Na pewno nie przyszedł do nas dla pieniędzy, ma ich wystarczająco dużo by grać za takie fryty. Jak podjechał na Kabel mesiem 600 S full wypas to mi szczęka opadła (a widziałem troche esek w życiu). Za ten samochód można kupić wszystkie samochody naszych zawodników i ekipy trenerskiej.
Jest ambitny, chce coś różnym ludziom udowodnić. Mam nadzieję, że zagra na derbach. Na pewno się nie posra przy dopingu 10 tyś wiślaków, czego nie mogę powiedzieć o niektórych naszych zawodnikach.
Poza tym Kraków to idealne miejsce dla niego:
- szkoła francuska dla dziecka
- blisko do domu (NS)
- jest gdzie poimprezować
Jeśli tylko Stawowy (?) będzie go umiał odpowiednio wykorzystać to za pół roku będzie ulubieńcem kibiców jak chociażby Bojarski.
Wiadomość zmieniona (24-08-04 22:31)
-
-
Swir juz u nas ;-)
Ja się strasznie cieszę. Już go widzę w derbach. Jakby grał z Odrą to wybił by z pały Rockiemu koszenie nóg. Najwiękrzym mankamentem naszej gry obronnej ( w rozumieniu obrony przed obroną) jest brak reakcji na chamstwo przeciwnika ( patrz np mecz z pogonią), Arek jest jakby wystraszony I ligi, Wiśnia siedzi na ławie a też mógłby przelecieć się po szarżującym chamie, sędzia udaje Greka, a nasz trener patrzy i co? - chyba też się uczy, bo powinien wpuścić po 15 -20 minutach wzmiankowaną tu wcześniej Wisienkę i jeszcze wymownie wskazać mu palcem - tego bierz. Ale do rzeczy: pierwsze mecze utwierdziły mnie, we wcześniejszym zresztą, przekonaniu, że MUSIMY pozyskać kilku doświadczonych wyjadaczy, a jak się ogramy rok czy dwa w I lidze to możemy sobie kupować młodych i perspektywicznych. Dlatego z wielką pryjemnością witam na pokładzie panie Piotrku.
Wiadomość zmieniona (24-08-04 23:31)
i bardzo dobrze !!!
ta wiadomość poprawiła mi humor :))
popatrzcie tylko jaki mamy trzon zespołu :
Węgrzyn - Świerczewski - Citko !!!
poustwiać reszte "pionków" i jedziemy po wszystkich !!
Piotruś pokaż wszystkim co jesteś wart !!!
Super!!!DERBY DLA CRACOVII!!!!!2 PAŹDZIERNIKA ICH ZJEMY!!!ZOBACZYCIE!!!
Witam. Niezmiernie się cieszę!
To na ile on w końcu podpisał tą umowę bo w GK i PS piszą,że na cztery miesiące, a w Dzienniku Polskim i "Teraz Pasy" ,że na rok ?
No i niech się coś dzieje . Rok temu byśmy zwariowali na wieść o takim transferze. Trzeba zdać sobie sprawe z tego że nie będziemy w stanie podkupować zawodników wiśle czy groclinowi itp choć uważam że taka np legia w porównaniu z nami nie zrobiła zadnych transferów no moze Karwan i to wszystko reszta głeboka rezerwa jesli chodzi o wiek np Piotrka Ś czy Marka C. to spokojnie jeszcze pograją na ligowym poziomie kilka latek
Nie ukrywam, że wieść ta smuci mnie strrrrrasznie, ale będę musiał jakoś z tym żyć :(
Ponieważ jednak Piotr Świerczewski będzie nosił koszulkę w biało-czerwone pasy powiem tylko tyle: witam panie Piotrze i życzę z całego serca powodzenia. Jak bardzo Pana nie chciałem w tym Klubie tak bardzo Panu życzę sukcesów z Cracovią!
Obym kiedyś żałował mojego zaniepokojenia z powodu Pana przyjścia do Cracovii... Szczerze!
Bardzo dobra wiadomość! Dotychczas mieliśmy tylko Baranka w roli defensywnego pomocnika! Teraz będzie zmiennik!
Panie Piotrze witamy w Pasach!
Marcio ale rozumiem ,że trybuna od Focha wita obu nowych graczy burzliwymi oklaskami;-)
Swoją drogą ja widzę transfer Świerszcza jako swojego rodzaju zabezpieczenie. Po ostatnich porażkach może się okazać ,że będziemy walczyć nie o "górną 7kę" ale o uniknięcie barażu. Wtedy doświadczony pomocnik w środku pola to po prostu wielki skarb...
icek66-odpowiadając na Twoje pytanie: oczywiście, że tak!!!
mam tylko nadzjeje ze nie rozbije drużyne ale jej pomoże w warszawie:)
Ze-Swiro-walem jak to uslyszalem ;-) Nie ma co gadac - teraz juz i tak postanowione. Chlop sam sie prosil do Cracovii, wiec niech nie daje teraz plamy. Co do Drumlaka tez byly sceptyczne glosy i nie ukrywam, ze bylem jednym z nich. A teraz co? Wszyscy Drumi, Drumi! :-)
A ja mogę powtórzyć to co napisałem na Interii. Nie byłem zwolennikiem zatrudnienia Świerczewskiego ale skoro Stawowy i Profesor się na to zdecydowali powiem: Witaj w domu Piotrze ! Liczę na to że swoją grą i zachowaniem udowodnisz że zasługujesz na nasze święte biało-czerwone barwy !! Przywitajmy go ciepło licząc że potrafi nam się odwdzięczyć grą jak za najlepszych czasów.
Bobik madrze gada.
Trza mu gorace przyjecie zrobic.
" jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie......."
no mam nadzieje ze cos pomoze :)
Witaj w domu!
...football's coming home... :D
Świerczewski obiecuje, że skoczy Legii do gardła
Piotr Świerczewski nie wyklucza, że w nowym klubie zadebiutuje już w najbliższym meczu z Legią. "Wprawdzie mam zaległości treningowe, ale być może trener będzie potrzebował w Warszawie ligowego wyjadacza, który od razu skoczy rywalowi do gardła. A ja mam tam rachunki do wyrówniania..." - twierdzi Świerczewski.
Źródło:
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)