[quote]#post1741707 ... Z kim zbierać punkty jak nie z Radomiakiem ...[/quote]
Z Rakowem? Z Wieczystą?
-
-
Radomiak Radom vs Cracovia, sobota 29 sierpnia 2026, 12:15
Radomiak dziś nic specjalnego nie pokazał.
Jest w zasięgu boskiej Cracovii.
[quote]#post1741753 [quote]#post1741707 ... Z kim zbierać punkty jak nie z Radomiakiem ...[/quote]
Z Rakowem? Z Wieczystą?[/quote]
[quote]#post1741734 @octop#15569 jak rok temu Wójcik. Dopisywanie sobie punktów przed meczem prawie zawsze oznacza porażkę[/quote]
Też nie dopisuję i nie chcę zapeszyć 😁 . Ale delikatna nuta optymizmu nam chyba nie zaszkodzi po miesiącach smuty... A z Wieczystą i Rakowem już wygraliśmy, wiec trzeba szukać punktów dalej. I po prostu wierzę w naszych że się zaczynają zbierać do porządnego grania.
- Edytowany
Jasne, że trzeba liczyć na punkty z Radomskiem. Chciałem tylko pokazać, że w tej lidze punkty można zdobywać tak samo z teoretycznie słabszymi jak i z potencjalnymi tuzami. I nawet z takim Randomiakiem można wygrać, albo tfu, tfu przegrać lub zremisować.
- Edytowany
[quote]#post1741767 Jasne, że trzeba liczyć na punkty z Radomskiem. Chciałem tylko pokazać, że w tej lidze punkty można zdobywać tak samo z teoretycznie słabszymi jak i z potencjalnymi tuzami. I nawet z takim Randomiakiem można wygrać, tfu, tfu przegrać lub zremisować.[/quote]
Intencje kolegi zrozumiałe, ale po mojemu wyszło tak , jakby to "wygrać" było wypluwane, i zdecydowanie nieakceptowalne, a przegrać lub zremisować oczekiwane i przyjmowane ze spokojem. Lepiej: wygrać, przegrać, tfu tfu lub zremisować tfu tfu 😉
- Edytowany
@RZ1975#42459 @janczer#558
Bo nie zwracacie uwagi na przecinki. Ale dopisałem coś, bo ignorowanie interpunkcji staje się powszechne.
"Tfu, tfu" nie jest w funkcji wypluwanie słów tylko odczyniania złych uroków (żeby nie zapeszać) ;-)
[quote]#post1741772
"Tfu, tfu" nie jest w funkcji wypluwanie słów tylko odczyniania złych uroków (żeby nie zapeszać) ;-)[/quote]
Ale i w takim przypadku stosuje się to sformułowanie po, a nie przed tym "niepożądanym" 😉
- Edytowany
Ja wolę przed.
Archaiczne babciowe "załóż czapkę bo, nie daj Boże, sie przeziębisz"
Zabobon jako grzech przeciwko pierwszemu przykazaniu jest mi ideowo obcy, ale jestem tylko człowiekiem i czasem nistety ulegam, zwłaszcza w sprawach Cracovii😁
Tak, Kościół, matka nasza zabrania wiary w przesądy (inne niż sam propaguje - dopisek mój)
z pokorą podejdzmy do tego meczu i weźmy tam chociaż pkt. Później terminarz nie rozpieszcza.
[quote]#post1741777 Tak, Kościół, matka nasza zabrania wiary w przesądy (inne niż sam propaguje - dopisek mój)[/quote]
Ej, nie prowokuj...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-08/1787561010-305.png[/img]
Na razie tak to wychodzi, że zdobywamy skalpy od dołu więc naturalnym jest upolować kolejną drużynę ze strefy spadkowej😂
Po 5 niekompletnych kolejkach trudno przesądzać kto jest dołem kto górą. Myślę, że obecną tabela nie odzwierciedla potencjału drużyn.
[quote]#post1741790 Po 5 niekompletnych kolejkach trudno przesądzać kto jest dołem kto górą. Myślę, że obecną tabela nie odzwierciedla potencjału drużyn.[/quote]
Ale przecież nigdzie nie przesądzałem kto jest/będzie dołem z uwagi na posiadany potencjał... wskazałem na AKTUALNĄ tabelę gdzie ostatni jest Raków (pokonaliśmy ich jako pierwszych), przedostatnia Wieczysta (pokonaliśmy ich jako drugich) a 3 od końca jest Radomiak, więc napisałem, że naturalnym jest aby on kolejny został przez nas pokonany. Czy naprawdę tak ciężko przeczytać coś ze zrozumieniem???
Rafał Grzelak to idealny trener na trwanie w ekstraklasie. Bardzo dobry taktyk, potrafi ustawić zespół odpowiednio pod rywala. Oby został z nami jak najdłużej przy obecnym właścicielu
Bartosz....
Bodzio, życie na forum to forma spędzania czasu. Niektórzy mają go więcej, inni mniej. Wyobraź sobie takiego gościa co cały dzień siedzi na zydelku, skubiąc słonecznika, popijając kawę, rozmawiając z każdym przechodniem i komentując wszystko co usłyszy. O co go spytasz , wie czy nie wie, da ci odpowiedź.
Tutaj jest tak samo, nie ma co się obruszać 😉
- Edytowany
[quote]#post1741790 Po 5 niekompletnych kolejkach trudno przesądzać kto jest dołem kto górą. Myślę, że obecną tabela nie odzwierciedla potencjału drużyn.[/quote]
Dokładnie tak, Raków w obu pozostałych meczach przeważał i powinien był przynajmniej jeden z tych meczów wygrać, szczególnie ten że Śląskiem, ponadto grali tylko 3 mecze Wieczysta na ten moment dużo lepsza drużyna niż Radomiak i piłkarsko i personalnie. Najgorsze dużyny w tym momencie to Piast, Radomiak i Ślask. Bazując jeszcze na formie to pewnie do tego dochodzi Wisła Płock i właśnie Wieczysta, Lubin i gts, z tym, że Wieczysta ma potencjał na odbicie.
Jeśli chcemy grać o coś więcej niż utrzymanie w tym sezonie to grając z takimi drużynami jak Radomiak, który jest ewidentnie "pod formą" to naszym obowiązkiem jest zapunktowanie w takim meczu 🤔.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!