30 stycznia (piątek):
Zagłębie Lubin - GKS Katowice, godz. 18:00, sędzia: Bartosz Frankowski (Toruń)
Radomiak Radom - Arka Gdynia, godz. 20:30, sędzia: Jarosław Przybył (Kluczbork)
31 stycznia (sobota):
Górnik Zabrze - Piast Gliwice, godz. 14:45, sędzia: Piotr Lasyk (Bytom)
Widzew Łódź - Jagiellonia Białystok, godz. 17:30, sędzia: Paweł Raczkowski (Warszawa)
Lech Poznań - Lechia Gdańsk, godz. 20:15, sędzia: Karol Arys (Szczecin)
1 lutego (niedziela):
Motor Lublin - Pogoń Szczecin, godz. 12:15, sędzia: Łukasz Kuźma (Białystok)
Wisła Płock - Raków Częstochowa, godz. 14:45, sędzia: Tomasz Kwiatkowski (Warszawa)
Legia Warszawa - Korona Kielce, godz. 17:30, sędzia: Patryk Gryckiewicz (Toruń)
-
-
Pozostałe mecze 19 kolejki ekstraklasy 2025/2026
Liderem po zimie jest Płock (30 pkt) a a czasie trwania tej kolejki liderowanie może się zmieniać tak jak wczoraj podczas ostatniej kolejki LM😉
Rundę rewanżową zaczynamy od meczu w Lubinie o 18:00. Jeśli Zagłębie wygra to zostanie liderem (31 pkt)...
W sobotę o 14:45 jest mecz w Zabrzu - jeśli Górnik wygra to zostanie liderem (33 pkt)...
Jeśli nie wygra to o 17:30 mecz gra Jagiellonia i jeśli wygra to zostanie liderem (32 pkt)...
Jeśli jej się też nie uda to w niedzielę o 14:45 gra Płock z Rakowem i jeśli Płock wygra to ponownie zasiądzie w fotelu lidera (33 pkt)...
Natomiast jeśli ani Górnik ani Jagiellonia nie wygrają swoich meczów w sobotę to Raków w przypadku wygranej także ma szanse na liderowanie po tej kolejce (32 pkt)...
Ot taka wyrównana liga😂
To samo można napisać o przemeblowaniach na miejscach spadkowych, tam i w dwóch pozycjach mogą się zmienić "szczęśliwcy", choć trwanie na tych pozycjach lampucery i dołączenie do nich wstydzewa były by najprzyjemniejszym widokiem 😉
Prądu nie ma w Radomiu,mecz opóźniony....start 20.45
DO BOJU ARKOWCY 🟨🟦🟨🟦
- Edytowany
Lubin w plecy z GieKSą w pierwszym wiosennym meczu 0:2, zaczyna się runda w znany sposób, kiedy bardziej potrzebujący zdobywa punkty z tym mniej potrzebującym
I bardzo dobrze Zagłębie niech spada z ligi
Mecz odwołany
Jupitery siadły 😆
Radom 🤷🏻♂️
[quote]#post1708305 Mecz odwołany
Jupitery siadły 😆[/quote]
Szkoda tylko kibiców Arki, którzy pokonali na ten mecz podobny dystans, jak my do Płocka jesienią...
Awaria awarią, ale tak sobie myślę przy tej okazji: zamkną Bełchatów, do reszty wygaszą kopalnie, będą robić prąd wiatrakami, to stabilność systemu będzie taka, że co drugi mecz grany wieczorem będzie odwoływany. Obyśmy nie dożyli. Nie o take planete walczyłem.
@Jeden9Zero6#42513 nie chcieli grać to mają awarię.
- Edytowany
To teraz zobaczymy co inni, którzy nie chcą grać, wymyślą. Komu się zapali budka z parówkami, komu przy stadionie pęknie rura ciepłownicza...
Dziewięć lat po rozpoczęciu budowy stadionu wielkie otwarcie z "dużą energią".
Radom to jednak stan umysłu
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-01/obraz-png-70834933.png[/img]
- Edytowany
Byłbym zwolennikiem następującej modyfikacji regulaminu rozgrywek: gdy mecz odwołany z powodu choćby pośredniej winy organizatora (np, awaria jak ta, nieusunięty śnieg, zły drenaż jak w naszym meczu w Płocku) mecz zostaje przełożony, ale odbywa się na stadionie gości. Ucieszą się ich kibice, będą dodatkowe dochody z dnia meczowego. Jestem przekonany, że wtedy wszyscy staraliby się bardziej, by mecz jednak odbył się u nich.
A co tam w Lubinie?
Tęskniący smakosze ogórkowej nasyceni?
W Lubinie Zagłębie znów jest starym nudnym Zagłębiem i wysyła piłkarskiej Polsce mocny sygnał, że nie będzie robiło sobie jaj.
3745 widzów na meczu. W tym kibice gości, których pewnie kilkuset było. Ja wiem, że zimno itd., ale jak tak ma wyglądać frekwencja w klubie ekstraklasowym to ja już wolałbym, by malinowi Dolny Śląsk w Eklapie reprezentowali
🙂
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-01/screenshot-20260130-222051-facebook-jpg-31523596.jpg[/img]
Walkower dla Arki i tyle. Dość pajacowania ze śniegiem, drenażem czy prądem.... wstyd!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)