GKS za Góraka od kilku sezonów ma na wiosnę dobrą formę. Zwłaszcza fizycznie wyglądają bardzo mocno.
Wygrzebali się z dołka po jesieni, mentalnie są bardzo mocni, oraz co ukrywać, tworzą monolit i zadupcają jak dzicy.
Zupełne przeciwieństwo Pasów.
Więc albo nas rozdupcą, albo zadziała jakaś dziwna reguła ESA i wymęczymy 3pkt.
Racjonalnie nie daje nam najmniejszych szans.
-
-
Cracovia 1 - 0 GKS Katowice, sobota 21 marca 2026, 14:45
Kuurwa GKS ma drużynę, monolit. U nas indywidualności. Zlepek ludzi . Na papierze jesteśmy lepsi. Ale tak jak mówię. Oni mają drużynę. Nie wiem niech idą na piwo, na balety. Coś niech wymyślą. Nie będę ich krytykował bo trener i rada drużyny musi usiąść i wewnątrz załatwić. Bo po GKS -ie ja niedaj Boże przygramy będzie bardzo źle. My jako kibice damy makas 100% dopingu.
Swoją drogą to też pokazuje nie wiem jak to nazwać dziadowskość czy brak rozeznania, brak wiedzy czy nie wiem co.
Bo podobno na początku w lipcu graliśmy o mistrzostwo czy tam puchary, a dziś gramy o "spadek". No to ja nie wiem, albo masz drużynę na 2-4 miejsce albo na 16-18?
To jak to jest?
Cygany na jesień też mieli zjazd. Ba, pismaki pisały że sie spierdolą z ESA. Góraka już zwalniali, Szulczka na trybunach widzieli. Ale Górak swoją robotę dobrze zrobił. Nie żebym gloryfikował miejski klub, ale tworzą kolektyw. A wygrane napędzają pewność siebie. Po pierdolnięciu widzewa raz, pierdolneli go drugi raz, wchodząc w trashtalki z widzewiakami. Tylko gdy jesteś pewien siebie, tak robisz.
Maǰą Nowaka, co gra sezon życia być może. Rzuca pilki w ciemno, a goście do nich dochodzą. Na naszym tle wydają się być kompletni. Od ławki rezerwowych, przez sztab trenerski i tych na boisku w wyjsciowej 11.
No i.fizycznie w chuj mocni.
To taki mecz sie zapowiada jak walka bokserska goscia co jest w prime z klientem co non stop obrywa w łeb...
Ale w boksie czasem jeden chaotyczny cios potrafi odwrócić przebieg walki...
Czy naszych grajków stać na wyprowadzenie takiego ciosu...?
A najpierw, czy stać ich przyjęcie kilku gongów?
Czy mają psyche jak Diablo Włodarczyk?
Czy raczej jak Gołota...?
[quote]#post1716042 Swoją drogą to też pokazuje nie wiem jak to nazwać dziadowskość czy brak rozeznania, brak wiedzy czy nie wiem co.
Bo podobno na początku w lipcu graliśmy o mistrzostwo czy tam puchary, a dziś gramy o "spadek". No to ja nie wiem, albo masz drużynę na 2-4 miejsce albo na 16-18?
To jak to jest?[/quote]
Ale kto tak mówił? Niektórzy kibice na forum, ale to raczej były pobożne życzenia, sam liczyłem na miejsca 8-10, ale żeby coś więcej
Według mnie nie było podstawy żeby wyciągnąć takie wnioski, myślę że niestety marzenia o mistrzostwie musimy odłożyć na parę lat
Porównaj sobie kadrę z sierpnia z dzisiejszą.
- Edytowany
Patrząc na formę naszą i gieksy to strach się bać tego meczu... ale to jest Ekstraklasa i kiedyś w końcu wygrać coś musimy 🤔
Cholera... najgorsze jest to że niestety wcale nie musimy
- Edytowany
Wrobelson
Dokładnie tak. Bardziej wierzę w zwycięstwo z gieksą niż wierzyłem w wygraną z Płockiem (a w zasadzie to nie wierzyłem, że wygrają)
Liczę, że mecz z gieksą będzie jak wyjazdowy mecz z Jagą za Kroczka. Zwycięstwo wbrew logice akurat wtedy, gdy było bardzo potrzebne. Marazm musi się kiedyś skończyć.
[quote]#post1716059 Porównaj sobie kadrę z sierpnia z dzisiejszą.[/quote]
Gra od II połowy meczu w Szczecinie wygląda podobnie. Teraz jednak jest czas na alarm bo wtedy można było sobie to tłumaczyć różnie w tym, że każdy ma chwile słabości, gorsze momenty itp. Wtedy kadra wyglądał jak w sierpniu.
[quote]#post1716037 ... Racjonalnie nie daje nam najmniejszych szans...[/quote]
Też w tym upatruję naszej szansy ;-)
Za mecze rozegrane w tym roku GKS jest na miejscu pierwszym my na 17. Musimy wygrać, albo E-klasa schodzi na psy!
Pozo w Pogoni pokazał jak się strzela branki. U nas 21 strzałów , 1 bramka i przegrana z Wisłą Pł.
Spadliśmy już ma 11 miejsce !.
Małym pocieszeniem jest, że im więcej przegramy, zbliżamy się do zwycięstwa. Oby nie za późno.
- Edytowany
No niestety oficjalnie meczem z GKS-em Cracovia rozpoczyna "Walkę o ekstraklasę" doprowadzili do przewagi tylko 3-ch PUNKTÓW nad strefą spadkową i nasi kopacze muszą się obudzić że już nie grają o "Coś" tylko o ŻYCIE !!!
TYLKO ZWYCIĘSTWO !!!
[quote]#post1716105 ... doprowadzili do przewagi tylko 3-ch PUNKTÓW nad strefą spadkową...[/quote]
Niewielka pociecha, ale 4-ch punktów.
Dzisiaj GKS gra z Jagą na wyjeździe więc mogą być zajechani z lekka i tu upatruje naszą szansę na zwycięstwo⚪️🔴⚪️🔴
Zajechania jak mają kilka dni wolnego? Mam nadzieję, że nikt na to nie patrzy w ten sposób :)
Ja patrzę na kartki ( kibicuje piłkarzom.tym co są zagrożeni 4, czy 8 żółtą kartką) oraz na formę piłkarzy danego klubu przed meczem z Cracovią .
[quote]#post1716125 ... mogą być zajechani z lekka...[/quote]
Tak, od wtorku do soboty się nie zregenerują. Nie ma takiej opcji. Nawet nie będą mieli siły wyjść u nas na boisko. Oddadzą mecz w.o.
Logika ekstraklasy mówi jasno, rozjebiemy Katowice. Nie musicie robić screenów, kupujcie bilety na sobotę i sami się przekonacie 😉
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)