Oj tam,oj tam -naoglądali się wczoraj tiki-taki i poszli ich śladem :)
-
-
CRACOVIA II
piotrek67 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Oj tam,oj tam -naoglądali się wczoraj tiki-taki
> i poszli ich śladem :)
To choćby honorowego strzelili:D
10 maj 2014 - 19:42:00 Aston1906 Napisał(a):
> Oni nie chcą wejść. Awansuje zapewne
> Trzebinia/Siersza.
;)
mam nadzieję, że w końcu nasi też będą chcieć. Kupujemy młodych zawodników, mamy dobrych swoich, może by ktoś zrozumiał w klubie, że granie w III lidze więcej daje niż w IV.
10 dni później
Dla tych wszystkich, którzy ubolewali za brak awansu do III ligi, mogę napisać tylko jedno - całe szczęście że nie awansowaliśmy. Przecież większość dzisiejszych juniorów grało w rezerwach i bez wzmocnień w takich zawodnikach jak: Wasiluk, Wełna czy Mikulić graliśmy po prostu słabo. Z takim Górnikiem Wieliczka u siebie zremisowaliśmy 0-0, a w Wieliczce ulegliśmy 3-1 a i tak Górnik opuścił szeregi IV ligi. Z uwagi, że aż 11 zawodników opuszcza szeregi juniorskie ( rocznik 1995) coś z tym materiałem trzeba będzie zrobić, ale to będzie zmartwienie trenera (chodzą słuchy, że ma to być Zegar).
Jedyne co można zrobić to wysłać tych co nie grali w pierwszej drużynie w danym meczu do gry w rezerwach. W końcu płaci im się za to. Z tych 11 juniorów (już byłych) to selekcja nie powinna być trudna. Niestety. Awans musi być celem, jeśli w ogóle istnienie rezerw ma mieć jakieś uzasadnienie. 4 liga to taki poziom że szkoda na to pieniędzy.
Jeżeli trener Podoliński chce mieć kadrę 22 osobową, to będzie to ciężko skombinować, wiedząc że trzeba na mecz mieć 18. Pozostaje 4 zawodników, a znają kontuzjogeność naszych piłkarzy to raptem 1 lu 2 będzie grało w rezerwach. Na III ligę trzeba takich grajków ja nasi dzisiejsi przeciwnicy, którzy W III lidze zajęli wysokie 6 miejsce przy bilansie 16 - 6 - 12.
szuwarek Napisał(a):
> Dla tych wszystkich, którzy ubolewali za brak
> awansu do III ligi, mogę napisać tylko jedno -
> całe szczęście że nie awansowaliśmy.
> Przecież większość dzisiejszych juniorów
> grało w rezerwach i bez wzmocnień w takich
> zawodnikach jak: Wasiluk, Wełna czy Mikulić
> graliśmy po prostu słabo. Z takim Górnikiem
> Wieliczka u siebie zremisowaliśmy 0-0, a w
> Wieliczce ulegliśmy 3-1 a i tak Górnik opuścił
> szeregi IV ligi. Z uwagi, że aż 11 zawodników
> opuszcza szeregi juniorskie ( rocznik 1995) coś z
> tym materiałem trzeba będzie zrobić, ale to
> będzie zmartwienie trenera (chodzą słuchy, że
> ma to być Zegar).
Jak to Zegar. a co z trenerem Wiackiem?? i coo w juniorach starszych, mlodszych?
Różne chodzą słuchy. Zegar do II, Górecki do JS, Hajdo na koordynatora...
Powrót Goreckiego? Ale po co? On musi pracowac w Cracovii??? Przeciez przeszedl juz wszystkie szczeble po kolei: pracowal z dzieciakami, juniorami mlodszymi starszymi, byl koordynatorem, II trenerem w ekstraklasie. Teraz czas na powazniejsza prace z seniorami a nie kolejny powrot do pracy z mlodzieza.
Hajdo rozumiem ze w nagrode. Tylko za co? Bo przeciez nikt mi nie wmowi ze utrzymanie to tylko jego zasluga. Jakie kompetencje do pracy koordynatora? Czy tez musi pracowac ktorys raz w Cracovii? Nie ma innych ludzi? i co wtedy z łachem?
Dziwi mnie brak miejsca dla wiacka w tych plotkach. Wedlug mnie chlop robil syuper robote tylko nie dawali mu kim grac.
Pan Łach niech idzie na emeryturę.....zasłużoną oczywiście :-D
Ja tylko takie szeptanki słyszałem. Czy tak będzie faktycznie nie wiem i nie mam ochoty ani czasu, by się dowiadywać.
stach Napisał(a):
> Powrót Goreckiego? Ale po co? On musi pracowac w
> Cracovii??? Przeciez przeszedl juz wszystkie
> szczeble po kolei: pracowal z dzieciakami,
> juniorami mlodszymi starszymi, byl koordynatorem,
> II trenerem w ekstraklasie. Teraz czas na
> powazniejsza prace z seniorami a nie kolejny
> powrot do pracy z mlodzieza.
> Hajdo rozumiem ze w nagrode. Tylko za co? Bo
> przeciez nikt mi nie wmowi ze utrzymanie to tylko
> jego zasluga. Jakie kompetencje do pracy
> koordynatora? Czy tez musi pracowac ktorys raz w
> Cracovii? Nie ma innych ludzi? i co wtedy z
> łachem?
> Dziwi mnie brak miejsca dla wiacka w tych
> plotkach. Wedlug mnie chlop robil syuper robote
> tylko nie dawali mu kim grac.
Wg piłkarzy (juniorów i rezerw) o wiele bardzie cenią warsztat trenera Wiącka od trenera Zegarka,- mniej monotoni a więcej urozmaicenia.
To tym bardziej. I co takiego trenera odpalą a Zegarka po 0:10 awansuja do rezerw?
Stach a powiedz no mi kiedy Cracovia zdobywała najwięcej medali mistrzostw Polski juniorów.
W nowej comarchowej epoce tylko wówczas kiedy trenerami byli ludzie związani z Cracovią. Właśnie trenerzy Hajdo, Górecki czy Gędłek potrafili wyszkolić zdolną młodzież i osiągać z nimi sukcesy. Teraz i Zegarek dołączył do tego grona tyle że on nigdy nie zbudował swojej autorskiej drużyny tylko korzystał z już ukształtowanych zawodników.
Dlatego uważam że szkoleniem młodzieży powinni zająć się trenerzy z pasiackim rodowodem!
Co do Wiącka nie mam zdania lecz to zatwardziały gumior więc jego miejsce jest gdzie indziej.
Jeśli chodzi o Zegarka myślę że powinien zacząć budowę swojej drużyny od trampkarzy, a wtedy zobaczymy na co go stać.i co osiągnie.
Stawowy wykonał autentycznie dobrą robotę z juniorami gts, a sam wielokrotnie się określał jako pasiak z krwi i kości.
Zawód trenera to taki sam zawód jak lekarz, architekt, krawiec itd. Trzeba coś umieć i trzeba mieć odpowiedni iloraz inteligencji do tego, co się robi. Wyznanie wiary nie wystarczy do tego, żeby uszyć smoking z materiału, który sam w sobie wart jest 3 tysiące złotych, a robocizna dwa razy tyle, prawda?
No więc ja jestem za profesjonalizmem i jeżeli 'zatwardziały gumior' chce u nas pracować i robi to najlepiej, jak potrafi, to o czym ta rozmowa?
docent Napisał(a):
> Stawowy (...) sam wielokrotnie się określał
> jako pasiak z krwi i kości.
Ale nie wtedy, tylko jakieś 10 lat później.
Weźcie już przestańcie robić z tego Stawowego wzór pasiackości, bo i tak za wielu uwierzyło.
Ja z góry bardzo ostrożnie podchodzę do deklaracji piłkarzy czy trenerów odnośnie przywiązania do klubu dla którego pracują.
Dla mnie takie deklaracje różnych małpeckich czy Stawowych to powiedzenie "nie czuję się mocny profesjonalnie, potrzebuje poparcia kibiców".
Ooo widzę , że kampania ruszyła. Najpierw był Kępa - wiślacki pies, a teraz kolejny, dobry trener Wiącek - zatwardziały gumior, a Zegarek po takim sukcesie do trampkarzy...
Czyli dalej chodzi o etaciki. To jest chyb obecnie najważniejsze dla "prawdziwych pasiaków z krwi i kości " :( Jakże to określenie straciło w ostatnim czasie na znaczeniu :(
Standard. W końcu pasiakiem z krwi i kości jest się najlepiej za stałą pensję, która stanowi dodatek do innych apanaży.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)