Gratulacje dla zwycięzców,a tajemniczemu Panu w żółtym przebraniu dzięki za fajną zabawę ,mnie by się nie chciało..
-
-
Typer Ekstraklasy 2025/26
Specjalnie czekałem do ostatniej kolejki, aby zatypować nasze zafajdane 0:0 i wygrać typera ze skutecznością 100%, a te łamagi nawet to zdupcyły. 😉
- Edytowany
Głupia sprawa wyszła, ale muszę dać małą poprawkę... 😂
Uspokajam, to nie tak, że się dużo pozmienia, ale 1 detal i nie daje mi to spokoju, sprostować muszę. Wytłumaczę skąd się wzięła pomyłka - otóż dane do końcowych przygotwywałem sobie wcześniej, z założeniem, że jak przyjdzie czas, to dodam wyniki k#34 i będzie. No i w liście podiumowiczów kolejki zdobywcom podium k#34 dodałem 1 złoty koledze @Andrzej.ksc#2521, srebrny @zgkwl7#10195 i po 1 brązowym @Antoine#30209 i @volker0#4230, ale tylko "jako kolor", natomiast nie dodałem im kolejnego podium do sumy medali kolejki w sezonie. zatem rekordzistą w ilości miejsca na podium jest kolega @zgkwl7#10195 i ma ich 12, a nie 11 jak wczoraj napisałem, @volker0#4230 ma ich 9, a @Andrzej.ksc#2521 i @Antoine#30209 mają po 2 medale kolejki w sezonie 25/26. Przepraszam za zamieszanie, listę we wczorajszym wpisie już zamieniłem i jest prawidłowa, daję ją też poniżej.
[b]Alfabetyczna lista zdobywców miejsc na podium kolejki w sezonie 2025/26:[/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1779602040-963.png[/img]
---------------------------------------
Akapicik o samej k#34 jeszcze dodam, bo "po ostatniej" siłą rzeczy bardziej skupiłem się na wynikach generalnych, a naprawdę ona sama w sobie bardzo zasługuje ona na zauważenie. Niesamowita była! 8 dwucyfrówek, kosmiczna średnia - aż 7,5 pkt na typerowicza, 1,13 dokładnego trafienia na głowę, a skuteczność trafień 1x2 liczona dla wszystkich razem wyniosła 60% (59,6% dokładnie). Tak jest, 60% postawionych typów okazało się trafnych w 1x2, to są wyniki ogromnie powyżej "zwyczajowych".
Kolega @Andrzej.ksc#2521 to w ogóle odpalił wrotki. [b]Jego 17 pkt to jest indywidualnie najlepszy wynik w całej historii typera![/b] Solo, po prostu samodzielny nr1 ever-ever. Nie ex equo. [b]Indywidualnie. nikt nigdy w typerze na Forum Cracovii nie zdobył tyle punktów w jednej kolejce.[/b] Sportowo pisząc - no to jest "rekord świata" po prostu! Wynik wiekopomny! Sprawdziłem, bo coś mi się kojarzyło, że 17tka już była. Ale nie było. Na 2gim miejscu pod tym względem są @mariomk#17069 (w k#29), @SAFC#12409 (także w k#29) i @zgkwl7#10195 (w k#34) z 14 punktową zdobyczą w kolejce. Przy czym zaznaczam - nie wiem jakie były topowe wyniki za czasów dawniejszych.
A do tego wczoraj padł nie tylko "wynik nr1", ale i "wynik ex equo nr2" w historii typera - @zgkwl7#10195 go zdobył. Warto też zauważyć, że @Andrzej.ksc#2521 zanotował 5 dokładnych w takich raczej "mało sprzyjających typowaniu warunkach". Cyfra 5 (trafień dokładnych), taki wynik idzie w świat. Ale ja pozwolę sobie dodać, że on te 5 trafił w kolejce, w której padały wyniki 6-2, 4-0 i 3-2. To nie jest 5 trafień w kolejce gdzie padły same wyniki 1-0 , 1-1 czy 2-1. To jest róznica i to czyni ten wynik naprawdę ultra-wyjątkowym! Chciałem o tym skrobnąć, żeby "generalka" nie przykryła całkowicie "wyniku pojedynczej kolejki". Gratuluję tego wczorajszego kolegom, bo naprawdę super wyniki wykręcili!
---------------------------------------
Koledze @mariomk#17069 bardzo dziękuję za miłe słówko. Pozwolę sobie taki żarcik w nawiązaniu do obrazku w awatarze - zastanawiałem się czy kolega nie skwituje żartobliwie swojego zwycięstwa zdaniem [i]"another brick in the wall"[/i]? 😂
Taki żarcik, wybacz, nie mogłem się oprzeć pokusie. Teraz już będzie serio - Kochani to jest sport, wielu z nas odniosło jakieś sukcesy w minionym sezonie i na przestrzeni ostatnich 2 sezonów również. Ale to jest "liga". Typera, owszem, tylko "liga typera", ale jest to bez wątpienia "liga". [b]Mistrz jest w każdym sezonie tylko jeden![/b] Wyróżnień, powodów do radości, dumy, sukcesów jest mnóstwo. Ale mistrz jest zawsze tylko jeden. Są różne aspekty, w których jest ciasno, blisko, różnie można patrzeć... Tym jedynym kryterium gdzie różnica jest największa, najwyraźniejsza, oczywista i zero-jedynkowa jest "wygrać" albo "nie wygrać".
Jak się zostaje mistrzem, to się osiąga wynik, który się zapisuje w historii. Miej świadomość proszę, że wczoraj zapewniłeś sobie godne miejsce w historii naszego Forum, jesteś i na zawsze będziesz [b]"Mistrzem typera Ekstraklasy 2025/26"[/b]. Duża sprawa, cieszę się Twoim szczęściem i gratuluję Ci raz jeszcze!
PS: mam nadzieję, że skrzynka z privami Ci się wczoraj wieczorem zapchała, a jak nie to że dziś Ci się trochę zapcha 😀 Ciesz się tym, to jest Twoja chwila i to jest fajna chwila. Zapracowałeś na nią 😀
Dzięki za fajną zabawę i wyrazy uznania dla prowadzącego? To jest mistrzostwo świata !!!
[quote]#post1681769 [quote]#post1681766 Zbieram się powoli do typowania, wiadomo jednak że pierwsze kolejki najtrudniejsze i wyniki mogą być zaskakujące.
P.s. Przyznam szczerze że wytypowanie przez Koziołka mistrzostwa cwksu mnie zaszokowało 😉[/quote]
Mam nadzieję, że nie wygram :D[/quote]
Budzik w telefonie mi dziś przypomniał, że miałem plan dzień po sezonie przypomnieć ten wpis 😀 Zatem go ponawiam i muszę przyznać, że bardzo ciekawie się temat rozwinął 😀
Gratuluję zwycięzcy!
Dziękuję prowadzącemu za pracę.
koziołek odpiął temat od działu.
Mnie najbardziej w całej zabawie zszokowały pozytywnie dwie rzeczy :)
- punktowanie zwycięzcy i całego podium - absolutny TOP
- mega zaangażowanie organizatora - chyba nigdy nie uczestniczyłem w takiej zabawie gdzie organizator wykazywał tyle chęci do jej prowadzenia.
A ktoś by się podjął pracy związanej z tabelą zwycięzców typera poszczególnych sezonów piłkarskich ?
najważniejsze, że przed wrzo, reszta to szczegół :)
gratulacje dla prowadzącego w pierwszej kolejności. no i dla zwycięzców siłą rzeczy również.
mimo wszystko typowanie całosezonowe nieco zaskoczyło, sądziłem że marna próbka będzie czynnikiem decydującym jednak. ja bym ponowił takie typowanie w połowie sezonu. myślę, że moje przewidywania 2 miesiące temu, że cwelka skończy sezon przed nami dowodzą mojej eksperckości. pisałem że widziałem ich szatnie po przełamaniu passy porażek i napisałem wtedy, że skończą nad nami. a był to czas gdy wszyscy jeszcze mieliście głowy w chmurach i liczyliście punkty do majstra a cwelka miała spaść z hukiem. No i to oni byli minuty od pucharów a my utrzymaliśmy się dzieki temu, że Dobrzycki przekupił termalicę.
czuję się więc tak czy owak zwycięzcą eksperckości a typowanie wyników to jednak tylko zabawa
Ja również serdecznie dziękuję Kaczko za tę zabawę. I pod postem Koziołka się podpisuje. Megazaangażowanie prowadzącego!
17 dni później
Jakby ktoś chciał potypować w przerwie wakacyjnej od ligi to w Hyde parku jest wątek typera mundialu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (10 użytkowników)
Goście (10)