[quote]#post1731258 Ekwador siedzi na Gebelsach jak lwy na gnu[/quote]
Wejdzie gruby Undav i sieknie 2 bramki
-
-
Mundial 2026
W konkursie na najbardziej obrzydliwe stroje meczowe Niemcy dali mocną zmianę, do tego co trzeba mieć w głowie, żeby facet chciał grać w różowych butach?
- Edytowany
Jak to niemcy zyebane. Solidaryzują sie z tęczową zarazą.
[quote]#post1731260 W konkursie na najbardziej obrzydliwe stroje meczowe Niemcy dali mocną zmianę, do tego co trzeba mieć w głowie, żeby facet chciał grać w różowych butach?[/quote]
Mam tak samo.jak Ty, przełączyłem się z Curacao i przecieram oczy co to za cudacze uniformy.
- Edytowany
Nie dorabiajcie teorii niestworzonych, jakiś modny model, w innych meczach na pewno go widziałem u gości. Masa gra w tych różnych oczojebnych kolorkach.
Ps. Koszulka Niemców wygląda jak piżama
Edit: no jeśli faktycznie połowa gra na tych MŚ w różowych to jestem bardzo spostrzegawczy 😀
W różowych butach gra co najmniej połowa piłkarzy na tym mundialu, może są to znakomite buty, może najlepsze w historii, ale dlaczego kurwa różowe, jest tyle kolorów, ale one muszą być różowe, to na pewno jest przypadek.😁
Gdyby Ekwador miał napastnika, a nie wóz z węglem zwany Valencia, Niemcy byliby na łopatkach.
Dla kolegów z znających tylko 6 kolorów 😉😀
W meczu otwarcia MŚ 2026 aż 19 z 22 zawodników pierwszego składu miało różowe buty. �
Facebook
Reuters opisuje różowe buty jako zdecydowanie najpopularniejszy kolor na turnieju. �
Reuters
ABC News podaje, że „dziesiątki zawodników” noszą różowe korki, a praktycznie wszystkie główne marki wypuściły różowe modele specjalnie na mundial. �
ABC News
Brytyjskie media pisały wręcz, że w niektórych meczach wyglądało to tak, jakby „prawie wszyscy” zawodnicy mieli różowe buty. �
The Times +1
Szacunkowo można powiedzieć, że ponad połowa zawodników występujących na MŚ 2026 gra w różnych odcieniach różu (fuksja, neonowy róż, salmon), ale dokładnej liczby nikt oficjalnie nie publikuje. �
Sterby, jeśli odczuwasz dyskomfort, to najlepiej zacząć od łososiowego 🤭
Rozróżniam łososiowy od różowego, a nawet znam kolor magenta, czym wprawiłem kiedyś pewną panią w osłupienie, bo podobno mężczyźni rozróżniają tylko 3 kolory.
Skoro wszyscy producenci pchają różowy to sprawa jest jasna.
Teraz dopiero zauważyłem, że ta sędziowska cipa puściła taki faul, to są kurwa jaja.
Te różowe buty są nawet w reklamie Tarczyńskiego kabanosa...🤪
Karny dla WKS, VAR milczy, dżizus, upośledzeni tam siedzą
https://m.youtube.com/watch?v=9cQlVww0zKo&list=RD9cQlVww0zKo&start_radio=1&pp=ygULdGhlIGVjdWFkb3KgBwE%3D&ra=m
- Edytowany
Brawo Ekwador :)
Na zakończenie tej pary, kolejny kwiatek od sympatycznej sędziny.
Ostatnia minuta, rzut wolny dla Ekwadoru blisko narożnika boiska - kilku Niemców w odległości na oko max 4-5m od piłki, obstawia Ekwadorczyków. Ekwador protestuje , sędzina nic, każe wznawiać. Ja pierdolę, aż se sprawdziłem czy aby na pewno nadal jest 9,15m czy przespałem nowinkę ;)
Na szczęście skończyła w punkt 7 minut, pomimo paru strat czasu w końcówce.
Kiedyś rozmawiałem z kilkoma zawodowymi piłkarzami (Ekstraklasa/1/2 liga) na temat tych kolorowych różowych butów - powiedzieli że chętnie by grali w czarnych, albo bardziej stonowanych ale po prostu takie kolorowe się produkuje i nie patrzą na kolor tylko wybierają ten najwygodniejszy. Podobnie jest z butami do biegania, miałem kiedyś żółto różowe Nike'i - kolega mi wytykał że mam mało męski kolor - na co ja mu powiedziałem że kolor mnie zasadniczo wali bo kupiłem topowe buty za 150 PLN i świetnie mi się w nich biega, więc co mnie interesuje jaki mają kolor.
a i brawo Ekwador!
- Edytowany
bardzo podoba mi się, że w TVP Sport ktoś pomyślał i jak ogląda się skrót jednego meczu np. z grupy f, to gdy na ekranie pojawia się wynik z drugiego meczu tej grupy to jest rozmazany, tak, aby nie psuć przyjemności oglądania kolejnego skrótu.
Mała rzecz, a cieszy.
Nie zdziwię się, gdy się okaże, że finał mundialu poprowadzi ta wczorajsza Stevena Wonder.
to nowinka z dzisiaj, jeszcze wczoraj oglądając skrót chińczyków poznałem wynik Meksyku
ja dalej bez formy
31/104
Cała obsługa mundialu na TVP VOD czy TVP Sport bardzo spoko.
Udaje mi się na razie oglądać skróty bez spoilerów, co nie jest łatwe w dzisiejszych czasach.
Transmisje z atmosferą stadionu też git, tylko niestety nie ma ich na tvp vod, ale na tvp sport, a mi jedno urządzenie jej nie obsługuje, ale ok.
Odnośnie tych transmisji, po meczu lecą dalej obrazki zapodawane przez realizatorów na miejscu, git sprawa, kamera na murawie , wywiady w oryginale z kim tam wypadło.
Wracając do pani sędziny z meczu Niemców.
Ogólnie sędziowała dobrze, ale dla mnie takie sytuacje jak tam przy bramce Niemiaszków, są dyskwalifikujące. Nie ma dla nich wytłumaczenia. Kompromitacja systemu - jest czas na zweryfikowaną decyzję, a w szczególności tak kluczową. Najlepsze było, że na początku zarówno Mielcarski i Borek mieli wątpliwości a potem Mielcarski wrócił do porządku dziennego stwierdzając, że wszystko zgodne z przepisami.
Sędzina to żona [s]sędziego[/s], a w zasadzie sędzia. /dopełniacz od sędź/
Ta brzydka baba to sędzia, nie sądzę, aby miała męża.
Walczę z feminatywami, sędzia to feminatyw, a maskulinatyw to sędź i tego będę się trzymał.
Varciniak to sędź.😉
Apeluję o solidarność i używanie maskulinatywów, ponieważ czuję się niekomfortowo otoczony przez feminatywy.
Nie rozumiem czemu Francja nie gra na Niebiesko 🤔
Ale za to w różowych laczkach
Ale jaja, biały gra we reprezentacji Francji🤓
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)