[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-11/fb-img-1762194611353-jpg-53602626.jpg[/img]
-
-
Cracovia 0 - 0 Zagłębie Lubin, poniedziałek 3 listopada 2025, 20:30
No powiedzcie mi, że da się posłać Hasicia od pierwszej minuty w poniedziałek, ale nie dało się wpuścić Hasicia w przerwie PP w środę
Gdzie do chuja ten cały Charpentier czy jak mu tam?! Ciekawe czy chłop zdąży zaliczydebiut w tej rundzie chociaż.
Też liczyłem na Champentiera ale chyba dopiero w drugiej rundzie będziemy mogli na niego liczyć 🙁
Niewiem po co my go brali w ogóle ten gość jest tak szklany .. znalazł sobie przystań i będzie siedzial na chorobowym
mięciutkie 4:0 dzisiej, róbcie screeny
[quote]#post1699047 No powiedzcie mi, że da się posłać Hasicia od pierwszej minuty w poniedziałek, ale nie dało się wpuścić Hasicia w przerwie PP w środę[/quote]
To by nic nie dało
Kakabadze pauza za kartki?
Matko, mamy elegancką drogę do Majstra, o którego walczymy z... Zabrzem i Płockiem 🤪
Janek Pradera: - Co by to było panie Bartoszko jakby dróg nie było? I tych żelaznych jak to mówią, i tych wyjeżdżonych, i tych wychodzonych?
Bartoszko: - Jakby dróg nie było? Eee... co też pan. Ja to ze wsi jestem, jak tylko pamiętam drogi zawsze były. No bo jakby ludzie do ludzi jeździli – na wesela, ze ślubów? A do sklepu, do wójta, do kościoła? Wozy z żytem z kartoflami, którędy? Jakby dróg nie było? Pan to chyba miastowy, że o takie rzeczy pyta?
Janek Pradera: - Nie za bardzo. Więcej drogowy niż miastowy… I co to jest ta droga, la strada jak mówią?
Bartoszko: - Panie Janku, co to jest droga, to najlepiej dowiedzieć się nogami, a już obowiązkowo bosymi. Dobrze przy tym żeby piach nie był ot taki sobie, ale gorący jak we żniwa albo zimny jak w listopadzie w przymrozek. I żeby nogi młode były, stare kopyta mało czują. Dobrze, żeby na tej drodze jakaś kałuża była. Kamień. Korzeń. I skaleczyć palec albo piętę odbić. O! Żeby poznajomić się z drogą , to trzeba hen w cudze strony iść, iść, iść… I pomylić się na rozstaju. Wejść w dziwne chaszcze.
Janek Pradera: - Tak...
Bartoszko: - Jezu, Jezu jak dobrze wtedy zobaczyć naprzeciw człowieka. Przeżegnać się, żeby on nie był czasem w kopytkach. Potem powiedzieć – „Niech będzie pochwalony” – a jak odpowie spytać – „Panie, a którędy Panie do Dolistowia?”
Janek Pradera: - A on? Co niech odpowie?
Bartoszko: Do Dolistowia?! Toż to panie całkiem naprzeciw. Chodź no panie ja też do Dolistowia.
Janek Pradera: - I co? I co dalej?
Bartoszko: - I już dobrze. O jak dobrze panie Janku. Się idzie już spokojnie i się rozmawia
Janek Pradera: - Tak, się idzie, się rozmawia się, się...
@mcz_#6169
Tak
[quote]#post1699058 Matko, mamy elegancką drogę do Majstra, o którego walczymy z... Zabrzem i Płockiem 🤪
Janek Pradera: - Co by to było panie Bartoszko jakby dróg nie było? I tych żelaznych jak to mówią, i tych wyjeżdżonych, i tych wychodzonych?
Bartoszko: - Jakby dróg nie było? Eee... co też pan. Ja to ze wsi jestem, jak tylko pamiętam drogi zawsze były. No bo jakby ludzie do ludzi jeździli – na wesela, ze ślubów? A do sklepu, do wójta, do kościoła? Wozy z żytem z kartoflami, którędy? Jakby dróg nie było? Pan to chyba miastowy, że o takie rzeczy pyta?
Janek Pradera: - Nie za bardzo. Więcej drogowy niż miastowy… I co to jest ta droga, la strada jak mówią?
Bartoszko: - Panie Janku, co to jest droga, to najlepiej dowiedzieć się nogami, a już obowiązkowo bosymi. Dobrze przy tym żeby piach nie był ot taki sobie, ale gorący jak we żniwa albo zimny jak w listopadzie w przymrozek. I żeby nogi młode były, stare kopyta mało czują. Dobrze, żeby na tej drodze jakaś kałuża była. Kamień. Korzeń. I skaleczyć palec albo piętę odbić. O! Żeby poznajomić się z drogą , to trzeba hen w cudze strony iść, iść, iść… I pomylić się na rozstaju. Wejść w dziwne chaszcze.
Janek Pradera: - Tak...
Bartoszko: - Jezu, Jezu jak dobrze wtedy zobaczyć naprzeciw człowieka. Przeżegnać się, żeby on nie był czasem w kopytkach. Potem powiedzieć – „Niech będzie pochwalony” – a jak odpowie spytać – „Panie, a którędy Panie do Dolistowia?”
Janek Pradera: - A on? Co niech odpowie?
Bartoszko: Do Dolistowia?! Toż to panie całkiem naprzeciw. Chodź no panie ja też do Dolistowia.
Janek Pradera: - I co? I co dalej?
Bartoszko: - I już dobrze. O jak dobrze panie Janku. Się idzie już spokojnie i się rozmawia
Janek Pradera: - Tak, się idzie, się rozmawia się, się...[/quote]
Już nawet nie boso, w ostrogach jak najbardziej
Rozpoczęcie meczu. Aktualizacja wyniku:
[h4]Cracovia [img-s]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/cracoviaherb.png[/img-s] 0 - 0 [img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/team/345.png[/img-s] Zagłębie Lubin[/h4]
Poratuje ktoś linkiem?
[quote]#post1699065 Poratuje ktoś linkiem?[/quote]
https://strumyk.net/match/football/jTySbsQE
Co tam na D się dzieję?
[quote]#post1699067 Co tam na D się dzieję?[/quote]
Zarządzono odwrót
[quote]#post1699067 Co tam na D się dzieję?[/quote]
To samo co ostatnio, policja się panoszy wszędzie.
A będzie powrót ?
- Edytowany
[quote]#post1699071 A będzie powrót ?[/quote]
Raczej nie, skoro znowu nie dają oprawy zrobić.
Ech .. Dominik Pila poki co pokazuje z meczu na mecz ze nie ma jeszcze umiejetnosci na ekstraklase.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)