I jak to bylo młodzieży nie mamy :).
-
-
CRACOVIA II
gaudeamus Zapytaj o to przede wszystkim Probierza... Dlaczego narzakal na ten przepisa ...dlaczego narzekal ze te przepis wprowadzono ,dlaczego plakal o tym do mediow... Jak juz wrocisz napisz nam co Ci odpowiedzial a reszta tez Ci odpowie na to zdanie ;)
Tylko mnie trochę zastanawia - napierniczamy że w rezerwach jest dno itd., a tu wchodzi Rakoczy 17 latek i zostaje bohaterem spotkania.
Ps. Może narzekanie mamy już we krwi.
a może to ta jedna jaskółka...
kolejny w hierarchii młodzieżowiec Strózik, nie będę się już na nim wyżywał, więc przemilczę wczorajszy występ
Probierz chyba nie narzekał na przepis o młodzieżowcu. Cały czas twierdził, że jesteśmy dobrze do tego przygotowani. Szczerze pisząc, wbrew temu co do tej pory oglądaliśmy na boisku.
[quote='gaudeamus' pid='1399022' dateline='1568702201']
Tylko mnie trochę zastanawia - napierniczamy że w rezerwach jest dno itd., a tu wchodzi Rakoczy 17 latek i zostaje bohaterem spotkania.
Ps. Może narzekanie mamy już we krwi.
[/quote]
Tak, w rezerwach jest słabo a Rakoczy gra w CLJ. Dopiero ostatnio pokopał w rezerwach, w meczu derbowym ok 30 minut. Polecam najpierw sprawdzić a potem swoje wnioski przelewać na forum ;)
Ian, widzisz, a jednak grał jak piszesz i tez wystawiłes laurke po ostatnich derbach, ze nikogo nie widzisz jako kandydata do 1 zespołu.
Jak Ty się mylisz, a na pewno masz większa wiedzę niż ja jak i inni niektórzy forumowicze to może nie jest tak źle z Naszą młodzieżą, tyle.
Powtórzę jeszcze raz, zagrał Rakoczy w rezerwach 30 minut a kolejek rezerw było....osiem. Pisze to co obserwuję a staram się być na każdym meczu. Na DZISIAJ, jest słabo z zapleczem. Paru graczy jest trochę rozczarowaniem, by wymienić reprezentant Polski Zaucha.
Musimy wymagać, by rezerwy były takim zdecydowanym zapleczem pierwszej drużyny, by tam na KAŻDEJ pozycji grali zawodnicy pod kątem przydatności do I drużyny. Mam duży sentyment do wielu graczy, ale nie może się powtarzać sytuacja z poprzedniego istnienia drużyny rezerw, gdy było wielu zawodników na tzw. sztuki.
Rakoczy jest w CLJ, a jest tam następna "perełka" i już dzisiaj widać, że sporo potrafi - Jakub Myszor. Dwa miesiące młodszy od Michała, wciąż jednak dyskutujemy o roczniku 2002 :)
Cracovia II - Czarni Staniątki 21 września, godz 16:30 na stadionie Orła Piaski Wielkie
Rywal w ośmiu meczach zdobył zaledwie 4 punkty, niech więc naszych paru graczy pokaże, że nie powinno się ich "skreślać"
Dziś skład będzie okrojony Vestenicjky podobno szykowany na Legie od początku. Taka plotka wieczór wcziraj dotarła do mnie.
Zagrać ma na środku Jarzynka haha wuec na pewno coś wpadnie dla nich.
Bała na pograć podobno też w tym meczu.
Ani Raju ani Myszor ani Kafel nie wystąpią
- Edytowany
Jarzynka zagrał i nic nie wpadło ha , ha.
2-0 dla naszych rezerw w składzie:
Wilk - Zaucha (Matheus 80'), Supryn, Pająk, Malisz (Bała 90'), Jarzynka, Ożóg, Bracik, Pituła, Strózik (Biernat 87'), Wiśniewski (Stachera 66')
https://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/rezerwy_pasow_ponownie_zwycieskie
Mecz wygrany, ale po raz kolejny nie widziałem zawodnika, który by miał być brany pod lupę Probierza pod kątem gry w I drużynie.
Strózik, który powinien się wyróżniać, czy to na tle kolegów z drużyny czy na tle rywala, niczym nie zaskoczył. Grał bezproduktywnie w ataku, pod koniec przesunięty na skrzydło. Jedna szansa na gola spartolona koncertowo. Nie dziwię się, że dzisiaj nie będzie brany pod uwagę na mecz z Legią.
Troszkę miał błysku Wiśniewski, ale tez bez szału.
O reszcie, szkoda pisać.
Najgorsze co jest w tym momencie, to brak pomysłu na grę. Jakaś kopanina, jakieś próby przedarcia się środkiem. Ta drużyna, gdyby awansowali do III ligi, nie ma prawa w tym kształcie funkcjonować. Piotrek Giza, jest Pasiakiem, ale.....słabo to wygląda a on jest odpowiedzialny za "wygląd" gry.
Dzięki Ian za info , choć niezbyt pomyślne / na razie / , lepsza nawet najgorsza prawda niż mydlenie oczu .
5 dni później
Rozgrzewka przed....? ;)
Strażak Rajsko - Cracovia II sobota godzina 16.00
Po składzie zobaczymy, kto z bohaterów meczu z Jagą ma szanse gry w derbach.
Strażak Rajsko- Cracovia II 2:2 (1:1) bramki Malisz, Bała
Wiem, że dzisiaj derby ale co to do jasnej cholery wczoraj było?! Graliśmy na pastwisku, z totalnymi amatorami, z drużyną która na 9 meczy odniosła tylko jedno zwycięstwo i jeden remis. Nawet nie chce się denerwować naszą amatorszczyzną wczoraj pokazaną, mogliśmy ten mecz nawet przegrać.
Po raz kolejny napiszę, wiem że Piotrek Giza to Pasiak ale władze klubu muszą sobie odpowiedzieć, czy to jest TRENER.
Pomijam naszych kopaczy grających w rezerwach, bo o nich nawet nie wspomnę, bo co mam się powtarzać co post po meczu.
Rezerwy muszą mieć sens istnienia! Tyle na dzisiaj, bo derby.
[quote='ian thorpe' pid='1401150' dateline='1569740934']
Wiem, że dzisiaj derby ale co to do jasnej cholery wczoraj było?! Graliśmy na pastwisku, z totalnymi amatorami, z drużyną która na 9 meczy odniosła tylko jedno zwycięstwo i jeden remis. Nawet nie chce się denerwować naszą amatorszczyzną wczoraj pokazaną, mogliśmy ten mecz nawet przegrać.
Po raz kolejny napiszę, wiem że Piotrek Giza to Pasiak ale władze klubu muszą sobie odpowiedzieć, czy to jest TRENER.
Pomijam naszych kopaczy grających w rezerwach, bo o nich nawet nie wspomnę, bo co mam się powtarzać co post po meczu.
Rezerwy muszą mieć sens istnienia! Tyle na dzisiaj, bo derby.
[/quote]
Też wiem, że dzisiaj derby ale skoro Kolega tak ostro o Piotrku to odpowiem. W innych wpisach gdy Pan opiekujący się pierwszą drużną dostawał lanie o nowicjuszy na ławce trenerskiej, Kolega mówił, że trzeba dać czas, że projekt itd. To może Piotrkowi też trzeba dać czas?
Inny wpis "[color=#000000][size=small]Piotrek Giza, jest Pasiakiem, ale.....słabo to wygląda a on jest odpowiedzialny za "wygląd" gry."[/size][/color]
[color=#000000]Mam nadzieję, że Kolega będzie konsekwentny i uzna, że za obraz gry w I drużynie również odpowiada opiekun i to nie tylko gdy wygramy jak np. z Jagą ale również w takich meczach jak ŁKS czy legia o DAC nie mówiąc a nie zwalanie na zawodników, bo oni sami się w tych meczach nie wystawili do składu.[/color]
[color=#000000]Mam nadzieję, że dzisiaj wygramy bo jak od 82 roku oglądam derby na najwyższym poziomie (kiedyś I liga teraz ekstraklasa) to nigdy gts nie był tak słaby jak obecnie.[/color]
[color=#000000]Więc do boju PASY!!!
[/color]
Racja, że trenerowi należy dać trochę czasu na wprowadzenie swojej taktyki i koncepcji gry ale jak widać zespół rezerw bez wsparcia zawodników z pierwszego składu prezentuje się niestety dość przeciętnie .A powinien być bezpośrednim zapleczem dla pierwszej drużyny .
Tu nie ma żadnego projektu. Nie wiem czy Kolega Pasiak64 był w Rajsku, bo ja byłem i oceniam to co widzę.
Drużyna Probierza gra brzydko, wiele razy o tym pisałem, ale to taki styl, gdzie gra się do bólu konsekwentnie w pewnych elementach. Natomiast drużyna rezerw nie ma żadnego stylu a są tam zawodnicy, którzy Cracovię "wczoraj" nie poznali.
Piszę to teraz, bo ta drużyna by była dostarczycielem punktów po ewentualnym awansie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)