Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Ranking Typera
    • Regulamin
    • Ranking Typera
    • Cracovia - JKH GKS Jastrzębie niedziela 20 września 2026, 17:00 Siedleckiego 7

• Hokej
    • Rozpoczęto dwa tygodnie temu o 11:23
      Ostatnia aktywność tydzień temu o 15:31
      2271 wyświetleń
    • Blizzy

3.7K
      2.7K
    • ponad tydzień temu o 06:37
      Post #1748322 22.09.2026 06:37
    • Edytowany
    Dobrymi chęciami, to piekło jest wybrukowane. Ps: Zrobił tak, że klub ma o nim już opinię i wątpię by był wstanie to zmienić.
    • żółta kaczka, Lakbeti, Pasiakcinq2 oraz 2 innych osób lubią to.
    • agent44

6.1K
      1.7K
    • ponad tydzień temu o 06:52
      Post #1748323 22.09.2026 06:52
    • Edytowany
    O Sikorze mam swoje zdanie od czasów jego pierwszej kadencji w h.net. Może se mówić, że jest kibicem Cracovii i zależy mu na dobru Pasiastego hokeja, ale to czyny definiują człowieka. A jego czyny Cracovii nie pomagają, wprost przeciwnie. Sikora to taki forumowy Marchewa. Niby troszczy się o klub wytykając błędy, ale w praktyce sra do własnego gniazda, przy okazji mając jakiś personalny uraz do aktualnych władz Cracovii.
    • Marlon, zubereg, hank oraz 2 innych osób lubią to.
    • marcin_ksc

9.2K
      848
    • ponad tydzień temu o 06:55
      Post #1748324 22.09.2026 06:55
    No tu akurat nasz redaktor marchewa ma rację, ale napisał to bucowato. Można było normalnie napisać, a ewidentnie zrobil tak byc uderzyć. Wiele rzeczy kuleje, masa niedociągnięć, ale tu możemy sobie debatować, a nie wywlekac wszystkiego na publiczne media...
    • żółta kaczka, Lakbeti, Tasior oraz 4 innych osób lubią to.
    • Pasiakcinq2

151
      213
    • ponad tydzień temu o 09:23
      Post #1748334 22.09.2026 09:23
    Przeciez Marchewa to Sikora
    • Tasior, hank oraz PanSzym lubią to.
    • Pasiakcinq2

151
      213
    • ponad tydzień temu o 10:14
      Post #1748342 22.09.2026 10:14
    • Edytowany
    Należaloby zadać pytanie p.Sikorze, co on zrobił dla hokeja w Cracovii, jak bylem Dyrektorem odpowiedzialnym za hokej, poza wykonywaniem bzdurnych poleceń tego hokejowego dyletanta Dróżdża.To móglby być ciekawy artykuł dla h.net. W sieci sa teraz lepsze portale piszące na temat hokeja, jak polskihokej.eu i puckout.pl takze nie ma koniecznosci nabijania otwarć wrogiemu Cracovii sanockiego h.net
    • hank oraz Blizzy lubią to.
    • torreador

3.6K
      1.4K
    • ponad tydzień temu o 10:49
      Post #1748345 22.09.2026 10:49
    No to niech się Sikora przygotuje na " rozmowę" z kibicami którzy siedzą blisko i chodzą na mecze Pasów dłużej niż on żyje. Przyjemnie nie będzie.
    • hank lubi to.
    • MSC

9.6K
      5.6K
    • ponad tydzień temu o 11:01
      Post #1748349 22.09.2026 11:01
    Ma rację czy nie ma? W tym o czym pisze w artykule.
    • marcin_ksc

9.2K
      848
    • ponad tydzień temu o 11:04
      Post #1748350 22.09.2026 11:04
    [quote]#post1748334 Przeciez Marchewa to Sikora[/quote] Dlatego napisałem redaktor Marchewa
    • Tasior lubi to.
    • żółta kaczka

6.9K
      2.3K
    • ponad tydzień temu o 11:18
      Post #1748353 22.09.2026 11:18
    • Edytowany
    [quote]#post1748349 Ma rację czy nie ma? W tym o czym pisze w artykule.[/quote] Merytorycznie to tak, ma sporo. Problem jest w tym, że forma tego.. - no niestety, ale powiedzmy sobie to wprost - paszkwilu, dość jasno wskazuje, że bardziej niż o "coś" to idzie o "kto kogo". I ja się obawiam, że to nie jest kolegi ostatnie słowo.
    • MSC, Tasior oraz hank lubią to.
    • Lakbeti

2.1K
      2.1K
    • ponad tydzień temu o 11:35
      Post #1748356 22.09.2026 11:35
    • Edytowany
    A jak było wcześniej, za dyrektorowania pana Sikory? Bo ja nie kojarzę za wiele żeby się coś działo ciekawego w przerwach meczu. Choć nie jestem kibicem od 25 lat. Plan wydarzeń był podany wcześniej, ale przed meczem jest mało kibiców, pewnie po cichu liczono na wygraną i że młodzi będą się cieszyć. Niestety nie wyszło, życie.. ale żeby od razu robić takie analizy. Szczerze to mógł ten artykuł napisać dla dobra klubu przed wydarzeniem, wtedy dałby do myślenia obecnym władzom i może byłaby zmiana planu. A tak to niestety odbieram jako dziecinne robienie na złość... Bo nie ja jestem naczelnym w piaskownicy. Generalnie niech sobie pisze co chce, na tym to polega że będą tacy co powiedzą że ma rację i tacy co skrytykują, i nie będą mieć zdania. No jak na forum, czasem się z tobą zgodzą, czasem spuszczą ci manto, wolność słowa. Jeżeli jego myśli są z Cracovia to niech idzie do władz, przedstawi biznes plan na klub, przekona do swojej osoby... I może on będzie prezesem i będziemy jego opierdalac za wpadki 😂
    • Pasiakcinq2 lubi to.
    • CHT

3.7K
      3K
    • ponad tydzień temu o 14:08
      Post #1748374 22.09.2026 14:08
    Skomentuje troszkę. Co do samego meczu, to martwi brak zdobyczy bramkowej. Mam nadzieję, że nasze strzelby się rozkręcą. Myślę, że Jastrzębie jest drużyną jak najbardziej w naszym zasięgu. Dam jeszcze troszkę czasu drużynie. Co do samej otoczki wokół meczowej, to Sikora ma rację, ale jego czyn jest niczym więcej jak rozpętaniem gównoburzy i teraz już przekonałem się w 100% i oficjalnie wpisuje go w poczet szkodników. Tyle o dyrektorze-redakorze. Teraz pozytywy. No cóż ... Starzeje się i można mnie brać na sentymenty. Powiem Wam, że mocno ścisnęło mnie za serce, to, że Radzik zbił piątkę z Rudim. Miałem duży niesmak tamtego wydarzenia, ale Panowie chapeau bas, po latach nie ma urazy i czemu nie piszecie o tym hokejnety?! Ochoczo pisaliście o tamtym incydencie, hieny! Wszystko było pięknie, drużyna ze 100-lecia, wystawa bluz, występ (kij, że kolejność zamieszana), ale nie popełnia błędów ten, co nic nie robi. Nie dajmy pluć na naszą Cracovię medialnym hienom, wara od naszego klubu. Byliśmy, jesteśmy, będziemy i wrócimy silniejsi. Teraz w chwili złej nie opuszczamy Ciebie nasz ukochany Klubie, będzie bronić Twojego honoru.
    • Pasiakcinq2, Lakbeti, żółta kaczka oraz 7 innych osób lubią to.
    • Pasiakcinq2

151
      213
    • ponad tydzień temu o 14:10
      Post #1748375 22.09.2026 14:10
    To powinien Sikora przeczytac!!!
    • Lakbeti oraz żółta kaczka lubią to.
    • CHT

3.7K
      3K
    • ponad tydzień temu o 14:49
      Post #1748382 22.09.2026 14:49
    Gdybym go spotkał to powiedziałbym mu to w twarz, nie będę zniżał się poziomu pisania przez fejsa. Dziś nie jest godny podania ręki. I tak Łukaszu, przemyśl to sobie, jeśli zaglądasz na forum, czy warto było stać się personą non grata przy S7?! Nie zależy Ci na Cracovii, a na poklasku na łamach kontrowersyjnego portalu. Sam wypisałeś się z naszej społeczności. Nie chcę tu pisać za nasz wszystkich, ale jestem przekonany, że podobnie myślących do mnie jest mnóstwo. Kiedyś broniłem Cię, broniłem Twojej kandydatury gdy objąłeś stanowisko. Dziś jestem w opozycji do Ciebie.
    • Blizzy, Marlon oraz Lakbeti lubią to.
    • Jake Blues

4.3K
      9K
    • ponad tydzień temu o 15:17
      Post #1748385 22.09.2026 15:17
    • Edytowany
    to ja na boku pochwalę Pawla Kozendre i Jego Ekipę, bo z koszulkami mega pomysl. Fajnie, ze dziala, duzo dobrego moga zrobić i te trochę starsze chłopaki (Wieeeczór!)
    • żółta kaczka, zubereg, hank oraz 2 innych osób lubią to.
    • Lakbeti

2.1K
      2.1K
    • ponad tydzień temu o 19:29
      Post #1748473 23.09.2026 19:29
    • Edytowany
    Forumowicz Sikora podjął próbę zrehabilitowania samego siebie na hokejnecie 🫢 po komentarzach na forum??
    • matg oraz MSC lubią to.
    • żółta kaczka

6.9K
      2.3K
    • ponad tydzień temu o 19:50
      Post #1748476 23.09.2026 19:50
    • Edytowany
    Wątpię żeby on był z kategorii koniunkturalistów szukających poklasku. Przy hokeju taki ktoś by się długo nie trzymał. Ale oczywiście każdy będzie sobie wierzył w to w co wierzyć chce. Pozwolę sobie dodać, że zarówno Cytrynę jak i Dziurę Sikora bardzo dobrze zna i to od lat. Od wieeeelu lat. I zna ich naprawdę lepiej niż zna kolegów Forumowiczów oraz zna ich także o wiele lepiej niż znają ich koledzy Forumowicze razem wzięci. Wiedzieć nie wiem, ale gdybym miał zgadywać, to obstawiałbym pieniądze przeciw orzechom, że "co ludzie na Forum napiszą" w kontekście tego artykułu to tylko tu ktoś sobie może wmawiać, że miało jakiekolwiek znaczenie. Nieskromnie zabrzmi, ale akurat potrafię sobie z grubsza wyobrazić taką sytuację i gdybym ja publikował takie coś to jeśli w ogóle pisząc brałbym pod uwagę "co ktoś czytając pomyśli", to brałbym pod uwagę odbiór przez Cytrynę i przez Dziurę. Kwestia "co uznają na Forum" nawet by w moim ptasim móżdżku nie zaświtała.
    • hank oraz Lakbeti lubią to.
    • Lakbeti

2.1K
      2.1K
    • ponad tydzień temu o 22:10
      Post #1748495 23.09.2026 22:10
    • Edytowany
    https://gazetakrakowska.pl/rudolf-rohaczek-trener-legenda-hokejowej-cracovii-trzeba-szukac-drugiego-profesora-filipiaka/ar/c2p2-29378337 Trenerze, właśnie rozpoczął się już trzeci sezon jak pana nie ma w Comarch Cracovii. Na pewno pan z oddali śledzi wyniki Cracovii. Co się w ogóle stało z tym zespołem, z tym klubem? Jakie ma pan refleksje na ten temat? No cóż… Za trenera Ziętary klub miał budżet na finał. O tym nikt nie mówi. Ale skończył na 6. miejscu... My z budżetem 3,5 miliona wywalczyliśmy mistrzostwo z Tychami. A oni mieli budżet sześć milionów… Wyniki się zmieniły, ale teraz budżet klubu jest o wiele niższy niż ten, jaki ma konkurencja. Potwierdza to wynik z ostatniego sezonu. Przedostatnie miejsce. Tak, przed Sanokiem, który się wycofał. [b]????? Kurde, czy naprawdę 20 lat temu budżet 6 mln był wart tyle co obecnie? Już nie mówię o samych kosztach zawodników, ale całego funkcjonowania klubu, hali?[/b]
    • torreador

3.6K
      1.4K
    • ponad tydzień temu o 06:39
      Post #1748501 24.09.2026 06:39
    • Edytowany
    Kaczka z całym szacunkiem ale 8 lat temu to Sikora znał obu panów nie lepiej ode mnie. Więc daj już spokój z bronieniem Sikory. Dla poklasku hi....neta odgrzewa stare kotlety. Mógł ten fakt odnotować bez rozpylania tej mgły kwaśno- gorzkiej.Co do oceny Twojego kolegi Sikory różnimy się diametralnie
    • Gryfny lubi to.
    • CHT

3.7K
      3K
    • ponad tydzień temu o 07:30
      Post #1748503 24.09.2026 07:30
    Najzwyczajniej redaktorek ma gula, że ktoś coś lepiej ogarnia od niego, to musi znaleźć błąd i go wytknąć. Drzazgę w oku obecnego zarządu, a bielki w swym oku nie widzisz Łukaszu. Nie ma Cię już w strukturach, odejdź do końca, z honorem i zostaw w spokoju klub.
    • torreador, Pasiakcinq2 oraz Gryfny lubią to.
    • żółta kaczka

6.9K
      2.3K
    • ponad tydzień temu o 07:58
      Post #1748505 24.09.2026 07:58
    Że jak???? Naprawdę tyle wyniosłeś z moich wpisów, że ja "bronię Sikory"??? Poważnie? Chyba za mało razy zaznaczyłem, że się z nim nie zgadzam i że wg mnie robi źle. Wydaje mi się że pisałem to nie tylko wielokrotnie, ale zaznaczałem nawet, że różnię się od niego oceną w sprawach kardynalnych, a nie w detalach. Jak teraz czytam, żebym dał sobie spokój i że to co robię to jest "bronienie Sikory", to... ejjj - ale Ty naprawdę to z moich wpisów wyciągnąłeś??? Wow! Zaskoczyłeś mnie, przyznam. Nie no, ale poważnie? No chyba, że bronieniem było napisanie jak pojawił się wpis, że "najpierw zaatakował, a teraz napisał nieagresywnie, to powodem były komentarze na Forum" napisałem że wg mnie to jest mocno chybione? No... owszem, napisałem, że uważam, że komentarze na Forum nie były (moim zdaniem) powodem. Tyle że wg mnie naprawdę nie były. Jestem o tym baaaardzo głęboko przekonany. Świat nie jest czarno-biały, istnieją kolory pośrednie. Jeśli to Cię zbuduje to dodam, że jestem równie absolutnie pewien, że Łukasz strzeli jeszcze nieraz textami, które u większości Forumowiczów spowodują podwyższone ciśnienie. Kwestia czasu (niestety obawiam się, że krótszego niż dłuższego). Tylko, żeby nie było nieporozumień - to nie jest żadna "groźba", to nie jest żadne "sprzeczanie się" i to nie jest żadna "zapowiedź" - to jest po prostu napisanie tego co ja osobiście myślę i czego ja się spodziewam. Żeby potem nie było na mnie, z góry bardzo proszę. Piszesz, że znał ich lata temu? Hmmmm, ale Ty to wiesz, czy to było tylko tak napisane, bo akurat pasowało pod przyjętą tezę i rzucimy błotem, niech się choć trochę przylepi? Bo ja akurat wiem i jestem przekonany co do prawdziwości swojej wiedzy i w moim przekonaniu to co piszesz jest bzdurą. Jestem głęboko przekonany, że obecny redaktor, były dyrektor i zaprzeszły media-man-naszej-sekcji ma stały, prywatny nieprzerwany kontakt z omawianymi osobami i kontynuuje z nimi swoje relacje i znajomości pomimo, że 2/3 tego tria nie jest związane z Naszym Klubem w ogóle, a przez pewien czas nawet i cała trójka nie była związana z Klubem. Różne kontakty się utrzymuje i kontynuuje pomimo, że "ścieżki zawodowe się rozchodzą", a do tego "hokejowy światek" jest w gruncie rzeczy dość mały i hermetyczny. No ale skoro jesteś przekonany do słuszności tego co piszesz - super, to ja mówię sprawdzam. 1. Wymień dowolną sumę pieniędzy 2. Przy najbliższej okazji idziemy do Łukasza i pytamy "ile miał kontaktów np. z Cytryną w ciągu ostatniego roku?" 3. Ten z nas (ja-Ty), który się okaże, że nie miał racji - wpłaca od ręki szybkim przelewem sumę z pkt.1 na naszą Akademię Sprawdzam Cię. Poważnie piszę - zakład stoi? Jeśli tak, to podaj proszę sumę. Zaznaczam jasno i wyraźnie - napisałem to, ale jak widać nie było wystarczająco wyraźnie - Z TYM CO ROBI ŁUKASZ SIĘ W ZDECYDOWANEJ WIĘKSZOŚCI NIE ZGADZAM, NIE ROZUMIEM DLACZEGO TO ROBI, NIE POPIERAM TEGO CO CZYNI, NIE JESTEM Z NIM ZBIEŻNY W SWOICH PRZEMYŚLENIACH. Niemniej - nie uważam, żeby motorem napędowym działań Łukasza była rzekoma "nienawiść do Cracovii". Piszę tak dlatego, że ja tak właśnie myślę, to jest moja subiektywna ocena rzeczywistości. Mam sobie dać spokój? Oki, polecenie przyjąłem, zrozumiałem, wykonuję. ------------------------------------- PS: takie jeszcze jedno na koniec, żebyście wiedzieli, bo akurat miałem zaszczyt widzieć to na własne oczy, a nie było tam wielu innych oczu, które to widzieć mogły. Do tego ta druga (choć będąc precyzyjnym to chronologicznie chyba pierwsza) scena akurat w żaden obiektyw się nie załapała, Zatem dla Waszej wiedzy i żeby w annałach Cracovii zostało to odnotowane, że i ten tomahawk został zakopany. Oprócz zbicia piątki z Dziurą była jeszcze druga podobna i "ciesząca oko" sytuacja. Cytryna po przyjściu (lekko się spóźnił, więc cała ekipa czekała tylko na niego, czyli siłą rzeczy miał entrance takie "dość wyraziste") bardzo miło i serdecznie wyściskał się także z Pawłem Kozendrą. I to powitanie z Rudolfa z Pawłem wzbudziło gromki aplauz wszystkich zebranych. Panowie nie tylko zbili piątkę, ale dosłownie przytulili się, wyściskali, pogadali dłuższą chwilę i nikt się nie odważył im przeszkadzać. Wszyscy im bili brawo.
    • MSC, hank oraz gwidoniusz lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie