[quote]#post1706942 A do tego nie graliśmy w najmocniejszym możliwym składzie, ci dwaj młodzi z SMS daliby ciut więcej w 4 formacji.
P.s. Tomasz Rutkowski, działacz PZHL, rodem z Sosnowca, b. trener Unii i Torunia, były zawodnik Cracovii przez tylko 1 sezon 86/87 (nie mylić z Łukaszem).[/quote]
Łukasz to jego syn
-
-
Unia Oświęcim vs Cracovia, wtorek 20 stycznia 2026, 18:00
Eh , to był niezapomniany sezon.
Już od września Pasy grały naprawdę dobrze i nagle zjawiła się młoda formacja z ZS Kurowski , Rutkowski , Gaik . Nie mieścili się w składzie ZS. U nas spowodowali ,że wreszcie Cracovia grała na 4y porządne ataki. Co to był za sezon i jaka walka . A były wtedy potężne Podhala, Janowy , Sosnowce , Bytomie...
Mecz ładny dla oka, ale muszę stwierdzić że to mecz błędów z obu stron, i chwała naszym że zagrali ambitnie, przebłyski dobrej gry były i to cieszy, ale to Unia zagrała fatalnie ostatnią tercję, ale to ich problem
Druga rzecz to dla mnie Unia nie jest najmocniejszym zespołem w tej lidze mimo miejsca w tabeli, powiem więcej ja nie widzę ich w pierwszej trójce w tym sezonie, co nie umniejsza naszego punktu w Oświęcimiu
- Edytowany
No to jedziemy z Łuniom w p-o. 😁
EDIT
Tu, o pierwszym meczu z udziałem ww. tercetu z Zagłębia:
1986-10-24 Cracovia - Polonia Bydgoszcz 6:1 – WikiPasy.pl - Encyklopedia KS Cracovia https://share.google/D3j9rs7pTbhZ9ZiH2
Na 99% byliśmy z kumplem na tym meczu, "dzielnie" stojąc za bramką i "pozdrawiając" głównie bramkarza gości.
Byłem na tym meczu - z tego seoznu pamiętam też 2-1 z Bytomiem (pożegnalny mecz Pawlika) i 3-3 z Tychami (to z wyrównaniem w końcowce) na którym Tata tak się ucieszył że mnie uściskał i rozbił mi okulary :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)