Brawo drużyno, brawo kibice. Co to więcej pisać?!
-
-
Cracovia vs Zagłębie Sosnowiec, piątek 21 listopada 2025, 18:00
Zabrałem dzisiaj na mecz kolegę z pracy który pierwszy raz w życiu był na hokeju na żywo. Przed meczem mówił mi, że nasi dzisiaj wygrają, a ja go studziłem ,, no wiesz będzie ciężko Sosnowiec to lider tabeli" no i sprawdziły się jego słowa. Ja żartowałem,że zrobimy z niego maskotkę zespołu, bo przynosi szczęście. Ale najważniejsze jest to, że mu się tak hokej spodobał, że za tydzień na mecz z Bytomiem idzie na 1000 procent.
A wracając do meczu, to widać różnicę w grze. Więcej dokładnych krosowych podań, lepsza ocena sytuacji na tafli a co za tym idzie mniej strat i dużo większa wola walki. Widać było po meczu, że drużyna jest szczęśliwa i czuje radość i zadowolenie kibiców.
Marchewa i jak tam wrażenia po meczu?
[quote]#post1701006 Jak podaje hokej net ilość widzów na dzisiejszym meczu: 2000.
Szacun![/quote]
Nie no tyle to nie było, za bramkami dużo wolnych miejsc, ale 1700 spokojnie było.
[quote]#post1701017 Marchewa i jak tam wrażenia po meczu?[/quote]
Przyjdzie wyrzucać panią prezes do NT, narzekać na brak sponsorów i napisze Ci, że jedna jaskółka wiosny nie czyni. A tak w ogóle to za tyle miesięcy rządów powinniśmy mieć wszystkiego po korek. A cieszenie się jednym zwycięstwem jest śmieszne. Mam nadzieję, że dobrze zastąpiłem wywołanego kolegę.
[b]Marchewa[/b]
Może z półamatorskim Sanokiem wygramy po raz drugi. W końcu dotychczas to największy sukces w trenerskiej karierze naszego szkoleniowca. 🙂
[b]vamos[/b]
No co Ty? Jakieś luki w pamięci? A wygrana z Katowicami się nie liczy
[b]CHT[/b]
Plus urwanie punktu mocnemu JKH.
[b]KruszynaKSC[/b]
wyniki z Katowicami i JKH nie pasuja pod teorie karotonowego malkontenta..
[b]Marchewa[/b]
W regulaminowym czasie za 3 punkty pokonaliśmy tylko Sanok i było to jedyne pełnoprawne zwycięstwo naszego szkoleniowca w bogatej karierze trenerskiej. Widocznie to wszystko na co nas stać 🙂
A no właśnie, karotenowy przyjaciel czeka na zwycięstwo warte full punktów i nie z Sanokiem. Także wrażenia na nim dzisiejsze widowisko nie zrobi.
Gratulacje dla drużyny i trenerów! Widać, że systematyczna praca powoli przynosi efekty choć oczywiście jedna jakółka wiosny nie czyni to jednak widać progres w grze! Co nie znaczy, że teraz już będzie z górki gdyż droga daleka, zaległości wielkie a luki w składzie duże ale warto było dzisiaj być na S7. Kacper Malasiński podǰął kapitalną decyzję, szybki strzał z pierwszego krążka i w nagrodę wpadło, brawo oby tak dalej. Montgomery kapitalnie zachował się przy pierwszym golu, ma fach w rękach ! Mam nadzieję, że Bezwin nic poważnego...
[quote]#post1701010 - jakby po meczu robili casting do reklamy pasty do zębów to ja Wam serio piszę, że Kacper był tak przeszczęśliwy i uśmiechnięty, że w cuglach by go wygrał![/quote]
Ta fucha od lat zarezerwowana dla Witosa.
[quote]#post1701021 [quote]#post1701017 Marchewa i jak tam wrażenia po meczu?[/quote]
Przyjdzie wyrzucać panią prezes do NT, narzekać na brak sponsorów i napisze Ci, że jedna jaskółka wiosny nie czyni. A tak w ogóle to za tyle miesięcy rządów powinniśmy mieć wszystkiego po korek. A cieszenie się jednym zwycięstwem jest śmieszne. Mam nadzieję, że dobrze zastąpiłem wywołanego kolegę.[/quote]
Ja chyba zapomniałem, albo mam źle informacje: Ile punktów do tej pory zdobyliśmy i jakie mamy miejsce w tabeli? Ile wynosi strata do następnego zespołu w tabeli? Czasem i ślepej kurze się ziarno trafi...
Już Cię wyręczyłem Marchewo, tylko Ty ze ślepą kurą, a ja o jaskółce co wiosny nie czyni, wychodzi na to samo.
Brawo Cracovia! Większość zawodników musi swoja formę cały czas budować. Ale mamy taki a nie inny skład i cudów nie będzie. I należy się cieszyć z każdego punktu. A Pani Prezes robi tez swoje i krok po kroku zmierzamy do przodu. I należy to doceniać. Do tej pory nie mieliśmy tylu tak dobrych kontaktów i relacji. Jak ktoś nie ma pojęcia co się dzieje wewnątrz klubu, to niech lepiej się nie odzywa i nie wypisuje głupot. Bo tylko takim pierdoleniem szkodzi całej Sekcji Hokeja. Negocjacje z potencjalnymi sponsorami czy inwestorami, to nie jest prosty proces i znalezienie w dzisiejszych czasach chętnych aby podjąć temat. To jest sztuka. A jak ktoś z tu obecnych hejterow posiada odpowiednie środki aby utrzymać pierwsza drużynę hokeja, to drzwi są otwarte. No ale oczywiście nikt się taki nie zgłosi, bo łatwiej w ukryciu cos napisać po piątym piwie za monitora w domu...
Moje środki finansowe na tyle się spinają że kupuję karnet, muszę dojechać do Krakowa więc zjem coś na hali a nie przed meczem, kupię gadżet, czekam na kalendarze na 2026, na pewno znajdę zaskórniaki na nową bluzę hokejową. Wczorajszą wygraną cieszyłem się równie mocno jak zdobyciem mistrza Polski
Drodzy Przyjaciele, ilekroć przyjdzie Wam ochota na narzekanie, pomyślcie, że Krynica, Warszawa, Bydgoszcz, Gdańsk, Janów, Łódź, Opole czy Nowy Targ chciałyby być na naszym miejscu i mieć drużynę w ekstralidze PLH. A my jeszcze czasem jakiś punkt urwiemy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)