Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Ranking Typera
    • Regulamin
    • Ranking Typera
    • Trener Bartosz Grzelak witamy

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto ponad 3 miesiące temu o 22:14
      Ostatnia aktywność 3 minuty temu
      24784 wyświetleń
    • gronix

1.6K
      2K
    • Godzinę temu
      Post #1737452 04.08.2026 15:28
    Jak czytam te 1583 argumenty usprawiedliwiające Grzelaka to się załamuję. Nikt o zdrowych zmysłach nie oczekuje, że będziemy siłą tej ligi ale zrobić 6 pkt w 7 meczach to jest sztuka. Przeglądnijcie sobie kadry Płocka, Radomiaka, Lubina, Piasta czy beniaminków. Czy tam jest większy potencjał? Absolutnie nie. Popatrzyłem sobie na nasz skład sprzed 5 lat... Np. w zwycieskim meczu z Legią (1:0) grali w podstawie m.in. Niemczycki, Siplak, Rapa, Jugas, Pestka, Lusiusz, Piszczek, Myszor... Z zawodowych piłkarzy w kadrze to mieliśmy Pelle'go i niewiele więcej. Z taką zbieraniną dało się być na koniec na 9 miejscu (co i tak było traktowane kako porażka).
    • KruszynaKSC lubi to.
    • Miszczu2007

10.5K
      4.5K
    • Godzinę temu
      Post #1737454 04.08.2026 15:33
    • Edytowany
    [quote]#post1737452 ... Przeglądnijcie sobie kadry Płocka, Radomiaka, Lubina, Piasta czy beniaminków. Czy tam jest większy potencjał? Absolutnie nie....[/quote] Piast jest podobny do nas jeśli chodzi o siłę składu. Gts tak jak my tylko dużo gorsza obrona i trochę lepszy atak. Radomiak i Lubin mają od nas lepsze sklady. [b]Edycja z 04.08.2026 o godz. 15:34 (scalono posty)[/b] [quote]#post1737452 ... Popatrzyłem sobie na nasz skład sprzed 5 lat... Np. w zwycieskim meczu z Legią (1:0) grali w podstawie m.in. Niemczycki, Siplak, Rapa, Jugas, Pestka, Lusiusz, Piszczek, Myszor......[/quote] Oprócz Lusiusza lepsi piłkarze niż dziś np Myszor skrzydłowy, a teraz na tej pozycji wakat. Rapa był niezły w obronie, a pamiętasz go pewnie z beznadziejnycj wrzutek.
    • gronix

1.6K
      2K
    • Godzinę temu
      Post #1737457 04.08.2026 15:44
    • Edytowany
    Tak, tak teraz się okazuje, że Rapa i Myszor to byli dobrzy zawodnicy... ;) Zabawne. Przewiń sobie ich wątki dla ochłody. Lubin ma lepszy skład? Młodzi Kocaba i Reguła nieźli, Kerk zajechany kontuzjami i u schyłku grania, który Arce nie pomógł. Reszta to szrot, Nalepa parapiłkarz, Buric emeryt odbijający tylko to co w niego leci itd. P. S. Akurat Rapa ceniłem za solidność ale Piła nie jest gorszy.
    • maciek72

2.5K
      4.5K
    • Godzinę temu
      Post #1737462 04.08.2026 16:01
    Ja na razie nie uważam, że Grzelaka trzeba zwolnić, ale moim zdaniem wczoraj był współwinowajcą porażki, skład jaki wybrał mi się nie podobał, można to było zestawić lepiej, pchanie się przez środek też nam nie wychodziło, dużo było strat i z tego robił się smród. Kakabadze chyba nie powinien wychodzić od pierwszej minuty jeszcze, Piła jest dość solidny grajek i pewnie dałby radę, a Kaka musi po takiej długie przerwie poczuć grę od nowa. Na pewno Madejski tym razem nic nie zajebał, dla niektórych już widzę został dyżurnym kozłem ofiarnym.
    • lambadia

1.6K
      716
    • 49 minut temu
      Post #1737469 04.08.2026 16:32
    • Edytowany
    Zacytuję: "w tym meczu wiele rzeczy robiliśmy wystarczająco dobrze" I znów ktoś typu Wąs bądź Probierz Jak się nie zmieni również podejście trenera to spodziewam się podobnych dalszych kopanin
    • Miszczu2007

10.5K
      4.5K
    • 39 minut temu
      Post #1737470 04.08.2026 16:42
    Myszor też był wtedy przydatnym zawodnikiem. Jeździec bez głowy ale brakuje nam chociaż kogoś takiego jak on wtedy. U nas jest tylko Hasić patrząc tymi kategoriami co oceniles Lubin. Może inaczej: kto ma w tej lidze gorszy skład olniz my?
    • Pasiak04

1.1K
      1,000
    • 15 minut temu
      Post #1737471 04.08.2026 17:06
    Oni uciekali przed piłka, chowali się byle na alibi zająć swoje miejsce w strefie i wyjebane. Kalabadze niby się podłączał ale błagalnie patrzył żeby piłki nie dostać. Podsumowaniem było jak wyszliśmy z jakąś kontra mieliśmy liczebną przewagę i nie oddając nawet strzału wyjebali piłkę za linie końcową.
    • Lakbeti

1.1K
      1.3K
    • 3 minuty temu
      Post #1737473 04.08.2026 17:18
    @maciek72#152 Madejski nie za wiele zawinił? A co wybronił, no pod koniec dał się ograć. Szczerze już mam dość tych jego wykopów gdy piłka spada 5 minut

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (8 użytkowników)

Lakbeti, Goście (7)
    • Główna
    • Działy i kategorie