roli prezesa Polonii Bytom. Swoją działalność rozpoczął m.in. od rozebrania przedwojennej drewnianej trybunki na bytomskim stadionie. W tym samym czasie postawiono - w teorii na okres prac przy budowie nowej trybuny - kontener działający jako zaplecze. Trybuna nie powstała, a kontener stoi do dziś. Co prawda trochę się od tego czasu pochylił, ale wciąż służy jako budynek klubowy. źródło: gazeta.pl Ps.Jak myślę o tym, iż najstarszy klub w Polsce ma zaplecze stadionowe w kontenerach to dostaje drgawek.
    • Merano

1.4K
      19
    • 31.07.2007 o 10:51
      Post #368092 31.07.2007 10:51
    Mecz Górnika z Legią zobaczy tylko czternaście tysięcy kibiców Od wczoraj trwa przedsprzedaż biletów na ligowy szlagier w Zabrzu. Zainteresowanie jest ogromne, ale mecz będzie mogło obejrzeć tylko... czternaście tysięcy widzów! Pod kasą stadionu Górnika kolejka jest właściwie cały czas. Wszystko wskazuje na to, że bilety na bardzo ciekawie zapowiadający się mecz z Legią (niedziela, godz. 18.45) mogą w komplecie rozejść się w przedsprzedaży. Tylko posiadacze karnetów mogą być pewni, że mecz zobaczą. - Sprzedaliśmy blisko 5 tys. karnetów. Dodatkowo przygotowaliśmy około 9 tys. biletów - mówi Krzysztof Maj, dyrektor zabrzańskiego klubu. W tym sezonie Górnik może wpuszczać na swoje mecze maksimum 14 tys. widzów. Zgodę na taką frekwencję wydała policja. - W ubiegłym sezonie mecze na Roosevelta mogło oglądać 9 tys. kibiców, teraz podnieśliśmy tę liczbę o kolejne 5 tys. Nie było negatywnych zdarzeń na samych obiekcie, ponadto wzmocniono sektor kibiców i to są powody naszej zgody na większą liczbę ludzi na trybunach - wyjaśnia Marek Wypych, rzecznik zabrzańskiej policji. Dodajmy, że w okresie wakacyjnym (do końca sierpnia) mecze Górnika na swoim obiekcie będą odbywać się wyłącznie w piątki bądź niedzielę. W soboty bowiem w tym okresie na przylegającym do klubu terenie organizowane są koncerty muzyczne. Oprawa meczu z Legią ma być niespotykana. - 15 tys. baloników i serpentyn, zespół muzyczny, konkursy dla kibiców, a nawet lądowanie spadochroniarzy na stadionie! W loży honorowej zasiądą m.in. Paweł Dangel, prezes Allianz Polska, oraz wiceprezes Michael Mueller. Górnik tymczasem wciąż myśli o wzmocnieniu linii obrony. Nie udało się sprowadzić awizowanego reprezentanta Kostaryki, natomiast możliwe, że jutro na Roosevelta zamelduje się defensor z Łotwy. - To zawodnik z doświadczeniem, który mógłby wzmocnić zespół. Byłoby możliwe zgłoszenie go do rozgrywek jeszcze przed meczem z Legią - informuje Krzysztof Hetmański, dyrektor sportowy Górnika. [Gazeta Wyborcza]
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 31.07.2007 o 12:00
      Post #368106 31.07.2007 12:00
    O tym, jak pan redaktor Rowiński próbował prowokować Piotra Gizę. == Maciej Rowiński: - Zdaje sobie Pan sprawę, że po przyjściu do Legii Pana wartość wynosi ponad mln euro? Piotr Giza: - Dlaczego? Maciej Rowiński: - Marcin Burkhardt i Junior zostali za taką kwotę kupieni przez Legię. Po Pana pozyskaniu właściciele klubu chcą ich się pozbyć... Piotr Giza: - Takimi spekulacjami nie zamierzam się zajmować. Przyjechałem do Warszawy, żeby grać, a nie kombinować. Maciej Rowiński: - Trener Cracovii Stefan Majewski mówił, że Pan właśnie kombinuje, zamiast trenować. Piotr Giza: - Niech trener lepiej popatrzy na siebie, a dopiero później ocenia innych. Przez poprzednie 4,5 roku, które spędziłem w Cracovii, nikt nie miał do mnie pretensji o moje podejście do treningów. Nagle przez pół roku miałbym inaczej pracować? Maciej Rowiński: - Miał Pan z Majewskim na pieńku? Piotr Giza: - Nie. Po prostu trener miał inną koncepcję gry drużyny. Nie było w niej dla mnie miejsca. Dlatego siedziałem na ławce. Maciej Rowiński: - Może dlatego, że "Doktor" Majewski uważał Pana za lenia. Nie ukrywał swego zdania przed dziennikarzami. Piotr Giza: - Nie chcę ciągnąć tego wątku. Teraz jestem w Legii. Maciej Rowiński: - Znalazł się Pan w niej dość niespodziewanie... Piotr Giza: - Dla mnie nie była to niespodzianka. Pierwsze pogłoski w prasie na temat mojego przyjścia do Legii nie były do końca wyssane z palca. Prowadziłem rozmowy z działaczami tego klubu i w końcu doszliśmy do porozumienia. Maciej Rowiński: - Z Lechem, Górnikiem, Groclinem, Koroną i Rapidem Bukareszt też ponoć doszedł Pan do porozumienia... Piotr Giza: - Oferta Legii była najbardziej konkretna i korzystna. Maciej Rowiński: - Jak się Panu udało podpisać roczny kontrakt z Legią, skoro właściciel Cracovii profesor Filipiak nie zarzekał się, że nie puści Pana do innego polskiego klubu? Piotr Giza: - Uczciwie z nim porozmawiałem. Powiedziałem, że chcę, by Cracovia sprzedała mnie lub wypożyczyła. Maciej Rowiński: - Jakich argumentów Pan użył? Piotr Giza: - Każdy używał swoich. Moje przeważyły i profesor zmienił zdanie. Maciej Rowiński: - Dlaczego tak bardzo chciał Pan opuścić Cracovię? Piotr Giza: - Bo przez ostatnie miesiące nie grałem. Było mi w tym okresie bardzo ciężko. Maciej Rowiński: - W Legii też Pan nie ma pewnego miejsca w jedenastce. Są w niej Vuković, Roger, Ekwueme, nie mówiąc o Burkhardtdzie i Juniorze... Piotr Giza: - Dla mnie najważniejsze jest to, że w Legii mam szansę się odbudować. W stołecznym klubie występuje wielu świetnych piłkarzy. Trenując z nimi, łatwiej mi będzie osiągnąć dobra formę. Zespół ma ogromny potencjał, a ja jestem tu po to, by pomóc mu odzyskać mistrzostwo. Maciej Rowiński: - Wie Pan to już po pierwszym treningu z Legią? Piotr Giza: - Tak, bo zacząłem od wysokiego C. Podczas pierwszych zajęć trenowałem jak równy z równym z pozostałymi piłkarzami. Pograłem, pobiegałem. Bardzo mi się tutaj spodobało. Maciej Rowiński: - I już zaprzyjaźnił się Pan z Bartkiem Grzelakiem? Piotr Giza: - Znamy się jeszcze z czasów reprezentacji. Maciej Rowiński: - A Łukasza Surmę Pan zna? Piotr Giza: - Tylko z boiska. Maciej Rowiński: - Kibice nie lubili go zbytnio... Piotr Giza: - Dlaczego? Maciej Rowiński: - Bo był krakusem. Tak jak Pan. Piotr Giza: - Cóż, może mnie polubią... Maciej Rowiński: - Jaki jest na to sposób? Piotr Giza: - Jedyny możliwy - dobra gra. Maciej Rowiński: - Komu Pan kibicował w niedzielnym meczu? Piotr Giza: - W piątek zostałem piłkarzem Legii, więc wolałem, żeby to mój nowy klub wygrał. Ale Cracovii życzę wszystkiego najlepszego. Źródło: Życie Warszawy
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 31.07.2007 o 12:41
      Post #368117 31.07.2007 12:41
    Wieczorem Lubin zagra o pół miliona Pół miliona złotych specjalnej premii obiecał prezes Zagłębia Robert Pietryszyn swoim piłkarzom za przejście Steauy Bukareszt w drugiej rundzie kwalifikacji Ligi Mistrzów. - Mam nadzieję, że będę musiał im to wypłacić. Taki wydatek to sama przyjemność. - mówi Robert Pietryszyn. Szef miedziowego klubu wie, jak zmotywować swoich graczy. Kiedy Zagłębie w rundzie wiosennej minionego sezonu walczyło o mistrzostwo Polski, Pietryszyn podniósł premie za ligowe zwycięstwa do gigantycznej jak na krajowe standardy kwoty 200 tysięcy złotych za wygrany mecz. Warunek był tylko jeden - płacił, jeśli Zagłębie zajmowało miejsce w pierwszej dwójce. Na koniec wygrało ligę. Teraz Pietryszyn zadbał o kolejną specjalną premię. Za awans do trzeciej rundy eliminacji Ligi Mistrzów wypłaci pół miliona złotych. - Zawodnicy wiedzą, o co grają i doskonale zdają sobie sprawę, że to jest olbrzymia szansa dla nich i dla całej polskiej piłki - przyznaje prezes lubińskiego klubu. Jeśli natomiast Zagłębie przejdzie 3. rundę i awansuje do fazy grupowej, to piłkarze otrzymają do podziału rekordową premię w wysokości aż 8 milionów złotych! Jednak to temat nie na dziś, do niego będzie można niebawem wrócić. Źródło: Przegląd Sportowy
    • Pasiakcinq

206
      0
    • 31.07.2007 o 15:16
      Post #368150 31.07.2007 15:16
    A pan Crac przedrukował wywiad Gizy z Zycia Warszawy, ale zdążył go już na swój sposób ocenzurować, aby przypadkiem ktoś nie pomyślał coś złego na temat jednego z "rodzinki nieodżałowanego WS" Wyciął następujący fragment: - Komu Pan kibicował w niedzielnym meczu? Piotr Giza: - W piątek zostałem piłkarzem Legii, więc wolałem, żeby to mój nowy klub wygrał. Ale Cracovii życzę wszystkiego najlepszego. CRACOVIA SACRA

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie