Zagraliśmy najgorszy mecz i odnieśliśmy zwycięstwo. Tyle , że Lech jest teraz tak cienki, że powinno siez nim wygrywać kilkoma bramkami. Teraz się niw dziwie, że Pogoń stuknęła ich w 10-tke.
Po poprzednich przegranych meczach byłem raczej spokojny o losy naszej drużyny bo widziałem, że mamy dużo z gry, a dzisiaj mimo zwycięstwa mam obawy przed meczami z Groclinem i zwisłą. W pierwszej połowie nie mogliśmy wyprowadzić piłki z połowy, zero celnych podań i jakby strach w oczach zawodników przy konstruowaniu akcji.
Szkoda, że mieliśmy taki problemy z dobiciem Lech bo pod koniec mogliśmy strzelić kilka bramek, ale zero pomysłu na wykończenie kontr gdzie mieliśmy przewage.
Myśle , że główną zasługą naszego zwycięstwa jest wielka beznadziejność Lecha i wręcz jest to dla mnie niezrozumiałe, jak mogą tak nie funkcjonować jako zespół.
Ale dosyć marudzenia, mamy wkońcu 3 punkty.
-
-
Lech - Cracovia. Wrażenia po meczu (temat zbiorczy)
Bania dodatkowo wywalczył 3 kornery, w dość cwany sposób. Skrzynia miał bardzo dobre momenty w obronie, no trochę przesada z tym, że co wolny to ma być brama! W II lidze gorzej stawiają mur...
Panowie, niech się trener martwi, co poprawić w obronie, my dzisiaj świętujemy!
Nareszcie!
Mamy 3 punkty i to jest duza wartosc
Drugi pozytyw to drugi z rzedu mecz zagrany na zero w tylach
Ale absolutna zgoda z tadkiem2 ze byl to nasz najslabszy mecz w I lidze i nasze zero to wynik w duzej mierze nieudolnosci Lecha
podzielam obawy co do dwoch nastepnych meczow,
bo chlopaki sa naprawde spieci i boja sie strat
tylko ze te sie jednak przytrafiaja i gramy baardzo chaotycznie w destrukcji co z lepszymi ekipami moze sie skonczyc tragicznie
apropos Bani
wg mnie Baniowy naprawde walczyl i nawet kiedy nie byl wstanie minac goscia to przynajmniej wymuszal faul, podobnie zreszta jak Drumlak nasza czolowa "padaka" :-)
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - Pierwszy Mistrz Polski (1921) i Jedyny Mistrz Galicji (1913)
Jest very ok
1 Gralismy na wyjezdzie 3 punkty,
2. Mecz slaby dla mnie tylko w pierwszej polowie . Powodem wg. mnie byly
kure..wskie nerwy Pasy wiedzialy ze musza wygrac tak samo jak Lech i t a preesja determinowala poczynania na boisku.
3. Zaczynam wierzyc Stawowemu co do jego polityki kadrowej. Np Radwanski w drugiej lidze byl najslabszy z podstawowej jedynastki a gra w pierwszej o niebo lepiej. Tak samo Cabaj . W tamtym roku w rezerwach dramat ( jak na przyszlosc bramkarska Cracovii) a tu prosze robi przypaly ale nieszkodliwe.
Konkludujac WSZYSTKO JEST W PSYCHICE
4. Bania . nie rozumiem niektorych wypowiedzi ze sie nie nadaje . Ej sluchajcie nie jestesmy gts i to nie Zurawski i nie strzeli 30 goli ale naprawde koles wie o co biega i choc nie bedfzie demonem szybkosci przyda sie jeszcze
Wnioski z meczu.......
Widziałem wszystkie mecze Cracovii w tym sezonie co prawda w TV, a nie na żywo i śmiem twierdzić, że był to jeden ze słabszych występów Pasów w lidze, a że trafiło na Lecha... cóż, z jednej strony radość ogromna (żona mnie "wykropkowała"), z drugiej.... dwa słowa o Kolejorzu....
Z taką grą jak dzisiaj zaprezentowali to bardzo, bardzo ciężko będzie im cokolwiek ugrać, choć jestem przekonany, że drużyna, która walczyła w ub. sezonie z bossami naszej ligi o najwyższe cele, tak nagle przestała istnieć....
Problem jest w "czymś". Mam nadzieję, że to "coś" to nie trener Michniewicz bo lubię gościa za jego mądre, nowoczesne podejście do piłki, za jego wypowiedzi i to, że w ubiegłym sezonie się sprawdził.
Nawiasem mówiąc mam kurewskią alergię na starych, "zasłużonych" trenerskich pierdzichów typu Apostele, Lenczyki, Piechniczki, ect. .....
Ogólnie szkoda mi "Leszków", bo z takimi kibicami zasługują na granie o "coś".
Z drugiej strony nie wyobrażam sobie również, żeby nawet po przegranym meczu w Poznaniu posadę mógł stracić Pan Stawowy. Pasy to najbardziej widowiskowy (lub jeden "z") klub w lidze. No chyba, że liczy się wynik, a nie kibic.
I jeszcze jedno. W drugiej połowie, gra wpiłkę nożną zamieniła się w grę w popularnego dziada......
HEJ, HEJ, CRA-CO-VIA !!!
Pozdrowienia dla wszystkich pasiastych duszyczek, a te specjalne tylko i wyłącznie dla debeściaka ŚWISTACZKA !!!
HOWK !!
Wiadomość zmieniona (20-09-04 07:35)
No cóż mecz rzeczywiście nie był porywający, Lech słaby jak licho, ale trzeba oddać cearzowi co cesarskie. Pomimo słabej gry wygraliśmy zasłużenie. Gdyby w tym meczu padł remis no to chyba trzeba by się chyba pociąć.
Radwański wg mnie zagrał jeden z lepszych meczów w karierze a malkontentom polecam obejrzenie w powtórkach na C+ co działo się na boisku w 88 min.
Na Baniowego nie najeżdżajcie bo gość momentamo bronił na naszej szesnastce, a przecież jest napastnikiem.
Mam nadzieję, że kontuzja Maka Citki nie jest poważna i w najbliższym meczu będzie gotowy na ciężki mecz z Groclinem. No a przede wszystkim na gts.
Niestety Baran po raz kolejny zagrał słabiutko a Gizie znów uda się uniknć krytyki za jedno podanie otwierające drogę do bramki (na 2-0).
Najważniejsze że kto wygrał???? CCCCCRRRRAAAAAAAACCCCCOOOVIIIIIIAAAAAAAAA!!!!!!!!!!
Z tego wynika, że najbardziej kuleje środek pola! Cholera! Przecież mamy 53 pomocników w kadrze! :-)
To skandal, że pomoc staje się nasza piętą achillesową.
przed meczem, fotka z GW
[img]http://bi.gazeta.pl//im/2291/z2291671G.jpg[/img]
Dzis jest powtoka o 10.20 w C+ Niebieskim. Tak ze ci ktorzy nie szczegolnie pamietaja co sie dzialo na meczu moga sobie odswiezyc pamiec.
Co się dzieje z CRACOVIĄ, którą oglądałem na żywo w barażach o pierwszą, to nie ta sama drużyna może grają pod za dużą presją, chociaż wtedy mogli się zmobilizować, oby ta wygrana w końcu ich odblokowała i będziemy oglądać piękny futbol.
Gratulacje za 3 punkty z Kielc
KORONA
Mecz w Poznaniu na stadionie wygladal troche inaczej niz wszyscy to widza w Tv...Cracovia lepsza i to sporo od Lecha,bo to co gra to jeden wielki chaos...Prawdziwy test to Groclin bedzie i tyle...
Pozdro dla Lecha za fajne przyjecie...
Panowie nie nażekajcie do cholery jasnej!!!
W poprzednich meczach graliśmy bardzo ładnie ale punktów nie było a tu się liczą punkty niestety,wszyscy nas chwalili a punkty zdobywali inni.
Wole grać brzydko i mieć więcej punktów od rywali!!!
ylo zajebiscie... :) I podziekowania dla Lecha za kielbaski :):):)
Ja mam jedno pytanie: czemu bylo tak malo kibicow na tym meczu ???
Dinthalion jesli chodzi Ci o Lecitow to jeszcze wczoraj na forum Lecha czytalem ze podniesli ceny i pikniki nie chca chodzic teraz.
To fakt,tak małej frekwencji to już dawno na LECHU nie widzieliśmy!!!Napewno jest to spowodowane słaba grą LECHITÓW,ale żeby na meczy dwóch zaprzyjażnionych klubów było tak mało WiARY,to troche dziwne
Tym, ktorzy po meczu w Poznaniu najezdzaja na Banie proponuje obejrzec mecz jeszcze raz, bo chyba czegos niedowidzieli. Bania grał sam w ataku, nie miał do kogo odegrac pilki, a mimo to wracal sie do pomocnikow, szukal gry. Pierwsza grozna akcja Cracovii w meczu to podanie Bani do wbiegajacego miedzy obroncow Drumlaka. W 45 minucie identyczne zagranie Baniowego dalo Piotrkowi Gizie sytuacje sam na sam z Kotorowskim, ktorej nie umial niestety wykorzystac. Ponad 1/4 fauli Lecha, a bylo ich 26 to faule na Bani. Wiec jak ktos pisze, ze Bania statystowal, to chyba inny mecz ogladal. Nie wiem czego od niego oczekuja co poniektorzy, ale naprawde uwazam, ze zagral dobry mecz - na pewno lepszy niz, na ten przyklad, Bojarski. I jesli ktos z tej dwojki byl mniej widoczny, to na pewno Bojar.
Bojar niepotrzebnie przypalił się w końcówce meczu i sam chciał coś strzelić. Tymczasem tuż przed szesnastką trzeba było zagrać na klepkę z Baniowym i pewnie byłaby trzecia.
Bania gral slabo strzelil bramke i z tego sie go rozlicza ale gral caly mecz slabo
Bania zagral bardzo dobry mecz - w porównaniu do nad wyraz kiepskiej jego postawy w meczu z Górnikiem, przecierałem oczy ze zdumienia. Ten, kto twierdzi, że Baniowy grał z Lechem słabo, oglądał chyba inny mecz...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)