Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Cracovia vs JKH GKS Jastrzębie, piątek 16 stycznia 2026, 18:00

• Hokej
    • Rozpoczęto ponad 2 tygodnie temu o 01:05
      Ostatnia aktywność ponad 2 tygodnie temu o 15:56
      1746 wyświetleń
    • marKSC

103
      96
    • ponad 2 tygodnie temu o 07:29
      Post #1706413 17.01.2026 07:29
    Jak na złość, na prawdopodobnie najlepszym meczu dotychczas nie mogłem być, ale radość z wygranej na TBT jest! Brawo Pasy! Kto prowadził licytacje? Szkoda, że tegoroczne bluzy czarne
    • Sir Pablo lubi to.
    • Lakbeti

7
      3
    • ponad 2 tygodnie temu o 07:59
      Post #1706414 17.01.2026 07:59
    [quote]#post1706368 undefined[/quote]
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 tygodnie temu o 10:36
      Post #1706423 17.01.2026 10:36
    [quote]#post1706401 A co X Jaraczem?[/quote] To prawda tylko np. ja nie pytam o każdego po kolei bo tak życiowo widzę, że u nas informacja o stanie zdrowia i kontuzjach zawodników weszła na poziom plejofowy. Nie idzie się za dużo dowiedzieć (co rozumiem), więc pytanie o 2go, 3go itd byłoby trochę bezcelowe. Więc tego nie robię.
    • vamos

203
      305
    • ponad 2 tygodnie temu o 14:22
      Post #1706459 17.01.2026 14:22
    Kto nie mógł oglądać to tutaj jest skrót. https://www.youtube.com/watch?v=U_DNscPHUso&t=3s
    • hank, żółta kaczka oraz zubereg lubią to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 tygodnie temu o 14:39
      Post #1706463 17.01.2026 14:39
    Co do Jariego - wiem tyle, że ma głębokie rozcięcie i było szycie. Nie wiem jak ścięgna w ręce, ale takie głębokie rozcięcie z szyciem to jest 1 do 2 tyg out. Co do nagrań" - jak pogrzebecie to trochę powinniście znaleźć. Było TVP Kraków (chyba pod szyldem TVP Kraków, bo oni bywają też jako TVP Sport, skrzydła sobie nie dam uciąć które TVP było na kostce, ale było) - widziałem, że po meczu pod ścianką nagrywali wywiad z trenerem Dziubińskim, linka nie daję bo nie znalazłem, ale poszukajcie - może ktoś znajdzie. Od Pani Koleżanki Redaktor wiem, że miała jeszcze życzenie zamówić Patryka Wajdę, nie wiem czy to doszło do skutku, ale jeśli chcieli to znając realia medialne naszego klubu - mają też nagranego Patryka Wajdę. Widzieć nie widziałem, bo ja poleciałem na konferencję. Było Radio Kraków, z tym że oni często mają "wejścia na żywo" i nie wiem kogo zdjęli prosto z tafli do nagrania, ale może ktoś słuchał RK wczoraj w okolicy końca meczu, albo gdzieś do tego nagrania dotrze jakie zrobili (coś zrobili, to jestem pewny na 100%). Było Radio Jastrzębie też, ale oczywiste, że raczej byli skoncentrowani na swoich. Co do meczu - wiecie - fun i radość wielka. To po pierwsze. O 1szych dwóch tercjach ja napiszę tak - pierwsze 40 minut meczu dla mnie jako kibica to było coś jak picie wódki w Las Vegas na umór - co się stało w Las Vegas, to zostaje w Las Vegas i o tym się nie mówi. Na pewno graliśmy, to my byliśmy na krążku, staraliśmy się, ale... no nie wpadało. Graliśmy lepiej (no... pomijając ten nieszczęsny bulik w tercji ataku w 1szej tercji i kilka prezentów, które rozdaliśmy na początku 2giej tercji, ale Jastrzębie nie chciało z nich skorzystać), tak wczoraj wygrała drużyna lepsza. Cieszy, że przełamaliśmy passę nieskuteczności i to obficie. Cieszy, że po raz kolejny w sezonie (2gi raz?) to rywal ściągał bramkarza w końcówce i cieszy (bardzo), że potrafiliśmy z tego skorzystać (i to dwukrotnie!). Co ciekawe - byliśmy chyba wczoraj drużyną "bardziej doświadczoną", przynajmniej pod pewnymi względami - u nas chyba 8 eMek w skłądzie, w JKH natomiast aż 12 eMek było. To może być jedna z przyczyn kłopotów JKH - strzelili gola, co więcej gola w sytuacji w której tak racjonalnie patrząc to strzelić go nie powinni (po buliku w swojej tercji obronnej wyszli z przewagą 2 na 1 - to jest coś co się normalnie raczej nie zdarza), po czym się bronili. Oki, wychodzili z kontrami, ale generalnie na gumie siedzieliśmy my i to raczej my próbowaliśmy z tym krążkiem coś zrobić. Długo bez skutku, owszem. Jednak w końcu - bam, bam, 2 razy weszło - i nagle to Jastrzębie znalazło się w sytuacji, że musi gonić. Doświadczeni w stylu Urbanowicz, albo zagraniczni takie sytuacje mieli po wielokroć, natomiast dla eMek to się chyba okazało niewykonalne, tzn zaczęli "do przodu" potem przestawili się na "bronimy" i jak znów trzeba było zmienić styl na "ciśniemy" to moim subiektywnym zdaniem - po prostu nie dali rady tej wajchy już przestawić. No ale to kłopot Jastrzębia nie nasz. Chciałem to jednak zaznaczyć, bo JKH mimo że "zdobywca Pucharu" to proszę brać pod uwagę, że eMek miał w składzie więcej od nas, a to się w naszych meczach w 25/26 nie zdarza zbyt często, żeby rywal miał więcej eMek. Trochę przesądny jestem - ja naprawdę myślę, że 16 stycznia to jest dla nas wymarzona data na TBT. 12 edycji. Licząc 1x2 to jest tak: 3 wygrane - 4 remisy - 5 porażek. Z tych 4ch remisów to 3 skończyły się overtime'ową porażką, więc licząc proste "wygrali - przegrali" to mamy 4 wygrane i 8 porażek. Myśmy w składzie miewali spory kawałek repry, prowadziliśmy 2-0 i po ostatniej syrenie cieszył się rywal. TBT ze sportowego punktu widzenia nam zwyczajnie "zwykle nieszczególnie leży". Wygraliśmy 3, tak trzy. Łącznie z wczorajszym (bo do wczoraj to 2). I na te 3 wygrane to aż dwie przypadają na 16 stycznia. Co wiecej - ukłądając wyniki "od najlepszego do najgorszego" to dwie najwyższe wygrane są właśnie 16 stycznia - odpowiednio 2022 roku (6-2 z Sanokiem) i 2026 roku (4-1 z Jastrzębiem). Także jakbym mógł zasugerować kolejne TBT - 16.01.2027 poproszę. Ja wiem, to sobota będzie, ale może dałoby się "przenieść"... Osobne słówko o Lipie jeszcze chciałem - BRAWO, BRAWO, BRAWO! Dobry bramkarz to taki co ma dobre wyniki, procenty, itd. Natomiast świetny bramkarz to taki, który oprócz tego potrafi podtrzymać drużynę i przytrzymać wynik, aż wreszcie z przodu zacznie wpadać. Lipa jest bez dwóch zdań cichym bohaterem wczorajszego meczu i to, że to odwrócenie wyniku w 3ciej tercji mogło nastąpić to jest zasługa nie tylko tych co grę robili, ale też (a może przede wszystkim nawet?) Lipy, że ten wynik wciąż odwrócić jeszcze mogli i że było o co walczyć! Lipa zagrał tip top, no naprawdę jego gra jest biegunowo przeciwna do "lipnej". Świetne zawody wczoraj zagrał Santeri! Świetne!
    • hank, vamos, Jake Blues oraz Gregory Peckory lubią to.
    • naki

1.1K
      1.9K
    • ponad 2 tygodnie temu o 15:00
      Post #1706467 17.01.2026 15:00
    Świetny mecz !!! I to, ze w JKH skończyło się finansowe eldorado z kopalni. Mnie to nie obchodzi.
    • żółta kaczka lubi to.
    • vamos

203
      305
    • ponad 2 tygodnie temu o 15:05
      Post #1706469 17.01.2026 15:05
    Jest info od 11minuty 30 sekundy. https://krakow.tvp.pl/1277328/kronika
    • żółta kaczka lubi to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 tygodnie temu o 15:25
      Post #1706473 17.01.2026 15:25
    https://www.facebook.com/watch/?v=875019862092149 Takie też się pojawiło 😀
    • vamos oraz Hockeystick lubią to.
    • vamos

203
      305
    • ponad 2 tygodnie temu o 15:44
      Post #1706475 17.01.2026 15:44
    [quote]#post1706467 Świetny mecz !!! I to, ze w JKH skończyło się finansowe eldorado z kopalni. Mnie to nie obchodzi.[/quote] Ja osobiście nie cieszę się z kłopotów z finansowania żadnego z naszych rywali, a wręcz się tym martwię. Chciałbym żeby drużyn w rozgrywkach THL było jak najwięcej najlepiej 16 bo to tylko podnosi poziom naszej hokejowej ligi. Wtedy była by prawdziwa walka o pierwsze osiem miejsc uprawniających do gry w fazie Play-Off.
    • żółta kaczka, Gregory Peckory oraz PanSzym lubią to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 tygodnie temu o 15:47
      Post #1706476 17.01.2026 15:47
    Ich obecny problem kadrowy nie wynika z finansów, tylko z kontuzji "pierwszego napadziora drużyny". Zresztą ich trener na konferencji otwarcie przyznał, że pracują nad "zastępstwem", tylko jeszcze nie domknęli transferu.
    • vamos

203
      305
    • ponad 2 tygodnie temu o 15:56
      Post #1706477 17.01.2026 15:56
    Niemniej jednak wszyscy zapewne słyszeli o kłopotach finansowych Jastrzębskiej Spółki Węglowej, a niejeden beneficjent sponsoringu już się o tym boleśnie przekonał, że jak sponsor szuka oszczędności, to w pierwszym rzędzie kasowane są właśnie takie wydatki. I dlatego z takich sytuacji należy wyciągać właściwe wnioski i nie uzależniać się tylko od jednego źródła finansowania, ale mieć ich całą armię choćby drobnych ale wspólnie tworzących stabilność i bezpieczeństwo dla klubu.
    • żółta kaczka lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie