Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Puchar Polski 2025/2026

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 19.08.2025 o 12:25
      Ostatnia aktywność ponad miesiąc temu o 12:13
      17144 wyświetleń
    • misiekm

1.1K
      905
    • ponad miesiąc temu o 13:21
      Post #1703584 10.12.2025 13:21
    ......i zobaczyć Małeckiego.....ehhh
    • GSC lubi to.
    • octop

2.7K
      4.2K
    • ponad miesiąc temu o 13:22
      Post #1703585 10.12.2025 13:22
    • Edytowany
    Dobrze, że Zawisza wygrał z unymi, bo znowu by gts trafił na frajera
    • lukaszksc oraz barney lubią to.
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • ponad miesiąc temu o 13:45
      Post #1703588 10.12.2025 13:45
    • Edytowany
    Ale przecież losowanie jest niezależne od tego kto z kim wygrał. Osobiście bym wolał żeby Lech grał z Widzewem, a Górnik z Gieksą. Albo Lech i Górnik trafiły na Zawiszę i Chojniczankę. W dowolnej konfiguracji. A na kogo trafiła Legia? A nie, przepraszam.
    • BartAcid lubi to.
    • KruszynaKSC

19K
      20.5K
    • ponad miesiąc temu o 17:38
      Post #1703606 10.12.2025 17:38
    [quote]#post1703588 ... A na kogo trafiła Legia? A nie, przepraszam...[/quote] Mnie bardziej interesuje Cracovia a nie jakies kluby ze stolicy... na kogo trafiła Cracovia?? Aaa nie .. przepraszam 😂🤣😂😂
    • BartAcid lubi to.
    • Andrzej.ksc

1.6K
      1.2K
    • ponad miesiąc temu o 18:22
      Post #1703609 10.12.2025 18:22
    Taaak... ale śmieszne co? Niektórzy to mają ... szkoda gadania
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • ponad miesiąc temu o 18:29
      Post #1703610 10.12.2025 18:29
    [quote]#post1703606 [quote]#post1703588 ... A na kogo trafiła Legia? A nie, przepraszam...[/quote] Mnie bardziej interesuje Cracovia a nie jakies kluby ze stolicy... na kogo trafiła Cracovia?? Aaa nie .. przepraszam 😂🤣😂😂[/quote] Celne. Ale kontekst był taki, że my trofea i udział w pucharach traktujemy jak ewentualny sukces, a oni uważają, że "im się po prostu należy". To nie my, a oni byli wielokrotnie preferowani "ciepłymi kukami" Taka subtelną różnica. Może bym i wolał by ktoś traktował nasze odpadnięcie z PP jako sensację, ale tak nie jest.
    • 3lvis

6.5K
      6.3K
    • ponad miesiąc temu o 10:14
      Post #1703635 11.12.2025 10:14
    Ja traktuję jak sensację, zwłaszcza jak losowanie tak się układa że teoretycznie masz jednego poważnego przeciwnika aż do półfinału i wychodzisz na niego rezerwowym składem. I tak co roku mamy w piździe Puchar Polski i bohatersko walczymy o 6 miejsce w lidze. W tym roku ulało mi się na tyle że odechciało mi się na mecze chodzić.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad miesiąc temu o 11:08
      Post #1703641 11.12.2025 11:08
    • Edytowany
    Pozwolę sobie przemycić mały wątek hokejowy, ale mam nadzieję, że zostanie mi wybaczone, bo sytuacja dotyczyła Cracovii i była naprawdę wyjątkowa, taka z kategorii "jaja możliwe tylko teoretycznie" i myślę że wielu Forumowiczów nie wie, że takie coś się rzeczywiście wydarzyło. A warto, bo przypadek był naprawdę super-ekstra-wyjątkowy. Otóż w hokejowym Pucharze Polski, bodajże na etapie 1/8 finału grano kiedyś dwumecz, który Cracovia przegrała... 2-1 licząc "kto ile meczów wygrał", Tak, tak, to nie jest pomyłka, były 2 mecze i wg rezultatu my wygraliśmy 1 z nich, a rywal wygrał 2 mecze. Bo to było "2-1 w walkowerach". Obydwa mecze się odbyły, obydwa na lodzie wygraliśmy 10-3 i 5-1. A potem obydwa zostały zweryfikowane - pierwszy jako walkower na korzyść rywali, a drugi jako obustronny walkower. Czyli - przegraliśmy dwumecz "2-1 w walkowerach". 😂 W czasach jak fazy wstępne PP były grane "parami na zasadzie pucharowej" to walkowery tam się trafiały regularnie... My to chyba przez 4 albo 5 lat w zasadzie co roku na jakimś etapie albo awansowaliśmy, albo odpadaliśmy, bo my lub rywal wyłapywał forfajta. Kiedyś się trafiły derby Nowego Targu w jakiejś rundzie i MMKS Podhale grające w niższej lidze wygrało walkowerem z Wojasem Podhale, który w tym samym sezonie został później Mistrzem Polski. Jeśli ktoś wytrwał w czytaniu posta do teraz to dziękuję i jako bonus zagadkę dla wnikliwych jeszcze dam - kiedy i z kim zdarzył nam się ten niemożliwy rezultat, ten dwumecz zakończony wynikiem "2-1 w walkowerach"? (podpowiem, że było to już w 21 wieku, nie trzeba szukać w jakiejś przedwojennej historii).
    • BartAcid lubi to.
    • Jake Blues

3.9K
      8.2K
    • ponad miesiąc temu o 12:02
      Post #1703646 11.12.2025 12:02
    bo to bylo grane w sierpniu z tego co pamietam, w losowych skladach przed zatwierdzeniem playerow.
    • żółta kaczka lubi to.
    • garbus

1.5K
      1.1K
    • ponad miesiąc temu o 12:11
      Post #1703648 11.12.2025 12:11
    [quote]#post1703641 Pozwolę sobie przemycić mały wątek hokejowy, ale mam nadzieję, że zostanie mi wybaczone, bo sytuacja dotyczyła Cracovii i była naprawdę wyjątkowa, taka z kategorii "jaja możliwe tylko teoretycznie" i myślę że wielu Forumowiczów nie wie, że takie coś się rzeczywiście wydarzyło. A warto, bo przypadek był naprawdę super-ekstra-wyjątkowy. Otóż w hokejowym Pucharze Polski, bodajże na etapie 1/8 finału grano kiedyś dwumecz, który Cracovia przegrała... 2-1 licząc "kto ile meczów wygrał", Tak, tak, to nie jest pomyłka, były 2 mecze i wg rezultatu my wygraliśmy 1 z nich, a rywal wygrał 2 mecze. Bo to było "2-1 w walkowerach". Obydwa mecze się odbyły, obydwa na lodzie wygraliśmy 10-3 i 5-1. A potem obydwa zostały zweryfikowane - pierwszy jako walkower na korzyść rywali, a drugi jako obustronny walkower. Czyli - przegraliśmy dwumecz "2-1 w walkowerach". 😂 W czasach jak fazy wstępne PP były grane "parami na zasadzie pucharowej" to walkowery tam się trafiały regularnie... My to chyba przez 4 albo 5 lat w zasadzie co roku na jakimś etapie albo awansowaliśmy, albo odpadaliśmy, bo my lub rywal wyłapywał forfajta. Kiedyś się trafiły derby Nowego Targu w jakiejś rundzie i MMKS Podhale grające w niższej lidze wygrało walkowerem z Wojasem Podhale, który w tym samym sezonie został później Mistrzem Polski. Jeśli ktoś wytrwał w czytaniu posta do teraz to dziękuję i jako bonus zagadkę dla wnikliwych jeszcze dam - kiedy i z kim zdarzył nam się ten niemożliwy rezultat, ten dwumecz zakończony wynikiem "2-1 w walkowerach"? (podpowiem, że było to już w 21 wieku, nie trzeba szukać w jakiejś przedwojennej historii).[/quote] 2005 rok z Naprzodem Janów
    • żółta kaczka lubi to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad miesiąc temu o 12:13
      Post #1703649 11.12.2025 12:13
    • Edytowany
    [quote]#post1703648 2005 rok z Naprzodem Janów[/quote] Brawo, tak dokładnie to 2006 był (sezon 06/07), ale generalnie - tak, super 😀
    • garbus lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie