[quote]#post1720007 Nie wiem dlaczego, ale od jakiegoś czasu uważam, że na stoperze powinien grać Glik z Wójcikiem. Niem mam nic do Henrikssona, ale on trochę gra tak na alibi, tak trochę bez jaj. [/quote]
Mam podobne wrażenie, tylko nie Glik, a Brahim Traoré do pary z Wójcikiem. Wydaje mnie się, że z gościa można zrobić dość dobrego obrońcę i co ciekawe, bo zawsze jakoś o tym zapominam jest młodszy od Oskara.
-
-
Raków Częstochowa vs Cracovia, niedziela 19 kwietnia 2026, 14:45
A mnie zastanawia dlaczego odeszliśmy od gry trójką stoperów. Wtedy traciliśmy mniej bramek.
Chyba chodziło o bardziej ofensywne ustawienie.
Remis biorę w ciemno ale liczę że wreszcie się ogarną i będzie piękna wygrana
[quote]#post1720103 A mnie zastanawia dlaczego odeszliśmy od gry trójką stoperów. Wtedy traciliśmy mniej bramek.[/quote]
[quote]#post1720105 Chyba chodziło o bardziej ofensywne ustawienie.[/quote]
Tak naprawdę trudno powiedzieć co było powodem przejścia na czwórkę. To pękło chyba gdzieś po porażce w Radomiu.
Prawda jest jednak taka, że gra trójką jest bardziej wymagająca, wymusza dużą większą intensywność, więcej ruchu i wymienności pozycji. Może trener dostrzegł, że na dłuższą metę chłopaki nie dadzą rady, nie wiem może właśnie tak było.
Sędzia: Szymon Marciniak
Var: Damian Kos, Paweł Pskit
- Edytowany
Prinadonna w Częstochowie, miód na moje skołatane serce .😉
[quote]#post1720194 Prinadonna w Częstochowie, miód ba moje skołatane serce .😉[/quote]
No to chyba pojadę w góry.
Kontuzjowany Marciniak jako główny.
Poszło piękne zlecenie na Cracovie, która sama zresztą dała ku temu argumenty.
Za kilka lat dowiemy się jak ten sezon był poszyty...
Analiza techniczna drużyn.
[h4]Raków Częstochowa [img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/team/3491.png[/img-s] vs [img-s]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/cracoviaherb.png[/img-s] Cracovia[/h4]
[i]Analizy dokonano na podstawie statystyk z ostatnich 5 spotkań obu drużyn.[/i]
[comparison home_name="Rakow Czestochowa" away_name="Cracovia" form-home="60" form-away="40" att-home="60" att-away="40" def-home="57" def-away="43" poisson-home="52" poisson-away="48" h2h-home="29" h2h-away="71" goals-home="38" goals-away="63" total-home="49.3" total-away="50.8"][/comparison]
[forecast home="35" home_name="Rakow Czestochowa" draw="35" away="30" away_name="Cracovia"][/forecast][b]Podsumowanie analizy:[/b] Analiza statystyczna spotkania pomiędzy [b]Rakowem Częstochowa[/b] a [b]Cracovią[/b] wskazuje na bardzo wyrównany układ sił, gdzie margines przewagi jest minimalny. [b]Raków Częstochowa[/b] wykazuje wyższą skuteczność w bieżącej formie (60% do 40%) oraz większą stabilność w defensywie (57% do 43%). Również w aspektach ofensywnych gospodarze prezentują się korzystniej, osiągając wynik 60% wobec 40% po stronie gości. Rozkład prawdopodobieństwa bramek według rozkładu Poissona również lekko faworyzuje [b]Raków Częstochowa[/b] (52% do 48%).
Jednakże, historia bezpośrednich spotkań (H2H) drastycznie zmienia perspektywę, wskazując na wyraźną dominację [b]Cracovii[/b], która wygrywa w tym zestawieniu z przewagą 71% do 29%. Ponadto, [b]Cracovia[/b] wykazuje wyższy potencjał bramkowy na poziomie 63% w porównaniu do 38% [b]Rakowa Częstochowa[/b].
Łączny wskaźnik statystyczny (50,8% dla [b]Cracovii[/b] wobec 49,3% dla [b]Rakowa Częstochowa[/b]) wskazuje na nieznaczną przewagę gości. Mimo że [b]Raków Częstochowa[/b] dysponuje lepszymi wskaźnikami bieżącej formy i organizacji gry, to historyczna dominacja [b]Cracovii[/b] oraz jej wyższa skuteczność w zdobywaniu goli sprawiają, że szanse obu drużyn są niemal identyczne. Rywalizacja zapowiada się na starcie, w którym aktualna dyspozycja gospodarzy zderzy się z historycznym "kompleksem" przeciwnika, co przy tak minimalnych różnicach procentowych czyni scenariusz remisowy wysoce prawdopodobnym.
[alert][i]Typy można zmieniać do momentu rozpoczęcia meczu.[/i]
Statystyki: [url=https://cracovia.krakow.pl/s/ranking-typera]🏅 Ranking Typera (kliknij tutaj)[/url][/alert]
No to Lajkonik dal nam zagwozdkę... Rezultat remisowy wysoce prawdopodobnym ... 🤔😉
Sam nie wiem co o tej prognozie myśleć i co nam łona przyniesie 🤔🤔🤔
- Edytowany
Cholera, liczyłem na mniej niż 30% szans na zwycięstwo. Zawsze to lepiej niż 45% ale gorzej niż 10% ;-)
A propos konferencji. Czy ja dobrze usłuszałem, że francuski stolarz znów nie będzie mógł zagrać? Po meczu z Arką wydawało mi się, że były głosy, że to sprawy przeciążeniowe i, że w kolejnym meczy jednak będzie mógł zagrać.
Za to będzie mógł wystąpić słoweński stroiciel fortepianów !
uglaševalec klavirja ?
3 punkty z 15 które można i trzeba zdobyć. :) Pozdr.
Grunt to nie przegrać bo musimy "ciułać" punkty do utrzymania się w Ekstraklasie...
Nie ma co się czarować, przy braku Charpentiera i minczewa nie mamy kim grać na 9 poza kaleką Zahiroleslamem ewentualne Praszelem, także dostaniemy wpierdol, oby tylko udało się wygrać u siebie z Pogonią i tymi dziadami z Radomia. Utrzymajmy się tylko i niech ten paskudny sezon się skończy, a potem to już nie wiem co będzie bo taki burdel w tym klubie jest że szkoda gadać...
Niechaj żywi nie tracą nadziei ...
- Edytowany
Szczerze ja się powoli godzę że możemy zlecieć. Jutro dostaniemy na pizde i nie ma co się czarować i człowiek czeka na ten mecz bo wie co będzie ale liczy na jakiś cud żeby kamień z serca spadł.
Dramatycznie to wszystko wygląda i przykro się na to patrzy.
Chyba że Elsner ma ultimatum żeby magicznie się utrzymac i dostanie 4-5 dobrych grajków żeby można było przepracować rundę jesienną i wtedy zobaczyć czy nasz trener jest coś wart.
[b]Edycja z 18.04.2026 o godz. 10:57 (scalono posty)[/b]
Dziś całym sercem za Radomiem chociaż nie wiem czy to dobry pomysł. Wygrana Widzewa nam utrudni w chuj życie
[b]Edycja z 18.04.2026 o godz. 10:58 (scalono posty)[/b]
Chociaż cudem wygrywając jutro mamy 40 pkt. Śmieszne 4 pkt do 2 miejsca gdzie bezpośrednio będziemy grać z Zagłębiem.
Ale skąd dostanie w tym sezonie 4-5 grajków? Tylko z rezerw lub bez kontraktu.
Chyba, że trochę się zakręciłeś i nie miałeś na myśli tego sezonu:)
Zahiroleslam w pierwszym składzie rezerw więc pewnie jutro nie zagra.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!