[quote]#post1732396 Teraz po tym widowisku żałuję, że z Francją nie zagrali Niemcy. Sam nie wierzę, że to piszę ale tak jest.[/quote]
Nie przesadzajmy. Wczesne odpadnięcie Niemców jest wartością samą w sobie, nawet gdyby grali z[s] Anglikami[/s] Marsjanami.
Nikomu nic się nie stało, aktorzyli jedni i drudzy, wygrała drużyna lepsza.
-
-
Mundial 2026
Odpadliby teraz z Francuzami, Paragwajczykom oszczędziliby wstydu a nam tego żenującego widowiska.
Tu nie chodzi o aktorzenie bo to robią wszyscy. Paragwajczycy nie chcieli grać oni chcieli tylko odegrać się na francuzach dlatego, że są gorsi. Póki było 0-0 to jeszcze mieli nadzieję, kiedy stracili bramkę to już tylko chodziło o złośliwe wyrządzenie krzywdy przeciwnikowi.
- Edytowany
Paragwaj odpadł, nie ma tematu.
Dzisiaj Brazylia vs Norwegia.
Faworyt Canarinhos, bukmacherzy też jadą mocno na Brazylię ale czy na pewno? Norwegia to drużyna która potrafi zwolnić, dać się zepchnąć po to żeby zadać decydujący cios, a umówmy się mają kim go zadać.
Ødegaard jest w słabej dyspozycji, no może nie tyle w słabej, co nie najlepszej, natomiast dobrze go wspierają Berge i Berg. Drużyna funkcjonuje dobrze, potrafią szybko przejść do ataku i poza siłą Haalanda jest jeszcze przebojowy Nusa. Tylko ten Sørloth nieszczęsny, kwadratowy gość jest strasznie, na Brazylię nie powinni go wpuszczać, a przynajmniej nie w wyjściowym składzie. Jeszcze pytanie jak obrona, bo Norwegowie nie zagrali jeszcze na zero z tyłu, nawet z Irakiem tracili bramkę, po asyście naszego wirtuoza środka pola.
Nie wiem jak Brazylia, nie mogę ich do końca wyczuć. Trochę przepychają mecze jakością poszczególnych piłkarz, ale całościowo tak średnio z gry, oczywiście to Brazylia więc mogą wszystko bo piłeczka zawsze tam chodzi nawet jak są z dyspozycją w dupie.
- Edytowany
Dla mnie mecz Brazylia-Norwegia do przespania/przekimania, ja zbieram siły na nocny (o 2 w nocy) kolejny pojedynek, Meksyk-Anglia. Były już nawet plotki o przesunieciu terminu meczu na bardziej przyjazny Europejczykom, na okolice 18.00 dziś z powodu przepowiadanych konkretnych burz, ale na plotkach się skończyło.
Dla mnie jeden z hitów 1/8, po nim zresztą nastąpi kolejny.
Ogromnie liczę na Meksyk, zespół bez gwiazd, zrównoważone połączenie młodości z doświadczeniem, zespół z ochotą do kreowania ataków, grający ładny dla oka futbol. A, że przy okazji dumnych Synów Albionu może posłać do domu, to tym lepiej.
Wiadomo, dobra Anglia to taka która żegna się przedwcześnie z turniejem. Na to bym jednak nie liczył, wbrew opiniom Anglicy nie są słabi, Meksyk ma oczywiście przewagę gospodarza i faktycznie grają energicznie, na dobrej intensywności. Jednak to będzie dopiero poważny test dla Meksykanów, zagrać z Anglią tak jak w Ekwadorem to zupełnie inna para kaloszy. Anglicy mimo wad nie pozwolą na taką grę, sama rywalizacja obrońców z atakującymi Anglii porównując to do Ekwadoru czy fazy grupowej jest gigantycznym przeskokiem. Samej walki, skupienia w ustawieniu, w trzymaniu schematów, założeń boiskowych, wszystkiego będzie więcej i wszystko będzie weryfikować Meksyk dwukrotnie.
Pytanie jak warunki pogodowe i wysokościowe wpłyną na Anglików.
Meksyk gra ostatni mecz na "swoim" stadionie, ewentualny ćwierćfinał rozegrają w Miami. Ja oczywiście nie deprecjonuję Anglii, ani nie uważam, że są słabi. Jednak bardzo dobre mecze (vide mecz z Chorwacją) przeplatają z przeciętnymi i słabymi. Będąc wciąż groźni, grając słabo, bo w ich składzie jest kilka indywidualności, z Kane'm na czele.
Na pewno będzie to wyrównany mecz, w którym o wyniku zadecydują detale, ja jednak liczę, że wspomniana wysokość i atut trybun przeważą
[quote]#post1732376 Przestali i byli mistrzami świata i Europy 😉
Bo to już nie było Catenaccio w starym stylu.
Niech Paragwaj spierdala od razu na lotnisko.
Sędzia i var to jakaś szopka.
Ile brudu w tym meczu było to masakra. Klaun Galarza powinien dawno już siedzieć w szatni.
Dawno takiego gówna nie oglądałem. Myślałem że te czasy są za nami.[/quote]
Dokładnie.
Jebane chamy z Paragwaju,a sędzia tego meczu to totalny buc bez mózgu,idiota i pajac.
Gospodarzom ściany sprzyjają?:
Znakomite wiadomości dla USA! Najlepszy zawodnik zagra z Belgią!
Folarin Balogun otrzymał czerwoną kartkę o poprzednim meczu 1/16 finału mistrzostw świata. FIFA jednak umożliwi mu grę w meczu 1/8 finału przeciwko Belgii!
W meczu przeciwko Bośni i Hercegowiny Folarin Balogun otrzymał czerwoną kartkę. Mimo osłabienia swojego zespołu w drugiej połowie, USA wygrało mecz i awansowało do 1/8 finału. Wydawało się, że napastnik nie będzie mógł zagrać wskutek zawieszenia, jednak FIFA odroczyła mu karę.
Według The Athletic, FIFA zawiesiła wykonanie kary zawieszenia Folarina Baloguna za czerwoną kartkę na okres jednego roku. W skrócie oznacza to, że że napastnik jest uprawniony do gry w meczu z Belgią.
Federacja po analizie sytuacji skorzystała z art. 27 Kodeksu Dyscyplinarnego FIFA. Przepis pozwala FIFA „w całości lub częściowo” zawiesić wykonanie kary. Zawodnik trafia wtedy na okres próby od roku do czterech lat. Jeśli w tym czasie popełni podobne przewinienie, zawieszona kara wraca i musi zostać odbyta, niezależnie od nowej sankcji.
Buahahahahaha......
To podobno Argentynie pomagają a nie USA? 🤔
FIFA zawiesiła 😂 "czytaj" Kur🤬y i złodzieje.
Brazylia - Norwegia o 22.00 spokojnie do obejrzenia,gorzej z meczem Anglii z Meksykiem,bo mecz o 2 w nocy,a do pracy trzeba wstać 5.20.
Wszystkie zwierzęta są sobie równe ale niektóre zwierzęta są równiejsze od innych
Co to za qrwa szopki z tym Balogunem, to czemu nie robią tego z każdą kartką?
Haha,
I jak można nie kibicować Belgom? Te kurwy jankeskie myślą że im wszystko się należy
Kuźwa, mordercy mikrofonu...
Jest gdzieś transmisja dla gluchoniemych?
Liczę na Hattrick Haalanda,i wygraną Norwegii.
Ja pierd... co za przekręty na tych mistrzostwach. Ciekawe jaki jest wymarzony finał według FIFA mafie.
Na chuj ci sędziowie są potrzebni.
- Edytowany
Uff, zjebali karnego.
Swoją drogą, ciekawe czy Nylaanda zobaczymy 19 lipca na K1
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Goście (6)