wedlug mnie zaduzo razy bylo kto wygra mecz a wlasnie hymnu Triady niebylo a o przyspiewce cos cie tak cicho nic niebede mówił bo kazdy gada to samo juz mi sie tego czyatc niechce
-
-
sugestie na temat dopingu !
a propos dopingu i oprawy, ladnie sie pokazala Pogon, sliczna foliada (taka kartoniada z folii) i uwaga, Canal+ dostal wczesniej rozpiske co bedzie, kiedy bedzie i dlaczego bedzie robione na trybunie.
Swietny pomysl, telewizja jest przygotowana i pokazuj to co sie dzieje z oprawa.
no to fajnie ale u nas wszystko jest na pelnej kurwie improwizowane w czasie meczu :)
KMP nie tylko na trybunach ;-)
Karolo my juz na paru meczach tak robilismy z Canal +.
Ale wczoraj to nie bylismy im w stanie dać pewnych informacji a pytali sie nas.
Kartoniada miala byc na poczatku ale widząc luki zwłaszcza na sektorze A postanowilismy przesunac to na 15 minute w ostaniej chwili liczac że ludzie dojdą. Generalnie to my lubimy sie tak stresować :))
No ale wyszło coś ciekawego, bo rzadko (o ile wogóle) ktos robi takie duze kartoniady w trakcie meczu :)) (Bo tak sie nie powinno robic, za duże zamieszanie)
Wiadomość zmieniona (12-09-04 18:31)
Robinksc, a to przepraszam nie wiedzialem, bo nie wspominali :)
Zostawcie Swistaka w spokoju on nie jest od tego zeby uciszac tych co wyskakuja z jakas przyspiewka od tego jestesmy my zeby osoba ktora obok nas stoi nie wyskoczyla z jakas piosenka a jak juz wyskoczy to szybko go uciszyc.
Sprzydal by sie jakis sposob by teksty piosenek trafily do ludzi bo jest duzo osob nowych na Cracovii ktore nie znaja poprostu piosenek ucza sie ich w trakcie meczy.
Sam osobiscie od nie dawna chodze na mecze i nie znam nie ktorych piosenek ktore przywolal Grzesieksc bo ich nie ma nawet na stronach www. Nauczylem sie tylko tych ktore znalazlem.
Mozna by sprobowac zaspiewac "Pasiaste serce" gdy leci z glosnikow i nie gadajcie ze to za szybkie jest bo na mecz to nie chodzicie chyba ospali .
Jak by to dobrze nam szlo to mozna by wtedy pociagnac to na samym poczatku meczu.
Natomiast jesli chodzi o "wisla to..." , "cos cie tak..." , kur.. pokonamy" itp. to jesli sami tych gosci ktorzy to zaczynaja nie uciszymy to nikt za nas tego nie zrobi.
A nowo nabytych kibicow trzeba uswiadamiac z kim kosa, kto przyjaciel, a dla kogo szacunek, bo jak nie bedziemy tego robic to te osly zaczna "rzucac miesem" na nasze zgody ( Lech, Polonia ...) gdy do nas przyjada.
Jesli chodzi o zadymiarzy to powinno sie rygorystycznie egzekwowac sprawdzanie identyfikatorow tak zeby kazdy musial go miec i zeby nie czul sie anonimowy dla wladz klubu bo nie chce mowic ile jest wyrobionych i nie chodzi mi tu oto zeby nie wpuscic na stadion np. mamy, taty i synka za to ze nie maja ID tylko poinstruowac ich o jednorazowym ID i zeby wyrobili sobie na nastepny raz na Wielickiej.
PS. sorry za jakosc moich wypowiedzi ale nigdy nie bylem dobrym uczniem z polskiego
a propo Hej Hej Cracovia z klaskaniem to każda ekipa która do nas zawita mowi później że im ciarki przechodzą jak to słyszą :)
Masz tutaj i się ucz :)
Hymn Triady
1. Słyszał już o nas cały świat
Ojczyzna jest z nas dumna
Honor i walka to nasz znak
Boi się każda k*rwa
ref. Przyjaciół zawsze będzie trzech
Arka Cracovia Lech
Arka Cracovia Lech
2. Władcy Północy sieją strach
W trójmiejskiej metropolii
Boi się Lechia, boi Śląsk
Żółto-niebieskiej zbroi
ref. Przyjaciół zawsze będzie trzech...
3. Dziś na południu bije dzwon
I psiarnia znów ucieka
Fanów Cracovii słychać głos
Zwycięstwo Pasy czeka
ref. Przyjaciół zawsze będzie trzech
4. Po grób oddani za swój klub
Nigdy nie pokonani *
Za Kolejorza pójdą w bój
Wierni poznańscy fani
Dlatego lokomotywa powinna byc przeprowadzona podczas akcji naszej druzyny tak zeby ciary przeszly jeszcze zawodnikom druzyny przeciwnej co by ich to troszke zamroczylo a pozniej to juz slychac z trybun jeeeeeee !!! bo nasi wtedy strzela gola.
jeżeli chodzi o dopinig to numero uno dla mnie to:
-zwalczenie anty dopingu w kazdej postaci. Wiem dobrze że Świstak + Opravcy starają się żęby było go jak najmniej, niestety niektórzy są niereformowalni.
-chciałbym w koncu uslyszec hymn Triady, bo przekazałem 1000 spiewnikow z textem na Odrze. Jak potrzeba wiecej dajcie znac, zrobie co w mojej mocy.
-moze by w kncu tego Malenczuka ruszyc i sprobowac jak wychodzi na trybunach ....
Robinksc: z meczu na mecz moje obawy rosna ze jak przyjedzie do nas Polonia albo Lech to pewna grupa z C jak zawsze mocno pojedzie po piłkarzach w przerwach dorzucajac jakies glupie texty na temat kibicow przyjezdynych. Miejmy nadzieje ze nie.
Pastor mam rozumiec ze ten mini spiewniczek to dla mnie :)
Dzieki bardzo choc juz na ten tekst juz sie natknolem i jest to dla mnie piosenka priorytetowa do nauczenia sie.
Pac-Man'ie nie mozna miec tylko nadzieii bo nadzieja to matka glupich (bez obrazy) trzeba poprostu apelowac do ludzi nie tylko na forum bo nie wszyscy maja internet.
Pac-Man szczerze nie wybrażam sobie kogoś kto mogłby głośno coś takiego palnąć. Jeżeli jednak to może znajdzie sie ktoś w pobliżu kto zaregowałby na to odpowiednio i zdecydowanie.
Autor: Robinksc (---.compower.pl)
Data: 12-09-04 18:30
Karolo my juz na paru meczach tak robilismy z Canal +.
Ale wczoraj to nie bylismy im w stanie dać pewnych informacji a pytali sie nas.
Kartoniada miala byc na poczatku ale widząc luki zwłaszcza na sektorze A postanowilismy przesunac to na 15 minute w ostaniej chwili liczac że ludzie dojdą. Generalnie to my lubimy sie tak stresować :))
No ale wyszło coś ciekawego, bo rzadko (o ile wogóle) ktos robi takie duze kartoniady w trakcie meczu :)) (Bo tak sie nie powinno robic, za duże zamieszanie)
!!! Tylko Pasy !!!
[img]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2004/liga-jesien/gornikz/images/gornik034.jpg[/img]
taka moja uwaga : aby kartoniady były lepiej widoczne to kartony powinny być dwa razy większke - wiem pewnie koszta ale przemyślcie to chłopaki , może nie tak często ale bardziej dokładnie????
Wiemy, wiemy awaria, staramy sie jakoś wypracowac sobie dobre standardy przy niskich kosztach.
Mamy zdiecia z nikiej centralnie na przeciwko bo tylko tak najlepiej widac (pod katem to zawsze inaczej) ale był problem bo tylko szerokątny obiektyw mógł to objąć a go nie było. Ale jeszcze to dopracujemy.
Tu juz nie chodzi o same kartony tylko o zachowanie ludzi.
Bylem swiadkiem jak kilku gosciom sie dupy nie chcialo ruszyc i kartony podniesli na siedzaco, natomiast tuz obok nich byl gosc co z poswieceniem w jednej rece trzymal swoj kartonik a wdrugiej karton z rzedu nizej bo tam nikogo nie bylo.
Chciałem tak tylko nieśmiało napomknąć... że na przyszłość Pawłowi trzeba będzie wytłumaczyć iż nagłośnienie jest w porządku, a on poprostu nie może tak bardzo ryczeć jak zapowiada piłkarzy Cracovii... nagłośnienie jest jak najbardziej w porządku, jedynie wzmacniacz jak dostaje za dużą dawkę sygnału automatycznie odcina głos... wytłumaczyłem jak laik laikowi - zauważcie że jak zapowiada wszystko inne nigdy nagłośnienie nie zawodzi, tak działa po prostu elektronika... sądze że wystarczy że ktoś spikerowi to przekaże... i już się nie powtórzy klimat z przerwami w nagłośnieniu... a teraz poproszę jakąś kumatą osobę z zainteresowaniem akustyczno-elektronicznym na wytłumaczenie tego co napisałem jakimś "fachowym językiem"...
z tego co wiem to naglosnienie ma po prostu bezpieczniki zeby glosniki wytrzymaly!!! a Pawla czesto gesto ponosi niestety i efekt jest dosc irytujacy trzeba przyznac...
Śpiewnik Cracovia wersja 1.0
Zebrał do kupy: Pan Pizza
Sugestie panpizza112@wp.pl
©©©
Są dwa koronne kluby
Polonia i Cracovia
Ślubowały sobie wierność
Wierność aż do końca
Polonia i Cracovia
Cracovia i Polonia
Polonia i Cracovia
Cracovia Polonia
©©©
Naprzód CracovioAmbicja dzisiaj wam każe
Grać na całego
i walczyć do upadłego
Bramki zdobywać
I wszystkie mecze wygrywać
Cracovio my z wami
My za was kciuki trzymamy
©©©
Czarne Koszule idą
Łazienkowska już się pali
Poszły Pasy na Reymonta
Wisłę zajebali
Polonia i Cracovia
Cracovia i Polonia
©©©
Do boju Cracovia
Marsz, marsz. Do boju marsz.
Zwycięstwo czeka nas.
Do boju Cracovia
Marsz, marsz, marsz, do boju marsz...
©©©
Pokonamy ........ wygramy mecz
Mistrza Polski (II ligę) będziemy mieć
©©©
Pasy, Pasy – Cracovia
(melodia „Go West”)
©©©
Kto dziś wygra?
-Pasy!
Kto?
-Pasy!
Kto?
-Pasy! Pasy! Pasy!
Do boju, do boju , do boju Cracovia!
©©©
Jeden gol, drugi gol, trzeci leci
na tablicy 3:0 się świeci
co za szał , co za szał co za radość
ta drużyna ........ to słabość!
©©©
Moja jedyna miłość to Cracovia
I my, jesteśmy z tobą
Klubie, Klubie, Klubie Ty nasz
sia la la la la la la la la la
Heja Cracovia!
©©©
Czy wygrywasz, czy nie
Ja i tak kocham Cię
W sercu moim Pasy!
na dobre i na złe
©©©
©©©
Ooo Cracovio!
Ten mecz musimy wygrać!
Wygramy, wygramy, wygramy!
......... pokonamy!
O Cracovio Klubie nasz!
Alleluja, Alleluja , Alleluja
Cracovia!
©©©
Hej Pasy gol,
Hej Pasy gol,
Hej Pasy gol, gol gol
©©©
Wczoraj obiecałaś mi na pewno,
że trzy punkty dzisiaj będą,
więc wygraj dziś ten mecz,
nasza, nasza wiara nie zachwiana
bo jest w tobie zakochana
Cracovio kochana
©©©
Nie pokonana Cracovia kochana!
Nie pokonany nasz krakowski Klub!
©©©
Nie Legia, nie Górnik ani nie Zagłębie
Tylko nasza Cracovia Mistrzem Polski będzie
©©©
©©©
Teraz bramka musi być, teraz bramka musi być
Teraz bramka musi być...
©©©
Sia la la la la la la Cracovia kochana,
Sia la la la la la la Cracovia kochana
©©©
Nikt nam nie zrobi nic,
Nikt nam nie zrobi nic,
Bo znami jest,
Bo znami jest
Marszałek Śmigły-Rydz
Więc zarepetuj broń
I w białą gwiazdę mierz
Za bój za trud
Za lata łez
Cracovii nadszedł czas
ze strony http://www.cracovia.strefa.pl/
no jeszcze można "(...)hej nasz ks do boju CRACOVIA kraków.
Czy mecz ten wygramy (...)"
Zdecydowanie fala tylko gdy prowadzimy 3 bramkami lub 2-ma pod koniec meczu. Lokomotywa tylko gdy przy piłce są nasi. Cracovia ponad wszystko !
A nie prościej ustawić wzmacniacz i mikrofon tak by Paweł mógł krzyknąć i by wzmacniacz nie ciął? Paweł zna się na rzeczy i nic nie mógł zrobić. Nawet "moderując" głos Demek, to chyba nie za bardzo tak jest, bo na koncertach nie tnie dźwięku wokalistom tak jak np. Niguelowi na meczu. A na łuku było tak głośno że to był jeden wieli ryk smczka, a za chwilę i tak cięło dźwięk. Nagłośnienie było po prosu złe, lub żle skonfigurowane. Jak Paweł załatwiał swoje w III lidze to ryczał jak trzeba i było naprawdę głośno i wyraźnie.
Craco napisał:
> A nie prościej ustawić wzmacniacz i mikrofon tak by Paweł mógł
> krzyknąć i by wzmacniacz nie ciął? (...)
> Nagłośnienie było po prosu złe, lub żle
> skonfigurowane.
Oczywiście, że tak! Jest źle ustawione lub niekompletne.
Po pierwsze: w mikserze a nie na wzmacniaczu ustawia się limiter "tnący" pasmo. Po drugie: przed mikserem wpina się w linię limiter-kompresor np. dbx-a albo Aphex-a. Po trzecie: wrzuca się np. -10 dB już w mikrofonie. Nic nie ma prawa pierdzieć w głośnikach albo powodować zanikania dźwięku. To jest wiedza elementarna, nie jestem fachowcem.
Gdyby było trzeba - służę sprzętem (limiter-kompresor, dobry mikrofon, mikser itp.).
Za free oczywiście (no, może za flaszkę dla mojego wspólnika, który jest obojętny na piękno futbolu).
spoko z czasem doping bedzie wychodzil coraz lepiej,i nikt niech nie wymysla kiedy ma byc fala,bo jak wiara chce to robi bez wzgledu na wynik
Falę chciał że tak powiem "LUD" na młynie.
Jeszcze jedna uwaga... po klaskaniu jak lecimy hej hej Cracovia, to czemu tylko 2 razy..tak przynajmniej z pięc....a tak efekt urywa się w połowie,,
Doping spox. Faktycznie trzeba wskrzesić przyspiewki których dawno nie słyszałem bo sie bardzo monotonni robimy i niedługo to nawet nie bedzie ciarek przy Heeeeeej. Jeszcze taka jedna sprawa, lokomotywka w czasie wejścia piłkarzy jak najbardziej, ale niech C nadaje tempo. Wdedy przyjezdnym kopaczą sie odechce jak wyłonią sie z tunelu a tu HEEEEEEEJJJ HEEEEEEEJJJJ CRACOVIA. Bedą mieć ciary na 148min gry. "cały stadion" też można by oszczedniej używać. Jak chodzi o przyjezdnych to nie trzba wszystkich z błotem mieszać, jak dla mnie górnik sie zaprezentował dobrze a i doping przez to zyskał, szacunek dla nich. W temacie wisły to sie nie wypowiem bo już wielu mówiło o tym a ci do których nie dociera może wreszcie zmądrzeją. Chymn triady, maleńczuk i "z mariackiej wierzy..." jak najszybciej trzeba zacząć początki mogą być kiepskie ale co tam.
Wszystkie gadrła do Poznania
jak bedziemy przegrywac to tez sobie zrobimy fale ?
to jakis absurd...
Przedtem był zwyczaj, że lokomotywa szła dwa razy z rzędu. Gdyby tak do tego powrócić i po drugim razie pociągnąć dłużej to hej, hej Cracovia.
Kiedyś pojawił się pomysł na falę z kartonami. Najlepsza do tego jest trybuna C. Gdyby towarzystwo miało kartony z napisem CRACOVIA (musi być długi) i podnosili je w momencie przejście fali, to efekt łatwo sobie wyobrazić. Fala wtedy musi wędrować oczywiście w drugą stronę niż zwykle.
Na Górniku na początku drugiej połowy w D walono ogniami i inne takie tam. Czemu wtedy nie zrobiono kartoniady na A i B. Gdyby tak kiedyś zaopatrzyć cały stadion w jakieś bajery np. A, B sektorówka i długie pasy biało-czerwone, D w małe flagi i piro, a C w kartony. To są wszystko rzeczy które kiedyś już oczywiście były. Na początek II połowy wtedy taka prezentacja na całego, razem z okrzykiem CRACOVIA, CRACOVIA !!! Ja to widzę w pasiastej wyobraźni.
... a do tego 30 osób jest żeby to zrobić ...
Mentny może kiedyś. Póki co wyobraźnia jedno rzeczywistość drugie :)
*na sektorach B od strony młynu i C na środku powinna znajdować sie kompetentna osoba która w momencie gdy młyn się zatnie narzuci jakąś pszyśpiewke oczywiście nie anty i będzie dobrze!!! a gdy młyn zaśpiewa cały stadion cały..... to ta osoba wystarczy że machnięciem rekami pobudzi reszte wiary i oni odrazu zaczną śpiewać. POTRZEBA POPROSTU W TYCH 2 MIEJSCACH ODPOWIEDNICH LUDZI KTÓRZY WSPÓLNIE Z MŁYNEM STWORZĄ ZGRANY ZESPÓŁ. myśle że jest to rzecz tak prosta do wykonania jak nic i na dodatek nie wymagająca żadnego sprzętu!!
*kolejna sprawa o której już wszyscy pisali to pijani niby kibice którzy mącą cały doping zaczynając swoje głupie pszyśpiewki. myśle że trzeba wystosować apel do klubu aby nie wpuszczani na stadion byli ludzie pijani. sprawa prostrza niż ta poprzednia!!!!
WKLEJONE Z TEMATU : WYPROWADŻ KOGOŚ Z CRACOVI
4 dni później
Kibice Legii śpiewali w Wiedniu Legia/Warszawa, wprawdzie przesadzili, bo ciągnęli to przez 20 minut, ale to było niezłe i wpada w ucho. Melodia bardzo prosta i może śpiewać cały stadion.
Więc może wykorzystać tę melodię i podłożyć Pasy/Cracovia? Można by spróbować już z Groclinem.
a ja proponuje nowosc na meczu :-)
na melodie z pankracego (kto to jeszcze pamieta?)
"Kto dogoni psa, kto dogoni psa?"
i na to ryk "CRACOVIA !!!"
mozna to np rozlozyc na "duga strona odpowiada"
albo bez rozkladania
dla mnie super
:-)
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - Pierwszy Mistrz Polski (1921) i Jedyny Mistrz Galicji (1913)
a ja juz to znalem wczesniej...
cztery łapy, cztery łapy, a na łapach pies kudłaty.
Kto dogoni pas, kto dogoni pas?
CRA CO VIA!!!!
;-)
fakt faktem trzeba nam nowych melodii...
Samo CRACOVIA nie pasuje, można dołożyć:
...
Tylko my, tylko my
Tylko CRACOVIA !!!
lub
...
Łowcy psów, łowcy psów,
Tylko CRACOVIA !!!
ja tez to znalem wczesniej ale taka wersja short brzmi OK
A w ogóle to mi się marzy batucada, taka jak ma każdy zespół w Brazylii, a przynajmniej w Rio i Sao Paulo!
To jest znacznie łatwiejsze w wykonaniu niż orkiestra Groclinu.
Co najmniej cztery instrumenty perkusyjne (duży bęben, mniejszy bęben typu werbel, marakasy i metalowe rożki), na tym od dwóch do trzech rytmów równocześnie (mam mnóstwo nagrań).
Nigel mówi, że Kraków jest miastem jazzu, co my na to?
"Łapy, Łapy, cztery łapy,
a na łapach pies kudłaty,
Kto dogoni psa, kto dogoni psa ?
Może ty, może ja,
ZAWSZE CRACOVIA !!"
myślę, że wystarczą ostatnie trzy linijki... ;)
Jakby ktoś nie znał :) ===> [url]http://www.polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/pankracy_kto_dogoni_psa.mp3[/url]
nie trzeba do tego żadnej melodi ! poprostu krzyknąć ! 4 łapy pies ma kto dogoni psa ! CRACOVIA !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)