Po obejrzeniu w tv relacji z meczu w polsat sport cracovia - szczakowianka. Mecz komentowany był przez Mateusza Borka i Romana Kołtonia.O ile komentarz Borka moze imponowac pod kazdym względem to wsłuchiwanie sie w tego warchoła Kołtonia może doprowadzic do zwiędnięcia kwiatkow w pokoju ! Z zuchwałą arogancją dziennikarską ocenił Mateusza Borka ktory odwaznie ocenił ambicje i aspiracje klubu ktory w przypadku awansu do 1 ligi bedzie chciał zając jak najlepsze miejsce w lidze dokonując wczesniej kilku powaznych wzmocnien.Kiedy pojawił sie perspektywiczny temat europejskich pucharow Kołtoń wybuchnął smiechem i powiedział cos takiego :"walka o europejskie puchary ?,widze ze Mateusz Borek jest w eufori widząc wiernych kibiców tutaj Cracovi......."- skwitował Kołtoń. Brawo panie dziennikarzu,jest pan wybitnym znawcą któremu brak wyobrazni uniemozliwia ocene sytuacji ,takich ludzi jak pan zwykło sie określac mianem ograniczonych...
-
-
Bój sie Boga Kołtoń !!!
co sie przejmujesz. dwa lata temu rozni pismacy pekali ze smiechu jak Misior mowil o awansie do drugiej a docelowo pierwszej ligi. ten sie smieje kto sie smieje ostatni. jeszcze pojedziemy na wyjazd na mecz pucharu Uefa
przed meczem z Pogonią Kołtoń deklarował się jako sympatyk Cracovii jeszcze od czasu naszych występów w 1 lidze ...
No to "saturn " mnie uprzedziłes z tym tematem bo też go chciałem dzis założyc .Mnie tak samo jak zapewne tobie i wielu innym PASIAKOM , po oglądnięciu meczu ze Szczakową i wysłuchaniu komentarzy kotłonia szybko podniosło się cisnienie.
Ale cóz ......takie życie, ale po wejsciu do I ligi napewno się dużo zmieni (miejmy nadzieję że tylko na lepsze).
Szukacie dziury w calym...Kolton raczej chcial dopiec Borkowi,bo bardzo podniecala go udzielala mu sie atsmofera meczu(zreszta jak zawsze:) ) i palnal haslo o pucharach:-) A wy myslicie,ze wszyscy sa przeciwko nam...Kupcie lepiej Pilke Nozna i przeczytajcie artykul Orlowskiego.Zreszta on sie juz nie raz pochlebnie wypowiadal o Pasach.
Wg mnie ten wątek to typowa przesada, nie bądźmy tacy przewrażliwieni na naszym punkcie. Panowie więcej obiektywizmu, którego akurat Kołtoniowi i Borkowi nie brakuje, to rzetelni dziennikarze, daj Bóg gdyby inni dziennikarze byli choć trochę tak rzetelni jak oni.....
też na tyo zwróciłem uwage, ale po przemyśleniu: nie ma sie czym ekscytować...
Myślę, że akurat Borek i Kołtoń to świetnie uzupełniający się duet i czasami specjalnie wyrażają sprzeczne opinie, aby w relacji iskrzyło! Mimo wszystko dobrze się ich słucha...
Przyznaję że w porównaniu o ogólnego poziomu polskich dziennikarzy są dobrzy. Ale Kołtoniowi od jakiegoś czasu co nieco przewróciło sie w głowie. O ile Borek przyznaje się do popełnionych błędów, Kołtoń przeważnie nie. Natomiast coraz częściej bywa arogancki. Ale i tak jest o klasę lepszy od beznadziejnego Szpakowskiego.
Szpakowski:
Fachowosc:0%
Sentyment:100%:)
I wyraźnie widać (słychać) to na ME! A już najbardziej wkurza mnie faworyzowanie jednej z druży! W końcu komentator powinien być obiektywny (jeśli nie może być fachowy)!!!
Nie przesadzajcie z tym Koltoniem. Nie mowie, ze nie wierze w nasza paczke, ale przeciez dla kogos kto nie jest "w srodku" mowienie w tej chwili o przyszlorocznych pucharach jest rzeczywiscie smieszne, bo narazie nie jestesmy jeszcze nawet w lidze. Polsat tak czy siak jest najbardziej pro-pasiasta telewizja, wiec naprawde nie ma sie do czego przyczepic.
Kołtoń wie swoje a My swoje. Niech tak zostanie.
Ocena pracy komentatora nie może polegać na tym czy jest pro-pasiasty czy nie jest. A jeśli o to chodzi to Kołtoń przynajmniej jak na razie częściej bywał u swoich przyjaciół na meczach rezerw GTS-u (np. w tej rundzie z Koroną) niż na meczach Pasów.
Eeeee, nie ma się co dziwić? Pomyślcie jak musieli się dziwić pierwsi ludzie którzy słuchali kiedyś planów Misiora o G100 i odbudowie Cracovii, he, he
też to zauważyłem, Kołtoń wylał dość prefidnie z tezy o pucharach w przyszłości, ma rację szybkilopez pisząc że te swary to raczej zamierzony efekt urozmaicający transmisję.
I jeszcze o obiektywwiżmie komentowania: wyobraźcie sobie, że w C+ francuskim do niektórych meczów są TRZY komentarze równocześnie. Jeden "obiektywny" i dwa "subiektywne" czyli takie gdzie komentujący sa ewidentnie po stronie jednej z drużyn. Podobno to zajebista sprawa, mam nadzieję że u nas tez kiedyś tak będzie. Cyk smyk przyciskiem na pilocie i już słyszę cukrowanie Pasom :)
Wiadomość zmieniona (17-06-04 00:32)
Dwie uwagi.
Niektórzy się swięcie oburzaja jak ktoś osmieli się nie szorować czapka bruku jak mówi i Cracovii. Nawet jak mówi prawdę to zaraz jest be
Ja sobie nie wyobrażam nas w pucharach z jeszcze innego tzn pozasportowego powodu. Gdzie bysmy grali? Na Reymonta? Gdzieś na śląsku? Jaki mamy stadion każdy widzi. Nie stoi on nawet koło wymogów UEFA. O szatniach i zapleczu przez kurtuazje nie wspomnę (no i w obawie aby zjebki nie dośtać). Prezes ze wstydu przed gośćmi chyba by rozstroju żołądka dostał
pomyślcie... Kołtoń i Borek znają na pamięć sklady drużyn występujących w Lidze Mistrzów - z racji że komentowali ich mecze... a teraz znają też skład i sylwetki piłkarzy Cracovii... myślę że mieli by spore kłopoty żeby niejedną drużynę skompletować z I ligi... ale skład Cracovii już sobie zapamiętali :)
spoko goście z nich i co by nie powiedzieć,przemilczeli np. naszą superaśną przyśpiewkę "Wisła Dziwko...."hehehe
O ile pamiętam, to mówił o Cracovii jednak dużo dobrego. Mówił, że w pierwszej połowie popis gry dali zawodnicy Cracovii, a w drugiej dają kibice. Wspaniale się bawią i dopingują. Podobała mu się gra Pasów. Bramka Bani została nazwana bramką na stadiony świata itd. O pucharach rozmawiali przed meczem, gdy nie było jeszcze wiadomo, czy zagramy w barażach.... W takiej sytuacji i widząc nasz obiekt, rozmawianie o pucharach istotnie było i zresztą jest nadal troszkę przedwczesne.
Nie ma się chyba co czepiać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)